Dodaj do ulubionych

jestem mamą

05.11.06, 13:39
Szukam mam niepełnosprawnych, pełnoletnich dzieci.Pozdrawiam.M.
Obserwuj wątek
    • dj-morfeo Re: jestem mamą 05.11.06, 15:57
      jestem córką osoby niepełnosprawnej.może mogę pomóc.O co konkretnie chodzi
      • bystra2000 Re: jestem mamą 05.11.06, 17:57
        Jestem matką 22-letniej,niepełnosprawnej Kasi.
        Czekam na kontakt.
        • piechcia5 Re: jestem mamą 06.11.06, 04:33
          Jestem niepełnosprawną 25-letnią Agnieszką.
          • w50 Re: jestem mamą 06.11.06, 11:23
            mam córkę, która ma 29 lat i jest niepełnosprawna, a o co ci chodzi?
    • madali Re: jestem mamą 11.11.06, 05:38
      Dziękuję Wam za odzew. Chciałam spytać o parę spraw, napiszę na pocztę
      gazetową. Pozdrawiam.M.
    • robertmar1 Re: jestem mamą 11.11.06, 19:23
      Jestem 21-letnim niepełnosprawnym synem. Czy mogę jakoś pomóc? :)
      • madali Re: jestem mamą 12.11.06, 07:55
        Dzięki za chęć pomocy. Moje problemy na dziś biorą się z odmiennego spojrzenia
        ojca, dziecka i mojego na pełnoletność (samodzielność) córki. Córkę wychowuję
        samotnie. Gdyby jej niepełnosprawność nie dotyczyła w części rozwoju
        intelektualnego nie byłoby dylematów, ale tak nie jest. Mam wielkie nadzieje,
        że córka znajdzie swoje miejsce w dorosłym życiu. Nie mam jednak złudzeń, że
        będzie zawsze potrzebowała opieki oraz wsparcia finansowego i to dużego.
        Przykro mi to pisać ale wygląda na to, że po skończeniu nauki w szkole, nie
        będzie mogła liczyć na alimenty od ojca, ciężar jej utrzymania i kosztów
        rehabilitacji będzie spoczywał tylko na mnie. Nie dam rady i nie wiem co
        robić.M.
        • robertmar1 Re: jestem mamą 12.11.06, 17:07
          Faktycznie, nie masz lekko. A córka nie pobiera żadnej renty?
        • baja47 Re: jestem mamą 12.11.06, 17:19
          jestem mamą 21 letniej niepełnosprawnej córki, też samotnie od wielu lat ją
          wychowuję...a alimenty to komornicza miesieczna przesułka w wys.127 zl
          Nie patrz w przyszłośc tak pesymistycznie, dasz radę, corka ma z pewnością
          świadczenia pielęgnacyjne, może otrzyma rentę inwalidzka, socjalna...
          Tak nie można upatrywać sensu zycia z chorym dzieckiem, mamy pod górkę i juz.....
        • mama_niepelnosprawnego Re: jestem mamą 13.11.06, 10:10
          witaj
          twoja corka jako niepelnosprawna moze liczyc na alimenty do konca zycia ojca
          jak mi sie dobrze zdaje.masz ciezki okres i szare mysli i to jest raczej norma
          w tym wypadku .sama mam od czasu do czasu tak samo.ciezar odpoowiedzialnosci
          ciagla opieka i mysli o przyszlosci.nie bedzie lekko wiem to.potrzeba oddechu
          pogadania i odskocznia od troski bardzo ci sie przyda.masz net a to juz
          cos.zawsze mozesz pogadac z kims o tym:)pozdrawiam cie serdecznie.uszka do
          gory.nikt nam nie obieca ze bedzie pieknie ale sa chwile ktore lap jak skarby.
          • bystra2000 Re: jestem mamą 13.11.06, 15:33
            Madali.Napisz na maila do mnie przez pocztę gazetową.
            Kliknij na mojego nicka.
            Trzymaj się.
    • madali Re: jestem mamą 13.11.06, 19:00
      Kochane jesteście. Dzięki za wsparcie. Generalnie jakoś sobie radzę. Tylko na
      dziś te alimenty spędzają mi sen z oczu. Gdyby zachowała alimenty mogłabym
      spokojniej patrzeć w przyszłość. Nie wiem jednak za bardzo co powinnam zrobić
      jeśli córka nie podejmie dalszej nauki a ojciec przestanie jej płacić. A wogóle
      to chętnie sama bym się na nią "oalimentowała" formalnie, nie wiem czy to mądry
      pomysł ale tak mi przyszło do głowy, że to by może na przyszłość wiele
      uprościło.
      Biorę się też za załatwianie renty socjalnej i mimo, że nie jestem ciemnym
      chłopem pańszczyźnianym jakoś kiepsko mi to idzie. W ZUS-ie dostałam masę
      formularzy do wypełnienia i wcale mi one nie pasują do renty socjalnej.Ponieważ
      pracuję i mam też wiele innych obowiązków, nie za bardzo mam czas aby do ZUSu
      ciągle biegać, wypełnię co mi dali i zobaczę. Jeszcze raz Wam dziękuję i
      serdecznie pozdrawiam . M.
      PS. Bystra napisałam na priv.
      • bystra2000 Re: jestem mamą 13.11.06, 23:10
        Madali,odczytałam pocztę gazetową i
        odpisałam.
        Czekam na odpowiedż.Ok?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka