Dodaj do ulubionych

Panna Sułek

19.08.22, 19:10
a więc córka pana Sułka smile wykonuje taniec kraba.
Adrianna Sułek zdobyła srebrny medal w wieloboju podczas mistrzostw Europy w Monachium. W sieci fani komentują nie tylko wielki sukces Polki, ale głośno jest także o wyjątkowym stylu, w jakim rzuciła oszczepem. Wyjątkowy styl nabiegu. Zawodniczka biegła podobnie, jak Jack Sparrow z filmu "Piraci z Karaibów". 🙂

www.sport.pl/lekkoatletyka/7,64989,28809060,adrianna-sulek-w-akcji-to-jest-hit-taniec-kraba-wideo.html?fbclid=IwAR0GO0iF8Rwwmzl-l3ZXbqnM2K1LF3RZniOVw0_Vum8c38Di8VbCG0iNBYY#do_w=107&do_v=485&do_st=RS&do_sid=773&do_a=773&s=SMT_Link_9
no nie mogę się napatrzeć na ten jej "taniec". big_grin
Obserwuj wątek
    • kalllka Re: Panna Sułek 20.08.22, 12:47
      Córka pana Sulka… /ale nie pani Elissyuncertain

• krytyk2 Re: Panna Sułek 21.08.22, 09:29
      Podoba mi się ,że do Polski powoli wlała sie swoboda z jaką ludzie traktują autoekspresję-dziwne wykreowane samemu ubrania,wystrzałowe fryzury albo takie rytuały jak te w wykonaniu Sułek.Ludzie przestają się siebie wstydzić,swojej indywidualności ,wyglądu i nietypowych przyzwyczajeń.
      • rzeka.suf Re: Panna Sułek 21.08.22, 14:38
        Wow, rzeczywiście powoli.
        Kiedy po raz pierwszy znalazlam się w Berlinie, pierwszym dużym mieście na zachód od Polski, momentalnie wiedziałam, że nie chce do Polski wracać. To było 25 lat temu! Pendolino po prostu.
        • emgrant2 Re: Panna Sułek 21.08.22, 21:33
          Wręcz odwrotnie. W 90 roku wyjechałem z Węgier do Austrii .W Berlinie spędziłem 6 lat .Ciężko było .Bez języka ,praca dorywcza. Później już lepiej .Z zawodu jestem elektronikiem ,montowałem po całych Niemczech panele słoneczne .W tym roku zrezygnowałem na razie. Życie osobiste w gruzach ,ale Polska to mój kraj i tu chce umrzeć. Nie wyobrażam innej opcji .Pozdrówka.
          • krytyk2 Re: Panna Sułek 23.08.22, 07:58
            Polska to nie tylko krajobraz i położenie geograficzne.To przede wszystkim ludzie.I ten "materiał"jest już naprawdę ciężko umęczony i zdeformowany.Wg najnowszych badań spośród młodych ludzi pomiędzy 20-30 lat blisko 40 procent chciałoby wyjechać z tego kraju na stałe.I ja im się nie dziwię.Lazsa złotówka publicznych pieniędzy jest słono przywłaszczania przez PiS albo wydawana bez sensu.
            • krytyk2 Re: Panna Sułek 23.08.22, 07:59
              ""każda złotówka "...jest ""albo przywłaszczania"
        • krytyk2 Re: Panna Sułek 23.08.22, 07:52
          Od setek lat jesteśmy krajem emigranckim,zawsze coś skłania setki tysięcy ludzi do wyjazdu w świat .Można utworzyć continuum czasowe z wieloma punktami,oznaczającymi fale wyjazdów.Obecne rządy PiS u przyczynią się do następnej fali-poziom absurdu,kłamstwa władzy i złodziejstwa rządzących sprawia,że nawet mnie ,zatwardziałe mu autochtonów robi się niedobrze na wyświechtane hasło "polskość"
          • rzeka.suf Re: Panna Sułek 25.08.22, 03:01
            Co to w ogóle jest jest ta 'polskosc', jaki unikalny zestaw cech ja definiuje???
            /I po co? /
            • krytyk2 Re: Panna Sułek 25.08.22, 17:46
              to zdefiniowała nasza historia
              Zabory,brak państwowosci przez ponad 100 lat : sobiepanstwo,anty państwowy stosunek do instytucji publicznych,brak poszanowania własności współnej.I to działa na wszystkich poziomach ,także- nawet przede wszystkim- na poziomie urzedników państwowych
              Brak rozwiniętego kapitalizmu,praktycznie przez całą naszą historię:nieobecność działania prawa własności,brak nawyków długofalowego sensownego działania,niewiara ,że takie działania przyniosa efekt,brak wiary w sens inwestowania.
              Niszczenie i rozkradanie naszych dóbr materialnych przez kolejnych najeźdźców (nagminne w kolejnych wojnach):brak szacunku dla dóbr trwałych,długotrwałej pielegnacji,wzbogacania,rozbudowy

Mentalność szlachecka,wzmacniana kolejnymi prawami nadawanymi przez królów :przekonanie ,że brak jest nad nim jakiegokolwiek zwierzchnictwa,brak szacunku dla jakichkolwiek wspólnotowych praw i zobowiązań
              • krytyk2 Re: Panna Sułek 25.08.22, 17:54
                co by tu jeszcze?
                Acha ,silny rys charakteropatii,wynikajacy z powszechnego alkoholizmu .Tu wzmocnieniu ulegaja niemal wszystkie cechy podane przeze mnie powyżej.I tak dominujący staje się rys przezierajacego bezsensu ogólnego-niewiara w sens działań,inwestowania,obrony swoich praw,budowania nowego prawodawstwa,długofalowego myslenie.Zaczynanie i niekonczenie działań.Mieszanie zakresu odpowiedzialności wlasnej i innych(typowe dla współuzaleznionych,którzy tak mocno zabiegają o "ratowanie" alkoholika,ze nie wiedza gdzie lezy granica pomiedzy nimi a obiektami ich opieki)
                • krytyk2 Re: Panna Sułek 25.08.22, 18:02
                  Jeśli naprawdę nie wiem ,kto jest za co odpowiedzialny ,to stale wpadam w konflikty,stąd cecha stałą staje się kłótliwość ,zreszta ,szeroko opisywana już w XV wieku przez odwiedzajacych nas podróżników z zachodniej Europy.Niejako "pomiędzy" tymi niewątpliwymi wadami zaplątują się tzw "zalety" narodowe ,jak np gościnność,altruizm,emocjonalność,które niewątpliwie znowu wynikają z ww wad
              • rzeka.suf Re: Panna Sułek 26.08.22, 15:05
                A kto/co zdefiniowalo nasza historie?
                Może to geny big_grin

Polskość to wg mnie 'granatem od pluga oderwanosc', a nawet dośc popularnie:' jedynie granatem od pluga odrywalnosc'.

Ta zasciankowa, ksenofobiczna, dość prymitywna mentalność, która po wpedzalo batem w kompleksy, a która z kolan podniósł pis i inne konfederacje.

PAWEŁ SMOLEŃSKI: Najprościej powiem ci: to jest straszna prowincja ta Sycylia. Potworna. Część ludzi chyba ledwie tam umie pisać i czytać. Ale oni są i tak sto lat przed nami w otwartości i przyjmowaniu świata takim, jaki jest. Ktoś mi kiedyś powiedział, że Warszawa to "Radom Europy". Polska to jest "Radom Europy". Sycylijczycy i generalnie Włosi mają z czego czerpać. Kiedy Dante pisał "Boską komedię"?
                JAROSŁAW MIKOŁAJEWSKI: Po 1300 roku.

PAWEŁ SMOLEŃSKI: 1300 rok! A co tutaj u nas wówczas było?

JAROSŁAW MIKOŁAJEWSKI: Mniej więcej "Księga henrykowska": "Daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj".

PAWEŁ SMOLEŃSKI: I to ci pokazuje tę przepaść. Naprawdę myślę, że Sycylijczycy nie mieli łatwiej niż my, bo też przeżywali różne najazdy, mają tę cholerną mafię etc. Ale to jest różnica między tym "pobruszę" a "Boską komedią".

JAROSŁAW MIKOŁAJEWSKI: Z punktu widzenia tych prawdziwych wartości w Polsce jesteśmy zaściankiem. I to rodzi pytanie, co tak naprawdę jest zaściankiem, a co centrum Europy czy świata.

weekend.gazeta.pl/weekend/7,181991,26986474,z-jakiegos-powodu-daja-te-domy-za-jedno-euro-sycylia-sie-wyludnia.html
                • krytyk2 Re: Panna Sułek 27.08.22, 09:14
                  a kto/co zdefiniowalo nasza historie?
                  Może to geny big_grin

Warunki przyrodnicze, sąsiedztwo mniej lub bardziej agresywnych plemion,pierwsze doświadczenia polityczne(sposób ustanawiania przedstawicieli politycznych).Dla nas ważne było ,że pierwsi nasi władcy byli wstęgami,nie Polakami.I to jest wg mnie pierwotny punkt definiujący dystans Polaków do władzy.My mieliśmy ochotę tę władzę wywrócić,obalić.I reszta jest tego konsekwencją
                  • krytyk2 Re: Panna Sułek 27.08.22, 09:15
                    Waregami, grupą wodzów wikingów,przybyłych z Kijowa
                    • krytyk2 Re: Panna Sułek 27.08.22, 09:22
                      Więc od VIII wieku ne byliśmy plemieniem podbitym przez inną nację, mówiącą innym językiem.Stad dalsze dzieje to nieustanny opór ludzi wobec wladzy
                      • shachar Re: Panna Sułek 27.08.22, 13:54
                        Nie byłam w naszym ukochanym kraju 7 lat i bardzo tęsknię. Polska kojarzy mi się z latem, kawiarnią z lodami, szczupłymi ludzmi, skowronkami i słońcem, suchą ciepła bryzą, W zasadzie PISu nie przezyłam, bo mnie tam nie było, kiedy PIS na dobre podniósł głowę. Muszę pojechać, żeby sprawdzić dlaczego młodzi ludzie nie mogą przewalczyć Europy dla siebie.
                        OK, idę robić pranie
                        • rzeka.suf Re: Panna Sułek 27.08.22, 17:24
                          Młodzi raczej pisu nie popierają na tyle, by zapewnić mu władze. Ale nie tylko PiS jest mentalna przeszkodą europejskosci!
                          Młodzi popierają kukizy i konfederacje.
                          Obyczajowo to jest skrajna prawica, najlepsi kumple pisu. Nowoczesna, która ekonomicznie była na poziomie konfederacji, dawno przepadla w wyborach.
                          Warto to wziąć pod uwagę w rozważaniach o polskości.
                          • rzeka.suf Re: Panna Sułek 27.08.22, 17:34
                            Dlaczego młodzi, dobrze wykształceni ludzie wybierają paleoliberalizm konfederacki raczej niż neoliberalizm nowoczesnej?
                            Dlaczego nie przeszkadzaja im ludzie-symbole, będący liderami tej partii:
                            Korwin, Braun, Godek? Mentzen że swoją słynna piątka dla Polski? 'nie dla Żydów, gejów, aborcji, podatków, unii europejskiej' Skoro ta piątka została zredagowana na podstawie wniosków z badań nad popytem ideowym wśród Polaków, to aktor mentzen właśnie ja sobie ja będzie reklamowal.
                            To jest polska, taki stan umysłu.
                            • rzeka.suf Re: Panna Sułek 27.08.22, 17:50
                              No i Bosak, jak mogłam zapomnieć o tak bruntnej kreaturze?!

Anegdotka: znajomy jechał pociągiem, w którym zabrakło miejsc siedzących. Dokladniej: było jedno, w przedziale w którym siedział jakiś skinhead. Konduktor proponuje znajomemu, aby tam spoczął w swej dalekiej podróży, na co znajomy odpowiada:' Z FASZYSTAMI NIE JEŻDŻĘ!'
                              Dlaczego ten role model nie ma w Polsce powodzenia?
                              /i nie tylko w polsce/
                      • rzeka.suf Re: Panna Sułek 27.08.22, 16:03
                        Nawet jeśli to prawda i nawet jeśli byłoby w tym coś wyjątkowego na skalę światową, to nadal wydaje mi się to niezbyt rozumne. Taki osli bunt, z którego chyba niewiele pozytywnego wynika big_grin
                        • krytyk2 Re: Panna Sułek 27.08.22, 17:28
                          Samo bycie podbitym narodem gdzieś na początku swojej historii nie jest niczym wyjątkowym ,ale potem dochodzą inne jeszcze dodatkowe fakty różnicujące i w pewnym momencie juz się zaczyna tworzenie prawdziwego charakteru narodowego.To ,że nie jest niczym mądrym kłócić się wszyscy ze wszystkimi i mieć 5 zdań tam gdzie jest trzech dyskutujących,to jest oczywiste.To co nas wyraźnie odróżnia od innych, to kompletny brak pragmatyzmu,a PIS ze swoimi inwestycjami typu CPK czy elektrociepłownia Ostrołęka ,po której zostały tylko kupy gruzu i miliardy wypieprzone w kosmos to sztandarowe przykłady.
                          • rzeka.suf Re: Panna Sułek 27.08.22, 17:41
                            Brak pragmatyzmu chyba na szczeblu myślenia o dobru wspólnym. Na poziomie jednostkowym, plemiennym nawet, to wybór pisu i innych takich jest CZYSTO PRAGMATYCZNY, ręka rękę myje, tera my, a po nas choćby potop, bo nam się należy, bo tak, bo ja.
                            • krytyk2 Re: Panna Sułek 27.08.22, 17:46
                              dla mnie to co wskazujesz nie jest pragmatyzmem tylko zbójeckim,niszczącym wspólnotę egoizmem.Co z tego ,że nakradną miliony jak za chwilę zerzygają się musząc życ w tak rozwalonym kraju.Dlatego trudno to nazwać pragmatyzmem w sensie długofalowym i jako ogólnego prawa dotyczącego wspólnoty własnie.
                              • rzeka.suf Re: Panna Sułek 27.08.22, 18:05
                                No taki cwaniaczy, prymitywny pragmatyzm.
    • shachar Re: Panna Sułek 26.08.22, 14:36
      Wideo mi się nie otwiera, ale śliczna dziewczyna.
      • elissa2 Re: Panna Sułek 27.08.22, 00:12
        a może to Ci się otworzy?
        www.youtube.com/watch?v=EdQsGYlU7zQ
        • shachar Re: Panna Sułek 27.08.22, 00:39
          O teraz tak, dzięki! W sumie nic niezwykłego, jej metoda na przygotowanie się do optymalnego rzutu, może za długo jestem w Ameryce smile
      • elissa2 Re: Panna Sułek 01.09.22, 17:22
        świetna osobowość, podoba mi się jej trzeźwość umysłu, dystans do siebie itd
        www.youtube.com/watch?v=_c1hFesNyR0
    • shachar this dance! 02.09.22, 16:28
      www.instagram.com/p/ChJWbzrlUNB/?hl=en

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka