miseczka.0 31.01.08, 12:28 no właśnie co sądzicie o takiej wieży.Wolę stosować karty odwrócone bo wtedy są dla mnie bardziej czytelniejsze ale z Wieżą mam problem.Jaki ładunek niesie w tej pozycji? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kija4 Re: odwrócona wieża 31.01.08, 13:35 Odwrócona wieza kojarzy mi sie z całkowitym rozpadem, brakiem wyciągnięcia wniosków na przyszłość. Jeśli w prostej zostają fundamenty, które budowaliśmy, tu nic nie zostanie... Podaje to co znalazłam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46867&w=72480685&a=72482917 alfabeta.terramail.pl/tarot/tarot.htm Odpowiedz Link
czaszka00 Re: odwrócona wieża 31.01.08, 18:34 Pozycja prosta : klęska; ruina; wypadek;nieszczęście nagły zwrot; istotna zmiana; nieprzewidziane złe wydarzenie Odwrócona pozycja : poniżenie , upokorzenie ; ryzyko; niemożność. zmiany, uwięzienie w jakiejś sytuacji , klęska; całkowita przegrana; utrata życiowej stabilizacji; Odpowiedz Link
misboaa WYPOWIEDZCIE SIĘ PROSZĘ 06.02.08, 15:26 Chciałam zachęcić Was moje drogie do pogadania o odwróconej Wieży. Znowu pojawił się jej wątek. Mnie też od dawna bardzo intersuje tak karta. Gdzieś przeczytałam, że informuje o tym aby nie burzyć starych struktur i zostawić wszystko tak jak jest, gdzieś, że jest gorsza od poz. prostej itp. Proponuje abyśmy zebrały tutaj opinie i pogadały o Waszych doświadczeniach Odpowiedz Link
ines113 Re: WYPOWIEDZCIE SIĘ PROSZĘ 06.02.08, 16:35 Prosze bardzo, moje doswiadczenia sa nastepujace: nie stosuje odwroconych kart Cakiem ogolnie o wiezy moge powiedziec, ze czesto w rozkladach pojawia sie wtedy, gdy ma sie wydarzyc cos takiego, co calkowicie pokrzyzuje nam plany, cos co sprawi, ze bedziemy musieli od nowa ulozyc sobie plan dzialania. Zalozmy, ze mamy jakies zamiary np. wyjazd na wakacje i pojawia sie wieza , wtedy calkiem ogolnie karta ta moze mowic, ze wydarzy sie cos takiego, ze bedzie trzeba z tego zrezygnowac, ale wszystko zalezy od reszty ukladu oczywiscie. Odpowiedz Link
gosiadzika też nie odwracam 07.02.08, 08:01 i podpisuje sie pod ines wieża oznacza zmiany konieczne zwykle dla nas bolesne jednak potrzebne Odpowiedz Link
kija4 Re: odwrócona wieża 08.02.08, 11:45 A co robisz z księżycem, kiedy stoi odwrócony? Traktujesz go jak zaprzeczenie karty w pozycji prostej? Też nie odwracam, ale kiedyś zacznę. Strasznie to lubie, choć na razie standard bo się jesze pogubie )))) Odpowiedz Link