Dodaj do ulubionych

Likwidacja barier technicznych

04.10.06, 16:54
Moja córka jest chora na padaczkę,organiczne zab.urojeniowe.Ma orzeczoną umiarkowaną niepełnospr.Podczas napadów córka traci przytomność i upada.Chciałabym zadbać o bezpieczeństwo mojego dziecka i zamiast kabiny z natryskiem(w czasie ataku wypadła z kabiny,wyrywając obudowę ze ścian)zamontować płytką wannę z uchwytami.Na podłodze w łazience chciałabym położyć terakotę antypoślizgową.
Moja córka ma 21 lat,choruje od 7 roku życia.Mieszkamy w starym budownictwie,ogrzewanie jest piecowe.Chciałabym wykonać instalację c.o. Proszę o podanie precyzyjnych informacji,dla jakich schorzeń przyznawana jest pomoc finansowa w likwidacji barier technicznych,o jaką kwotę można się ubiegać.Piszę do Państwa ,ponieważ w OLsztyńskim MZON ,podchodzą do mojego problemu ,,jak pies do jeża''.Tam mnie poinformowano że dotacja się nie należy,przy takiej chorobie.Pani dyrektor poradziła mi,żebym po prostu lepiej pilnowała córki.Nasz dochód to 1100zł.m-nie. Za wszystkie inf.w tym zakresie będę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • mantis77 Re: Likwidacja barier technicznych 05.10.06, 02:11
      Myślę że nie mają racji
      Wanna i terakota powinna się należeć. co do C.O. to już nie bo to nie jest
      bariera architektoniczna. Takie jest moje zdanie. Myśłę ze prawdziwa odpowiedź
      na to pytanie będzie podobna. Akurat jestem w trakcie remontu i widzę co chcą
      uznawać a co nie.
      • bystra2000 Re: Likwidacja barier technicznych 05.10.06, 09:44
        Dzięki Mantis.Jednak poczekam na odp. specjalistów.
        • bystra2000 Re: Likwidacja barier technicznych 09.10.06, 09:45
          Poproszę o odp .na moje pytania.
          • niepelnosprawni.info Re: Likwidacja barier technicznych 09.10.06, 12:37

Szanowna Pani prosze zajrzeć do założonego przez siebie wątku, tam udzieliłem
            odpowiedzi:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=488&w=49854104
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka