Dodaj do ulubionych

Problem z opodatkowaniem samochodu

01.03.20, 17:47
Kupilismy wczoraj samochod z drugiej reki. Probowalismy go opodatkowac, ale przez internet brakuje jednego dokumentu. Na poczcie nie dalo sie, bo "cos sie nie zgadza". Nie mozna zadzwonic na infolinie, bo jest niedziela. Wyciagnelam trzy kart na pytanie: "Dlaczego nie mozna opodatkowac samochodu?"

10 mieczy, Pustelnik, Wieza, wszystkie w pozycji prostej, choc uzywalam odwroconych.
Po prostu zlosliwosc system w danej chwili? Cos nie zadzialalo elekronicznie, a to sie zdarza? Pustelnik pokazuje opoznienia, ale polaczenie 10 mieczy I Wiezy wyglada groznie. Prosze o komentarze.
Obserwuj wątek
    • andgie Re: Problem z opodatkowaniem samochodu 03.03.20, 08:44
      No to mam weryfikacje. Okazalo sie, ze bez tego brakujacego dokumentu opodatkowanie samochodu jest niemozliwe. Trzeba aplikowac o nowy , a wydanie trwa cztery-szesc tygodni. Wieza chyba pokazala to "uwiezienie". 10 mieczy kojarzy mi sie z czyms, co sie zacielo, jak stara plyta grajaca. Tak, jak tutaj.
      Wyciagnelam, karty, jaki bedzie dalszy przebieg.
      Odwrocona 7 kielichow, 10 mieczy (znowu!), Cesarz. Poczekamy te raczej szesc niz cztery tygodnie , dostaniemy nowy document I juz bezproblemowo opodatkujemy auto.
      • andgie Re: Problem z opodatkowaniem samochodu 03.03.20, 13:31
        Jesli ktos zechce podzielic sie swoimi komentarzami, bede wdzieczna smile
      • zytkoff Re: Problem z opodatkowaniem samochodu 03.03.20, 19:39
        Hmmm, a ja uważam, ze może te odwrócone 7 kielichow zwłaszcza oraz 10 mieczy to po prostu Wasze obawy, że to sytuacja bez wyjścia, ze tyle czasu trzeba czekać, ale sądzę, ze jest szansa, że wyjdziecie finalnie z tego cało tak naprawdę (cesarz).
        Nie martw się, 4-6 tygodni to jeszcze trochę czasu, a ja jestem zdania, że rzeczywistość lubi się w ,,międzyczasie" zmieniać. smile
        • andgie Re: Problem z opodatkowaniem samochodu 03.03.20, 20:39
          Dzieki Zutkoff smile Mysle, ze ziemia sie nie zawali, a Cesarz pokazuje, ze samochod jest legalny, a juz sie obawialismy.
          • andgie Re: Problem z opodatkowaniem samochodu 01.04.20, 19:20
            Dzisiaj otrzymalismy potrzebny document I juz bezproblemowo opodatkowalismy samochod smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka