Dodaj do ulubionych

po zebraniu w szkole

26.06.07, 18:30
właśnie wróciliśmy z pierwszego zebrania. o co rodzicie się burzyli? o
mudurki-a po co a na co a dlaczego a ja nie chcę a za drogo a czemu taki
kolor. a mundurki ładne -polówka z logo szkoły żółta i polar zielony z
odpinanymi rękawami. będą radośnie im buzki w tym wyglądaćwink

Maja nie może się doczekać szkoły smile
Obserwuj wątek
    • maurach3 Re: po zebraniu w szkole 26.06.07, 18:57
      guderka a do ktorej szkoły posyłasz swoja córeczke? tez jestem ze Szczecina
      moja córjka chodzi do 54.
      • guderianka Re: po zebraniu w szkole 26.06.07, 19:00
        osmile a gdzie ty mieszkasz w takim razie ?smile

ja posyłam do 41
        • maurach3 Re: po zebraniu w szkole 26.06.07, 19:06
          mieszkam w Srodmiesciu kawalek mamy do przejscia. Szkole oceniam pozytywnie
          a kadra nauczycielska trafiła nam sie rewelacyjna.corka idzie teraz do 6 klasy.
          • guderianka Re: po zebraniu w szkole 26.06.07, 19:13
            napisz coś więcej-są tam klasy integracyjne? ale raczej nie bo tylko trzy
            szkoły w szczecinie miały takowe :41, na głębokim 21 i na końskim kieracie
            bodajże ale numeru nie pamietam
            a twoje dziecko jaki ma problem?
            • maurach3 Re: po zebraniu w szkole 26.06.07, 19:32
              w 54 sa klasy integracyjne.Moja corka ma dzieciece porażenie mózgowe.Porusza
              sie samodzielnie ale z asekuracja./jest po kilku operacjach ortoepedycznych/Do
              szkoly mam spora odleglosc wiec woże ja wózkiem.
              • guderka Re: po zebraniu w szkole 26.06.07, 19:37
                nie wiedziałam ;/ w wydziale oświaty nie mówili mi o tej szkole ;/

słuchaj-a próbowałaś załatwiać bus poprzez mopr ?dowoziłby córkę do szkoły i ze
                szkoły
                • maurach3 Re: po zebraniu w szkole 26.06.07, 19:48
                  szkoła integracyjna istnieje juz 6 lat,Nie wiem czemu nie informuja o tym. My
                  tez staralismy sie w 41 ale przyjmowali tylko z rejonu.W 21 tez nie bylo szans-
                  bo mało miejsc i zapisy na długo przed terminem.Trafiliśmy do 54 w której
                  integracje utworzyli rok wcześniej.Nie chce dowozic - lubie sie przespacerowac
                  tak 4 razy dziennie bo odstawiam corke i wracam do domu a potem po nia idę- ale
                  to dla zdrowia smile
                  • guderka Re: po zebraniu w szkole 26.06.07, 19:53
                    rozumiem smile

teraz w 41 też spoza rejonu przyjmują -my np. na zawadzkiego mieszkamy. a na
                    głębokie choc tez dość blisko ja z kolei nie chciałam bo co rusz słychać o
                    tamtej szkole że ma być likwidowana , nie chciałam ryzykować.
    • gorgona_1 Re: po zebraniu w szkole 27.06.07, 13:44
      A myślisz, że dobrze by było, gdyby uczniowie szkół specjalnych chodzili w
      mundurkach z logo szkoły?
      Niektórzy z nich jeżdżą do szkoły samodzielnie, może byliby narażeni na
      niepotrzebne uwagi, może by to ich krępowało?
      Ciekawe, jak rozwiązały to te szkoły?
      • guderka Re: po zebraniu w szkole 27.06.07, 16:45
        hmm
        myślę że chyba jednak powinni. w końcu jeśli nie będą mieć mundurków to też
        będą się rzucać w oczy. jeśli jeżdzą do szkoły, stale tą samą trasą to i tak są
        przeciez rozpoznawani. prawo miejskiej dżungli. wink ja w czasach lo przez 3lata
        autobusowania miałam dwie "miłości"-wiedziałam jak sie nazywaja gdzie mieszkają
        do jakiej szkoły chodzą wink wszystko z codziennych obserwacji
        a mundurek dzieciom z takich szkół da poczucie tożsamości z placówką
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka