Dodaj do ulubionych

utylizacja duzego agd

04.04.13, 10:46
dziewczyny jak sie pozbywacie takich sprzetow? Firma w ktorej kupuje nowa pralke, stara wezmie za 65 zl, w dodatku mam ja zniesc kurierowi z 2 pietra. kase bym lyknela- znoszenie 60 kg pralki - nie.
Znacie jakies inne opcje/firmy?
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 11:11
      może to ? elektrosmieci.pl/odbiory-elektrosmieci-z-domu
    • wadera3 Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 11:20
      W mojej okolicy też ogłaszają się firmy, które z pocałowaniem reki odbierają gabarytowe elektrośmieci z domu.
      • anula36 Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 11:21
        zaraz poszukam, ta firma powyzej ok,ale w Kraku nie dziala.
        • wadera3 Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 11:28
          www.sinoma.pl/
    • kikimora78 Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 11:46
      Ja zawsze na lokalnym forum dawalam ogloszenie ze oddam zepsuty sprzet, ZAWSZE tego samego dnia mialam chetnych co sobie na zlom odbiora, albo naprawia, albo nie wiem co.
      Przychodzili, zabierali pralke, lodowke czy co tam z domu, dziekowali ladnie i sobie szli smile
      Mozesz tez pod lokalnym sklepem czy na smietniku powiesic ogloszenie.
      • anula36 Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 11:59
        I tak chyba zrobie ( lokalne forum, tablica.pl) , ew namierzylam juz firme utylizacyjna w sasiedztwie, do ktorej sprzetu nie trzeba donosicwink
    • mieszko02 Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 11:57
      a myśmy nawet "zarobili" na zepsutej pralcesmile Mąz wystawił na allegro i kupił pan, który sam po nią przyjechał i wyniósł. Pan prowadzi punkt naprawy agd, skupuje zepsuty sprzęt a potem dobre części wykorzystuje w pracysmile
      • misiowazona Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 17:06
        To jest właśnie niesamowite w Allegro, że ludzie sprzedają tam takie rzeczy, o których ja osobiście nie pomyślałabym, że mogą mieć jakąkolwiek wartość handlową. Ale właśnie na części może się toto przydaćsmile
    • budzik11 Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 12:31
      U mnie gmina nieodpłatnie odbiera elektrośmieci (nie tylko duże AGD, bo małych sprzętów tez nie powinno się po prostu wyrzucać na śmietnik; raz w miesiącu hurtem od wszystkich, trzeba tylko zgłosić telefonicznie). Natomiast ogłaszają się firmy, które taki sprzęt skupują, ale nigdy nie korzystałam, bo dawno nie musiałam się niczego pozbyć. Co do transportu, to ja muszę wystawić tylko za furtkę, bo mieszkam w prywatnym domu, nie wiem, jak to ze znoszeniem w bloku by działało.
      Ostatecznie możesz zagadać z jakimiś zbieraczami złomu - na pewno się ucieszą, sami przyjdą i ci tę pralkę wyniosą.
    • smutas13 Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 12:41

dziewczyny jak sie pozbywacie takich sprzetow? Firma w ktorej kupuje nowa pralke, stara wezmie za 65 z?l, w dodatku mam ja zniesc kurierowi z 2 pietra.

Dziwna firma, dziwne zwyczaje. Kiedy ja kupowałam nową pralkę, starą - bez dodatkowej opłaty, zabrali ci sami panowie, którzy wnieśli nową. Oczywiscie, wcześniej, ustalony był odbiór starej pralki.
      • anula36 Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 13:16
        dziwne,ale niestety tak jest, zatrudniaja firme zewnetrzna i firma zewnetrzna takie narzuca zasady.
        • mieszko02 Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 16:26
          pewnie 2x na tym zarabiająsmile Ty placisz im raz, a oni odsprzedają - niezły interessmile
    • kk345 Re: utylizacja duzego agd 04.04.13, 18:17
      Firma, w ktorej kupujesz nową pralkę MA OBOWIAZEK przyjecia od Ciebie starej (sztuka za sztukę), poniewaz w cenie nowego urzadzenia zawarta jest opłata utylizacyjna. Nie mają natomiast obowiązku odebrania tej pralki od Ciebie z domu i tego pewnie dotyczy oplata 65 zl, jaką narzucają.
      • kamw1807 Re: utylizacja duzego agd 05.04.13, 08:19
        a czy Twoja pralka to totalny szrot czy jednak dziala a wymieniasz z innego powodu?
        pytam, bo uwazam ze trzeba sprzet eksploatowac do samego konca. jesl tobie sie juz nie
        przyda to moze komus. czesto spotykam sie z ogloszeniaki w necie, ze np. samotna
        matka trojki dzieci przyjmie automat moze byc zniszczony itp. wielu ludzi
        nie stac na nowy a Twoj moze jeszcze posluzy. wystarczy na portal typu gumtree, czy
        tablica wstawic ogloszenie ze oddasz za darmo. ktos zalatwi sobie tylko transport
        i pralke ma. lub ewentualnie przyda mu sie na czesci bo np. ma podobny model
        ale naprawa przewyzsza jego mozliwosci a dana czesc akurat w Twoim
        egzemplarzu jest sprawnawink
        • anula36 Re: utylizacja duzego agd 05.04.13, 08:33
          nigdy nie wymieniam sprzetow z inneego powodu,niz ich totalne, nieodwolalne zeszrotowaniesmile Wszystkie sprawne rzeczy poczta pantoflowa "sprzedaje" w mojej pracy lub jakiejs zaprzyjaznionej instytucji pomocowej.
    • asfo Re: utylizacja duzego agd 05.04.13, 17:58
      RTV EURO AGD zabiera stare sprzęty przy zakupie nowych - przynajmniej robią tak jak się zamawia przez internet. Dopłacałam za to chyba 20 zł (kilka lat temu), sami sobie znieśli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka