Dodaj do ulubionych

E-4 zostaje!

19.06.03, 10:04
Jeden ekspres nie zostanie zawieszony na wakacje. To niesłychane wydarzenie w
historii kursowania autobusów linii E-x. Czyżby ktoś w ZTM doszedł do
wniosku, że ta linia w ogóle nie wozi uczniów i studentów? Jeśli tak, to
brawo dla tego kogoś!
Obserwuj wątek
    • klemenko Re: E-4 zostaje! 20.06.03, 10:41
      Może się powtarzam, ale powinni również przenieść przystanek E-4 z Ekspresowej
      na Konwaliową.
      • Gość: stront Re: E-4 zostaje! IP: 193.59.172.* 20.06.03, 17:19
        Nie chcę Was straszyć, ale mam wrażenie, że E-4 pójdzie do piachu (połączenie z
        508) z chwilą zamknięcia ul. Słowackiego, co nastąpi właśnie w czasie wakacji.
        Nie wierzę w to, że ZTM nie zawiesił E-4 ze względu na pasażerów, zwłaszcza po
        tym, jak w kółko się powtarza, że nie mają kasy. Wybaczcie, ale taka jest
        prawda.
        James Stront
        • Gość: Michał Re: E-4 zostaje! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 21:03
          A ja uważam że E-4 od października stanie się linią całotygodniową. ZTM
          zapowiedział że od 1.10.03 liczba busów zwiększy się o 30 i to głównie na
          Tarchominie.
          Stawiam tak:
          302 - zmiana na 101
          101 - połączenie ze 178 w 178 ze skróceniem na Ochocie (do Szczęśliwic albo do
          CH Reduta), większa częstotliwość niż stare 101 , a w związku z tym :
          znaczne przyspieszenie 509 (i częściej),
          E-4 - całotyg. i częściej w godz. szczytu.
        • tarantula01 Re: E-4 zostaje! 23.06.03, 08:36
          Gość portalu: stront napisał(a):

> Nie chcę Was straszyć, ale mam wrażenie, że E-4 pójdzie do piachu (połączenie
          z
          >
          > 508) z chwilą zamknięcia ul. Słowackiego, co nastąpi właśnie w czasie wakacji.
          > Nie wierzę w to, że ZTM nie zawiesił E-4 ze względu na pasażerów, zwłaszcza
          po
          > tym, jak w kółko się powtarza, że nie mają kasy. Wybaczcie, ale taka jest
          > prawda.
          > James Stront

No i stało się. E-4 jeździ! ZTM jednak zmniejszył częstotliwość linii w
          porannym szczycie o ponad połowę (z: co 4 min do: co 10 min). Cóż teraz już na
          drugim przystanku od pętli nie ma wolnych miejsc, a ponadto na Ekspresowej
          można nie wsiąść. Za to o dziwo w ZTM słusznie pomyślano, że w czasie wakacji
          będzi mniejszy ruch na trasie i w związku z tym przyspieszył nieco rozkład.

A co do 508 i E-4, to wydaje mi się, że prędzej 508 pójdzie do piachu niż E-4,
          zwłaszcza po oddaniu stacji Dw. Gdański.
      • tarantula01 Re: E-4 zostaje! 01.07.03, 08:39
        klemenko napisał:

> Może się powtarzam, ale powinni również przenieść przystanek E-4 z
        Ekspresowej
        > na Konwaliową.

Teraz, gdy E-4 jeździ rzadziej, czyli z częstotliwością prawie jak 508 widać,
        że E-4 jest popularniejsze. Rano panuje w nim duży ścisk, czego nie można
        powiedzieć o 508 (w porównaniu z E-4 jeździ puste).

Przy przenosinach przystanku musiałby być inny rozkład jazdy. Bowiem rano 723 i
        801 są na Ekspresowej przed E-4, a po południu tuż po. E-4 prawie zawsze
        wyprzedza te linie na odcinku Ekspresowa - Konwaliowa. Ponadto zmiana rozkładu
        E-4 wymusza zmianę rozkładu 508 (obie linie teraz jeżdżą na przemian co 5
        minut - dziwne, że ZTM-owi się udało) i w konsekwencji 510. Teraz jeździ w
        parze z E-4, a po zmianie jeździłoby w parze z 508 (na długim odcinku razem). A
        przyznasz, że już takie zmiany w ZTM nie wychodzą (rozkład linii 116, 130, 519
        i E-2 na Sobieskiego).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka