Dodaj do ulubionych

Beko WMD 25106 PT

24.07.09, 10:40
Witam Drogie WDPD już nie raz pomogłyście mi w codziennych problemach. Dzisiaj mam następujący temat:
Czy któraś z Szanownych Pań ma doświadczenie z pralką taką jak w temacie? Moja Mama taką sobie nabyła i jest problem, bo jakoś nie udało nam się włączyć PRANIA WSTĘPNEGO.Wypróbowany był już chyba każdy program (oprócz 90 st. - bo tego Mama właściwie nie używa) Pralka zawsze pierze tylko raz. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Z wakacyjnym pozdrowieniem
Emamutek
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Beko WMD 25106 PT 24.07.09, 13:57
      u mnie przy Whirlpoolu do prania wstepnego jest osobny przycisk oprocz
      ustawienia programatora.Po wlozeniu prania,wsypaniu proszku do obydwu komor i
      plynu do plukania,wybieram program,wciskam guzik "pranie wstepne" i dopiero
      wtedy startuje pralke przyciskiem "start".
    • kyciusia1 Re: Beko WMD 25106 PT 24.07.09, 15:27
      Ja mam pralkę, o której piszesz. Moim zdaniem jeśli chodzi o pranie wstępne to
      wygląda to tak: są trzy przegródki dozownika... 1- pranie główne, 2-płyn do
      plukania, 3-pranie wstępne. Ja chcąc zrobić zwykłe pranie wsypuję proszek do
      Pierwszej komory i leję pachnidło do drugiej komory, a jeśli chcę z praniem
      wstępnym sypie również proszek do komory trzeciej.
      Jeśli masz jeszcze jakies pytania chętnie odpowiem w miarę możliwości smile
      • emamutek Re: Beko WMD 25106 PT 24.07.09, 22:12
        Dzięki za odzew. Chodzi mi o pranie np. w programie "mix" i coś nam się zdaje, że z tej przegródki, co powinno być do prania wstępnego, to bierze dopiero do płukania. Przyciski "programów specjalnych" są tylko do prania express, pupil i wygładzanie. Jeżeli są dwa prania, to kosztem jednego płukania i rzeczy są kiepsko wypłukane sad Coś robimy źle?
        Pozdrawiam Emamutek
        • ghost_82 Re: Beko WMD 25106 PT 24.07.09, 22:17
          mam pralkę beko ale nie wiem jaki symbol ale raczej nie tą samą.
          Ale u mnie w programie "mix" nie ma prania wstępnego.
          Nie macie instrukcji obsługi ? U mnie jest taka tabelka co w którym praniu jest,
          ile trwa, ile pobiera wody itp.
          Dziś nie mogę sprawdzić swojej bo jest u córki w pokoju a ona już śpi więc jeśli
          do jutro nikt Ci nie pomoże to opisze Ci swoją tabelkę.
        • ghost_82 Re: Beko WMD 25106 PT 25.07.09, 13:19
          nikt nie odpisał więc ja odpowiem. Tylko od razu zaznaczam, ża mam inną pralkę.
          Moja instrukcja obsługi dotyczy pralek 25121, 25101, 25081. Ale zapewne także w
          twojej nie ma prania wstępnego w programie mix.
          Pranie wstępne - bynajmniej u mnie jest tylko w dwóch programach. Tj bawełna 90
          st i syntetyki 60st. Na pralce są znaczki 90 st + namalowana miska przy bawełnie
          i 60 st + narysowana miska przy syntetykach
          • emamutek Re: Beko WMD 25106 PT 25.07.09, 14:27
            Witam, trochę techniki i człowiek się gubi. Tak jak mówisz, pranie wstępne jest tylko w tych dwóch programach. Dziękuję za podpowiedzi.
            Pozdrawiam Emamutek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka