Dodaj do ulubionych

Farba brokatowa

24.10.12, 18:54
Dziewczyny może Wy mi pomożecie smile

Będę teraz odświeżała ściany i wymyśliłam sobie, że jedna ściana będzie brokatowa. W tym celu mam zamiar do farby dodać brokat. Wiem, że z Dekorala są te specjalne farby, ale dość drogo to wychodzi. Szperałam troche w necie i niewiele na ten temat znalazłam, kilka osób pisze że tak robiło i efekt był super, ale znalazłam też opinię że ten sposób jest beznadziejny bo brokat dodany do kolorowej farby nie ma tego blasku, na ścianie widać tylko grudki.
Może któraś z Was próbowała czegoś takiego?
Obserwuj wątek
    • wilowka Re: Farba brokatowa 24.10.12, 21:39
      będą grudki, a właściwie matowe drobinki. Lepsza farba z brokatem (tzn takie lakierobrokatowe pokrycie na farbę). Alpina miała na pewno, ale chyba cena nie była taka jak samego papierniczego brokatu.
    • kasiak37 Re: Farba brokatowa 24.10.12, 21:50
      ja mam brokat na scianach ale najpierw normalna farba a na to farba brokatowa.Efekt super,szczegolnie jak slonce zaswieci.
    • green_shamrock Re: Farba brokatowa 24.10.12, 21:51
      pewnie ze beda grudy , drobinko brokatu oblepią sie farbą i beda grudy blee
      lepszy efekt dało by juz nadmuchanie, posypanie swiezo pomalowane sciany brokatem ,tyle ze efekt nie bedzie równomierny ,ale moza jakis fajny wór wykombonowac ,albo łaaty ,albo coś innego ,co tylko wyobraznia podpowie ,nie wiem tylko czy to by sie nie obsypywało ,ale stawiam ze raczej tak ,chyba ze by zabezpieczyc jakimś lakierem w sprayu ,ale na lakierach to sie już nie znam
    • eufrazja Re: Farba brokatowa 25.10.12, 10:56
      Malowałam własnym pomysłem. Brokat dodany do farby nie zda rezultatu, bo jak piszą dziewczyny, farba oblepia brokat i nie ma efektu. Ja zrobiłam tak, pomalowałam ściany i na to dałam (nie wiem skąd mąż to miał) coś jakby bezbarwną farbę wymieszaną z brokatem. Nieźle wygląda i każdemu się podoba, niestety widać smugi jak było malowane. Ale i tak jest fajnie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka