Dodaj do ulubionych

Szukam ciekawych miejsc w Bosni-Hercegow. i Serbii

IP: *.fuw.edu.pl 07.06.05, 10:32
Kto moglby mi cos polecic w Bosni-Hercegowinie i Serbii (bez Czarnogory)?
W Bosni juz wiem o Sarajewie, Jajce i Mostarze (czy Liwno jest ciekawe?).
Natomiast w Serbii o Belgradzie, Novim Sadzie i klasztorach wokol Novi Pazaru.
A moze moglibyscie opisac kilka wrazen: o atmosferze, o cenach, o podejsciu do
turystow, o jakims fajnym miejscu??
A moze ktos z Was opisal wrazenia w internecie? Z checia przeczytam.

Bede stokroc wdzieczny!
Krzysiek
Obserwuj wątek
    • Gość: zo_ska Re: Szukam ciekawych miejsc w Bosni-Hercegow. i S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 19:07
      hej
      w Serbii warto zobaczyć też miasto Nis, poza tym większość monastyrów ukrytych głęboko w górach, ale można tam dojechać normalnie. Nie pamiętam nazw tych monastyrów, ale na porządnej mapie powinny być zaznaczone. Ja byłam tam ok.5 lat temu i z wyjazdem studenckim z wydziału, więc byl to specyficzny charakter. Jeśli chodzi o podejście do turystów, to trzeba uważać, bo np. w knajpach mogą próbować oszukiwać więc trzeba być bardzo czujnym, ale myslę że to zdarza się rzadko. Raczej są pozytywnie nasatwieni. Poza tym jeśli chodzi o atmosferę to byłam zachwycona, wiezorami życie tętni. W ogóle piękny kraj. polecam i przepraszam że więcej nie mogę pomóc, może posatram sięodnaleźć te monastyry to dam znać.
      • Gość: kpix Wielkie dzieki IP: *.fuw.edu.pl 15.06.05, 13:11
        i tez przepraszam, ze dopiero teraz odpowiadam.
        Tak, te monastyry sa sliczne, ale wiekszosc jest chyba glownie w Kosowie.
        Dzieki za Nis.
        Pozdrawiam!
        Krzysiek
        • tomaszek193 Re: Wielkie dzieki 15.06.05, 17:07
          a jest gdzie spać w Niszu?
          • Gość: kpix na razie nic nie wiem... IP: *.fuw.edu.pl 17.06.05, 15:05
            • tomaszek193 Kosovo 17.06.05, 23:41
              ...a czy ktoś jechał samochodem przez Kosovo?
              • Gość: e Re: Kosovo IP: *.icpnet.pl 21.06.05, 21:59
                podciągam, mnie też interesuje przejazd przez Kosovo
              • Gość: Ceca Re: Kosovo IP: *.dclient.hispeed.ch 25.06.05, 21:03
                Bylam w Kosowie w 2000 roku, po wojnie. Drogi byly nawet wtedy ok, bo z czasow
                Tito (a i tak mialam czasem wrazenie ze i tak lepsze niz w Polsce, pomimo
                wojny). Teraz stan drog jest jeszcze lepszy, bo wszystko poodbudowane. Jezeli
                chodzi o bezpieczenswo, to nie ma sie czego obawiac, nie jest bardziej
                niebezpiecznie niz w Polsce. Jezeli nie jechalbys samochodem, polecam podroz
                pociagiem z Belgradu do Montenegro - niesamowite widoki, pociag jedzie w
                gorach, na b. duzej wysokosci. W Nisu nie ma specjalnie mozliwosci noclegu (b.
                drogie Hotele a jakosc srednia), wiec w koncu mieszkalam u znajomych (wiec
                chyba najlepiej zorganizowac sobie kwatere prywatna). Jezeli chodzi o hotele w
                Kosowie, tez b. drogo, najtansze noclegi sa w sumie Montenegro, bo tam jest
                faktycznie nastawienie na turyste i jest duza konkurencja. A tak w ogole
                zazdroszcze wyjazdu, bo w tym roku wyjatkowo nie jade do ex-JUGsad!!!
    • tinnman Medjugorie koło Mostaru 18.06.05, 13:34
      miejsce objawiem M.B.
      wielu tam pielgrzymuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka