Dodaj do ulubionych

dzwieki na teraz...

10.02.18, 23:59
www.youtube.com/watch?v=TwqHx2JOMs0
Obserwuj wątek
    • jan_stereo Melanie De Biasio - Brother 15.03.18, 23:21
      www.youtube.com/watch?v=70m-7zUkrZY
      z plyty Lilies.
      • shachar Re: Melanie De Biasio - Brother 18.03.18, 15:02
        Wow! Bardzo miłe dla ucha.
    • jan_stereo Re: dzwieki na teraz... 01.06.19, 19:07
      www.youtube.com/watch?v=0CFuCYNx-1g
      no i teraz uszy odpoczywaja...
    • jan_stereo Re: dzwieki na teraz... 25.03.20, 20:30
      www.youtube.com/watch?v=lP4Nnek6DCo

Niezly staroc, ale fajny w sumie ;'))
      • elissa2 Re: dzwieki na teraz... 28.03.20, 13:18
        Fajny staroć. smile
    • elissa2 Re: dzwieki na teraz... 29.03.20, 14:06
      video-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t42.9040-2/91523694_846568692474494_1712186608016424960_n.mp4?_nc_cat=1&_nc_sid=985c63&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6ImxlZ2FjeV9zZCJ9&_nc_ohc=6naLkNHHI20AX_Wq6wn&_nc_ht=video-amt2-1.xx&oh=024f7f576bd52910fceff4404436686d&oe=5E80B2B3
    • shachar Re: dzwieki na teraz... 09.04.20, 15:10
      Jedyną, przysięgam, rzeczą, którą udało mi się zobaczyc online od czasu kiedy wyjechałam z NYC to był film o Amy Winehouse. Posłuchajcie jej , ja właśnie słuccham "A song for you'. WOW
      • jan_stereo Re: dzwieki na teraz... 09.04.20, 19:21
        Amy byla tutaj kiedys bardzo popularna, zwlaszcza jak zyla i kiedy sie rozpila i rozecpala na dobre, glos rowniez dobry wiec medialnie bylo co sprzedawac. Ten film to jaki ? Jego bym obejrzal chetnie, plyty z jej muzyka mam, ale wlasnie cos bym obejrzal, taki dokument czy jak.
        • shachar Re: dzwieki na teraz... 27.03.21, 12:52
          Haha smile a to dobre, polecać coś rok po. Już nawet nie pamiętam, jak się ten dokument nazywał, ale był na Netflixie. Jedna dobra strona tej pandemi to taka, że zauważyłam Amy Winehouse (jakże a propos nazwisko do osoby!) i z czasem jestem w niej coraz bardziej zakochana, jako w wokalistce. Niektóre jej kawałki po prostu domagają się klęknięcia na kolanach, są tak obłędnie ...bo ja wiem co? ....piękne do słuchania chyba najlepiej oddaje moje emocje. Ta dziewczyna miała niesłychany talent, podbity prawdopodobnie przez alkohol. Kto wie, czy stworzyłaby więcej i lepiej, czy mniej i gorzej, gdyby nie piła.Kiedy jej słucham, czuje radość i lekkość, jakbym uczestniczyła w tym jej talencie, jakbym sama śpiewała bez fałszowania. Ona robi moje życie piękniejszym. 
          • jan_stereo Re: dzwieki na teraz... 04.04.21, 13:18
            Ciekawe na czym Ty tego sluchasz, ze tak powiem ?
            • elissa2 Re: dzwieki na teraz... 10.05.21, 01:03
              Hihihi
            • shachar Re: dzwieki na teraz... 13.05.21, 01:03
              Na niczym specjalnym, choć Elissa już podśmiechujki sobie robi.. Na radiu samochodowym z glośnikami Bose smile
              • jan_stereo Re: dzwieki na teraz... 13.05.21, 19:41
                O Bose ;'))

Zartowalem, nie jest zle, szafa gra, jak to mowia. A jak kiedys jezdzilem do pracy to tez wiekszosc odsluchow odbywala sie w aucie ;')

ps. chociaz w domu moznaby cos takiego sobie sprawic, bedzie slychac wiecej Amy i nie tylko jej.

www.naimaudio.com/mu-so
                • shachar Re: dzwieki na teraz... 26.05.21, 02:44
                  Powiem od razu, co mi przyszło do głowy, że to byłoby na pewno kapitalne przeżycie sluchać muzyki razem.
                  Każdy słyszy coś innego, jeden trele, drugi morele, i podzielić się tym, co się słyszy i co się podoba w tym słyszeniu jest niezwykle intymnym przeżyciem.
                  Ja tak naprawdę nauczylam się słuchać dużo muzyki przy pewnym moim boyfriendzie. Miałam czas, bo to trwało 12 lat. Teraz jakoś nieszczególnie przyjemnie wspominam ten okres, ale jedno trzeba było mu przyznać; był fanem wszystkiego, co bylo wydane do słuchania. To dzięki niemu kiwałam się dzisiaj w pracy do Roundabout, Yes bodajże, czy Would Alice In Chains. CDs graly na okrągło w domostwie. Bylo to lekko męczące wtedy, ale teraz jestem mu po prostu wdzięczna. Tyle super kawałków zostało mi w głowie. Niech to będzie mu wpisane na plus, że jestem jako-tako rozgarnięta w pewnym przedziale historycznym :=)
                  • krytyk2 Re: dzwieki na teraz... 24.06.22, 22:44
                    Julka jest w tej chwili na etapie przebudzenia,związanym z wchodzeniem w dorosłość.Wchodze do Niej do pokoju i ona słucha np nieznanych mi piosenek Republiki i zaczynamy razem słuchać i ja po chwili na bieżąco dziele się z J przemysleniami.To jest niesamowite,bo ja odkrywam coś absolutnie nowego i ona zaczyna dostrzegać w tym ,co Ją instynktownie pociaga,też inne wyraziste skonkretyzowanie inyerpretacji
                    • krytyk2 Re: dzwieki na teraz... 24.06.22, 22:54
                      Podobnie jest z F Mercurym,ulubionym twórcą Julki.Osyatnio zauważyłem ,że niemal każdy utwór jest tekstem uatobiograficznym i że to jest niesamowite,jak w nich prawdziwość tekstu spotyka się z doskonałym wyrazem emocji z różnych sytuacji i arcymistrzostwem muzycznej aranżacji tego wszystkiego.
                      • shachar Re: dzwieki na teraz... 25.06.22, 14:57
                        Z przyjemnością słucham przeróbek nieśmiertelnych utworów niektórych wykonawców. Już nie pamiętam w jakim programie pokazał się niejaki Adam Lambert, i robił czaderskie covery Queen, potem wygrał cały teleturniej, a na sam koniec dostał autentycznym frontmanem Queen w miejsce Mercurego! To się działo na moich oczach.
    • jan_stereo Re: dzwieki na teraz... 22.06.22, 20:49
      Kate Bush powraca na szczyt muzycznych list rankingowych, po 36latach!, dzieki wykorzystaniu jej utworu 'Running Up The Hill' (album Hounds of Love) w Stranger Things, kto by pomyslal ze wspolczesny przekaz tak wywinduje starodawna muzyke, zwlaszcza na tle kolejnych pozycji na liscie:

Tekst linku

www.officialcharts.com/charts/singles-chart/
      • shachar Re: dzwieki na teraz... 23.06.22, 13:40
        Mam wrażenie słuchając tej wersji dla Stranger Things, że muzyka została pozbawiona w pewien sposób głębokości, że w oryginale było więcej poziomów dzwięków, głos Kate był bardziej 'dorosły'. ale fajnie, ta piosenka ma dobry beat.
        Fajne czasy, początki MTV, Kate z Shutherlandem w Cloudbusting na ten przykład.Stare ale jare smile www.youtube.com/watch?v=pllRW9wETzw
        I moja absolutnie ulubiona, nie zestarzała się
        www.youtube.com/watch?v=NAj8suae3WY
        • krytyk2 Re: dzwieki na teraz... 24.06.22, 22:56
          Ależ miała figurę ta Cate,nie wiem co bardziej mnie uwiodło w tym utworze..😁
          • shachar Re: dzwieki na teraz... 25.06.22, 14:53
            Kate to była ballerina jakaś, z tego co pamiętam. W czasach Miami Vice i pikowanych ramion, ona jakoś tak niebezpiecznie wyginała swe tułowiszcze w takt falującej muzyki smile
            • krytyk2 Re: dzwieki na teraz... 12.08.22, 08:18
              Julka wygrzebuje teraz wszystkie starocie.Wczoraj przechodzę obok Jej pokoju i co słyszę?Kaszmir LED Zeppelin.Kto by pomyślał!Jakieś dwa lata temu próbowałem Ja zainteresować taka muzyką,bez efektu wtedy
    • jackiechann Re: dzwieki na teraz... 12.08.22, 01:53
      Pora spać .Cicho sza .cicho sza . youtu.be/XQK8BeOd2Bo
      • xdanax Re: dzwieki na teraz... 15.08.22, 16:02
        Śliczna muzyka, dziękuję, musiałam się wyciszyć, życie to nie jest bajka...
    • jan_stereo Va Bank 16.09.22, 22:23
      Uwielbiam ten kawalek i wielka szkoda glownego spiewajacego ze tak niefortunnie odszedl...

• shachar Jawny 27.10.22, 18:47
        To video Va Bank się nie wyświetla w naszym regionie.

A tu proszę, kolega Jawny, wide eyed. Nie wiedziałam o jego istnieniu, aż do dzisiaj, ale w pracy na ścianie leciało to, więc przystanęłam. Wielce chwytliwe, Jawny fajnie przebiera nogami w takt muzyki, i ci trzej panowie na skakance są zabawni do kwadratu.
        www.youtube.com/watch?v=4545rwK7nEI&ab_channel=JAWNYVEVO
        • taniarada Re: Jawny 28.10.22, 01:05
          Śpiew zawsze wzrusza . youtu.be/BtfGG8dhMNc

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka