28.12.08, 21:37
Witam od listopada br. jestem szczęśliwym posiadaczem prawa jazdy kategorii B. Po nowym roku zamierzam złożyć dokumenty do PFRON na dofinansowanie samochodu?? I tu jest moje pytanie czy znajduję się wśród forumowiczów osoba, która otrzymała dofinansowanie na samochód, czy można składać dokumenty na dofinansowanie oprzyrządowanego samochodu (w moim przypadku gaz, hamulec, automatyczne sprzęgło) ile mniej więcej można dostać bo moja koleżanka otrzymała prawdopodobnie 36 tyś. ciekawe jaki musi być jej wkład (około 15 tyś??) i jak jest z opłatami bo słyszałem, że przez okres 5 lat będę musiał opłacać AC i to jako młody kierowca w dość wysokiej kwocie bez żadnych zniżek nawet do 5 tysięcy rocznie. Jak by ktoś mógłby przybliżyć mi informacje jak to jest z Tym dofinansowaniem to będę wdzięczny. P.S gg 2772123 lub solitary_man@wp.pl z góry dziękuję Krzysiek
Obserwuj wątek
    • niepelnosprawni.info Re: Samochód 29.12.08, 10:41
      Program „Sprawny dojazd” w ramach którego możliwe było otrzymanie
      dofinansowania na zakup samochodu i „”Pegaz 2003” w ramach którego
      było możliwe otrzymanie dofinansowania na dostosowanie posiadanego
      samochodu do własnych potrzeb to programy okresowe. Ogłaszane są
      przez Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych co
      roku – zazwyczaj w okolicach Luty-Marzec. Niestaty trudno w chwili
      obecnej powiedzieć na jakich zasadach będą (i czy będą)
      funkcjonowały w 2009 roku.
      Szczegółowe dane co do programów można znaleźć na stronach PFRON:
      Sprawny Dojazd
      www.pfron.org.pl/portal/pl/79/80/Spist_tresci_programu_SPRAWNY_DOJAZDquot.html
      Pegaz
      www.pfron.org.pl/portal/pl/92/89/Spis_tresci_programu_Pegaz_2003.html
      • solitary_man25 Re: Samochód 31.12.08, 19:02
        Rozmawiałem z koleżanką, która dostała dofinansowanie na używany samochód w
        wysokości 22 tysięcy oczywiście musi dołożyć swoje 10 tyś, ja zaś od zawsze
        marzyłem o nowym aucie z salony oczywiście do takiego będę musiał dołożyć 30
        tysięcy a gdzie jeszcze oprzyrządowanie :( więc jaka jest tu logika?? skąd ja
        wezmę taka kwotę :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka