Dodaj do ulubionych

Gdzies zawsze

17.05.26, 19:38
W zanadrzu marzylem by mnie wypierdolono
Z pracy...z kazdej. Zadnej pracy nie lubilem.
Sam tez rezygnowalem. Radosc z wyrzucenia mozna tylko porownac do odsiedzenia wyroku
I wyjscia za brame. Pelny oddech, perspektywa
Nastepnego ranka bez zrywania sie.
Cudowne uczucie.
Praca to niewolnictwo. Amen.
Szambolion Imcio.
Obserwuj wątek
    • obrotowy owszem. 17.05.26, 19:41
      a_iii_ty napisał:
      > Praca to niewolnictwo. Amen.

Zgoda.
      a dobra emerytura - to Skarb.

- masz taka ?

• jan_stereo Re: owszem. 17.05.26, 20:07
        Jakby moj pracownik siedzial calymi dniami na forum to pewnie tez bym go wypierdolil smile

Jak tam na ranczo, da sie zyc ?
        • a_iii_ty Re: owszem. 17.05.26, 21:23
          Da sie, ale Ziobro sie leni, czeka na Romanowskiego, bo nie ma komu zlecac pracy.
      • a_iii_ty Re: owszem. 17.05.26, 21:23
        Mam...
    • shachar Re: Gdzies zawsze 17.05.26, 23:53
      Nikt normalny nie lubi swojej pracy, bo to, co potencjalnie mogloby sprawiac w niej przyjemnosc, jest zepchniete na plan dalszy, a zostaje jeno sama nieprzyjemnosc. Wiele razy juz glowkowalam nad tym, wiele razy zmienialam nawet nie prace, ale profesje, i jak to mowia Czerwone Gitary "Wszystko chuj". Za piniadz weterynarz usypia psy dzien caly, za piniadz ja 'lecze', za piniadz polityk przeinacza.
      Nie rozumiem jak ludzie z taka swiadomoscia moga miec dzieci i je wystawiac na te skurwiale warunki.
      • shachar Re: Gdzies zawsze 18.05.26, 02:14
        Zaraz, Kuba Sienkiewicz, to jakie to byly Gitary, bo chyba nie Czerwone.
        • shachar Re: Gdzies zawsze 18.05.26, 02:29
          A tak w ogole, wkurwia mnie, ze naruszono moj spokoj w weekend tym pierdoleniem sie miedzy uzytkownikami. Ale nigdy nie przyszlo mi do glowy zapytac o co do kurwy nedzy im chodzi. Kiedy sie pojawial motyw wojenny i kalumnie w zwiazku z tym, bralam w tyl zwrot, jako temat zbyt skomplikowany na moje mozliwosci. Ale temat dopadl mnie tak czy smak. Teraz uwaga, jesli doczytam sie, ze moglam to czy tamto, to od razu posle tego kogos na chuj. Mam zbyt wiele na glowie i zbyt malo czasu zeby chciec i moc.
          A Gitary byly Elektryczne.
      • obrotowy masz w 90 % racje... ale... 18.05.26, 03:35
        shachar napisała:
        > Nikt normalny nie lubi swojej pracy, bo to, co potencjalnie mogloby sprawiac w
        > niej przyjemnosc, jest zepchniete na plan dalszy

ale kiedys pracowalem pare ladnych lat w Nauce i odkrylem wiele NOWYCH (nie chce sie chwalic czego...)

- jesli praca jest PASJA i jej efekty - to sie ja (te prace) LUBi.

• shachar Re: masz w 90 % racje... ale... 18.05.26, 06:16
          No i oczywiscie pod moim wpisemv przyturla sie ten jeden czlowiek na calym swiecie, ktory lubi swoja prace!
          • obrotowy nie walnusa. 18.05.26, 15:52
            shachar napisała:

> No i oczywiscie pod moim wpisemv przyturla sie ten jeden czlowiek na calym swie
            > cie, ktory lubi swoja prace!

nie walnujsa.

Z Twojego toku myslenia wynika, ze "nie jestem normalny"

- a dla nienormalnych trza miec troche wyrozumialosci...
    • a_iii_ty Re: Gdzies zawsze 18.05.26, 16:10
      Takie drzewo. Narzre sie mineralow korzeniami,
      Nawdycha sie dwutlenku i pierdnie tlenem.
      Taki ptaszek, wpierdoli muszke w locie, taka rybka, glonu sie nachapie, taki piesek, miske wylirze, kloca na trawniku zostawi...etc, etc.
      A my????? Do biur od nowa, do szkol od nowa.
      A nasi przodkowie na mchu jadali...
      Tylko my, najbardziej okrutna nacja zapierdala
      Przez 50 lat ku chwale... no wlasnie, czyjej.
      Zawsze uwazalem, i nic nie wskazuje bym zmienil zdanie... jestesmy wypierdkiem ewolucji, tak potrzebnym Planecie jak rower rybie.
      Szambolion Imczy.
      • obrotowy rozumiem... 18.05.26, 16:58
        a_iii_ty napisał:
        > Zawsze uwazalem, i nic nie wskazuje bym zmienil zdanie... jestesmy wypierdkiem
        > ewolucji, tak potrzebnym Planecie jak rower rybie.

rozumiem Twoje rozterki egzystencjalne - ale mow za siebie , co ?

- bo byc moze czesc ludzkosci ma na ten temat inne zdanie.
        • a_iii_ty Re: rozumiem... 18.05.26, 17:00
          Nie interesuje mnie zdanie innych, w tym wzgledzie.
          • obrotowy mimo to udziele Ci wsparcia :) 18.05.26, 18:01
            a_iii_ty napisał:
            > Nie interesuje mnie zdanie innych, w tym wzgledzie.

mimo to udziele Ci wsparcia - cobys sie nie czul samotny w swojej opinii smile

glowna dewiza niemieckich Zielonych (die Günen) brzmi:

"Planeta Ziemia nas nie potrzebuje - - to my potrzebujemy tej Planety"
            • extramuralruraoccasional Re: mimo to udziele Ci wsparcia :) 18.05.26, 18:04
              No. A jeszcze bardziej kasy od Sorosa.
    • jan_stereo Re: Gdzies zawsze 18.05.26, 19:27
      Na emeryturze i tak zatesknisz za obowiazkami, inaczej szybko zdziadziejesz i Cie demencja wpierdoli, bo brzdzenie sie caly dzien w domu raczej nie da lepszej perspektywy, musi byc jakis balans. Ja optuje za 4 dniami pracy i 3 wolnego, nawet za mniej kasy. Tylko kto zrezygnuje z maksymalizmu, no prawie nikt, kazdy chce teraz zmieniac telefon co sezon i miec co najmniej 2 pary spodni.
      • a_iii_ty Re: Gdzies zawsze 18.05.26, 19:47
        Piandrolicie Hipolicie...
        • jan_stereo Re: Gdzies zawsze 18.05.26, 20:13
          No i co Ty kurna robisz caly dzien na tym ranczo, chyba nie skladasz ino tych orygami jak przedszkolak ? big_grin
          • a_iii_ty Re: Gdzies zawsze 18.05.26, 20:15
            Musze gotowac dla Ziobry, bo ten miekiszon nawet tego nie umie.
            • a_iii_ty Re: Gdzies zawsze 18.05.26, 20:17
              Widze, ze Asan ma obsesje na punkcie robienia czegos.
            • jan_stereo Re: Gdzies zawsze 18.05.26, 20:20
              No to juz wszystko jasne, orodek dla politycznych uchodzcow z polandu, musza byc tlumy u Cie i niezly zapierdol.
              • a_iii_ty Re: Gdzies zawsze 18.05.26, 21:43
                Tak, szykujemy sie na ucieczke Czarnka, Morawieckiego i gejowego kaczuchy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka