fettinia 29.10.07, 14:46 Tak mi sie przypomnialo w zwiazku z tematem w FK.Fajnego linka znalazlam tiny.pl/jhtd Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaiewa Re: Smaki PRLu-temat oklepany:D 29.10.07, 19:18 A ja dzis wlasnie z mezem rozmawialam natchnieta forum o ksiazkach dla dzieci, o ksiazkach z dziecinstwa, ktore tak bardz sie pamieta (tez z czasow PRL) Ale wracajac do smakow - u nas takim smakiem lux byla szynka konserwowa Kakusa (pamietam ze dostalo mi sie bure, bo jako dziecie spragnione tego specjalu wyjadlam cala i dla gosci nie zostalo ) i smazona cebula w krazkach, podawana z chlebkiem na spontanicznie aranzowanych "przyjeciach" u nas w domu (zjezdzala sie cala rodzinka, a mama kroila wtedy chyba ze 2 kg cebuli Do tej pory nie potrafie takiej zrobic...) A i jeszcze sliwki w czekoladzie Wedla - Pewna ciocia, siostra babci, tam pracowala wiec miala dostep I dostawalismy pozniej po kilka szt. od babci na specjalne okazje - Gwiazdka, Wielkanoc itp No i natualnie woda z sokiem malinowym z saturatora Czasami robimy sobie z mezem, ale to juz tak nie smakuje (naturalnie z mineralna, bo saturatora nie posiadamy) Ania Odpowiedz Link
aniaiewa Re: Smaki PRLu-temat oklepany:D 29.10.07, 19:23 Fetti, Link genialny Odpowiedzialam, zanim zajrzalam A teraz to dopiero mi sie wspomnien przypomnialo))))) I normalnie czuje ten smak i pamietam co gdzie w kuchni stalo Dzieki! Ania Odpowiedz Link
pulpet17 Re: Smaki PRLu-temat oklepany:D 05.11.07, 22:50 oooooo rany, piękne; i było tak niedawno, prawie wczoraj... Odpowiedz Link