ali_bey 02.05.04, 01:06 Chciałabym sobie zrobic badania na choroby genetyczne.Gdzie takie badania sie robi i ile one kosztują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giks Re: badania genetyczne 07.05.04, 19:32 ale badania genetyczne na co? bo jest ich bardzo dużo? chodzi o takie wykrywające nowotwory złośliwe, czy na choroby takie jak alzheimer czy mukowiscydoza? Odpowiedz Link Zgłoś
ali_bey Re: badania genetyczne 07.05.04, 21:47 Badania na wady oczu.Mój syn ma zanik nerwu wzrokowego,i zastanawiam się czy drugie dziecko może miec podobna wadę.W rodzinie zdazały sie juz przypadki wad oczu, więc chciałbym przebadac sie przed ewentualna drugą ciązą. Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: badania genetyczne 11.05.04, 15:35 w kwesti badań chorób genetycznych to nie mam wielkiego doświadczenia, ale wiem, że niektóre badania wykonuje się na skierowanie czyli płaci NFZ a częśc niestety odpłatnie.Myśle ,że lekarz choćby rodzinny powinien pani coś na ten temat powiedzieć. Nie wiem skąd pani jest ale wiem, że we Wrocławiu można zrobic takie badania albo przynajmniej co nieco się dowiedzieć www.gen.am.wroc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: badania genetyczne 11.05.04, 15:38 i jeszcze prywatnie w Krakowie www.genetica.pl/index.php?id=an Odpowiedz Link Zgłoś
wierzgalska1 Re: badania genetyczne 10.06.04, 03:12 Piszesz: > Badania na wady oczu.Mój syn ma zanik nerwu wzrokowego,i zastanawiam się czy > drugie dziecko może miec podobna wadę.W rodzinie zdazały sie juz przypadki wad > oczu, więc chciałbym przebadac sie przed ewentualna drugą ciązą. Ja też miałam ten sam problem. Byłam nawet drugi raz w ciąży (poroniłam). Nie wszystkie wady wzroku da się oznaczyć genetycznie, właściwie niewiele. W każdym razie w Poznaniu jest Zakład Genetyki Chorób Oczu. Jak znajde dokładny namiar to napisze coś więcej. Dr Kaczmar-ski -czyk? czy jakos tak sie tym zajmuje. A swoją droga czy twoj synek ma tylko zanik nerwu wzrokowego, czy też coś ze siatkówką? Moja córa też ma wady na dnie oka, może podobne. Chętnie pokoresponduję. Może sobie pomożemy? Odpowiedz Link Zgłoś