jan_stereo Shivaree "I Close My Eyes" 03.11.07, 00:21 ktos mnie tu parodiuje, ale co tam :") pl.youtube.com/watch?v=mbJ9D_p3p24 Odpowiedz Link
elissa2 Re: Shivaree "I Close My Eyes" 03.11.07, 00:45 jan_stereo napisał: > ktos mnie tu parodiuje, ale co tam :") > A tam zaraz parodiuje. Ona też ma taki nastrój. Fajna ... prawie kołysanka. > pl.youtube.com/watch?v=mbJ9D_p3p24 Odpowiedz Link
jan_stereo Jim Carrey - Somebody to Love 03.11.07, 00:25 pl.youtube.com/watch?v=VhtIydTmOVU Odpowiedz Link
elissa2 Re: Jim Carrey - Somebody to Love 03.11.07, 00:59 jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=VhtIydTmOVU Piosenkę bardzo lubię ... pl.youtube.com/watch?v=Q1cfTMdjkYM (nie lubię go i już!) Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jim Carrey - Somebody to Love 03.11.07, 01:02 elissa2 napisała: > (nie lubię go i już!) O moze jakas rozmowa nawet bedzie, a dlaczego go nie lubisz, za popelnione role czy za charakter pozaplanowy ? Odpowiedz Link
elissa2 Re: Jim Carrey - Somebody to Love 03.11.07, 18:06 jan_stereo napisał: > > O moze jakas rozmowa nawet bedzie, a dlaczego go nie lubisz, za popelnione role czy za charakter pozaplanowy? > Nie lubię go za jego sztuczną ekspresję. Jestem pewna, że rozpoczął karierę naśladując Jerry Lewisa a potem usiłując być lepszym. Ale, moim skromnym zdaniem, jest tylko jego karykaturą. Lewis jest świetny a Carrey jest sztuczny i taki "na siłę". O! W filmie "The Nutty Professor" najbardziej chyba widać, że Carrey "pożyczył" sobie gagi, miny i gesty Lewisa www.youtube.com/watch?v=yndTrYIDt7Y I jeszcze scena ... pisania na maszynie www.youtube.com/watch?v=a7ySmnxy29Q Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jim Carrey - Somebody to Love 03.11.07, 18:30 elissa2 napisała: > Nie lubię go za jego sztuczną ekspresję. Jestem pewna, że rozpoczął > karierę naśladując Jerry Lewisa a potem usiłując być lepszym. Ale, > moim skromnym zdaniem, jest tylko jego karykaturą. Lewis jest > świetny a Carrey jest sztuczny i taki "na siłę". O! Ej, dla mnie Carrey to glownie aktor dramatyczny, komedie z jego udzialem niespecjalnie cenilem(choc nie wszystkie), w zasadzie to traktuje je jako wstep konieczny,ktory musial popelnic. On sam tak tez to widzi.. I tu bylem ciekaw jak Tobie jego filmy bez glupawych gagow sie podobaja ? 1.Eternal Sunshine of the Spotless Mind (roche pokrecony,ale dobrze inny) 2.The Majestic (wyjatkowo fajny film z jego udzialem) 3.The Number 23 (owszem, marny scenariusz i rezyseria, ale gdyby nie Carrey, to nie dalo by sie tego juz kompletnie ogladac) Co ciekawsze, w najblizszym czasie bede krecone kolejne dwa dramaty z jego udzialem. Odpowiedz Link
elissa2 "The Majestic" 03.11.07, 18:53 A tak, faktycznie. Bardzo mi się podobał i tam Carrey mile mnie zaskoczył i zadziwił. Kurcze, zapomniałam ... "Zakochanego bez pamięci" (Eternal Sunshine Of The Spotless Mind) chyba nie widziałam, "The Number 23" też chyba nie. To faktycznie muszę obejrzeć. Może zmienię o nim zdanie? Fajnie, że się zgadaliśmy na ten temat. Żyłabym w nieświadomości i może w błędnym przekonaniu. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Eric Serra - Tipokmop 03.11.07, 01:26 jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=-ye5qGRNBCs > O! Świetna muzyka, świetny rytm! I ten film też lubię. A propos rytm. Kodo. Może znacie a może nie. Może się Wam spodoba a może nie. (szczeg. O - Daiko) pl.youtube.com/watch?v=jPdOmY1BjAU pl.youtube.com/watch?v=RxECMI3Pduc pl.youtube.com/watch?v=5MlLL60m4XE )) Odpowiedz Link
jan_stereo Rolling Stones Terrifying 03.11.07, 01:01 pl.youtube.com/watch?v=EyYKts3vjTA Odpowiedz Link
elissa2 Re: Rolling Stones Terrifying 03.11.07, 20:06 jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=EyYKts3vjTA > Terrifying! Jedyna studyjna wersja w youtube pl.youtube.com/watch?v=4wJX8w5AR60 Odpowiedz Link
jan_stereo J.J. Cale travellin´ lights 03.11.07, 01:07 pl.youtube.com/watch?v=CJ93dW7iWhY geniusz :") Odpowiedz Link
shachar Fil 03.11.07, 03:29 no wiec bardzo dobrze, sami chcieliscie ale tak bylo naprawde, dzis wlasnie myslalam o filu jako o aranzerze z gornej polki jesli chodzi o muzyke lekka i kombinowalam jak Wam podac taki news, a tu watek sam sie napatoczyl hold on my heart throwing it all away paperlate sorry za clip ale kapitalnie mi sie dzisiaj tego sluchalo na ulicy 47ej, a w ogole pogielo mnie na genesis z roznych okresow,od pol roku juz,caly czas daja radosc Odpowiedz Link
elissa2 Re: Fil 03.11.07, 17:48 Taaak, genialny, cudowny, kochany, wspaniały ... I Ty też Kochana, że tu taką ucztę zaserwowałaś. Odpowiedz Link
jan_stereo Peter Gabriel & Deep ForeWhile the Earth Sleeps 03.11.07, 18:40 A pamietacie jak Genesis zaczynal z Peterem Gabrielem na wokalu i Philem na perkusji, nikt tak nie walil w bebny jak on, faktem jest, ze mial podkrecony ten swoj sprzet, no to Piotrus, a teledysk w sam raz na Wszystkich Sw: www.youtube.com/watch?v=zqKYj2WSggQ ps. ow film w ktorym wykorzystano ten utwor tez nie byl najgorszy (Strange Days)... Odpowiedz Link
elissa2 Re: Peter Gabriel & Deep ForeWhile the Earth Slee 04.11.07, 00:05 jan_stereo napisał: > A pamietacie jak Genesis zaczynal z Peterem Gabrielem na wokalu i Philem na perkusji, > Niestety, nie pamiętamy. A Ty pamiętasz????? ))))) > > nikt tak nie walil w bebny jak on, faktem jest, ze mial podkrecony ten swoj sprzet, no to Piotrus, a teledysk w sam raz na Wszystkich Sw: > > www.youtube.com/watch?v=zqKYj2WSggQ > Superrrrrrrr!!! > > ps. ow film w ktorym wykorzystano ten utwor tez nie byl najgorszy (Strange Days)... Odpowiedz Link
elissa2 Re: J.J. Cale travellin´ lights 03.11.07, 17:38 jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=CJ93dW7iWhY > geniusz :") > Tak! Geniusz to właściwe słowo! Kocham go! I M.Knopflera i E.Claptona też. Odpowiedz Link
jan_stereo Coldplay - Talk 03.11.07, 16:03 pl.youtube.com/watch?v=_N9rH2x5KUw fakt, troche zimne granie.. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Coldplay - Talk 04.11.07, 00:27 jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=_N9rH2x5KUw > fakt, troche zimne granie.. > Eeeee, chyba trochę przez przekorę tak się ochrzcili. Odpowiedz Link
jan_stereo Skunk Anansie - Hedonism 04.11.07, 01:05 pl.youtube.com/watch?v=lnv47orMiUs Odpowiedz Link
jan_stereo Beck - Devils Haircut 04.11.07, 01:25 pl.youtube.com/watch?v=YG3sS8RBdms Cos dla Sachary.. Odpowiedz Link
jan_stereo St. Germain - Alabama Blues/ Sure Thing 04.11.07, 01:36 Alabama Blues pl.youtube.com/watch?v=1QD4So09454 I troche mniej dyskotekowy ich utwor, nie moglem sie zdecydowac to zapodaje oba: Sure Thing pl.youtube.com/watch?v=rhOfC4FOaeE Chyba narzucam nazbyt swoj gust ostatnio, ale jak sie inni nie udzielaja... Odpowiedz Link
elissa2 Re: St. Germain - Alabama Blues/ Sure Thing 04.11.07, 01:50 jan_stereo napisał: > > Chyba narzucam nazbyt swoj gust ostatnio, ale jak sie inni nie udzielaja... > Narzucaj, narzucaj! (hmmm, faktycznie czujesz się niepewnie czy masz ochotę, żeby ci trochę pokadzić? ) Gust masz wyborny! Słucham sobie wszystkiego co proponujesz. Naprawdę tylko o nielicznych mogłabym powiedzieć, że nie za bardzo mi leżą. Odpowiedz Link
jan_stereo Seal - Let me Roll 04.11.07, 02:01 pl.youtube.com/watch?v=c0ZG0_uZtzE no to dajemy dalej :") Odpowiedz Link
jan_stereo Thindersticks 04.11.07, 02:12 youtube.com/watch?v=AOyXtQ3B1DQ akurat nie tej piosenki szukalem, ale youtube jest dosc ubogie archiwalnie... Odpowiedz Link
jan_stereo Edwyn Collins - "You'll Never Know" 04.11.07, 02:30 pl.youtube.com/watch?v=4Ml5us48pnY Kto nie kojarzy jeszcze po powyzszym Edwina to wyjasnienie ponizej: pl.youtube.com/watch?v=nkKxGzm98AU :") Odpowiedz Link
jan_stereo David Bowie - You've been around 04.11.07, 02:48 pl.youtube.com/watch?v=C-MzTl_kjAU Odpowiedz Link
jan_stereo Slade - "Far far away" 05.11.07, 20:46 pl.youtube.com/watch?v=hkVasGNhu9s ps.To tak z cyklu, marne realizacje dobrych glosow...ten clip, tak ni przypial, ni przylatal,ale te wlasciwe to koszmar jakosciowy... Odpowiedz Link
jan_stereo Dead Can Dance - Nierika 05.11.07, 20:53 pl.youtube.com/watch?v=Q7Vb5y3RLUE to z albumu Spiritchaser.. Odpowiedz Link
elissa2 Beautiful World - In The Beginning 06.11.07, 21:15 pl.youtube.com/watch?v=MKNVCHbE7ds Odpowiedz Link
elissa2 Dire Straits ... :) 06.11.07, 21:50 Sultans of Swing pl.youtube.com/watch?v=_SEULZIHru0 Private Investigations pl.youtube.com/watch?v=SGB3KyyTxP0 Money For Nothing pl.youtube.com/watch?v=x8Qvv3RdW-Q Romeo and Juliet pl.youtube.com/watch?v=Gz4TDrE67mI Brothers in Arms pl.youtube.com/watch?v=k5JkHBC5lDs Odpowiedz Link
jan_stereo Robbie Williams - Tripping 12.11.07, 20:31 pl.youtube.com/watch?v=qfJUQcknAjM Jak calej jego tworczosci jakos nie trawie, tak ta piosenka nawet mi lezy.. Odpowiedz Link
jan_stereo Gnarls Barkley - Smiley Faces 12.11.07, 20:46 pl.youtube.com/watch?v=TFL46hVbpCU to masz Elissa na dobry humor :") Odpowiedz Link
elissa2 Re: Gnarls Barkley - Smiley Faces 12.11.07, 21:29 jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=TFL46hVbpCU > > to masz Elissa na dobry humor :") > O! Dziękuję!!! Bardzo!!! Ale super!!! Świetne!!! I jaka miła niespodzianka!!! Odpowiedz Link
jan_stereo U2 - Lemon 12.11.07, 20:50 pl.youtube.com/watch?v=1ss5vKAABLc To tak pod herbatke :") Odpowiedz Link
elissa2 Re: U2 - Lemon 12.11.07, 22:00 jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=1ss5vKAABLc > To tak pod herbatke :") > Ale fajne! I przywołało takie miłe wspomnienie ... Odpowiedz Link