a_iii_ty Re: Kosmicze nic 🤣 13.06.24, 23:59 Widzicie ta liczbe na liczniku 310457 ? Jej odwrotnosc to 754013. Teraz odejmijcie 310457 od 754013 i otrzymacie 666 do kwadratu ! Bestialskie czasy nadchodza, kryj sie kto moze. Liczby nie klamia (Pitagoras moim idolem). Odpowiedz Link
shachar Re: Kosmicze nic 🤣 14.06.24, 10:58 dzis jest 6/14/2024, odejmij 2024-614=1410 data bitwy pod Grunwaldem, idzie wojna. Dzięki za cycat z Ricka Gervais, wczoraj spędziłam parę chwil czytając inne jego quotes Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Kosmicze nic 🤣 14.06.24, 12:30 Hej, uwielbiam takie zabawy liczbami. Tak, liczby nie klamio . W zlotych myslach ukryta jest cala madrosc ludzkosci. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Kosmicze nic 🤣 14.06.24, 17:34 shachar napisała: > dzis jest 6/14/2024, odejmij 2024-614=1410 data bitwy pod Grunwaldem, idzie woj > na. > Odpowiedz Link
elissa2 Re: Kosmicze nic 🤣 14.06.24, 17:43 Czytam "Warcholstwo. Prawdziwa historia polskiej szlachty." Kamila Janickiego. Szok. Raz po raz mnie korci, żeby Wam tu wrzucać obszerne cytaty. Ale, na dobrą sprawę, mogłabym całą książkę przepisać. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Kosmicze nic 🤣 14.06.24, 18:22 Oj naczytalem sie o tym w ksiazkach Kraszewskiego. I ta cecha ciagle siedzi w Polakach. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Kosmicze nic 🤣 14.06.24, 18:54 Ja też czytałam Kraszewskiego. Ale tu jest coś innego. To ahistoryczna książka, mentalność pokazana w krzywym zwierciadle, karykatura. Obraz systemu politycznego, który zbudowano na szczytnych ideach, ale który wypoczwarzył się tak, że wolność ustąpiła miejsca posuniętej do absurdu samowoli. I w którym „każdy szlachcic na zagrodzie” faktycznie wierzył, że jest „równy wojewodzie”, a nawet królowi. Historia dumy z imperium połączonej z niechęcią do prowadzenia jakichkolwiek wojen i do obrony kraju. I historia obsesyjnych, rozciągniętych na stulecia starań o to, by odciąć się od zdecydowanej większości mieszkańców Rzeczpospolitej, których uważano za gorszych tylko dlatego, że nie urodzili się z herbem. A jednak... jaskrawo widać, jak doszło do rozbiorów i ruiny potężnego królestwa. Zszokowani odkrywamy ile pozostałości po ówczesnej kulturze i przekonaniach funkcjonuje do dziś i to na wysokich szczeblach politycznych. Odpowiedz Link
yppah Re: Kosmicze nic 🤣 14.06.24, 20:26 Hopefully, I will exist again! To sie nie moze tak skonczyc! Doszlam w tym wcieleniu do takiej zajebistosci ducha i intelektu 😉 ze szkoda by bylo zejsc ze sciezki uczenia i postepow 😅 Zgodnie z filozofia Lutego niektorzy sa w naszym zyciu jednorazowo, inni przewijaja sie przez kolejne inkarnacje. Bardzo mi sie podoba koncept, ze pomiedzy inkarnacjami negocjujemy nastepne relacje miedzy nami. Ja to nawet mam wrazenie, jakbym wiedziala, kogo spotkam znowu. Ale diabli wiedza, czy to nie jest czasem wishful thinking...? W kazdym razie suma cyfr w dzisiejszej dacie daje 1! Ja jestem astrologiczna jedynka 😉 a ze "jedynka wyciaga z czlowieka to, co jest w nim najlepsze" i w ogole to jest moje "zobowiazanie karmiczne: inspirowanie ludzi w taki sposób, by wierzyli we własne siły", wiec nie bede w ten piekny czerwcowy wieczor myslec o wojnach jak niektore inne laski, tylko sie wina napije! 😅 Odpowiedz Link
taniarada Re: Kosmicze nic 🤣 14.06.24, 20:41 W swojej doskonałości możesz nie być doskonała. Możesz popełniać błędy, próbować nowych rzeczy i uczyć się siebie, świata i ludzi. Masz możliwość bycia i przejawiania swoich talentów. I robienia tego, do czego zostałaś stworzona. Takie coś wyczytałem dla Ciebie. Odpowiedz Link
yppah Re: Kosmicze nic 🤣 15.06.24, 17:46 Dziekuje Ci bardzo! Ja tez sie trzymam na wysokim ce, jak tylko jest okazja! Srebrne Usta 2017: Andrzej Duda Odpowiedz Link