kanuk 10.05.21, 04:17 tym razem z serem mozzarella, koperkiem i ogorkami konserwowymi. Mniam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Pizza 10.05.21, 16:33 interesujacy zestaw nie, koperku ani ogorkow na pizze nie klade cukinie rzadko najchetniej czerwona cebula, czarne oliwki, grzyby super byla z pesto z niedzwiedziego czosnku i boczkiem, ale tu nie mam owego ziela... Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Pizza 10.05.21, 21:09 mala, mloda cukinia jest swietna na pizzy, pesto bazyliowe zamiast sosu pomidorowego tez (robie pesto bez parmezanu,,😆) Odpowiedz Link
roseanne Re: Pizza 10.05.21, 23:41 Bazyliowe to klasyk A czosnek niedźwiedzi endemiczny i jego sezon trwa bardzo krótko.. Też bez parmezanu, z pecorino Odpowiedz Link
kanuk Re: Pizza 12.05.21, 05:17 A pizza romana to czesto placek pociagniety oliwa posypany serem i rozmarynem , z plastrami ziemniakow. Lub brokulami ,ami. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Pizza 12.05.21, 21:02 no ale to jest roznica z ziemniaki i rozmarynem czasami robie, brokulow nie lubie Odpowiedz Link
roseanne Re: Pizza 12.05.21, 22:02 No z ziemniaki i owszem Zirmniaczki z rozmarynem, pieczone, dziś były.. Pieczone brokuły były w niedzielę... Kolejny produkt, którego cena podskoczyła... Prawie 4 za sztukę.. Odpowiedz Link
kanuk Re: Pizza 04.08.22, 02:13 Jest jeszcze sekretny skladnik. To milosc. Oraz....maslo. Odpowiedz Link
daxter Re: Pizza 08.08.22, 12:28 U mnie przeważnie mozzarella, pieczarki cebula , albo papryka szynka oliwki ,salami mozzarella ,chedar, i rukolla Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Pizza 16.08.22, 11:57 U nas najczesciej bywa pt czyscimy lodowke ) Ale - taka moja przeukochana to taka ze słowacji, ze szczyrbskiego plesa - kiszona kapusta przesmazona z boczkiem i cebula pod zoltym serem. I do tego zimne piwo! Mniam!!!! Nie znosze na pizzy pomidorów, zapieczonych, bo w ogóle toleruję je tylko na surowo. Ogórki kiszone lub octowe często dodaję, acz jest problem, gdy mamy rodzinkę, bo nigdy nie pamiętam, których nie cierpi Brat, a których Dziecko, wiec, żeby nie było zamieszania - jak któres z nich ma przyjsc, to rezygnuję. Uwielbiam tez oblac sosem czosnkowym, zamiast pomidorowym. Pesto z czosnku niedzwiedziego robie do mini sloiczkow na zapas. Odpowiedz Link
roseanne Re: Pizza 16.08.22, 15:12 tak, pesto z zosnku miedzwiedziego i boczek, super polaczenie dawno nie jadlam, bo przegapilam sezon... Odpowiedz Link
buka007 Re: Pizza 30.10.22, 07:22 mnie by bardziej interesowala podstawa.. kanuk napisał: > tym razem z serem mozzarella, koperkiem i ogorkami konserwowymi. Mniam. Odpowiedz Link