Gość: hejs IP: *.net.inotel.pl 02.03.10, 18:58 Dokładnie, DELL to sprawdzona marka :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.mas.abpl.pl 02.03.10, 22:33 Ja mam Studio 1737, bardzo dobry sprzęt, czego nie mogę powiedzieć o moim poprzednim craptopie Toshita P100. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoffer Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.olf.sgsnet.se 02.03.10, 22:48 Ludzie nie ośmieszajcie się. Dell robi fajny sprzęt w kategorii biznesowej, ale sprzęt w segmencie konsumneckim jest tak samo tandetny jak cała reszta. O ile seria Latitude dobrze wyoada w porównaniu z ProBookami i EliteBookami od HP, to już nie wypada tak różowo w porównani z ThinkPadami. Jedyne co Dell ma lepsze to serwis on-site. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.torun.mm.pl 03.03.10, 07:22 Stoffer, masz 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.chello.pl 03.03.10, 08:16 Zgadza się, miałem okazję porównać mojego Vostro z Inspironem i ten drugi sprawia wrażenie kruchego i miejscami po prostu tandetnego. Ale za to VOSTRO to jest perełka, zarówno jeśli chodzi o moc sprzętu jak i jego wykonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 08:16 Oj, nie jest tak źle - Studio 1555 to całkiem udane i nieźle wyposażone laptopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.chello.pl 03.03.10, 09:22 Ja mam Inspirona 9400 ponad 4 lata i śmiga aż miło, nie mogę złego słowa o Dell'u powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DELL... Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 10:17 DELL... XPS'y 1330 już mają powymieniane płyty główne (bo się karty graficzne popaliły). DVD raz działa, raz nie. Inspiron'y ostatnio do wymiany trzy karty WiFi (w jednym też płyta główna). Dwa zasilacze -> kosz. STUDIO - wymiana TouchPAD (!). Standardowe baterie wytrzymują max. 1 rok. Jedynie co ratuje sytuację, to gwarancja NBD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.03.10, 10:41 czy może mi ktoś polecić na jaki model della się przesiąść normalne użytkowanie poczta filmy trochę pracy obecnie śmigam na maxdacie ale czas na zmianę z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuber Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 11:42 Posiadam Dell Studio XPS 16 - polecam w 100%. Wykonanie jest idealne, bebechy w mojej wersji rowniez daja niesamowite osiagi (karta graficzna 1 GB w laptopie robi z niego potwora :P ;) ). No i piekny jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoffer Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.s2.chalmers.se 03.03.10, 12:03 @gosc - czlowieku, nie kupuj nigdy laptopow z serii konsumenckich. Kupuj tylko sprzet dla klientow biznesowych a zaoszczedzisz sobie problemow. Jesli nie masz za duzo pieniedzy kup Della Vostro. Jesli masz toche wiecej pieniedzy to kup Latitude albo jeszcze lepiej ThinkPada. ThinkPady sa lepiej wykonane i maja sztywniejsze obudowy co bardzo zmniejsza prawdopodobienstwo uszkodzenia plyty glownej. W laptopach odradzam kupowanie innych kart graficznych niz Intel-a. Nvidia ma problemy z jakoscia (vide GeForce 9300M) a ATI wysysa baterie i grzeje sie niemilosiernie. Jesli chcesz grac to za zaoszczedzone pieniadze kup najtanszego desktopa i wsadz tam GeFroce 9800 GTX. Zaden laptop nie bedzie mial tak wydajniej karty graficznje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lumos Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: 193.120.84.* 03.03.10, 12:58 A ja bylem posiadaczem Inspirona z karta Nvidi... Juz sie ciesze ze nie jestem. Bylo zbyt duzo momentow kiedy chcialem wyniesc ten komp na ulice, polac podpalka do grilla i rzucic zapalke. Zarowno Dell jak i Nvidia umyly rece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anit22 Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.chello.pl 03.03.10, 13:31 moj XPS 1530 smiga od dwoch lat bez zadnych problemow, jedyny mankament to wkurzajaca dell media center. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoar Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.warszawa.mm.pl 03.03.10, 14:07 ja mam studio 1555 i śmiga, jakościowo narazie lepszy od tosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Nowe modele laptopów Dell Studio IP: *.net.inotel.pl 04.03.10, 13:41 DELL robi zajebiste laptopy, TOSIA czy nawet ASUS to przy nich kiepa... o Apple nawet nie wspomnę bo to szajs... Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_5 Re: Nowe modele laptopów Dell Studio 09.06.10, 08:39 Bardzo lubię Dell. Są to porządne lapki, sama mam Della studio 1558. U nas już można kupić za 3200 (np. na kuplaptopa.pl) Dell studio jest bardzo trwałym fajnym lapkiem. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś