mysiulek08 02.05.13, 20:53 nawijane przy pomocy widocznej paleczki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momas Re: rurki dla Momas :) 03.05.13, 11:32 Dzięki Przed chwileczką skończyłam swoje. Jest ich mniej, bo w trakcie były wyjadane Znowu robiłam z pół porcji, cukru dałam dwie płaskie łyzki Są ok, choc uwazam, ze w takim wypadku śmietana do nich powinna być niesłodka Odpowiedz Link
shachar Re: rurki dla Momas :) 03.05.13, 20:31 Ale jak to tak, z takiej pałeczki taka rura? :-0 Odpowiedz Link
bene_gesserit Re: rurki dla Momas :) 03.05.13, 14:21 Uważam, ze to niesprawiedliwe, że są tylko dla Momas Uwielbiam rurki. Odpowiedz Link
kanuk Re: rurki dla Momas :) 03.05.13, 18:23 tez tak uwazam ! z kremem ? znaczy jak ktos nie umie sie poslugiwac paleczka, to musi zrobic rurki a la fourchette ? Odpowiedz Link
kanuk Re: rurki dla Momas :) 03.05.13, 18:25 znaczy ptysie z kremem/bita smietana tez sa fajne. tylko trzeba uwazac na pszczoly ,osy i szersze ,nie ? Odpowiedz Link
bene_gesserit Re: rurki dla Momas :) 03.05.13, 19:18 Ja nie wiem, dla mnie rurki to czarna magia. W dodatku w cukierni mojego dzieciństwa rurki były gigantyczne i cukiernica nie napełniała ich szprycą tylko czymś w rodzaju tłoka z bitą śmietaną, który wyglądał jak broń z kosmosu. Ech. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: rurki dla Momas :) 04.05.13, 00:20 Niech sie czestuje kto chce Ku wyjasnieniu, fotka jest uzupelnieniem do watku waflowo-rurkowego z watku gadzetu Tefala forum.gazeta.pl/forum/w,48129,143276950,143276950,Tefal_ActiFry_Family_ktos_ma_uzywa_.html Momasie, ciesze sie ze wyszly i juz jestes na dobrej drodze nie mycia waflownicy. Odpowiedz Link
momas Re: rurki dla Momas :) 03.05.13, 22:04 zrobiłam z kremem. tj "bitą śmietaną" Postaram sie wrzucić do GP w miarę szybko -tj jak zgram z aparatu.. "Bita śmietana" to sojowa - udało mi się kupić ten wynalazek wczoraj. Dzisiaj doczytałam na pudelku, ze jak sie doda zagęszczacza to mozna otrzymac bitą smietane. Czyli trzena dodac czegoś w stylu smietanfixu. Oczywiscie, w domu tego nie mialam, sklepy - wiadom 3 maja - zamknięte, więc kombinowałam z zelatyną (lyzka zelatyny bardzo dokladnie rozpuszczona w ok trzech gorącej wody) . Wyszlo calkiem ok Taka piankowata "bita smietana". Msiulku, jeszcze raz dzieki za wskazówki (dwie lyzki ciasta - nie musiałam myć waflownicy! i chińska pałeczka) Odpowiedz Link
fettinia Re: rurki dla Momas :) 04.05.13, 10:45 Momasku sorry-jeszcze nie znalazlam tego ryzowego wynalazku-ale mam oczy szeroko otwarte jak jestem w jakims nowym sklepiepamietam-nie zapomnialam Odpowiedz Link
momas Re: rurki dla Momas :) 04.05.13, 14:10 oj, to ma być sojowy jednak łatwiej by sie nadziewało rurki, boi ze szprycą sie nagimnastykowałam (wszystko cieklo bokami). Ale spokojnie - poczekam Bene - na Rondzie Wiatraczna jest taki punkt z rurkami (dziala od 1958r). I jest taka nabijarka śmietany Odpowiedz Link
momas Re: rurki dla Momas :) 06.05.13, 13:19 Się Panie (i Panowie) częstują... fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,144301591.html Odpowiedz Link