Dodaj do ulubionych

farsze do pierogów

11.04.08, 20:09
jakie są wasze ulubione?
Ja klasycznie: ruskie, kapusta z grzybami i pielmieni smile
Obserwuj wątek
    • wiolunia79 Re: farsze do pierogów 11.04.08, 20:11
      ruskie, z jagodami,kapustą z mięsem,kapustą i grzybami smile
      nie lubię tylko z kaszą gryczaną
      • fettinia Re: farsze do pierogów 11.04.08, 20:13
        ruskie,miesne,jagodowe,truskawkowe i niezapomniane "Jacusie"-nigdy nie udalo mi
        sie zblizyc do oryginalu buusmile
        • buka007 Re: farsze do pierogów 11.04.08, 20:16
          co to za Jacusie, Fetti???
          • fettinia Re: farsze do pierogów 11.04.08, 20:40
            Jacusie to byly moje ulubione pierogi z czasow glebokiego PRLu,kiedy jeszcze nie
            umialam sama gotowacsmilePierogi z nadzieniem serowo-truskawkowym-mrozone.Nie umiem
            odtworzyc tego smakusmile
            • czekolada72 Re: farsze do pierogów 14.04.08, 09:29
              ruskie, ale mocno przyprawione, z duża iloscia podsmazonej cebulki
              z mięsem
              z białym serem na słodko
              z borówkami

także
              z jabłkami
              z kapusta i grzybami
    • slonkoq Re: farsze do pierogów 14.04.08, 11:10
      ze szpinakiem są pyszne smile
      • wiolunia79 Re: farsze do pierogów 14.04.08, 19:40
        ze śliwkami ostatnio robiłam,pycha smile
        • ciociapolcia Re: farsze do pierogów 14.04.08, 20:48
          Z kapustą i grzybami, z kapustą_grzybami_i_mięsem, z mięsem. smile
          Na słodko to dla mnie tortura. wink
          Szpinakowych nigdy dobrych nie jadłam, albo po prostu nie odpowiada
          mi smak.
          Oczywiście w pierogach najbardziej lubię skwarki i cebulę. ;P
          • an20 Re: farsze do pierogów 14.04.08, 22:33
            a ja ostatnio zachwycalam sie pierogami z dynia - niestety musze czekac do
            sezonu dyniowego, zeby je zrobic. A wczoraj goscily u mnie pierogi ze szparagami
            • fettinia Re: farsze do pierogów 14.04.08, 22:39
              Ze szparagami?Znaczy zmiksowalas z czyms czy solo?
              • an20 Re: farsze do pierogów 15.04.08, 16:40
                Farsz - Biale szparagi: gotuję, do miekkosci, ale nie az tak, zeby sie
                rozpadaly. Odlewam wode. I teraz czesc szparagow kroje w kawalki i obsmazam, np
                na oleju z winogron (poniewaz olej ten nie daje prawie zadnego smaku, tak jak to
                czyni z olej z oliwek, a tu chodzi o to, żeby nie zagluszyc smaku szparagow).
                Szparagi miksuje wszytskie, dodaje ugotowanego ziemniaka (rozgniecionego
                widelcem), zeby nei bylo za zadkie, sol i pieprz do smaku i mieszam. Jezeli
                wydaje mi sie ze farsz jest za zadki, dodaje nastepnego ziemniaka. Pierogi
                podaje posypane ostrym serem, i zianami sezamu, albo migdalami, szynka
                parmenska, albo skwarkami, kto co lubi. Ziarna zawsze lekko praze na patelni.
                Ser bylby najlepszy parmezan- ale jest dla mnie za ciezki.

Do farszu ze szparagow trzeba cos dodac, bo po zmieleniu sa za zadkie, zeby cos
                z nich ulepic. Kiedys dodawalam rozne rzeczy, jak jajko na twardo, czasami,
                bialy ser, cebule smazona, albo wszystko na raz, ale wogole mi nie smakowaly.
                Teraz dodaje tylko ugotowane ziemniaki i uwazam, ze sa najlepsze, takie
                delikatne w smaku. Zielonych szparagow nie lubie, wiec robie tylko z bialych.

• fettinia Re: farsze do pierogów 15.04.08, 18:21
                  aa dziekujesmilebede probowacsmile
    • mysiulek08 Re: farsze do pierogów 14.04.08, 23:21
      Tylko i wylacznie z miesem. Ruskich nie znosze, po pierogach z serem jestem momentalnie glodna (podobnie jak po makaronach wszelakich).
      A jak ktos by mi zrobil (najlepiej mamacia) to z truskawkami i jagodami. Nieczesto robie pierogi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka