363636r 10.11.09, 06:10 www.dziennik.pl/gospodarka/article478596/Polska_wodka_najlepsza_na_swiecie.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Ciekawe 10.11.09, 06:51 Faktycznie ciekawe a btw-co tak wczesnie wstales? Odpowiedz Link
363636r Re: Ciekawe 10.11.09, 07:18 Choróbsko mnie jakieś obudziło o pół do piątej. Katar, łamanie w kościach. Siadłem sobie cichutko przy kompie, coby chłopaków nie budzić Odpowiedz Link
fettinia Re: Ciekawe 10.11.09, 07:45 Oj zdrowiej szybko i chlopakow nie pozarazajJuz w szkole? Odpowiedz Link
363636r Re: Ciekawe 10.11.09, 08:02 Jeden już wyszedł, drugi właśni wstaje. Wyprawię trzódkę, szybkie zakupy ( trzeba nakupić na zaś, bo święto jutro i sklepy pozamykane ) i włażę pod koc z ciepłą herbatką z malinami. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Ciekawe 10.11.09, 15:04 Pewien Anglik, John, ktorego mieslismy szczescie poznac i przyjaznic sie z nim przez ok. 2 lata przed jego odejsciem zawsze twierdzil, ze polskie, zytnie wodki sa najlepsze na swiecie. Jako dziennikarz Reutersa w Moskwie na poczatku lat 50tych wypil morze ichniejszej wodki, potem musial uciekac do Finlandii, gdzie ozenil sie i osiadl na pare lat i znowu mial okazje zasmakowac w ich wyrobach. Wozilismy mu rozne wodki z Polski, ostatnia, ktorej niestety nie zdazylismy dokonczyc stoi jeszcze u nas w lodowce. John zawsze mrozil kieliszki, przygotowywal Borodinskiego i wielce celebrowal spozywanie tego trunku. Zawsze przed wypiciem wachal chleb (mowiac przy tym po rosyjsku), a potem rzucal polskim "na zdrowie". Zawsze twierdzil, ze nie pil wodki lepszej niz nasza, polska. Odpowiedz Link
annamaria0 Re: Ciekawe 10.11.09, 15:14 Kiedys prenumerowalismy bardzo powazany tu magazyn konsumencki Which? Eksperci tego magazynu testuja doslownie wszystko i publikuja listy najlepszych produktow. W kategorii wodek premium (luksusowych) trzy najlepsze byly polskie - bylo to juz z 4 lata temu, wiec ten artykul Ameryki nie odkryl, zreszta w rozmaitych rankingach polskie wodki sa zawsze w czolowce. Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Ciekawe 10.11.09, 15:34 No ciekawe Ja jeszcze bardzo poproszę o zorganizowanie swiatowych zawodow piernikowych, szarlotkowych, kapuscianych oraz ogorkowych. Odpowiedz Link
bobralus Re: Ciekawe 10.11.09, 20:01 Mnie jakos ta wódka nie powala, ale faktycznie znajomi sie zachwycają, nie wiem, czy za sprawą marketingu, czy faktycznie cos w niej jest, ja az takim ekspertem od wódek nie jestem Na pewno jest lepsza od wyborowej i ziemniaczanej luksusowej, ale chyba nie przebija Sobieskiego i Chopina. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Ciekawe 10.11.09, 21:50 Wyborowa mozna kupic w tym moim trzecim swiecie ale hitem wsrod znajomych tubylcow jest Zubrowka i na szczescie te tez ostatnimi czasy kupuje sie bez problemu, choc drogo Ciekawostka, wracajac do dom mijamy dosc eksluzywne dysko i zawsze powiewa u nich reklama jakiegos alkoholu, czesto wodki (chca rozpic mlodziez?). I ostatnio zdziwko wieelkiii baner z reklama Zubrowki Pszeniczna panna (choc z lekka wychudzona) obok zacna butelka i napis 'wodka z ziolem bizona' Nie bardzo jest jak pstryknac fote, szkoda. Odpowiedz Link