jan_stereo Re: wyskoczyl mi pikiel na brodzie 23.11.07, 22:38 Przy takiej ich liczbie nikt nie zauwazy kolejnego :")) ps. lepiej skup sie na tej wysuwanej szczenie, ten pikiel to pryszcz przy niej.. Odpowiedz Link
elissa2 Re: wyskoczyl mi pikiel na brodzie 23.11.07, 22:39 ala.l napisała: > co mam robic? > Zamarynować! (najlepsze byłoby to białe mazidło od Sokółki ) coś z tych rzeczy: jakiś acnosan/spirytus salicylowy, maść salicylowo cynkowa, azulan, wyciąg z szałwi na bazie alkoholu Odpowiedz Link
ala.l Re: wyskoczyl mi pikiel na brodzie 23.11.07, 22:44 hmm.. ten pikiel Jasku jest szczegolny,lawa z niego wyplywa.. moze nazwe go ezna.. Elissko..nie przypuszczam zeby mi masci pomogly.. (( Odpowiedz Link
elissa2 Re: wyskoczyl mi pikiel na brodzie 23.11.07, 23:12 ala.l napisała: > > Elissko..nie przypuszczam zeby mi masci pomogly.. > Masz rumianek albo szałwię? Albo azulan? Albo ... "dalacin"? Musisz to przemyć/zdezynfekować i zatrzymać proces zapalny (maścią zawierająca antybiotyk). Choćby spirytusem czy czystą wódką - przemyć. Jeśli nie masz maści czy azulanu/szałwii to możesz zrobić trochę papki z alkoholu i maizeny lub mączki kartoflanej. Odpowiedz Link
shachar Re: wyskoczyl mi pikiel na brodzie 24.11.07, 00:50 naloz sobie czarna przepaske na jedno oko w celu odwrocenia uwagi Odpowiedz Link
e_w_a_g_5 Re: wyskoczyl mi pikiel na brodzie 24.11.07, 13:08 zaklej duzym plastrem z opatrunkiem i zamaluj na zielono Odpowiedz Link