Dodaj do ulubionych

Spuścizna

25.02.26, 20:31
A teraz wypowiem się jak rasowy ukr : nie życzę sobie być po wojnie ukraińsko-rosyjskiej blisko Ukrainy.
Będzie ona zbiorowiskiem pokiereszowanych dotkniętych wojennym stresem pourazowym ludzi. Dla nich zabijanie ludzi jest w tej chwili codziennością, przeżycia z tym związane tak silne , że przemoc będzie najłagodniejsza formą pierwszej reakcji na sytuacje trudne. Obeznani z bronią palną, bezwzględni , nauczeni współdziałania w sytuacjach krytycznych , będą tworzyli gangi, grupy przestępcze, także w Polsce.
Obserwuj wątek
    • elissa2 Re: Spuścizna 25.02.26, 20:41
      A ja się boję, że przez to szczucie na Ukraińców, znajdą się jacyś weterani po ciężkich przejściach lub zwyczajni bandyci, którzy przyjdą się mścić i w Polsce ucierpią bogu ducha winni ludzie.
      Ale być może zwolennikom pewnych idei o to właśnie chodzi, żeby do czegoś takiego doszło, żeby mieli jeszcze więcej argumentów.
    • a_iii_ty Re: Spuścizna 25.02.26, 20:50
      Tak pewnie bedzie. Otworzenie Uni dla Ukrainy bedzie wyzwaniem. Ale jest tu cos o czym malo, albo wogole sie nie mowi. O infiltracji Polski i generalnie Europy przez wszelkiego rodzaju agentow, szpiegow itp. Pracujacych dla Rosji. Nie bedzie sposobu, by oddzielic prawdziwych Ukraincow, tych dazacych do europejskiego modelu od tych co beda w granicach Ukrainy, ale z dusza rosyjska. Oboje beda mowic po rosyjsku i kazdy z nich bez paszportu wjedzie do Uni. Na gangi bedzie policja, a na tych przebierancow?
      Gasnica?
      • wilczamia Re: Spuścizna 25.02.26, 21:00
        big_grinbig_grinbig_grin

Kraje czlonkowskie juz sie wypowiedzialy przeciwko UPAinie w UE. To sie nigdy nie stanie, nie bedzie zadnych szybkich sciezek, a normalnych kryteriow nigdy nie spelnia. Nie dopuszcza do tego Niemcy, Austria i Polska w pierwszej kolejnosci.

Podstawowym problemem Polski jest infiltracja przez sluzby ukrainskie, ktore otworzyly burdel na podkarpaciu i filmowaly tam polskich politykow, wysadzaja w Polsce tory czy Nord Stream.

• kiszonababka Re: Spuścizna 25.02.26, 20:51
      A naszym pięknym kraju niby nie ma krajowych grup przestępczych ? Wojskowych , czy tych ze służb wewn. , co zamordowali swoje rodziny ..np Targówek , Gdańsk i inne ?
      No i że niby jak sobie nie życzysz?
      Wyprowadzasz się gdzieś dalej od Ukrainy?
      Ja nie posiadam broni , ale nie wiem jak tam sąsiedzi .Jak im odbije , to też se mogę nie życzyć , ale nic z tym nie zrobię.
      Nie lękaj się , to są rzadkie przypadki.
    • wilczamia Re: Spuścizna 25.02.26, 20:52
      Och, Holenderka bez polskiego paszportu i syn banderowca troskaja sie o los Polski.

Jestesmy w Polsce wzruszeni big_grin

Po prostu was deportujemy i postawimy mur na granicy z Ukraina. Proste. Zdelegalizujemy tez podwojne obywatelstwo, bedziesz po polexicie wjezdzala z wiza. No chyba ze jej nie dostaniesz big_grin
    • chocolate_dog123 Re: Spuścizna 25.02.26, 21:43
      www.polsatnews.pl/gosc-wydarzen/2026-02-20/wzrosnie-przestepczosc-polska-policja-szykuje-sie-na-koniec-wojny-w-ukrainie/

Btw, dobrze że stołeczna policja ujęła gang tych *hydraulików*. Skład mieszany, polsko-ukraiński.

zero.pl/news/seryjne-morderstwa-kobiet-w-warszawie-prokuratura-przekazuje-informacje
      • krytyk2 Re: Spuścizna 25.02.26, 22:28
        no proszę -co za koincydencja w czasie!
        Myślę - że to na początek , tj składy mieszane etnicznie, ale jak się Ukraińcy umocnią , wtedy czynnik etniczny zwycięży i będziemy mieli same ukraińskie. Po prostu zwyciężą same zakapiory.
        • a_iii_ty Re: Spuścizna 25.02.26, 22:35
          Buahaha, od Grodow Czerwienskich za Chrobrego do dzisiaj, Polacy i Ukraincy tak sie wymieszali, ze nawet Jarema Wisniowiecki nie wiedzial kim byl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka