Gość: ANka IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 11:38 Niebo zlote Ci otworze, W ktorym ciszy biala nic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ANka Jak ogromny dzwiekow orzech IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 11:49 ktory peknie aby zyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Zielonymi listeczkami IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 11:53 spiewem jezior, zmierzchu graniem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Az ukaze jadro mleczne IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 12:10 blady swit...´ a moze ptasi swist? - synonim poetycki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To dla Pana Tytusie IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 12:14 tym sie roznily nasze dzieciaki od terrorystow- bo bardzo wiedzialy ze chca zyc i tak bardzo tego pragnely, ze prosily o to Boga- to gdybys zapomnial o Krzysztofie Kamilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Tacy malency jak lupiny orzecha stojac IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 12:15 poplyniemy z pradem rzeki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To dla niektorych antypolakow z USA IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 12:17 zeby wiedzieli ze nie mamy kompleksow bo mamy swoja wazna historie, bolesna ale prawdziwa - bo historie istnien ludzkich umiejacych walczyc o wolnosc tak by nie mordowac niewinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka ´Jeno wyjmij mi z tych oczu IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 12:18 szklo bolesne, obraz dni, Ktory czaszki biale toczy, Przez plonace laki krwi. Jeno odmien czas kaleki.... Zakryj groby plaszczem rzeki Zetrzyj z wlosow pyl bitewny, Tych lat gniewnych, Czarny pyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I dla ´goscinnych´ europejczykow ale tez IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 12:24 i niektorych Zydow........ Zeby wiedzieli ze dusza istnieje. I sa jej materialne dowody. Zeby pamietali ze mamy skad czerpac swoja madrosc i pamiec. I mamy swoje groby, ktorych jeszcze nie odbudowano....Choc one cenne po stokroc bo przypominaja o tym ze mozna walczyc w nadzieji na normalne zycie. Nie mordujac niewinnych, i choc ryzykujac wlasnym mlodym, cennym zyciem przeciez NIGDY nie tracac nadzieji ze bedzie trwalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka wszystkim, ktorzy ´odczuli´ ten tekst IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 12:29 lub tez zrozumieli jakos (niewazne jak) ale zrozumieli... Skladam najserdeczniejsze zyczenia... Ten test nie ja dla Was przygotowalam - zrobil to ktos wczesniej. Przyplacil to zyciem. Happy Valentine.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Co za roznica kto wojne zaczal. IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 13:46 Pytanie kto wojne skonczy dla dobra wszystkich... Kto da ludziom szanse na normalne zycie. By mogli konkurowac w tym w czym warto. W milosci, madrosci, nauce, chocby w gotowaniu... Pozdrowienia dla niezawistnych niezawislych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A moze bysmy tak najmilsi IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 14:45 wpadli na dzien do Tomaszowa.. Moze tam jeszcze, w zmierzchu jasnym.... ´Masz takie usta czerwone, czerwone jak pozar zorz, zaczarowanych makow i zaczarowanych lak, Dla Ciebie maly ogrodnik posadzil pnace roze, Ze Toba byl urzeczony, pragnal nimi Ciebie urzec....` itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Hej Aniu ,... Dzieko ty moje ,... Chuchnij :) n/t IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 09.02.04, 18:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka No widac temat powstania IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 18:33 drazni wszystkich. To jest dopiero ciekawostka. Nie ma co - chodzi o rzeczywistosc. Chyba wiec wydam te 40 Euro na ksiazke brytyjczyka.. Znaczy sie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Pisanie o Powstaniu i cytowanie Baczynskiego.... 10.02.04, 09:34 to za malo, zeby z kretyna przeobrazic sie we wrazliwego intelektualiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Pisanie o Powstaniu i cytowanie Baczynskiego. IP: *.ifn-magdeburg.de 10.02.04, 11:03 Masz racje, masz racje. Zwlaszcza jesli chodzi o rodzaj meski. Ale pa- jestem zajeta troche... Bo musze innemu rodzajowi nawtykac. Plyta mi wpadla jak mialam lat 14. Teraz mam troche wiecej.. Nie wpadnij zas na walec drogowy, bo moze sie zdarzyc ze wyjdziesz spod niego....lekko splaszczony.... Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz przestali ci dawac jesc? 09.02.04, 12:35 czy kupilas sobie ruska wykladzine do przedpokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Pan z tych nieszczesliwych. IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 13:02 Pozbawionych amygdala- wiec odpowiem- jak do Pana. Wysylaja mnie do San Diego. Poniewaz nie wiem czy dolece- (moze lepiej wywiesic poster i powiedziec ze nie dostalam wizy) Chcialam przypomniec niektorym to o czym ja pamietam i czego moglabym nie zdazyc ::::::: Bo zyje sie tylko raz :))))))) Panie ruski- chcesz Pan poznac moje wnetrza? Alez prosze. Nie mam sie czego wstydzic.. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum problem lezy gdzie indziej 09.02.04, 15:58 To ani glod ani opary rosyjskiego kleju do wykladzin. Ta biedna istota otoczona jest szerokoszczekimi Niemcami i ich zonami traktujacymi swoje dzieci jak psy. Mimo to czasami dostaje od nich prezenty i dlatego przestala bac sie ich spermy. Tak w ogole Anuszka jest ekspertem od Slowian Polabskich, ktorzy wedlug niej nie istnieli, dopoki nie zaistnialo Panstwo Mieszka. Mam nadzieje, ze choc troche moglem naswietlic problem Anuszki. Jesli chcesz wiecej detali sluze odpowiednimi linkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka No prosze jak milo:) IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 17:19 goldbaum linkami do Twojej tworczosci ja tez sluze. Ja rowniez mam w zanadrzu cosik dla Ciebie. Zamkniete spolecznosci, ktore nie za bardzo sie mieszaja roznia sie genetycznie. Sa tu tacy ktorzy badaniami takich markerow populacyjnych sa zainteresowani. Ba stawiaja hipotezy ze sa roznice w przecietnym rozkladzie takich markerow wsrod populacji zachodniej i wschodniej. Nie wiem na ile to jest uprawnione. Z cala pewnoscia nie jestesmy zas identyczni. Ja tylko drogi Goldbaumie nie twierdze ze Prusacy to efekt ´wspanialej mieszanki genetycznej slowiansko - germanskiej´ bo to z cala pewnoscia Twoje slowa. Rozumiem goldbaum ze Ty jestes tym podstawionym ´pieskiem´? Gratuluje. Jesli nie lubisz jak sie toba manipuluje to wlasnie jestes pionkiem w grze choc o tym pewno nie wiesz... Wesolych Walentynek PS- Dobrze wiesz robaczku co mowilam. Mialam nieszczescie pokazac Ci Twoja gorsza strone. I to Cie tak ubodlo. A naswietlaj sie ile chcesz i gdzie chcesz - mnie to naprawde juz ani ziebi ani grzeje. Zranic mnie moze ktos od kogo ataku sie nie spodziewam. Albo chamstwa. Ty do tej grupy juz nie nalezysz.... Jezeli chcesz swoja produkcje- to ja tez sluze linkami - tylko niewiem czy nie bedzie to spam. Zreszta watek ten kierowalam do niezawistnych niezawislych. Ty jednak z cala pewnoscia do pierwszej grupy sie nie zaliczasz... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum och jaki bede wdzieczny! 09.02.04, 17:35 Gość portalu: ANka napisał(a): > Ja tylko drogi Goldbaumie nie twierdze ze Prusacy to efekt > ´wspanialej mieszanki genetycznej slowiansko - germanskiej´ bo to z cala > pewnoscia Twoje slowa. Bylbym bardzo wdzieczny Anuszko, gdybys podala link do tej wypowiedzi, gdzie twierdze, ze Prusacy to efekt (cytat) "wspanialej mieszanki genetcyznej slowiansko-germanskiej". No bo jesli twierdzisz, ze to "z cala pewnoscia" moje "slowa"..... To nie powinno byc wiekszych trudnosci ze znalezieniem ich i podaniem linku. To prawdziwa przyjemnosc rozmawiac z tak wiarygodna i elokwentna osoba jak ty Anuszko. P.S. Czy nie zastanawia cie fakt, ze nawet dana (i nie tylko) robi juz sobie z ciebie przyslowiowe jaja? Prawie zaczynam ja juz za to szanowac. Moze mamy odrebne opinie na pewne sprawy ale glupia to ona nie jest. To prawie tak jak z toba, z tym tylko, ze ta druga czesc powyzszej opinii sie nie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Goldbaum IP: *.ifn-magdeburg.de 09.02.04, 17:46 bycie glupim czy madrym w Twoich oczach.....:) Daj spokoj.. Mnie rozbawila jedna rzecz. Otoz zaczelo sie od spraw politycznych a supilo na mnie. Pod poezja polska i naszym powstaniem. Jak maly musi byc czlowiek by sprowadzac wszystko do uwag personalnych. Jakie wartosci musza mu przyswiecac? Nie wazne pod jaka flaga startujesz skoro tego nie pojmujesz. Mozesz byc b. madry w jednym, a cholernie glupi w drugim. Pa zlotko. Mi sie juz nie chce wracac do tamtego choc zes sie tam niezle osmieszyl. Nikt nie jest ekspertem w kazdej dziedzinie. Ale malo kto rzuca sie z pazurami i chamstwem na druga osobe usprawiedliwiajac te agresje tym ze ktos czegos nie wie... A prawda jest taka ze Ty baaaardzo wielu rzeczy tez nie wiesz. Np nie znasz wielu podstaw biologii. Ale naprawde mnie to juz nie obchodzi. Zreszta o Slowianach Polabskich i innych wiedzialam. To wynikalo z kursu dyskusji na Twoj ´nerwowy sposob´ poprowadzonej, ze tego nie zrozumiales. Natomiast mam inne zdanie na temat Twoich teorii o ´najwspanialszej armii´ i to wlasnie chciales powiedziec. Oraz na temat ´efektow mieszania sie genow poprzez ich niemieszanie´. Tez Ci moge powiedziec zostaw to tym, ktorzy maja o tym jakiekolwiek pojecie.. Jedni maja o genach drudzy wiedza co nieco o Slowianach.. Ale pieniac sie - nic tu nie zdzialasz... Ja linki do Ciebie podawalam Panu ´z daleka´. Nie spodziewam sie z jego strony obiektywnej wypowiedzi na ten temat. Wystarczy ze nazwal to ´wspaniala´ literatura :)))) A teraz dosc ´dowcipkowania´. Jak mowie sa wazniejsze sprawy od naszych - waszych- czyichs malosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum ANuszka... 10.02.04, 09:27 Co bys powiedzila Anuszko, gdyby ktos napisal cos przerazliwie kretynskiego, w cudzyslowie, zeby wygladalo na cytat i wmawial ci, ze to "z cala pewnoscia twoje slowa"? Klamca, oszust, nedzna kreatura, glupiec, szmata, zero a moze po prostu kretyn? W gruncie rzeczy pasowaloby wszystko. Mozesz wybierac i przebierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ze nic nie musze dodawac :))) IP: *.ifn-magdeburg.de 10.02.04, 11:27 I feel it in my fingers, I feel it in my soul.... ......is all around me........... She´s gonna make it all wright....etc...... Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz symptomy by sie zgadzaly 10.02.04, 11:37 goldbaum napisał: > To ani glod ani opary rosyjskiego kleju do wykladzin. > > Ta biedna istota otoczona jest szerokoszczekimi Niemcami i ich zonami > traktujacymi swoje dzieci jak psy. Mimo to czasami dostaje od nich prezenty i > dlatego przestala bac sie ich spermy. > Tak w ogole Anuszka jest ekspertem od Slowian Polabskich, ktorzy wedlug niej > nie istnieli, dopoki nie zaistnialo Panstwo Mieszka. Wszystko wskazuje na to, ze ona ta wykladzine ma juz od bardzo dawna. Mysle, ze ona ta wykladzine ma nawet w piwnicy i na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka :) IP: *.ifn-magdeburg.de 10.02.04, 12:23 to moj ulubiony kolor- ta wykladzina toilvegetale.free.fr/galeries/coulvlt.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Jak bedzie Pan wysylal czekoladki IP: *.ifn-magdeburg.de 10.02.04, 12:30 z waglikiem oczywiscie to prosze pamietac- lubie gorzka- tylko GORZKA. Poza tym prosze trafic na wlasciwy samolot jesli bedzie sie P. w nim wysadzal- i dobrze sprawdzic by nie bylo pomylki... Balkonu nie mam. Mam widok.. . Windy tez nie- zwlaszcza z tapeta... Nastroj i duuuuzo zapachu. Ale tylko zdrowego - bo inaczej kanarek nie spiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz ...duzo wiecej symptomow 10.02.04, 12:46 Gość portalu: ANka napisał(a): > kolorowe sny... No oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Nie. Symptomow przeglodzenia i paranoji nie mam. 10.02.04, 13:01 Ale udaj sie na forum "zaglodzeni" lub "poszkodowani ruskimi wykladzinami". Byc moze znajdziesz tam jakas bratnia dusze. P.S. Nie trac wiary w siebie, w ludzi i zamilowania do poezji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Za- nie jestem - glod? - Ponoc tworczy - IP: *.ifn-magdeburg.de 10.02.04, 13:06 to byla tylko drobna uwaga. A kolor jak Pan mysli? Cieply czy zimny? I prosze nie mowic ze jest pan daltonista. Ja wiem ze mezczyzni itd... To nie jest poszkodowanie. To kolor nadziei. Za ps - dziekuje - no musze wracac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: :) IP: *.75.45.117.Dial1.Boston1.Level3.net 11.02.04, 01:48 Nu jesli TY lubisz ten kolor,to Ty napewno lubisz tez slivovitz...ha ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: :) IP: *.75.45.117.Dial1.Boston1.Level3.net 11.02.04, 01:50 Nu jesli TY lubisz ten kolor,to Ty napewno lubisz tez slivovitz...ha ? Alem Cie nakryl.Tys je napewno - o zgrozo - Zydowka !!!!!!!Moj Ty Jezu,wszedzie te Zydy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Hard Rock- na Walentynki..... 10.02.04, 09:41 Gość portalu: ANka napisał(a): > Niebo zlote Ci otworze, > W ktorym ciszy biala nic Widze, ze wpadla Ci w rece plyta Ewy (co za piekne imie) Demarczyk. Ta muzyka i ta poezja ptrafi od wielu lat poruszyc kazdego, ktorego wrazliwosc nie jest mniejsza od wrazliwosci walza drogowego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Hard Rock- na Walentynki..... IP: *.ifn-magdeburg.de 10.02.04, 11:09 Plyta wpadla mi w rece dawno temu. Rysowalam do tego obrazki. Teraz aktualnie, przed walentynkami o 3 w nocy mi sie przypomnialo. Wstalam - wypilam troche wody co to stala obok w plastikowej butelce z czerwona nakretka- zaspiewalam, napisalam. I dzieki temu moglam zasnac. Teraz juz nie umiem rysowac. Reka mi sie zmanierowala. Pozdrowienia- to dobrze ze cos jeszcze potrafi poruszyc. Czasem mysle ze juz tylko nowa reklama sosu pomidorowego, albo sprezynek po wlosku a la zalej i lyknij.... Pania Ewe lubilam bo miala troszke Toupet, nie mylic z peruka, co sie nie wszystkim podoba ale jest niezbedne do tanca np Flamenco.... Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Hard Rock- na Walentynki..... 10.02.04, 11:39 schlagbaum napisał: > Ta muzyka i ta poezja ptrafi od wielu lat poruszyc kazdego, W tym wlasnie przyslowiowy senk..... ze niestety "kazdego". Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Hard Rock- na Walentynki..... 10.02.04, 12:09 drzordrz napisał: > schlagbaum napisał: > > > Ta muzyka i ta poezja ptrafi od wielu lat poruszyc kazdego, > > W tym wlasnie przyslowiowy senk..... ze niestety "kazdego". Zabrzmialo to to jak skorup brzenk Kiedy wypuscisz szklanke z renk Meczy mnie bardzo taki dzwienk Wiec oszszedz panie moich menk I powiedz co to jest ten senk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ralph Mc Tell IP: *.ifn-magdeburg.de 10.02.04, 12:25 to calonocna kafejka. Zapraszam. MP3 nie wysle bo - czas ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Oj przepraszam to przyzwyczajenie IP: *.ifn-magdeburg.de 10.02.04, 12:41 zbyt engimatycznie Have you seen the old man, Outside the seeman´s mission Memory fading with the medal ribbons that he wears? And in our winter city, The rain cries a little pitty For one more forgotten hero And the world doesn´t care (jeden akapit) Wiec nie mow mi ze czujesz sie samotny... I tu duuuuze serduszko.... Pozdrowienia i milego dnia. Naprawde musze sie zajac czyms madrym a nie ta czasem niezbyt fair zabawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Hard Rock- na Walentynki..... 10.02.04, 18:38 drzordrz napisał: > schlagbaum napisał: > > > Ta muzyka i ta poezja ptrafi od wielu lat poruszyc kazdego, > > W tym wlasnie przyslowiowy senk..... ze niestety "kazdego". Czy chcesz ode mnie kwiatow penk lub moze wolisz zebym klenk Bo chyba to, to nie jest lenk ze nie chcesz zdradzic co to senk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Sek tak jak w sosnowej desce IP: *.ifn-magdeburg.de 10.02.04, 22:14 albo nowym Ip pewnego Pana bardzo dendrologicznym forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=7766816&a=10575996 Prosze jakie liczne stowarzyszenie grupy pod NIE wezwaniem... Nic dziwnego ze drazniaco dziala na owa grupe poezja z wiara, z czyms wiecej niz dylemat rybek w akwarium. Baczynski - owoc zakazany? Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Sek tak jak w sosnowej desce 10.02.04, 22:24 Gość portalu: ANka napisał(a): > albo nowym Ip pewnego Pana bardzo dendrologicznym > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=7766816&a=10575996 > Prosze jakie liczne stowarzyszenie grupy pod NIE wezwaniem... > Nic dziwnego ze drazniaco dziala na owa grupe poezja z wiara, z czyms wiecej ni > z > dylemat rybek w akwarium. > Baczynski - owoc zakazany? Sęk, to jak taki calkiem maly kolek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka a tak niestety IP: *.ifn-magdeburg.de 10.02.04, 22:31 Pomyslec ze rekrutuja sie tez z USA ale wyciskaja pietno na biednej Ojczyznie. Cos Pan wie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: a tak niestety 10.02.04, 23:33 Gość portalu: ANka napisał(a): > Pomyslec ze rekrutuja sie tez z USA ale wyciskaja pietno na biednej Ojczyznie. > Cos Pan wie? :) Wiem, ze seki nie sa specjalnoscia jakiegos kraju czy kontynentu chociaz obserwujac to forum, moznaby takie wnioski wyciagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Tu jest np pan Arsch boli - niejaki cees IP: *.ifn-magdeburg.de 10.02.04, 23:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10661135&a=10661960 rozumiem ze ma pretensje o ten 68. Ale tak sobie mysle ze oprocz tych pretensji - bo do ustroju przeciez to zapomnial o calym systemie. O tym ze my Polacy cierpielismy. O banalach jak chocby takich ze caly uniwerek warszawski byl ´rozsrodkowany´. Dlaczego? Bo studenci protestowali. Wszyscy studenci. Nie mam ochoty juz czytac a swoja droga rozumiem ze tu moga byc tylko dwa tematy. Sprawa Palestynska, i antysemityzm. Przyznaje to ze tu trafilam to musi byc totalna pomylka. Nie wiem jak mozna zyc w jakims kraju i nie nasiaknac jego kultura. Nie cenic tego co w nim piekne. Ja sie w nim urodzilam. Nie jestem ´etnicznie´ 100% Polka. Choc juz moja mama ma obywatelstwo polskie od baaaardzo dawna. A mimo to ...e tam. Smutne i jednak to nie my cup of tea. Odpowiedz Link Zgłoś