shachar Re: <3 26.09.26, 23:25 Slyszeliscie kiedys o what3words? Bo ja dowiedizalam sie o tym przedwczoraj chyba. Okazuje sie ze swiat jest podzielony na grid 10x10 metrow. Kazdemu z kwadratow sa przyporzadkowane 3 slowa, unikalne dla tego wlasnie kwadratu. I kiedy jestes w jakims dziwnym miejscu, kiedy nawet nie wiesz, gdzie jestes, twoje wspolrzedne to sa wlasnie te trzy slowa, ktore podajesz na policje, rescue, czy inne tego typu instytucje. To o wiele bardziej proste niz szukanie wspolrzednych w telefonie, czy w kosmosie. Podobno ludzie nawet zamawiaja pizze poslugujac sie tymi w trzech slowach okreslonymi wspolrzednymi. To najwiekszy shocker w tym tygodniu. Jakim sposobem nic o tym nie wiedzialam do tej pory? Odpowiedz Link
shachar Re: <3 26.09.26, 23:39 Obecnie znajduje sie we wspolrzednych; poetry, motorcycles, foggy. Czy to nie wspaniale? Odpowiedz Link
shachar Re: <3 27.09.26, 16:23 wklepalam te 3 slowa w google, myslac, ze pokaze mi moje polozenie geograficzne, a tu nie, google pokazalo mi motocykliste w oparach mgly! Nastepnie dodalam what3words, jako podpowiedz, a AI dalej wali glupa i ulozylo mi wiersz o motocyklistach, z zapytaniem, czy ma byc bardziej ponury w tonie! A oto nastepna produkcja: The engine snarls, a low and feral growl, As headlights tear through choking, ghost-white air. The asphalt dies; the midnight shadows prowl, We hunt the road, oblivious to care. We plunge blind-fast into the frozen breath, Where twisted steel and iron rule the night. An outlaw's edge, a dance of speed and death, No map can trace this wild, eclipsed flight. Na sam koniec wycisnelam z AI polozenie geograficzne poetry.motorcycles, foggy jest w zaleznosci od sekwencji tych slow albo w Japonii, albo w Australii, albo w Kanadzie. Hmmmm...chyba to nie dziala as advertised DD Odpowiedz Link
jan_stereo Re: <3 27.09.26, 19:23 Skoro ktos sobie wymyslil taki biznes 10 lat temu to nic dziwnego ze nie kazdy sie musiz nim zaznajomic, juz nie mowiac o uzywaniu, moj adres domowy dziala wystarczajaco dobrze aby nie szukac alternatywy Odpowiedz Link