24.06.09, 18:15
Witam! Od wrzesnia zaczynam prace w zerowce przy szkole! Mam pytanie! JAk
teraz taka zerowka bedzie wygladala? Czy beda dwie wychowawczynie jak w
przedszkolu? Od ktorej do ktorej godziny sie pracuje? Jak w przedszkolu czy
jak w szkole czyli mniej wieciej od 8:00 - 13:00! Czy pensja stazysty to 1900
brytto? Ile to mniej wiecej na reke? Bardzo dziekuje za odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • mysz1978 Re: Zerowka 24.06.09, 21:25
      green olucha - ja tez od wrzesnia bede w zerowce szkolnej (no dobra - fachowo to
      bede w "oddziale przedszkolnym w/przy szkole" wink)

Godzinowo jest tak jak w szkole chyba zazwyczaj a nauczycielka jest jedna.
      co do pensji to sie nie wypowiem bo ja jestem kontraktowym, ale zobacz gdzies
      ile zarabia stazysta to bedziesz wiedziala.
      • green_olucha Re: Zerowka 24.06.09, 22:01
        Dziekuje za odpowiedz smile! Własnie jakos na rozmowie bylam tak zestresowana ze
        nie spytalam! Pod koniec sierpnia wiem ze jest rada pedagogiczna i co na tekiej
        radzie bedzie poruszane? nie wiem czego moge sie spodziewac!
        • mysz1978 Re: Zerowka 24.06.09, 23:57
          na pewno bedziesz poproszona o powiedzeniu kilku slow o sobie - jak sie nazywasz
          ile lat pracujesz i takei tam smile Nie recytuj calego zyciorysu bo i tak nikt
          tego nei zapamieta ale tak 3-4 zdania o sobie.

Generalnie to na sierpniowych radach jest jeszcze jakies podsumowanie ubieglego
          roku (wiem ,wiem - podsumowania robi sie na radach podsumowujacych pod koneic
          rok uskzolnego, ale na tych sierpniowych tez cos wychodzi), no i planowanie
          przyszlego rok uskzolnego - bedziecie ustalac daty imprez, bedzie przydzial
          obowiazkow itp.
          Jak beda jakies propozycje imprez w ktorych czujesz sie dobrze to zglos sie do
          organizacji lub do pomocy przy organizowaniu - bedzie to dobrze widziane smile
    • green_olucha Re: Zerowka 25.06.09, 17:51
      smile! A jeszcze mam pytanko - czy w takiej zerowce, skoro ma byc traktowana jak
      przedszkole czy sa posilki dla dzieci? obiad, sniadanie?
      • whiterosie Re: Zerowka 26.06.09, 14:19
        przyszły rok szkolny przyniesie dużo zmian w przyszkolnych zerówkach, będą
        pracowały tak jak przedszkola czyli w ferie i wakacje choć szkoły się przed tym
        bardzo broniąsmile) posiłki są przewidziane (przeważnie zaprowadzasz dzieciaki na
        śniadanie do stołówki

będziesz pracować 25 godzin (zegarowych) tygodniowo ( w tym 3 ponadwymiarowe)

do pomocy jest najczęściej jedna ze sprzątaczek; pomaga np. przy wychodzeniu na
        spacery
        • mysz1978 Re: Zerowka 26.06.09, 21:55
          czyli co? w wakacje i ferie szkoly beda otwarte dla tych grup "zerowkowych"????
          Masakra... uncertain
        • masheni Re: Zerowka 27.06.09, 12:42
          moje dzieci sniadanie przynoszą sobie same i jedzą je w sali, nie w
          świetlicy. do pomocy nie mam nikogo.
          o feriach i wakacjach pierwsze słyszę. masz na to jakieś namiary?
          rozporządzenie?
          • green_olucha Re: Zerowka 27.06.09, 16:18
            no ja tez slyszalam o tych feriach i wakacjach sad! Nie widze tego, bo cała
            szkola bedzie zamknieta, a tylko kilkoro szesciolatków w niej? a jeszcze mam
            pytanie - kiedy i to wybiera program nauczania wlasnie dla zerowki?
            • whiterosie Re: Zerowka 27.06.09, 19:17
              program wybiera nauczyciel, a dyrektor dopuszcza go do użtku z dniem 1 września.
              z tego co wiem, to nie ma jeszcze programów zgodnych z nową podstawą i jeśli się
              nie pojawią to program będzie trzeba napisać samemu w oparciu o podstawę (
              katastrofa! zdajecie sobie sprawę ile to pisania? a plan wynikowy do niego?)

zerówka ma być nieferyjna, czytałam gdzieś na stronach ministerstwa ( jak znajdę
              link, to podam), a nauczyciel ma mieć 6 tyg. urlopu, czyli mniej niż teraz, nie
              wiem, czy to będzie wykonalne, bo w mojej szkole np. świetlica i stołówka
              musiałyby być otwarte dla grupki dzieci (czyli do pracy w wakacje musiałyby
              przyjść kucharki, świetlicowa itd.), a cała szkoła ogrzewana dla jednej klasy...

• kalanitka Re: Zerowka 27.06.09, 20:04
                weszło nowe rozporządzenie z 8.06
                www.reformaprogramowa.men.gov.pl/podreczniki
                trochę czytania ale może to rozwieje wątpliwości smile
    • green_olucha Re: Zerowka 05.07.09, 13:55
      Jak wygladaja pierwsze zajęcia w klasach zerowych? czy rodzice zostaja z
      dziecmi? Czy zostawiaja juz je same? Macie jakis pomysl na pierwsze zajecia
      integracyjne?
      • aka79 Re: Zerowka 06.07.09, 13:50

Kalkulator płacowy

www.eduforum.pl/modules.php?name=Kalkulator
        • green_olucha Re: Zerowka 12.07.09, 22:39
          Dziekuje za odpowiedz! a czy to prawda, ze podwyzki, ktore mialy byc od wrzesnia
          zostaly zawieszone?
          • nauczycielka_przedszkola Re: Zerowka 13.07.09, 11:05
            Nie,nieprawda.Chodzi o negocjacje w sprawie przyszłorocznych
            podwyżek:
            www.glos.pl/art.php?action=show&id=6234&s=&idg=60&kw=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka