mamakasia_ltd 09.06.10, 16:25 macie takowe? Sprawdzają się, jakiejś konkretnej firmy? Przeszukałam allegro i zgłupiałam. Podobno można kupić taką siatkę w rolce i samemu sobie wyciąć. Spotkałyście się z tym? Muszę coś mieć, bo wieczorami chmura bzyczy za oknem złowieszczo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1monia4 Re: moskitiery 09.06.10, 17:34 Nam robil na zamówienie Pan który równiez robi żaluzje zewnętrzne.Są na takich ramkach-bardzo sie sprawdzaja Odpowiedz Link
kol.3 Re: moskitiery 09.06.10, 18:10 W drogerii Schlecker widziałam czarne moskitiery różnych rozmiarów. Nie wiem jak się toto zakłada, ale trzeba będzie kupić bo na działce bywają szerszenie. Odpowiedz Link
szarsz Re: moskitiery 09.06.10, 19:29 ja mam w plastikowych ramkach, robione przez firmę, która zakładała nam też rolety. Można je wyjąć np. na zimę, czy do umycia, sprawdzają się fantastycznie. Płaciliśmy 100zł/m2. Wcześniej mieliśmy takie z kastoramy, przylepiane na okno, ale to był badziew, co odpadał po połowie sezonu a te taśmy klejone do ramy potwornie ciężko było umyć. Odpowiedz Link
lee_na Re: moskitiery 09.06.10, 19:30 mam moskitiere z allegro. rozkłada się ja nad łóżkiem, przymocowana jest do sufitu sprawdza się dobrze Odpowiedz Link
mamakasia_ltd Re: moskitiery 09.06.10, 19:48 No właśnie się obawiałam, że te klejone to później trudno odkleić. Poszukam, może robią właśnie tam gdzie rolety. Dzięki! Odpowiedz Link
emily_valentine Re: moskitiery 09.06.10, 21:53 A jaki kolor jest najlepszy tych siatek na okna, tj. najmniej widoczny z zewnątrz? Biały czy czarny? Widziałam też takie w jakieś dziecięce wzory, ale MZ wygląda to okropnie od zewnątrz Odpowiedz Link
ka_thy Re: moskitiery 10.06.10, 08:56 Najlepsze są czarne - patrząc od wewnątrz nie widzisz tej siatki. A białą tak. Co do widoku z zewnątrz - nie zastanawiałam się. Odpowiedz Link
marzeka1 Re: moskitiery 09.06.10, 22:03 Mam od 10 lat i był to nasz najlepszy zakup. Gdy w zeszłym roku zmieniałam mieszkanie, był to jeden z pierwszych zakupów.Zamówiłam w firmie, która wstawia też okna, drzwi. Moje moskitiery są na białej ramie, którą wkłada się szczelnie w okno, mogę zdejmować je do mycia po sezonie. Palę światło, mam otwarte okno i NIC mi nie wlatuje, nie brzęczy, nie gryzie, polecam bardzo. Założyłam w domu moskitiery we wszystkich pokojach i kuchni w uchylnych oknach. Odpowiedz Link
anyx27 Re: moskitiery 10.06.10, 00:16 Mamy i żyć bez nich nie możemy Teraz zmieniamy mieszkanie i też bądzie to jeden z pierwszych zakupów. Odpowiedz Link
jot.em.ka Re: moskitiery 10.06.10, 08:59 Pomijając klasyczną moskitierę polecam preparat przeciw komarom i innym latającym, taki wkładany do prądu z wymiennymi wkładami. Raid to robi. Rewelacja. Odpowiedz Link