Dodaj do ulubionych

Zaraz Hurkacz

20.08.23, 00:47
ogra Alcaraza w Cinncinnati
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Zaraz Hurkacz 20.08.23, 08:54
      Oglądałem .Hubert rozegrał mecz dobry. Zachowanie kibiców, gdy wygrywał było skandaliczne .To jedyny nasz tenisista, który może walczyć z czołówką.
    • jan_stereo Re: Zaraz Hurkacz 20.08.23, 22:19
      Nie ma chlop instynktu zabojcy na korcie zeby takie mecze konczyc. Musi poszukac psychologa i bedzie postep.
      • shachar Re: Zaraz Hurkacz 21.08.23, 02:43
        Ale Alcaraz z Djokoviciem, ktory wlasnie sie skonczyl, to byl chyba najlepszy mecz, jaki w zyciu widzialam.
        • kalllka Re: Zaraz Hurkacz 28.08.23, 18:38
          Fakt, Djokovic się skończył no i chwała Bogu.
          Mam po kokardkę tępego testosteronu w tej eleganckiej grze. Dlatego od czasu babo chłopów-Nawratilowej i jej podobnych angry-sangry i nabijania sztuki w butelkę, nie oglądam, nie komentuje.
          Co sie będę podniecać sztuczna inteligencja…
          Tenis amatorski i na żywo- jest duzo bardziej zajmujący.
          Sama se wole popykać bekendy albo obstawić
          lokalnego Nowaka. zdrowiej i przyjemniej.

• jan_stereo Re: Zaraz Hurkacz 28.08.23, 23:08
            Nic nie rozumiem co chciałaś powiedziec, choc chyba coś chcialas, no chyba ze jednak nie, bez sztucznej inteligencji nie dojdzie.

Amatorski tenis jest dobry do uprawiania ale slabiusienki do oglądania (no chyba ze kto lubi na zwolnionych obrotach filmy akcji), podobnie z siatkówka.
            • kalllka Re: Zaraz Hurkacz 28.08.23, 23:52

wyłącz instrukcje z netflixa bo dzban,
              z ciebie zaczyna wyłazić, a po co?/

Amatorski tenis jest dużo ciekawszy do oglądania- a dlatego, ze to nadal żywa gra;
              tu liczy się kazdy net. Podobnie z statkówka.

• jan_stereo Re: Zaraz Hurkacz 29.08.23, 08:52
                To pisz spojnie bez wypisywania głupot.

Tenis zawodowy to tez jest zywa gra z założenia ) i tutaj jeszcze bardziej liczy sie kazdy punkt bo margines błędu jest mniejszy niz w amatorskim, no i sama gra duzo szybsza, zatem dla mnie sporo ciekawsza.

Podaj jakis jeden sensowny argument ktory ma szanse sie ostac.
                • kalllka Re: Zaraz Hurkacz 29.08.23, 13:52
                  Ejze janek- napisałeś to tak, ze „sensowny argument” w tej (tenisowej) dyskusji, to taki który spodobałby sie tobie.
                  Co twoje informacje o szybkości/ atrakcyjności gry w tenisa/ u jednego czy drugiego osiłka maja wspólnego z sensem?

Napisałam ze obecnie profesjonalny tenis jest mało atrakcyjny dla przeciętnego widza, starodawnie niespiesznie analizujacego całość gry na korcie.
                  Obecnie tenis to jakaś wytrzymałościowa silka. Z góry zaprogramowane pukanko, niedojrzałych emocjonalnie zawodników za to z duża materialna ambicją.
                  Tenis (telewizyjny ) dzisiaj oblicza sie na poziom adrenaliny u telewidzów.
                  Nie powiesz mi chyba, ze jesteś w stanie oglądając telewizyjny mecz, rzetelnie ocenić zawodnika. Jego możliwości i rozwój, wkład w przyszłość.
                  Tu przykład Djokovica, który grając swoim wielkim ego, bardzo agresywnym siłowym stylem, gra nie tyle dla siebie, nie dla Serbii, ale Serbia. Legenda wielkiej Serbii / podświadomie budzi (u telewidza) tęsknoty i resentymenty. Buduje złudne wrażenie prawidłowego osiągania celu.
                  Żywe oko- umysł, na trybunie czy obok, za siatka nie dają się tak łatwo uśpić i zmanipulować.
                  Bo tam nie żywisz uczuć, podziwu czy niechęci, dla jednego, sprytnie pokazywanego „profilu” zwycięzcy - tylko widzisz całość gry, meczu. Masz czas na wszystko.
                  Dlatego nie oglądam tzw openerow. Wielkich sponsorowanych imprez. Nuda i przewidywalność.
                  gotowizna z podprogowym przekazem, który nazywasz atrakcyjnym
                  I który telewizja z internetem, a obecnie tez ai, zarządza wyobraźnia, to dopiero bezsensowny i niebezpieczny, sport.

• jan_stereo Re: Zaraz Hurkacz 29.08.23, 15:12
                    Sensowny argument to taki który nie obala sie sam, jak te co podalas, ze amatorski tenis jest lepszy bo na zywo i liczy sie kazdy punkt. Zawodowy niby ma inaczej ? Zatem strzaly w sufit.

Projektujesz jakies swoje uprzedzenia, ktore nie maja prawie nic wspólnego z rwaliami.

Mowisz ze obecni zawodnicy sa niedojrzali emocjonalnie i graja tylko kasy. A kolorowy Agassi czy robiacy szopki McEnroe o swirze Connorsie nie wspominajac to bylo dojrzali medrcy grajacy za darmo ? Przestan wymyslac, zacznij obserwowac. Powiedz mi tez, czy ogladajac film musze znac zycie prywatne aktorow i czy placa rachunki ? Zupełnie mnie to nie nie inteteruje. Tak samo nie zajmuje sie analiza czyjchs możliwości, nie po to ogladam tenisa, piza tym, amator czy nie, takich rzeczy nie dowiesz sie z zadnego miejsca na korcie, nie wiem po co mieszasz te rzeczy.
                    Mecze ogladam cale, bez skrutow, mam zatem calosciowy oglad gry, tego jak serwuja, jak dochodza do pilek ile robia błędów, masz przeciez podawane statystyki każdego gracza w danym meczu jak potrzebujesz podejscia laboratoryjnego.

Natomiast jeśli chlubisz sie tym ze oglądasz mecze bez uczuc, bez podziwu, to moim zdaniem tracisz czas, mnie byloby go szkoda na takie bezpłciowe ogladanie niczym robot na trybunach.

Jak ogladam mecz Medvedewa z Tsisipasem, to ja nie mam na nic czasu tak angażująca i wymagajaca potrafi byc ich gra. Byc moze na amatorskich widowiskach dzieją sie smutki ze mozna czytac ksiazke, telefonować do znajomych i ogladac jednym okiem. To nie dla mnie i watpie aby poza Toba ktos jeszcze sie tak nastawiał do tego widowiska.

I nie mieszaj AI, internetu, podprogowych przekazow, jak bede mial schizofrenie to mozemy to roztrzasac, tymczasem ide sie cieszyc US Open gdzie kazdy wynik moze byc zaskoczeniem, Sakari, Rune.
                    • kalllka Re: Zaraz Hurkacz 29.08.23, 16:48

Etam schizofrenia. Nikt ci nie imputuje, zwłaszcza ja, schizofrenii, bo uwazasz tenisowe masówki, prymitywny sponsoring za bardziej atrakcyjne, od meczów amatorów którzy cieszą sie tylko gra.
                      Nie uważam tez, ze niemożność wstania od tv /brak poczucia miejsca i czasu/ podczas gry Miedwiediew vs Tsispassem, to choroba, ale na pewno brak adekwatnych do sytuacji zachowań/ zajmująca i angażująca ( w co?) gra/ smutne” amatorskie widowiska do takich wniosków ani nie prowadzą, tym bardziej nie uprawniają…w przeciwieństwie do twoich fascynacji siła i arogancja bo nie tenisem.
                      absolutnie jednak masz racje-, dawniej pojedyczne wybryki- wygłupy / Agassi czy Mc Enro’a/ uatrakcyjnialy inteligencki tenis. Sprawiały ze przy wyważonej siłowo- zrownoważonej pomiędzy taktyk, a indywidualnością, technika , gry, widz mógł zobaczyc ludzki odruch u zawodnika.
                      dzisiaj odwrotnie- kazdy nawet Miedwiediew może postawić sędziego do kata, obrazić sie na zasady ( bo nie wierzy w szczepionki) i w ten sposób podnieść stawke do wybrania.
                      Moi amatorzy grający dla przyjemności i dla innych- przy tych twoich atrakcyjnych open wallet-ach! rzeczywiście małe nieatrakcyjne pikusie/ przy których jednak czujesz/ ze żyjeszuncertain
                      • jan_stereo Re: Zaraz Hurkacz 29.08.23, 17:30
                        Ale coś się tak przykleila do przekazu na duza skale i tego, ze sa reklamy na banerach, co mnie to obchodzi, jest to dla mnie tak marginalne w tym widowisku ze wrecz nieistnieje.

Czyli ci amatorzy ktorych ogladasz to przykladne uczniaki, political correctness, zadnej arogancji sportowej, zero sily fizycznej, tylko flegma i zniewiesciale ruchy. Musialbym popaść w mentalny masochizm any mnie taki szol zaciekawil.

Dla innych to ja wole ruchy społeczne i zbieranie smieci albo opieke dla bezdomnych, tych elementów nie potrzebuje w sporcie bo to nie wieczerza religijna u Swiadkow Jehowy. Sorry, albo zapędziłas się w kozi rog szukajac odmiennosci na sile, ale ten amatorski tenis faktycznie brzmi i jest tak mialki, zatem nudny.
                        • kalllka Re: Zaraz Hurkacz 29.08.23, 21:23
                          Jasne, ja się przykleiłam;
                          I jak nie schizofrenia to świadkami Jehowy przypierdalam z grubej rury.
                          Tak jak powiedziałam w pierwszym poście. Dka mnie się podoba tenis amatorski. Sa atrakcyjni bo często maja do pokonania większe trudności by zawładnąć uwaga publiczności. Dużo mniejszej ale przez to trudniejszej… musza pokonać nawierzchnie, warunki atmosferyczne, warunki zdrowotne i często wiek…
                          Tak ci amatorzy graja z wdziękiem i bardzo skrupulatnie. To może nie widowiska wielkoszlemowe ale emocje/ nawiązana relacja, na pewno są prawdziwsze.
                          No i na koniec, po zakończeniu meczu, zawsze mogę sobie do nich podejść, pogadać… No i sobie z nimi popykać. To dla mnie jest atrakcyjność.
                          I chocbys nie wiem jak, myślał zes sie zaangażował, to z telewizorem tego nie sprawdzisz. Proste.
                          • jan_stereo Re: Zaraz Hurkacz 30.08.23, 10:11
                            Podajesz argumenty które sa uniwersalne:

… musza pokonać nawierzchnie, warunki atmosferyczne, warunki zdrowotne i często wiek…

Toz dokładnie to samo jest w tenisie zawodowym, i tak na okraglo. Dobrze ze zmeczenia nie musza tez pokonywac, bo zawodowcy sie pewnie nie mecza smile

A to ze mozna po meczu porozmawiac i sobie z nimi pojsc na papierosa to rozumiem, ale dla mnie to srednia atrakcja, nie interesuje mnie zbytnio ten element widowiska kiedy jest po meczu. Lubie jedynie posluchac ich wnikliwych analiz, z czego slynie Murray i paru innych, ale to bardzo rzadko robie smile

Bylo lepiej napisac od razu ze wolisz tenis amatorki bo jestes jaka jestes, a nie wymyslac abstrakcyjne argumenty na słabość tenisa zawodowego i nie byłoby rozmowy.
                            • kalllka Re: Zaraz Hurkacz 30.08.23, 11:32
                              Janek, weź się napij wody.. i przestań robić ze mnie wała tylko dlatego ze robisz sobie laske już w pierwszym poście pisałam ze nie lubię zawodowców, którzy za niebotyczna kasę robią znacznie gorsze widowisko niz amatorzy bez kasy. W dalszym ciągu pisałam, ze to widowisko, jakie by nie było, to nawet nie ich zasługa tylko realizatorów telewizyjnych…. itd itp..
                              zaś banały, , o tym, ze amatorzy nie maja tak jak zawodowcy i juz tylko to, w zestawieniu z zawodowcami, dowodzi słabości tenisa zawodowego, nie powinnam była ale dalam się… niestety wciągnąć w trollowanie.
                              Wierząc ze „palenie papieroska” po amatorskich zawodach, , to juz ostatnia z wypalanych przez cię głupot i supozycji zostawiam cie z twoim kiepem tak w spokoju jak przed plazmauncertain
                              • rzeka.suf Re: Zaraz Hurkacz 30.08.23, 11:40
                                chodzilo mu o pykanie fajki wink
                                tak po angielsku, wiesz rozumiesz
                                wykasowalam przypadkiem odp w watku o referendum, i nie mam czasu pisac od nowa.
                          • shachar Re: Zaraz Hurkacz 30.08.23, 19:16
                            Rozmawiacie o tenisie amatorskim vs zawodowym, czy o na zywo vs w tv?
                            Moim zdaniem, jeśli nie siedzi się w optymalnym rzędzie ( nie jestem zdecydowana, czy w tenisie, to jest miejsce za jednym z zawodnikow, czy na linii siatki, bo nigdy nie mialam okazji, możliwe , że na linii siatki jest kiepsko z powodu ciągłej konieczności kręcenia głową), to lepiej widowisko obejrzeć w tv. Na stadionach i tak ludzie bardziej patrzą w ekrany niż w dół z powodu odległości . To samo z koncertami, z wizytami w kinie, wyścigami F1 itp
                            A jeśli chodzi o profeskę vs amatorkę, to tak jak ze wszystkim, jest magia kolegi brzdąkającego na ukulele w pokoju obok, i magia solówek Jimmy'ego Page na topie topów performansu zawodowego. Obu tym wydarzeniom nie można odebrać specyficznego uroku, ale wiadomo, kto ma bardziej opanowane władanie przedmiotem, który obrabia. Zawodowstwo istnieje po coś, zawodowcy to dawni amatorzy w końcu, którzy postanowili podnieść swoją pasję na następny poziom.
                            • shachar Re: Zaraz Hurkacz 30.08.23, 19:17
                              A wczoraj Hurkacz, myślałam już, że przehurka, a on jak marzenie wygrał tiebreaka 7:0, coś niesamowitego.
                            • rzeka.suf Re: Zaraz Hurkacz 30.08.23, 19:47
                              To wszystko idzie połączyć, profesjonalizm ze świeżością amatorstwa, powagę sprawy że spektaklem, folklor naturszczykow z gietym plastikiem :
                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30136420,byla-dziewczyna-krolikowskiego-startuje-w-wyborach-do-sejmu.html#s=BoxOpImg7

A ja byłam na zakupach i moja refleksja jest taka, że się zestarzałam - umeczylo mnie, to łażenie, ten hałas, ostre światła. I chyba tradycyjnie nie kupiłam tego, po co głównie pojechałam big_grin
                              • kalllka Re: Zaraz Hurkacz 30.08.23, 20:27
                                Aaa propos- zaczepiła mnie dzisiaj” trójka klasowa” w wieku pro studenckim , zbierająca podpisy do wyborów. Kandydująca 30 letnia z listy bezpartyjnych, ustami polującej trójki reklamowała głównie osiągi panny w zajmowanych, przez ostatnie trzy lata, stanowiskach; pryszczaty meskoosobowy, mało sie ze nie zatchnal z dumy gdy streszczał nazwiska kandydatki; a oszalał ze szczęścia gdy zapytany o kwalifikacje kandydatki, stwierdził ze panna jest prezes (!)
                                Lokalnego Ogniska tenisowego.

Ps.
                                Janek- No comments
    • jan_stereo US Open 26.08.23, 16:08
      Alez ta Swiatek pierdoli bez ladu i skladu, teraz placze ze nie ma energii aby grac w US Open. To po cuja sie eksploatowała w jakims badziewnym Warsaw Open. Nie ma sil to niech sie wycofa a nie biadoli, zero ambicji, takie gadki nie przystoja czolowym zawodnikom. Nadal w zyciu by tak nie mazał sie tylko zagryzl zeby i dziekowal bogu ze moze konkurowac.
      • rzeka.suf Re: US Open 26.08.23, 18:14
        czasem zwyczajnie jest sie zmeczonym i nie ma sie ochoty na bycie czyims herosem lub heroina i wzorcem do nasladowania tudziez spelniaczem czyichs ambicji. mi sie podoba jak sie wypiela na durne oczekiwania niespelnionych tenisistow australijskich Ash Barty smile chcesz kurna byc na topie i miec powod do dumy, to se sam na to zapracuj smile
        • shachar Re: US Open 26.08.23, 18:54
          Aż się prosi o wątek Twardzielstwo, w którym można byłoby opisać swoje najbardziej twardzielskie wystąpienie/powód do dumy, a w kontrze danie dupy, potykanie się na czymś miałkim.
          Moim powodem do niedumy jest, tak jak Jan napisał o Świątek, nagarnianie pod siebie a potem jęczenie, jak mi źle, zamiast wdzięczności, szukania pozytywów i nauki w codziennym życiu. A odpowiedni mindset , to klucz do wszystkiego, calego szczęścia. Dziś jest piękny dzień, a ja chodzę z kąta w kąt, z domu, i do domu i nie wiem gdzie siąść, aby był to najlepiej spędzony czas. Lepsze jest wrogiem dobrego.
          Trudniej jest powiedzieć coś pozytywnego o sobie. ( Kurde, kiedy o tym myślałam, metr od mojej głowy w powietrzu zawisł koliber i warczał skrzydłami!). Może to, że mam ochotę jeszcze uczyć się nowych tricków.
          • rzeka.suf Re: US Open 26.08.23, 19:24
            swiatek ma tylko 22 lata!
            zazdroszcze spotkania z kolibrem!!! ja tylko mala jaszczurke dzis znalazlam w lazience. na dodatek raczej martwa, a jako ze ma ogon, to zapewne to ja ją ubilam przypadkiem idac w nocy siku po ciemku i bez okularow.
            • taniarada Re: US Open 26.08.23, 21:39
              A Hurkacz ma 26 .Za duży by być kolibrem Dylematy czy być pięknym i młodym ,czy tylko pięknym .Trzeba się cieszyć życiem i wyłapywać małe radości drogie dziatki .
              • jan_stereo Re: US Open 26.08.23, 22:02
                Po raz pierwszy, stawiam wyżej na Hurkacza niz na Swiatek, ma on u mnie szanse wygrac caly turniej.
            • shachar Re: US Open 26.08.23, 22:38
              Alcaraz ma tylko 20 lat.
              W gwiazdorstwie/ mistrzostwie nie liczy się tylko ile razy się wygra, ale w jakim stylu. Im bardziej jesteś zen, tym bardziej będą cię kochać. Opowiadanie do mikrofonu o swoich trudnosciach, to nie to, na co fani po cichu liczą.
              Fani chcą widzieć stal.Jeśli gracz myśli, że jego fani go uwielbiają, to się grubo myli. Fani chcą odnieść zwycięstwo stawiając na swojego konia, bez potu w to włożonego.Ich gracz ma nie być człowiekiem, którego oni powinni poklepywać po plecach, ma być kimś ponad.
              • shachar Re: US Open 26.08.23, 22:41
                Napisałam to, bo Swiatek moze się wydawać, że fani będą jej współczuć, słuchać jej opowieści, czy coś. Im szybciej zrozumie, że nie, tym lepiej dla niej.
                • rzeka.suf Re: US Open 26.08.23, 23:34
                  no trudno mi powiedziec, czy masz racje nt psychologii fanow i ich oczekiwan. chyba nie mam idoli, ktorzy mieliby cos tam dla mnie za mnie wygrywac. Ash Barty mnie ujela swoja volta, ale tez moze dlatego, ze nie wglebialam sie ani odrobine w jej motywacje.
                  to takie meczace i absurdalne byc czyims koniem w gonitwie, to wiezienie. co innego byc kolibrem smile
              • rzeka.suf Re: US Open 26.08.23, 23:45
                alcaraz jest poza tym chlopakiem, tj ma wyzszy poziom testosteronu i inne uwarunkowania spoleczne. boys don't cry. no i hiszpanie maja chyba jeszcze kilka innych koni do obstawiania a nie tylko jego jedynego wink
                • shachar Re: US Open 26.08.23, 23:53
                  Nikt na miarę Alcaraza nie pojawił się w ostatnim stuleciu.Ten chłopak wyjmuje wszystkie piłki podkręcone przez największych wyjadaczy tego sportu. Jest wybitny, a Świątek nie jest.
                  • rzeka.suf Re: US Open 27.08.23, 00:20
                    ale czy ona twierdzi, ze jest wybitna, czy tylko fani maja pretensje, ze za malo wybitna jest czasem?
                    co do Alcaraza, to mysle, ze tez wazne, ze stare asy sie no zestarzaly po prostu. ale moge sie baaardzo mylic, bo w ogole nie znam sie na sprawach okolotenisowych.
                    pozdrow kolibra!
                    • rzeka.suf Re: US Open 27.08.23, 00:26
                      czekaj, teraz przypomniala mi sie Roza Kozakowska
                      przegladsportowy.onet.pl/plebiscyt-przegladu-sportowego/plebiscyt-ps-roza-kozakowska-laureatka-w-kategorii-sport-bez-barier/e3tkxx8

nie jest moja idolka, ale podziwiam jej hart ducha!
        • jan_stereo Re: US Open 28.08.23, 09:00
          rzeka.suf napisała:

mi sie podoba jak sie wypiela na durne oczekiwania niespelnionych tenisistow aus tralijskich Ash Barty smile chcesz kurna byc na topie i miec powod do dumy, to se sam na to zapracuj smile

Mnie by sie bardzo podobalo jakby IS powiedziała ze juz się dorobila, więcej Szlemow nie chce i kończy karierę. Pelen szacun. Ale takie płakania po przegranych z ta czy tamta ze nie miała energii grac i dlatego przegrala to troche brak klasy wobec oponentek.

Spojrz na 18letnia Samsonowa z Syberii, ta ma parę i checi grania, bez meskiego testosteronu.

Ash Barty sie zwyczajnie wypalila sportowo, pieniadze na zycie miala, Nick Kyrgios jeszcze szybciej sie wypalil bo nic nie wygral, miał nawet zwyczaj poddawania meczu juz po jego ogloszeniu, inaczej nie dostalby wyplaty, mimo ze wiedzial ze nie zagra.

Tenis powinien byc wolny od graczy którzy stracili checi do gry, niech sobie zrobia przerwe, zakoncza kariere, zajma sie komentowaniem smile
          • rzeka.suf Re: US Open 28.08.23, 17:34
            Przecież powiedziała, że Gauff jest świetna zawodniczka i że 'chyba bardziej zasługiwała na wygraną'.

Dlaczego tenis miałby być wolny od graczy, którzy stracili chęci do gry? I czy 'chęci' zawsze równa się 'sily'?

Co do tego, że Świątek ma 22 lata dopiero, to w kontekście jej dojrzałości psychicznej. Nie wymagam za wiele big_grin
            • jan_stereo Re: US Open 28.08.23, 17:59
              Wygrala, wiec to czy zaslugiwala czy nie to troche dziwne rozwazania. Djokovic czy Nadal jak nie czuli sie dobrze i przegrali to odmawiali komentarzy i wymowek zaraz po meczu, właśnie z szacunku do rywala. Generalnie, jak ktos wylazi ma kort to znaczy ze jest zdatny do walki, koniec.

Gra w tenisa to w decydujacej mierze psychika, jak sie nie ma przekonania w glowie i zapalu, ambicji, wiary w wygrana to mozna powiedzieć, ze juz sie jest na straconej pozycji. Tenis oczywiście jest pelen graczy wychodzacych na kort glownie dla sciagniecia pensji, ale tacy gracze prawie nigdy nie graja wybitnie i nie tworza wielkiego spektaklu. Jako kibic nie interesuja mnie przedstawienia klasy B, tak samo jak nie ogladam telenowel w kinie.

Wiek Swiatek nie ma nic wspólnego z charakterem na korcie i poza nim, a zwłaszcza z nastawieniem do pokonywania trudnosci.

Takiego Fedka, Nadala, Djoka dobrze sie ogladalo kiedy walczyli nie dlatego ze byli starzy i dojrzali, ale ze pomimo tego, nie stracili checi/woli wygrywania i to bylo widac w kazdym uderzeniu niemalze.
              • rzeka.suf Re: US Open 28.08.23, 19:22
                No właśnie może to nas rozni: oni grali jakby walczyli o coś najistotniejszego pod słońcem, świątek może bardziej zwyczajnie gra w tenisa. Rozumiem, że takie podejście jest mniej widowiskowe, ale jeśli jej odpowiada, to chyba krzywdy tym nikomu nie robi?

Zgodzę się, że to 'chyba' w ocenie wygranej Gauff jest slabe. Nie oszukiwała i wygrała, więc wygrana jej się należała. Ale kiedy ma się 22 lata, to zamieszanie w głowie jest jak najbardziej wybaczalne, moim zdaniem. Potem to już coraz wyraźniej widać, kto z doświadczeń wyciąga wnioski i jakie.
                • jan_stereo Re: US Open 28.08.23, 19:34
                  Swiatek fajnie jakby grala właśnie zwyczajnie w tenisa i jak najmniej sie koncentrowala na wymowkach i jej zmeczeniach (moze ma slaba te psycholog). Inaczej tak to ja pochłonie i wejdzie w krew ze sama sie pograzy majac takie nastawienie. Jej przeciwniczki nie stoja w miejscu i sa glodne wygranej, jesli ktos nie ma równie duzego glodu na wygrane będzie zwyczajnie przegrywal, na tym poziomie licza sie detale. Swiatek moze wciaz zyje dniem poprzednim ze jest dominatorka z duzym zapasem, te czasy sie skonczyly i to ja moze frustrowac i stad szukanie wyjaśnienia przegranych obecnych i przyszłych wszedzie poza nia sama.

• shachar Re: US Open 28.08.23, 22:48
                    A Novak wcale się nie skończył. Zapraszam na youtube, są tam fragmenty, komentarze, oraz cały mecz z Alcarazem w Cincinnati tydzień temu. Może US Open to będzie jego ostatni paciorek w kolekcji zwycięstw wielkoszlemowych, ale koniec to jeszcze nie.
                    • jan_stereo Re: US Open 28.08.23, 23:11
                      Albo RG czy AO z tego roku.
                  • rzeka.suf Re: US Open 29.08.23, 01:37
                    no byc moze, nie wiem co tam jej w glowie gra. nawet jesli straci pozycje liderki rankingu, to ma przed soba tyle roznych innych ciekawych opcji, ze jakos na pewno da rade interesujaco sobie pozyc smile
    • taniarada Re: Zaraz Hurkacz 01.09.23, 12:17
      Żal tyłek ściska sorry za wyrażenie jak się Hurkacz męczy .Może pora zmienić trenera na młodszego .
      • taniarada Re: Zaraz Hurkacz 01.09.23, 15:18
        Okazuje się Hurkacz był bardzo osłabiony . W kuluarach mówi się bowiem, że w Nowym Jorku rozprzestrzenia się zaraza.
        • jan_stereo Re: Zaraz Hurkacz 01.09.23, 21:23
          Tsitsipas oraz Ruud tez odpadli na dzien dobry. Generalnie US lubi zbierac zniwo pod koniec sezonu, przetrwaja najsliniejsi i najzdrowsi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka