kalanitka 13.01.09, 21:02 Czy w Waszych przedszkolach nauczyciel stażysta na każdy dzień pisze konspekty, czy tylko na hospitacje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariwu Re: konspekty stażysty 13.01.09, 21:43 > Czy w Waszych przedszkolach nauczyciel stażysta na każdy dzień >pisze konspekty, czy tylko na hospitacje. Tylko na hospitacje. Wymagane są konspekty tylko na hospitowane zajęcia (hospitacja raz w miesiący czyli 9 konspektów w okresie stażu). Dyrektor może wymagać większej liczby konspektów, jeśli stwierdzi, że zajęcia nie są prowadzone prawidłowo. Odpowiedz Link
kalanitka Re: konspekty stażysty 13.01.09, 21:46 Dzięki Czyli od dyrektora zależy czy nauczyciel ma pisać więcej konspektów. Może masz na to jakieś przepisy. O hospitacji lekcji raz w miesiącu mam tylko o pisaniu większej ilości konspektów. Odpowiedz Link
mariwu Re: konspekty stażysty 13.01.09, 22:02 > Czyli od dyrektora zależy czy nauczyciel ma pisać więcej >konspektów.Może masz na to jakieś przepisy. Dyrektor sprawuje nadzór pedagogiczny w swojej placówce (rozporządzenie o nadzorze). Do jego zadań należy czuwanie nad prawidłowym przebiegiem procesu dydaktyczno-wychowaczego w placówce. Jednym z narzędzi jest hospitacja. Jeśli dyrektor stwierdzi słabe przygotowanie nauczyciela do prowadzenia zajęć, może zdecydować o pisaniu dodatkowych konspektów do momentu poprawy tego stanu. Celem pisania ma być poprawa jakości pracy, a nie nękanie nauczyciela, więc dobrze decydować o tych dodatkowych konspektach w sytuacjach naprawdę uzasadnionych. Odpowiedz Link
mariwu Re: konspekty stażysty 13.01.09, 22:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=47465&w=71136820&a=71161274 Odpowiedz Link
agnusiap Re: konspekty stażysty 27.01.09, 10:32 witam ja pisałam scenariusze zajęć przez cały okres stażu p.dyr. kazała mi nawet pisać na zajęcia popołudniowe... no cóż pisałam... STRATA CZASU!!! robiłam to "na odwal się" nie myśląc co piszę okazuje się, że dobrze robiłam, bo i tak NIKT ich nie czytał!!! oczywiście scenariusze zajęć hospitowanych były dopieszczone Odpowiedz Link