Dodaj do ulubionych

Czy ktoś jechał koleją transsyberyjską ?

IP: *.mail.edu.pl 03.06.03, 13:10
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: Czy ktoś jechał koleją transsyberyjską ? IP: 217.153.90.* 04.06.03, 14:46
      są tacy szczęśliwcy
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=5500228&a=5500228&v=2&strona=0
      polecam wyszukiwarkę
    • Gość: Lacis Re: Czy ktoś jechał koleją transsyberyjską ? IP: *.lo9.szczecin.pl / 10.10.10.* 06.06.03, 14:24
      Jechałem dwukrotnie w 2001 i 2002. Umieściłem skróconą [ale i tak bardzo długą]
      relację w wątku o transsibie na Forum gazety turystyka świat. Pokop trochę
      głębiej - to było jakiś miesiąc - półtora temu. Odpowiadałem tam też na pytania
      i inni pisali - więc znajdziesz tam sporo konkretnych informacji. Jeśli to
      wszystko przeczytasz i nadal będziesz miał pytania to pisz na tym watku...
      Poza tem na tamtym wątku [świat] - był fenomenalny adres www.transsib.ru -
      kopalnia wiedzy i prawie 3 tys. zdjęć! Masz tam też [tylko trzeba poszukać]
      rozkład jazdy i ceny na transsybie - nie dotyczy to jednak pociągów z Białorusi
      [które polecam] i Ukrainy. Trza tylko znać rosyjski. A niedawno kstos wydał
      przewodnik [książkę] po kolei transsyberyjskiej - dzis mi ją sprezentowano -
      więc jeszcze nie zdążyłem się z nią zapoznać.
      • Gość: Yorick LINK! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 00:22
        Czy mógłbyś

podać link do tego wątku? Fajnie byłoby dotrzeć do tego topiku, ale to nie
        takie proste. Wyszukiwarka zdecydowanie nie daje rady.
        pzdrv
        • Gość: Janusz Re: LINK! IP: 217.153.90.* 09.06.03, 07:23
          Link który podałem wyżej jest właśnie do tego wątku.
          • Gość: Lacis przewodnik po transsibie IP: *.lo9.szczecin.pl / 10.10.10.* 09.06.03, 12:21
            Przez te dni przejżałem przewodnik po "Kolei transsyberyjskiej" [lub trasie].
            Jest świetny - o wiele lepszy od pascalowskiego chłamu...
            Oczywiście jak wszystko na świeci nie jest idealny - omawia konkretnie, tylko
            Moskwę i Przybajkale - dodaje Maongolie i zupełnie niepotrzebnie Chiny - ale i
            tak jest dobry. To co omawia, omawia całkiem nieźle [pewnie jak go przeczytam
            szczegółowo - znajdę błędy], na dodatek daje wiele informacji o samej kolei i
            podróżowaniu nią. Drogawy [ponad 4 dychy] - ale warto!
            • Gość: m. Re: przewodnik po transsibie IP: 62.233.139.* 10.06.03, 10:22
              na Merlinie kupisz taniej, czasem maja tam promocję że dostawa jest gratis np.
              Dzień Matki,
              swoją drogą, brałeś szczepionke na odkleszczowe zapalenie mózgu (pisza o tym w
              przewodniku, że bez niej nie mozna jechać na Syberię)
              • Gość: Lacis Re: przewodnik po transsibie IP: *.lo9.szczecin.pl / 10.10.10.* 10.06.03, 11:04
                Jeżeli czytałeś fragmenty mojej relacji, to wiesz, że byłem tam dwa razy, ale
                za żadnym razem nie robiłem szczepionki. Moim zdaniem prawdopodobieństwo jest
                takie jak wpadnięcia pod samochód - czasmi się zdarza, ale rzadko... W sumie
                zresztą w plenerze nie byłem tam, aż tak długo - a poza tem oba razy byłem w
                sierpniu, gdy niebezpieczeństwo jest o wiele mniejsze.
                Stosuję zawsze środki przeciw komarom - bo nie lubie stawonogów, a one podobno
                odstraszaja też kleszcze.
                Jednak decyzja należy do każdego indywidualnie... Ja np nigdy nie wykupuję
                polisy ubezpieczeniowej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka