apj01 22.02.09, 16:43 ...trudna nazwa tego foruma,ale miło tu,witam wszystkich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogatka1 Re: Bardzo... 22.02.09, 17:11 Witam APJ01! Nazwa kamuflaż, po prostu melina. Zdrówko! Mężczyzna tu czyni wiosnę. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bardzo... 22.02.09, 17:42 Ciągnie melinę. Masz fajną grafikę w wizytówce. Odpowiedz Link
apj01 Re: Bardzo... 22.02.09, 17:45 dzięki,znalazłem w necie www.picsearch.com/ -------------------------------------------------- Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bardzo... 22.02.09, 18:02 dla mnie ta grafika z wizytówki jest wyjątkowa, jest w niej mój sen sprzed kilkunastu lat. A wybór też się liczy, to jakby określenie własnej postaci i zgadza się z tym, jak komentujesz na forum. Dla ciebie za link do tej strony: Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bardzo... 28.02.09, 13:07 apj01 napisał: driada.wrzuta.pl/audio/yQsl4ZSrTR/pink_floyd-time "Tykanie zegara wypełnia chwile szarego dnia Marnujesz i trwonisz godziny, które otrzymałeś Okopujesz się na kawałku ziemi w rodzinnym miasteczku Czekając na coś lub na kogoś, kto pokaże ci drogę Masz dość leżenia w promieniach słońca Zostajesz w domu, by oglądać deszcz Jesteś młody, a życie jest długie I masz trochę czasu do zabicia Pewnego dnia odkryjesz, że minęło dziesięć lat Nikt nie powiedział ci, kiedy biec, przegapiłeś sygnał na start Więc biegniesz i biegniesz, by zrównać się ze słońcem Lecz ono zachodzi Pędzi wokoło, by znów ukazać się za tobą Właściwie jest takie samo, ale ty jesteś starszy Masz krótszy oddech i z każdym dniem zbliżasz się do śmierci Każdy rok staje się krótszy, na nic nie znajdujesz czasu Plany też się nie spełniają Lub kończą się skrawkiem zabazgranej kartki Pozostajesz w cichej rozpaczy — po angielsku Czas już minął, piosenka się skończyła Myślałem, że mam więcej do powiedzenia." Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bardzo... - Emeryt 22.06.09, 15:54 kolibeer85.wrzuta.pl/audio/1B5R4mjMppx/roman_roczen_emeryt Emeryt EKT Gdynia Leżysz wtulona w pościel, coś cichutko mruczysz przez sen d C Łóżko szerokie, ta pościel świeża, za oknem prawie dzień F A A jeszcze niedawno koja, w niej pachnący rybą koc Fale bijące o pokład i bosmana zdarty głos Refren: To wszystko było - minęło, zostało tylko wspomnienie d C G d Już nie poczuję wibracji pokładu gdy kable grają d C G d Już tylko dom i ogródek i tak aż do śmierci d C G d A przecież stare żaglowce po morzach jeszcze pływają... d C G d Nie gniewaj się kochanie, że trudno ze mną żyć Że zapomniałem kupić mleko i gary zmyć Lecz jeszcze niedawno okręt mym drugim domem był Tam nie stało się w kolejkach, tam nie było miejsca dla złych To wszystko było - minęło zostało tylko wspomnienie... Upłynie sporo czasu nim przyzwyczaję się Czterdzieści lat na morzu zamknięte w jeden dzień Skąd lekarz może wiedzieć, że za morzem tęskno mi Że duszę się na lądzie, że śni mi się pokład pełen ryb To wszystko było - minęło zostało tylko wspomnienie... Wiem masz do mnie żal - mieliśmy do przyjaciół iść Spotkałem kolegę z rejsu, on w morze idzie dziś Siedziałem potem na rei, ze łzami patrzyłem na port Jeszcze przyjdzie taki dzień kiedy opuszczę go - a na razie To wszystko było - minęło zostało tylko wspomnienie... Odpowiedz Link
bogatka1 Szukam polskiej wersji pt."Missisipi" 23.06.09, 22:28 www.youtube.com/watch?v=xTnw_MmVptQ śpiewa młody Frank Sinatra (Kompozytor Jerome Kern - tekst Oscar Hammerstein II) Ol 'Man River Dare's an ol' man cal'd de Mississipi Dat's de ol' man dat I'd lek to be Whot does he care iv de world gets trauble Whot does he care iv de land lev's free. Ol' man river, Dat ol' man river He mus'know sumpin' But don't say nuthin', He jes'keeps rollin' He keeps on rollin' along. He don' plant taters, He don't plant cotton, An' dem dat plants'em is soon forgotten, But ol'man river, He jes keeps rollin'along. You an'me, we sweat an' strain, Body all achin' an' racket wid pain, Tote dat barge! Lif' dat bale! You gits a little drunk An' you lands in jail. Ah gits weary An' sick of tryin' Ah'm tired of livin' An' skeered of dyin', But ol' man river, He jes'keeps rolling' along. [Colored folks work on de Mississippi, Colored folks work while de white folks play, Pullin' dose boats from de dawn to sunset, Gittin' no rest till de judgement day. Don't look up An' don't look down, You don' dast make De white boss frown. Bend your knees An'bow your head, An' pull date rope Until you' dead.) Let me go 'way from the Mississippi, Let me go 'way from de white man boss; Show me dat stream called de river Jordan, Dat's de ol' stream dat I long to cross. O' man river, Dat ol' man river, He mus'know sumpin' But don't say nuthin' He jes' keeps rollin' He keeps on rollin' along. (Long ol' river forever keeps rollin' on...) He don' plant tater, He don' plant cotton, An' dem dat plants 'em Is soon forgotten, but ol' man river, He jes' keeps rollin' along. (Long ol' river keeps hearing dat song). You an' me, we sweat an' strain, Body all achin an' racked wid pain. Tote dat barge! Lif' dat bale! Git a little drunk An' you land in jail. Ah, gits weary An' sick of tryin' Ah'm tired of livin' An' skeered of dyin', But ol' man river, He jes'keeps rollin' along! Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Statek Komediantów - Jerome Kern 24.06.09, 12:57 . . . . . . wersja Sheryl Crow - Mississipi Every step of the way We walk the line Your days are numbered So are mine Time is piling up We struggle and we scrape All boxed in Nowhere to escape The city's just a jungle More games to play I'm trapped in the heart of it Trying to get away I was raised in the country Been working in the town I been in trouble since I Set my suitcase down I ain't got nothing for you I had nothing before Don't even have anything For myself anymore Sky's full of fire And the rain is pouring down There's nothing you can sell me So I'll see you around All my powers of expression And thoughts so sublime Could never do you justice Reason or rhyme There's only one thing that I did wrong I stayed in Mississippi a day too long The devil's in the alley, the mule kickin' in the stall Say anything you wanna, I've heard it all I was thinking about the things that she said I was dreaming I was sleeping in you bed Walking through the leaves, falling from the trees Feel like a stranger nobody sees So many things we never will undo I know you're sorry, well I'm sorry too Some people will offer you their hand and some won't Last night I knew you, tonight I don't I need something strong to distract my mind I'm gonna look at you 'til my eyes go blind Well I got here, following the southern star I crossed that river just to be where you are There's only one thing that I did wrong I stayed in Mississippi a day too long Well my ship's been split to splinters; it's sinking fast I'm drowning in the poison, got no future, got no past But my heart is not weary, it's light and it's free I've got nothing but affection for those who've sailed with me Everybody's moving if they ain't already there Everybody's got to move somewhere Well stick with me baby anyhow Things should start to get interesting right about now My clothes are wet, tight on my skin Not as tight as the corner that I painted myself in I know that fortune is waiting to be kind So give me your hand and say you'll be mine The emptiness is endless, cold as clay You can always come back, but you can't come back all the way Well there's only one thing that I did wrong I stayed in Mississippi a day too long Yeah the only thing that I did wrong Was stayed in Mississippi a day too long The only thing that I did wrong Was stayed in Mississippi a day too long Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bardzo... 24.06.09, 14:23 PS. do poprzedniego postu: Sprawdziłam wersję Sheryl i okazało się, że jest z innej bajki. Znalazłam nareszcie polską wersję Ol`Man River: www.youtube.com/watch?v=spXbwUuVmqM Mississippi - from musical Show Boat by Jerome Kern sings Olga Maroszek – alto. Ten sam tekst, który słyszałam przedtem w wykonaniu chyba Ochmana. Męskie, niższe wykonanie było jednak przyjemniejsze dla moich uszu i ducha. Odpowiedz Link