Dodaj do ulubionych

Kibolstwo v/s Litwa

21.08.13, 16:57
A propos kiboli...
Ucieszyłem się początkowo gdy studenci z Poznania postanowili zademonstrować publicznie przyjazne uczucia wobec Litwy i Litwinów.
Ale potem - stało się coś znacznie gorszego. Studenci zaczęli dostawać groźby od kiboli i... Wycofali się! Uważam to za okropny błąd! Już lepiej było w ogóle siedzieć cicho i nie wyskakiwać z tą demonstracją. Bo to wycofanie oznacza, że głupota i siła odniosła kolejne zwycięstwo.
Nie powinni się wycofywać, czy oni nie widzą, że w ten sposób przyznają rację tym bandziorom? Wystarczyło powiadomić policję, a nawet też wykazać trochę odwagi i trudno, bronić się samemu.
Jestem strasznie rozczarowany tą informacją.
Obserwuj wątek
    • apersona Re: Kibolstwo v/s Litwa 21.08.13, 17:39
      A policja zapewniłaby im skuteczną ochronę?
      • basilisque Re: Kibolstwo v/s Litwa 21.08.13, 20:20
        apersona napisała:

> A policja zapewniłaby im skuteczną ochronę?

Kibolom? Może...
    • ilnyckyj Re: Kibolstwo v/s Litwa 21.08.13, 20:30
      Już pisaliśmy o tym w innym wątku.
      Ja też cieszyłem się, że Lech przegrał! Z Bartosem się zgadzam. Zwoływanie manifestacji w proteście, a potem odwoływanie jej w strachu przed tępogłowymi - to kolejna porażka.
      • basilisque Re: Kibolstwo v/s Litwa 22.08.13, 22:27
        ilnyckyj napisał:

> Już pisaliśmy o tym w innym wątku.
        > Ja też cieszyłem się, że Lech przegrał! Z Bartosem się zgadzam. Zwoływanie mani
        > festacji w proteście, a potem odwoływanie jej w strachu przed tępogłowymi - to
        > kolejna porażka.
        W takich razach jak się mówi A to trzeba powiedzieć B. Jak się sami boimy , to szukamy kolegów , którzy się nie boją, są dobrze wyćwiczeni, a przy tym tak samo oburzeni na idiotyczne hasła stadionowych bandziorów. I można by było wtedy wyjść z honorem! smile
    • basilisque Litwo, ojczyzno... 23.08.13, 22:35
      ...Nie-moja, przez polskiego chama zgnojona,
      Jesteś jak zdrowie, ile cię trzeba cenić ten cham się nie dowie...
      Prędzej skona!
      • w.ell Re: Litwo, ojczyzno... 05.10.13, 12:47
        Wszystko to smutne bardzo. Nie tylko o tych przygłupów kibolskich chodzi, ale też o to, że tyle osób "poważnych" ich kryje.
        Brak też podstawowej edukacji z historii. Ale jak to nadrobić - nie wiem.
        • basilisque Edukacja! 27.10.13, 12:20
          Zgadzam się z well. I nie chodzi tylko o edukację w szkole, bo młodzi to najczęściej olewają. Także w mediach, tv internecie, i we wszelkiego rodzaju twórczości: literaturze, filmie. Mniej bajkopisarstwa, więcej prawdy, albo przynajmniej: poszukiwania prawdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka