Dodaj do ulubionych

Przepraszam, ale czy tu można DISCO?

22.05.12, 19:13
Na fali ostatnich wydarzeń niefortunnych i odejść ostatecznych umyśliło mi się tribiut mały uczynić dla tych artystów, ktorzy diskiem się parali. Bo to są słodkie dzwięki na me uszy, prawdopodobnie wtedy jadłam pierwszego banana popijając Coca colą.
Oto moja pierwsza miłość, zaraz po moim bracie ciotecznym i tym panem w kaszkiecie z the Rubettes.Po Siugar Baby Love znaczy.
Andy Gibb smile Miłych wspominek.
www.youtube.com/watch?v=QXygi3efjL8
Obserwuj wątek
    • jan_stereo Re: Przepraszam, ale czy tu można DISCO? 22.05.12, 23:34
      Kazda dobra muzyka jest DOBRA i mile widziana, rowniez udane disco, a sp. czlonkowi BG nalezy sie tu miejsce juz od dawna ;'))
      • shachar you should be dancing 23.05.12, 14:05
        Drugim kawałkiem który wydaje mi się być kwintensencją disco jest " you should be dancing".
        Uwodzi mnie zwłaszcza ta bogata aranżacja- smyki i trąbki w backgroundzie, najchętniej zsynchronizowane ze światłami w podłodze, co tu się nie przidarziło.
        Pamiętam wyjście na Gorączkę Sobotniej Nocy z koleżankami z podstawówki do kina Relax na Rutkowskiego smile
        To było dopiero! Pamiętam jak koleżanka pokazała mi pierwszy papierowy jumpsuit zaimportowany przez tatusia, prosto z Francji, wow!!! smile))
        www.youtube.com/watch?v=trHRiFzduW0
        Zresztą, pewnie z czasem wkleję cały soundtrack w GSN smile)

słucham te kawałki na słuchawkach bez wizji i stwierdzam ,że są znakomite.
        • jan_stereo Re: you should be dancing 23.05.12, 15:14
          Tak po prawdzie, wedlug obecnych definicji muzyki disco, to co powyzej wkleilas, lapie sie bardziej pod muzyke pop (tyle ze przez duze 'P').
    • shachar Re: Przepraszam, ale czy tu można DISCO? 02.09.12, 14:00
      O rany julek! Taki staroć zapomniany.Aż chce mi się wskoczyć w dzwony na podświetlany parkiet i złapać jakiegoś Travoltę za półdupek smile
      Elektrycy last train to London
    • jan_stereo Mike Patton - Mondo Cane - Ore D'amore 17.01.13, 20:05
      Moze nie disco, ale klasyka popu wloskiego w przednim wykonaniu Mike i 40 osobowej orkiestry:

www.youtube.com/watch?v=MwhOjMI7F8g
      • shachar Re: Mike Patton - Mondo Cane - Ore D'amore 20.01.13, 13:45
        Dopiero dzisiaj posluchalam, pod koniec patrze, a to nasz Pattoniasty!
        Nie wiem dlaczego, ale ten czlowiek budzi we mnie gleboka, czarna zawisc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka