Dodaj do ulubionych

help... brudny jasny dywan :(

20.10.11, 12:10
Mam dywan typu shaggy, jasny z długim włosiem. Kosztował niemało, stary nie jest, a ja myślałam, że uda się go utrzymać w czystości. Dziś wygląda załośnie, mimo, że kilka razy dawałam go do czyszczenia w profesjonalnych punktach czyszczenia dywanów. Macie jakieś pomysły co jeszcze można zrobić?
Chyba najchętniej bym go przefarbowała np. na kolor kawowy. Czy w ogóle istnieją takie usługi??
Obserwuj wątek
    • fantagiro30 Re: help... brudny jasny dywan :( 20.10.11, 18:00
      Nie wiem, czy można dywan przefarbować, ale jeśli nawet to bałabym się, że później brudziłby skarpetki smile. A nie możesz go po prostu uprać? Moja mama zawsze wynosi dywan na podwórko, na betonową powierzchnię i szoruje dywany szczotką/gąbką i zwykłym proszkiem do prania. Wiesza na trzepak i bardzo dokładnie spłukuje. Dywany ma zawsze czyściutkie. Ja zbyt leniwa jestem - czyściłam w domu, na kolanach, ale to nie to samo, bo brudek wciera się trochę. Ale dobre i to smile. Teraz czyszczę odkurzaczem, włochacza też.
      • misie.zelki Re: help... brudny jasny dywan :( 21.10.11, 15:52
        metode mamy polecam! jak mialam podworko, to przynajmniej raz w roku sie uprawialo takie czyszczenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka