jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 05.08.08, 06:41 Co za historia Kiedy z kolyski głowę dźwigałem Kaczora Donalda oglądałem Kiedy sie chylę do grobu Znowu mam ich obu Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 11.08.08, 08:24 Pozorna proza piwa Na pianę marzeń się zdobywa. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 11.08.08, 08:24 * Co mówi kanapka do pijaka? Zaraz wrócę... Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 11.08.08, 08:25 ´´´oOoO°o°Oo°o°o o0°O°oOo o0°O°oO o0°O°oOo o0°O°oO (________________) (________________) (________________)==II (_____Browar_____)´´´´II (________________)´´´II (________________)==II [________________] Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 11.08.08, 23:44 To jeszcze fraszka na dobranoc: Raz do rzeźni rzeczki brzegiem sześć prosiątek szło szeregiem. Z drugiej strony szło dziewczęcie i o dziwo też na rżnięcie. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 16.08.08, 11:02 Jak juz popić, to juz popić. Raz zakąsić, raz zakropić. Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 20.08.08, 17:46 Potem zajeść to śledzikiem Lecz się nie całować z nikim Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 21.08.08, 09:29 Zycie rozpoczyna się po pięćdziesiątce. A po setce albo dwóch - jeszcze przyjemniej. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Fraszka za jedna flaszka 21.08.08, 09:43 Kiedy wódkę pije wtedy wie, że żyje a kiedy trzeźwieje znowu w mordę leje - aż się Bachus śmieje Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 21.08.08, 17:41 Już nie trzeźwiał od godziny Mówił, że ma imieniny Każdy pretekst mu pasuje Ciągle tylko imprezuje Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 22.08.08, 15:49 Nikt się ze mną nie chciał napić Trza tę stówkę tu zahaczyć A że dzisiaj już jest piątek To zamykam fraszek wątek Kto do fraszki i flaszki gotowy To niech otworzy już wątek nowy! Odpowiedz Link
balzack Re: Fraszka za jedna flaszka 14.07.18, 18:27 Ze papieru zabraklo wiec nasz pan Antoni Caly tuzin napisal wierszy na swej dloni Wy sie z niego smiejecie, czyz przeciw naturze Niepisanoz i dawniej juz na oslej skorze Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 17.07.18, 00:00 Mówisz, że Mamert głupi zgadzam się i wierzę Bądź jednak dyskretniejszy mój Pawle w tej mierze Chrześcijańska religia nakazuje tobie By nigdy źle nie mówić o podobnym sobie Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 07.02.14, 12:11 Idąc ulicą nie rozglądaj się na wszystkie strony Rzekł zazdrosny mąż do swojej żony Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 07.02.14, 12:11 Nie jesteś na wojnie Więc chodzić musisz spokojnie Odpowiedz Link
balzack Re: Fraszka za jedna flaszka 16.07.18, 18:45 Podczas gdy chory ratunku wzywal I na nieznosne meczarnie sie zalil Lekarz prawil o cudach, ktoremi sie wslawil O tajemnicach, ktore poodkrywal Co moze jego sztuka, doswiadczenie, praca I wielu ludziom zycie juz ocalil Tak wlasnie furman rozprawia O wielkich drogach, ktore poodbywal I wtem...wywraca Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 07.02.14, 12:12 Moje drogie panie, ulica to nie miejsce na "klachanie" Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 07.02.14, 12:14 I świat wyda się dobry gdy z uśmiechem powiesz dzień dobry Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 07.02.14, 12:26 Raz na krześle się huśtałam Potem tego żałowałam I siniaki, rozdarte wargi To nie było z S.V. Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 07.02.14, 12:27 Zmartwień pełna moja głowa Jak mam sobie pofolgować Wówczas łokieć jest na stole A tę resztę ja ch....molę Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 07.02.14, 12:29 Raz na konferencji byłam Ależ się tam wynudziłam Jak nie ziewać gdy się nie da Jaka wówczas bywa bieda Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 07.02.14, 12:33 Nie ogryzaj paznokci; czyść je, gdy jesteś sam (a) Dzisiaj zwłaszcza młode panie Tę zasadę mają za nic W każdym miejscu, w każdej porze Coś przy szponach robić może To piłuje i maluje A to znowu poleruje O nie, proszę pani pana Ta zasadza D Z I Ś nieznana! A tak przecież nie wypada Ale co tam moja rada Takie rzeczy w domu lub salonach Ale ja ich nie przekonam Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 07.02.14, 12:34 Nie spluwaj nigdy na podłogę, lecz zawsze do spluwaczki lub do chustki od nosa. A to znowu z innej beczki Lecą po ulicy świeczki Plują młodzi, plują starzy Czy kiedyś jakiś cud się zdarzy Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 12.04.14, 13:42 Raz pewna dama Czytała wiersze Adama A potem była Niewyspana Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 12.04.14, 14:11 Musi ustalić teraz sąd gminny Kto jest w tej sprawie naprawdę winny Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 03.07.18, 16:47 A jak koś nie potrafi Nauczyć się ortografii Zawsze gdzieś tam byka strzeli Chcę byście o tym wiedzieli Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 07.07.18, 21:17 Artyście dramatycznemu Z Nowym Rokiem me życzenie: Czaruj w życiu i na scenie!... Odpowiedz Link
balzack Re: Fraszka za jedna flaszka 16.07.18, 18:37 Coz sadzisz o Wirgilim kochany Michale Nic tak osobliwszego nie widze w nim wcale Sa wprawdzie miejsca piekne lecz kto w nim poszpera Znajdzie ze bardzo wiele wypisal z Woltera Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 16.07.18, 22:33 Gaduła wyczerpawszy wiadomości swoje Miał nareszcie uczonym to pytanie zadać Na co Bóg jedną gębę - a uszu dał dwoje Na to rzekli by więcej słuchać - mniej gadać Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 17.07.18, 17:34 Ujrzawszy w mieście wieśniaka Wniósł pan staroście pytanie Cóż tam na wsi porabiają A głupców czy ciżba taka Jak dawniej - Nie mos panie Rzecze wieśniak - od tej chwili Jak pan tutaj obrał mieszkanie Głupcy się u nas zmniejszyli Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 19.07.18, 17:33 Poszedł wesół spać wdowiec pozbywszy swej żony Lecz w nocy paraliżem nagłym jest ruszony Wieszże jaka przyczyna tej choroby była - Śniło mu się że żona znów ożyła Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 19.07.18, 18:58 Jak śmieszne Bogumiła szaleństwo porywa Wyszukuje on wszędzie szarzyznę spleśniałą A mógłby mieć najłatwiej na czym mu dziś zbywa Gdyby tylko chciał z swoją pogodzić się żoną Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 22.08.18, 17:36 W tajemnicy ci powiem - wiesz Że już w piątek będzie deszcz Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 02.11.19, 16:10 Koń - o mój drogi Taki zwierz ma cztery nogi Długi ogon, gęstą grzywę Ale....czy konie są szczęśliwe? Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 03.11.19, 16:03 Proszę pani, proszę pana Orka ryba niesłychana Ale ja się orki boję A więc dzisiaj nie nabroję Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 04.11.19, 20:13 Papugi - popatrz u takiej papugi Pióra tworzą ogon długi To są przecież ważne rzeczy A ona tylko skrzeczy Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 29.04.14, 15:46 ´´´oOoO°o°Oo°o°o o0°O°oOo o0°O°oO o0°O°oOo o0°O°oO (________________) (________________) (________________)==II (_____Browar_____)´´´´II (________________)´´´II (________________)==II [________________] Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 03.11.14, 16:29 To jest pierwszy list z tego formularza! Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 28.10.16, 14:09 Wszystko jest w odmiennym stanie jako w chłopie tak i w panie Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 24.03.17, 20:29 Postaw flaszkę Napiszę ci fraszkę Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 03.09.17, 23:24 O szpasie Szukocie szpasu pomiyndzy książkami A łon za nami chodzi ulicami I ło to się tyż rozchodzi Że łon nojlepi dzieciom wychodzi Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 14.09.17, 21:21 Daj mi wina flaszkę Napiszę ci fraszkę Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 28.09.17, 23:30 O szpasie Szukocie szpasu pomiyndzy książkami A łon za nami chodzi ulicami I ło to się tyż rozchodzi Że łon nojlepi dzieciom wychodzi Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 27.05.18, 10:54 Pies przed nosem strzelił kupę To nic ja pakuję d... Taka moda dziś nastała Znów z zachodu - tak bez mała Trzeba zjeść na trawie śniadanie To nic, że bałagan po nas zostanie Bo jak spadną mi okruszki Zlecą się na niego muszki Zrobią też to co piesek A ja tego "nie podniesę" Ale przecież taka moda Nie pojechać. Wielka szkoda.. Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 01.07.18, 11:44 Matematyka - same tylko tu działania Dodawania i równania Już mi prawie to obrzydło Ja do tego mam liczydło Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 30.07.22, 17:20 Dziś za oknem śliczna pogoda A mnie jest tego trochę szkoda Bo nie wiem czy ty wiesz Czekam aż spadnie deszcz Taka już jest moja uroda Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 17.08.22, 18:42 BOISKO – tego nie mogę ująć prościej Za piłką lata masa gości A gdy zdarzy się jakaś przegrana To komentarze są aż do rana Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 25.09.22, 20:55 Ara - nazwa taka nie za długa Chociaż stara to papuga Do tematu jeszcze wrócę Hasłem jest w każdej krzyżówce Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 18.12.22, 20:06 Przy Wigilii pewna pani Stare tradycje ma za nic Smaży teraz hamburgera Choćby to była niedziela Bo nie słuchała swojej mamy Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 19.12.22, 19:08 Lampki na choince zaświeciłam Przez pięć minut zadowolona byłam Bo później wysiadły bezpieczniki Nie zdradź mnie przed nikim Na to gotowa nie byłam Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 12.01.23, 20:14 Pewna pani z Bykowca Taka rodzinna czarna owca Odmienić coś chciała I wyjechała Aż do Sosnowca Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 11.05.24, 22:19 Chłapowo mi się nie marzy Tam jest dziwny piasek na plaży O mój Boże, o mój Święty Jak on się wbija w pięty Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 12.05.24, 10:59 Kołobrzeg - w Kołobrzegu mam rodzinę Pojechałam do nich z winem Oni drzwi mi nie otwarli Jakąś szafą je (dodatkowo) zaparli Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 12.05.24, 18:08 Jeden gość w Kończycach Wiellkich Wprost uwielbia serdelki Zjada je cały czas Nawet zabiera w las I do tego jeszcze zajadał knedelki Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 15.05.24, 22:07 Lubliniec - weź mnie popraw albo coś zmień W Lublińcu można spędzić cały dzień Jest tam parki z rzeźbami I budka z dobrymi lodami. Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 16.05.24, 18:44 Stare Tarnowice - pamiętam, gdy PGR tutaj się mieścił Co tam jest teraz w głowie się nie mieści Ja woziłam gnój dla pieczarek I nawet nie myślałam, że wyrośnie tu zamek Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 17.05.24, 18:09 To było swego czasu dość mocne "Zabytek ma wzbudzać emocje" Lecz co z tego Że było to coś negatywnego Odpowiedz Link
madohora Re: Fraszka za jedna flaszka 01.07.18, 20:19 Świadectwo - dostajesz w szkole makulatury kawałek Ja na nim czerwony pasek narysowałem A ty jeszcze tego chwytu nie znasz Więc dumnie podnosisz twarz Odpowiedz Link