Dodaj do ulubionych

10 niezbędnych programów Java dla komórki

IP: *.Red-88-2-19.staticIP.rima-tde.net 10.07.08, 15:04
aplikacje java w telefonie rzeczywiscie moga znacznei ulatwic zycie. pelen
spis tego do czego jeszcze mozna takie aplikacje wykozystac na przyklad tu:
goldengekko.com.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mati 10 niezbędnych programów Java dla komórki IP: *.xdsl.centertel.pl 15.07.08, 00:47
      Panie autorze tekstu, Skype mobile nie oferuje darmowych rozmów głosowych
      nawet przez wifi. Za darmo to można sobie tylko popisać :) POZDRAWIAM
    • m4ciek mobilne gadu-gadu?? 15.07.08, 08:58
      Dziwie sie ze umieszczono na tym spisie mobilne GG. Przeciez to NIE JEST DARMOWA
      APLIKACJA jak napisano. Darmowy jest tylko tydzien, pierwszy tydzien. Potem
      oplaty sa juz zdzierskie. Wiec z oficjalnego klienta sie nie korzysta. Sa
      alternatywy (np.papla)
      • dzwonki Re: mobilne gadu-gadu?? 23.07.08, 12:41
        jest jeszcze nowe AQQ mobile www.aqq.eu ktore ma lub bedzie mialo
        obsluge AQQ i GG :)
        • kosmosiki Ach Gazeta... 23.07.08, 22:57
          > Nie ma już chyba na świecie telefonu komórkowego,
          > który nie obsługiwałby zewnętrznych aplikacji.

Otóż jest ich na świecie całkiem sporo... od tego się zaczyna artykuł... dalej
          nie chcę mi się go czytać.

W temacie dodatkowych aplikacji nie można zapomnieć o jakim właściwie telefonie
          mówimy? Dla mnie większość dodatkowych aplikacji w telefonach (od kiedy to jest
          możliwe) służy do omijania ograniczeń tychże.

Pierwszą moją potrzebą, którą w ten sposób zaspokoiłem jeszcze za czasów
          wczesnych nokii s60, było dodanie do telefonu blokowania klawiatury po N
          sekundach bezczynności (te nokie tego nie miały!).

Drugą potrzebą było kilka gier aby pograć na kibelku.

Więcej potrzeb odnośnie telefonu nie miałem (poza tym aby jako telefon dobrze
          się sprawował) bo z reguły do poważniejszych spraw używałem palma. No teraz mamy
          smartphony to się nieco zmieniło, ale na smartphonach się odpala natywne
          aplikacje, nie jakiś badziew w dżawie.
    • Gość: Niekumaty 10 niezbędnych programów Java dla komórki IP: *.man.poznan.pl 16.07.08, 09:25
      FRING zamiast Skype (obsługuje dużo więcej komunikatorów i można sobie bez
      problemu pogadać, nie tylko popisać)

GOCHAT zamiast mobilnego GG - darmowe używanie GG (i nie tylko GG), płaci się
      tylko za SMS-a z adresem do pobrania, symboliczne 1,22zł.

TOM TOM ew. GARMIN zamiast Google Map. Nawigacje z prawdziwego zdarzenia,
      pokierujące cię pod wskazany adres.
      • Gość: T-Mac Re: 10 niezbędnych programów Java dla komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 19:39
        Nawigacja z prawdziwego zdarzenia to NaviExpert.
        • Gość: Niekumaty Re: 10 niezbędnych programów Java dla komórki IP: *.man.poznan.pl 23.07.08, 11:11
          Jak widać - ile osób, tyle opinii ;)
        • Gość: MariuszR Re: 10 niezbędnych programów Java dla komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:42
          Do samochodu może i owszem, ale do zastosowań uniwersalnych polecam trekbuddy.
          Zalety:
          - jest za free
          - nie potrzebuje połączenia z netem
          - mapy można zrobić samemu, ściągnąć z netu lub kupić.
      • Gość: Alfa Re: 10 niezbędnych programów Java dla komórki IP: *.opera-mini.net 23.07.08, 15:54
        Google Maps sluzy przede wszystkim do ogladania zdjec satelitarnych, nawigacja to dodatek wiec nie wyskakuj z Tom Tomem.
        A Fring (swietny prog) nie jest pod jave.
    • Gość: pastakiller 10 niezbędnych programów Java dla komórki IP: *.inowroclaw.mm.pl 23.07.08, 09:09
      "Tak jak Gadu-Gadu jest ikoną rewolucji w komunikacji tekstowej..."

Jasne, rewolucja.Chyba tylko w Polsce bo o wiele lepszym protokołem jest ICQ - ciagle udoskonalany i działa transfer plików pomiędzy różnymi klientami tzn. nie ma problemu wysłac pliku z Mirandy do Konnekta przez ICQ.
      • Gość: detal pliki porzez GG to ogolna porażka IP: *.chello.pl 24.07.08, 13:50
        nie było z tym problemu jeszcze rok wstecz, od pewnego czasu (wersje 7 i wyżej)
        nie moge przesłac czy odebrać pliku nawet pomiędzy dwoma klientami GG. byc moze
        da sie to tak skonfigurowac by dzialalo ale jestem w stanie to zrobic tylko po
        swojej stronie wiec...
        fajna polityka - defaultowo ustawiac program tak, by nie dzialal :)
    • Gość: qść Ciekawe... Katuję Tytana II (biznesowo) ile wlezie IP: 217.17.38.* 23.07.08, 10:34
      To praktycznie moje "mobilne biuro", napakowany danymi i
      aplikacjami, ale dziwnym trafem poza skypem nic z tych "niezbędnych"
      śmieci nie mam i jakoś nie przewiduję potrzeby. Kryptoreklama.
      • Gość: Niekumaty Re: Ciekawe... Katuję Tytana II (biznesowo) ile w IP: *.man.poznan.pl 23.07.08, 11:13
        Ty masz Windowsa Mobilnego, a to całkiem inna sprawa. Nie ma co porównywać.
    • jogibaboo 10 niezbędnych programów Java dla komórki 23.07.08, 10:41
      Ja korzystam głównie z Mapa Polski pobranej z Ery oraz gierek typu Tetris (w wolnych chwilach). Darmowe aplikacje do pobrania (tylko koszt połączenia telefonu z WAPem) na www.getjar.com. Prawdziwa kopalnia programów na rozmaite komórki. Polecam.
    • Gość: Mecik Więcej staranności Panie Autorze! IP: *.ists.pl 23.07.08, 14:40
      Mam wrażenie że w ostatniej omawianej aplikacji godzina aktualizacji znajduje
      się w prawym górnym rogu... ale oczywiście to zależy tylko od tego jak się
      trzyma telefon...

Pozdrawiam. Mecik
      PS: chcesz mi pomóc? klikaj.bubb.pl
      • Gość: Ooo GG bezpłatne?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 14:53
        1.22 za pobranie
        1.22 za kazdy tydzien uzytkowania 4.88.m-c
    • nessie-jp 10 niezbędnych programów Java dla komórki 23.07.08, 16:41
      "Nie ma już chyba na świecie telefonu komórkowego, który nie obsługiwałby
      zewnętrznych aplikacji."

Owszem, jest. Pewnie niejeden. Sama taki kupiłam ostatnio. Na co mi tetrisy i
      mapa wielkości znaczka pocztowego?! Gierki Java to gadżety bez żadnych
      konkretnych zastosowań, podobnie jak tapety i loga
      • blq Re: 10 niezbędnych programów Java dla komórki 23.07.08, 17:22
        zgoda, lecz nie zapominaj że nie każdy ma telefon z wyświetlaczem wielkości
        znaczka pocztowego.

trzycalowy wyświetlacz większości nowoczesnych pocketPC to już nie jest znaczek
        pocztowy. co najwyżej "bloczek" czy inny "arkusik".

• nessie-jp Re: 10 niezbędnych programów Java dla komórki 28.07.08, 15:21
          > zgoda, lecz nie zapominaj że nie każdy ma telefon z wyświetlaczem wielkości
          > znaczka pocztowego.

No, ale mowa była o telefonach, a nie palmtopach. :) Ja rozumiem, że na
          palmtopie to już warto coś ciekawego zainstalować. Ale telefon? Bez przesady,
          telefon ma być leciutki, mały i mieć dobry głośnik...
    • blq Re: 10 niezbędnych programów Java dla komórki 23.07.08, 17:27
      do całego zestawienia obowiązkowo dodałbym filtrujące niechciane połączenia i sms.

na symbian najlepszy nazywa się SMS Spam Manager.
      na windows mobile - Call Firewall.

taki filtr to główna przewaga telefonu z prawdziwym OS nad zwykłymi telefonami,
      w ktorych co najwyżej 'siedzi' ta żałosna java...

• Gość: cd_s 10 niezbędnych programów Java dla komórki IP: 195.69.82.* 24.07.08, 01:09
      Zapomnieliście o MOBY EXPLORER. To jest dopiero aplikacja... Mogłoby być
      zamiast aplikacji pogodowej (w końcu od czego jest Opera Mini)...
    • Gość: zaxon 10 niezbędnych programów Java dla komórki IP: 91.104.6.* 25.07.08, 18:52
      GG na tytn 2 wersja co prawda nie java tylko WM, mimo ze mam
      oplacone konto gg, zalogowac sie uda raz na ruski rok. Poza tym
      forma platnosci tylko z Polski . Chyba musza nad tym jeszcze
      popracowac.
    • Gość: zdzichu_cz_wa 10 niezbędnych programów Java dla komórki IP: 86.46.40.* 27.07.08, 19:50
      a ja mam skypephone z 3 mam nielimitowane rozmowy skype2skype glosowe i
      tekstowe. I po co mi coś innego gadu-gadu uzywaja tylko polacy a i tak jako
      drugi mają wlaczony skype. pogodę można sprawdzić na stronie a co do nawigacji
      to lepiej sobie chyba kupić normalny sprzęt nie jest taki drogi tomtoma to za 70
      euro się da kupić (osobiście wole coś z igo 2008). Jak juz kupowac telefon dla
      aplikacji to na windowsie mobilnym albo symbianie da sie przejrzec pdf napisac w
      wordzie i exelu itd. a co do ceny telefonu to nokie e50 mozna juz kupic ponizej
      500zł w polsce a n70 ponizej 600zł jedna i druga nówka z 2 letnia gwarancją bez
      simloka w jednym ze sklepów interetowych czy to górna półka. No tak patrzac na
      sklep orange ery plusa itd gdzie stara nokia 5200 kosztuje ponad 500zł na karte
      z simlockiem to ciekawe ile kosztuja inne telefony operatorzy zarabiaja duzo
      kasy na naiwnych klientach i wdług nich nokia n95 nadal kosztuje ze 2000zł gdzie
      w salonie noki jest o 500zł tansza bez simlocka a w innym sklepie ponizej 1200zł.
      • Gość: pajrat Re: 10 niezbędnych programów Java dla komórki IP: 80.50.235.* 27.07.08, 21:41
        Co racja to racja, jak ostatnio zobaczyłem w salonie Plusa Nokie N73 za 1500 zł,
        gdzie nowsza N73 ME kosztuje na allegro lub w Playu ok. 720 zł to myślałem, że
        wybuchnę śmiechem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka