Dodaj do ulubionych

Moze ktoś poradzi.

24.01.12, 17:11

Witam serdecznie moze na tym forum ktoś będzie mógł mi poradzić
w takiej sprawie. Zamierzam kupić drukarkę o takich mniej więcej
paramentrach drukarkę (nie musi być ze skanerem bo skaner posiada) o następujących parametrach:
- z możliwie dobrym odwzorowaniem kolorów
- format wydruku A4 opcjonalnie A3
- możliwośc druku na grubszym papierze /np.wizytówek/
- dobry druk drobnego tekstu, cienkich linii
- opcjonalnie obsługa postscriptu
Ma być to drukarka w do drukowania
prac graficznych w studio domowym.
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • bogatka1 Re: Która drukarka? 24.01.12, 20:58
      Do sporadycznych potrzeb domowych: www.chip.pl/testy/drukarki/drukarki-atramentowe-wielofunkcyjne/epson-stylus-sx130 tania, w porównaniach korzystna, ale eksploatacja droga.
      Albo może drukarka www8.hp.com/pl/pl/products/printers/gateway-index.html - W jaki sposób drukarka będzie wykorzystywana?
      • followthesun Re: Która drukarka? 24.01.12, 21:28
        A ja Bogatko poleciłabym jednak to:
        www.brother.pl/g3.cfm/s_page/73190/s_level/29260/s_product/DCP-J125
        Mam i Epsona i Brothera i wybieram Brothera. smile
      • maria88 Re: Która drukarka? 24.01.12, 22:13
        Dziękuję za podpowiedzi. Pytam dlatego że na rynku więcej jest testowanych drukarek A4
        a mniej recenzji jest drukarek A3
        • agas301 Re: Która drukarka? 25.01.12, 13:35
          Kilka miesięcy temu kupiłam drukarkę HP DeskJet (dokładnej nazwy nie pamiętam). W eksploatacji jest stosunkowo tania - oryginalne tusze kosztują ok. 25-35 zł. Wg. zapewnień producenta - czarny tusz starcza na 600, kolor na 250. (zależy od stopnia zapełnienia kartki). Niebywałą zaletą drukarki jest szybkie drukowanie, wadą z kolei powolne skanowanie, jest również bardzo głośne w porównaniu z innymi drukarki wielofunkcyjnymi. Oprogramowanie HP jest dobre dla osób mało wymagających, jednak przy pracy biurowej i konieczności skanowania wielostronicowych dokumentów kłopot sprawia nie tylko powolne skanowanie ale też hałas i irytujące dźwięki podczas drukowania. Standardowy port USB 2.0 to jedyna forma komunikacji. Brak wejść linii telefonicznej, zatem nie wykorzystamy tego urządzenia, jako faks.
          Do amatorskiego i okazjonalnego użytku domowego jest ok, a przynajmniej nie ma większych powodów do narzekańsmile
    • bogatka1 Re: Moze ktoś poradzi. 25.01.12, 15:36
      Także mam HP, wydrukowałam nawet na niej książkę w formacie A3, z ilustracjami.
      Na Lexmarku też drukowałam A3, czytelny jest nawet drobny druk.

Znalazłam jeszcze takie: www.aplikom.com.pl/index/produkty/drukarki/opis/280_Drukarka_OKI_C830 ale z OKI nie mam doświadczenia.
      oraz www.goldenline.pl/forum/2026978/drukarka-a3-i-a4-oraz-kopiarki-a3
    • bogatka1 Re: Moze ktoś poradzi. 12.01.13, 16:00
      Teraz i ja przymierzam się do kupienia nowej drukarki,
      także do drukowania w A3 i zdjęć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka