27.07.18, 06:34
Od wczoraj ktoś pisze do mnie smsy wysyłając jedynie emotki , kwiatki, różyczki. Mam pewne podejrzenia, że to ktoś z dalekiej przeszłości ale nie chce odpisywać tej osobie czy dzwonić
Kto wysyła mi smsy: 5 mieczy
W jakim celu to robi : rycerz pucharów
Jakie ma zamiary: 3 kijów
Jakie macie skojarzenia?
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: Smsy 27.07.18, 09:28
      Podejzewam dwie rzeczy. Jesli jest to realna osoba to ktos ktor probuje nawiazac z toba romans, toszke sie podroczyc, poprobowac. To moze byc ktos kogo juz w przedbiegach odrzucilas lub nie czuje sie na tyle pewnie by zaczac osobiscie. Moze sprobuj postawic karty tylko na opis tej osoby? Wtedy bylo by wiecej informacji.
      Druga opcja pasujaca takze do kart to ze jest to reklama/automat portalu randkowego. Po to byc tam odpisala.
      W obu przypadkach karty wspazuja ze masz nie reagowac na taka zaczepke. Pozostan na swoim miejscu i czekaj na rozwoj wydarzen.5Mi mowi ze niekoniecznie jest to cos co sie tobie podoba wiec albo ta osoba otbie nie odpowoada albo ta forma, moze nie tak bardzo uczciwa.
      Nie odpowiadaj wiec na to i nie dopytuj.
      Do mnie kiedys pisala dziewczyna, i zaczelo sie od smso wygladajacych na prawdziwe. Gdyby nie to ze jestem kobieta to mogla bym w pierwszym odruchu odpisac pytajac o co chodzi.
      W internecie jest strona gdzie mozesz sprawdzic taki podejzany nr. o ile ktos go wrzucil do bazy.
      Poza tym uczulam na serie telefonow, maili, gluchych tel. Ood wyluspdzczy pieniedzy, gl. z Afryki
      • asia.33 Re: Smsy 27.07.18, 09:41
        Podejrzewam byłego sprzed 10 lat, zablokowała kiedyś jego nr. Ostatni mignął mi na instagramie - tzn że mnie oglądał. On regularnie wracał. Faktycznie mam dosyć jego zaczepek, ja mam swoją rodzinę swoją i były chwilę gdy robi wypił że robił wspominki. Rycerz puch pasuje do pijaka a on wtedy jest najodważniejszy. Dzięki Miś , od rana mnie już brzuch boli jak tylko zobaczyłam w nocy te kwiatki i emotki.
      • asia.33 Re: Smsy 27.07.18, 10:36
        Zapytałam jaka przyjąć postawę, jak się zachować wobec tych smsów i tej osoby:
        Śmierć, 10 mieczy, 6 kijów
        Nie dać satysfakcji i nie odpowiadać, jak odpowiem będę miała nerwy i stres a on satysfakcję i uzna to za wygraną. Poczuje się zdobywcą.
        • chalcedonn Re: Smsy 27.07.18, 10:51
          rada kojarzy mi sie dac mu popalic a to nie rozwiaze problemu jesli ta oosba widzi problem a na to wyglada. smsy bez tresci czyli liczy ze sie domyslisz o co jej chodzi. jej o cos chodzi moim zdaniem i ze zlosci sie odzywa. ale jakby chciala pogadac to bylaby tresc. chce ci zagrac na nerwach. jak jej odpowiesz to moze byc awantura bo ona chce wlasnie klotni. pomysl kto to moze byc.
        • yorka83 Re: Smsy 27.07.18, 10:59
          Dla mnie ta rada to nie odpisywac i nie reagowac, a wtedy "zwyciezymy, czyli ten ktos da nam spokoj.
          • chalcedonn Re: Smsy 27.07.18, 11:14
            te karty to jakby postwa tej osoby. ona czuje sie obrazona i postawiona w sytuacji z ktorej nie da sie wyjsc honorowo nie z jej winy jakby nalezaly sie jej przeprosiny ale to moze bycjej za malo.
        • lukrusia Re: Smsy 27.07.18, 23:57
          Nie reagować tak aby ta osoba widziała ze nie da rady odnowić relacji (śmierć) lub jej nadać na nowych warunkach. 10 mieczy i 6 Kijów nie daj zapadnie się w kozi róg bo poczujesz 10 mieczy na sobie a raczej postaraj się być ponad to.
          Wg mnie w skrócie; zupełny brak kontaktu co było to było teraz jest już nowe , nie pchaj się tam gdzie moźna dostać po paluszkach a źyja swo im życiem .
    • chalcedonn Re: Smsy 27.07.18, 10:37
      jak gluchy telefon bo bez tresci ale ta osoba jest na ciebie o cos zla chce sie poklocic wywolac emocje i czeka na reakcje. ma pretensje do ciebie. flirtowalas z nim albo ta osoba tak uwaza albo cos powiedzialas o niej co sie jej nie spodobalo a moze dziewczyna zazdrosna o chlopaka itp. to moze byc krtos z przeszlosci ale ciagle zly.
      • asia.33 Re: Smsy 27.07.18, 11:41
        To były facet tak czuję, robił już takie zaczepki . Czeka czy odpisze. Na razie wysyła kwiatki . Jak odpisze zacznie się karuzela. SMS na whatapie ale numeru nie znam. Poprzedni jego nr zablokowałam. Ma więc nowy. Zaczepia pewnie by sprawdzić moje nastawienie do niego.
        • chalcedonn Re: Smsy 27.07.18, 11:55
          moze postawilas go w niezrecznej sytuacji i o tym nie wiesz ktos sie potem z niego smial wykorzystal przeciwko niemu.jak to byly to moze cos powiedzialas o nim albo ktos inny a on mysli ze to ty. rycerz pucharow zakochanie czyli nie chodzi o to jak wam sie ukladalo. o nowej dziewczynie cos powiedzialas? tu bymszukala
          • asia.33 Re: Smsy 27.07.18, 12:42
            Nie było takiej sytuacji. Konta się urwał i tyle. Co jakiś czas wraca nie wiem po co. Widziałam na inscie że ma jakąś kobietę z 4 dzieci ( nie jego) a swoje dziecko ma 2 już dorosłe. Nie ruszyło mnie to gdyż ja już to dawno zakończyłam.
            • chalcedonn Re: Smsy 27.07.18, 12:51
              moze nie jestes winna tylko ktos zamieszal. probuje polaczyc karty z tym co piszesz. zakladasz ze to znow bylya moze ktos inny. jesli to on moze urazona meska duma. jak sie rozstaliscie i poczul sie porzucony dla innego a sadzil ze dasz mu szanse to moze go to boli. chce popsuc ci w malzenstwie to tez moze byc motyw jak ma zal z przeszlosci
      • asia.33 Re: Smsy 27.07.18, 11:48
        No wiesz jak zła to niech się nie odzywa obrażony. Po co mi wysyła kwiatki ? I robi to w nocy gdy obok mój mąż śpi. Kiedyś zadzwonił pijany, że myśli codziennie i zamierza przyjechać rozmówić się z moim mężem. Następnego dnia przeprosił, że był pijany i się odważył. I tak co jakiś czas robi. Tylko teraz mniej odważnie. On był przed moim mężem i to go boli. Może to ta 5 mieczy. Najgorsza że mógł wiedzieć na inscie że jedziemy na urlop ( 100km ) od niego i żeby się nie pojawił tam , nie wiem do czego zdolny.
        • chalcedonn Re: Smsy 27.07.18, 11:56
          moze sprawdz jego intencje w kartach to sie wyjasni
          • asia.33 Re: Smsy 27.07.18, 12:45
            Sprawdziłam , zamiary jego 3 kijów
            Obawiam się że zauważył mój opis że jedziemy tam na urlop , 3 kijów jakby wypatrywał , w każdym razie jest tu element podróży. Może sobie myślał,że spotkamy się jak przyjadę .
            Dziękuję za Twoją opinie smile
            • chalcedonn Re: Smsy 27.07.18, 12:52
              3 bulaw pasuje na urlop
              • misboaa Re: Smsy 27.07.18, 19:35
                Jakolwiek by nie bylo to rada jest taka ze umarl w butach. Tak masz sie zachowywac. Zadnych dzialan. Nic.
                Bez sensu jest zastanawiac sie nad tym co on sobie mysli, co zamierza itd. Sprawa zakonczona.
                Bardzo mozliwe ze mu sie przypomina jak sobie popije. Jego sprawa. Mial swoje zycie i mogl je rozwijac. Teraz moze sobie zalowac i plakac. Jest koniec i juz.
                Mozesz jedynie sprawdzic w kartach czy to on czy ktos inny zeby miec pewnosc. Ja tez dzis dostalam smsa ktory wyglada tak jakby ktos zajomy podeslal mi numer dziewczyny o ktory prosilam. Moze to byc jakas komercyjna akcja wakacyjno-romansowo- biznesowa.
                • asia.33 Re: Smsy 27.07.18, 23:29
                  Mis ale to był wiadomości na whatapie . I wiadomością była emotka róża. Jak nie pisaliśmy i miał inny nr ( który zablokowałam) zawsze mi wysyłał kwiatki i serduszka. Ach no i on pisał w nocy zazwyczaj. Tak samo jak teraz.
    • lukrusia Re: Smsy 28.07.18, 00:04
      Kto 5 mieczy : Osoba , która na razie nie chce się ujawnić w 100% coś powoduje że czeka na odpowiedni moment jak to 5 mieczy, musi obmyślić plan. .

Cel rycerz kielichów- typowo romansowo

Zamiary 3 kije Od nowa zacząć relacje.
      Wg mnie ta osoba chce romansu,spotkania z tobą typowo miłosnego a najlepiej to prży kieliszku . Tylko nie ujawnia swoich zamiarów bo coś ją blokuje - może nie ma pewności czy ty nadal chcesz , lub czy masz chęci chociażby na taką znajomość.
      3 kije to właśnie przeglądanie się temu co moźe być, a nawet co było z takimi westchnieniami mi się kojarzy .
      Jak dla.mnie to jest facet , ewidentnie chce spotkania tylko nie wiem czy jest sens bo on taki na pół łamany ze szczerością.
      • misboaa Re: Smsy 28.07.18, 00:13
        Nie ma zadnego sensu bo karty mowia ze asia ma pokazac sie ze strony niezywej czyli tak jakby nic do niej nie docieralo. Nawet gdyby go spotkala i sam by sie przyznal to nawet nie wzruszac ramionami, obojetnie i nic nie mowic.
        • asia.33 Re: Smsy 28.07.18, 14:31
          Milczę jak zaklęta choć on widzi ,że na whatsapa bywam u to czesto. To już jego problem. Nie chcę się pobawię z kimś innym.
      • asia.33 Re: Smsy 28.07.18, 14:30
        Cały dzień nawet nie zajrzał na whatsapa, tam wyświetlają się godziny kiedy ktoś był widoczny. Pojawił się o 4 rano. Pewnie ustawił sobie dźwięk na wiadomości przychodzące a tu cisza. Mówiłam o tym mojej córce bo ona go zna i skwitowała,że facet chyba na tzw dwubiegunówke. Oczywiście ją milczę bo nie zamierzam bawić się w jego gierki , które nie będą miały końca no i ja nie mam powody by go szukać.
        Dzięki Dziewczyny ,też uważam że nie ma co reagować niech sobie całe bukiety kwiatków wysyła, taki kwiatek wirtualny nic nie kosztuje big_grin
        • misboaa Re: Smsy 28.07.18, 15:01
          I o to chodzilo. Popisze, popisze i przestanie. On sie jeszcze kiedys znowu pojawi, ale caly czas masz robic to samo. Nie ma cie. Umarlas big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka