Dodaj do ulubionych

Czy Toyta ma problem ???

05.02.10, 15:44
Media w Pln.Ameryce bebnia o problemie pedalu gazu Toyoty. Czy z tego
automatycznie wynika, ze problem Toyoty istnieje czy tez nie ?

I w tym przypadku problemem glownym jest: wierzyc mediom czy nie.

Jesli wierzyc to nastepny krok to zbadac na jakiej podstawie media
wysuwaja te zarzuty, jaka jest staystyka problemow pedalu gazu w ostatnim
okresie i wtedy wysunac swoje wnioski.

Jesli nie wierzyc to dalej jezdzic Toyota.

Hmmm, kolejny ciekawy orzech do zgryzienia ..........
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Ameryka ma problem z Toyota 05.02.10, 21:11
      Po upanstwowieniu czesciowym Chryslera i GM, rzad amerykanski jest w konkurencji
      z Toyota.

To jest bardzo dobry samochod. Juz mam trzecia Toyote i czwarta tez bedzie
      Toyota za lat kilka.

PF
      • hubert100 Re: Ameryka ma problem z Toyota 05.02.10, 21:26
        To z ciebie H. nie Francuz jak Peugeotem nie jezdzisz...
        • polski_francuz Re: Ameryka ma problem z Toyota 05.02.10, 21:32
          H jak Hubert, he? Bo siusiak jest na ch:)

PF
          • felusiak1 Re: Ameryka ma problem z Toyota 06.02.10, 00:21
            to mówisz, że żadnego problemu nie ma poza tym stworzonym przez amerykański
            rząd, który jest w konkurencji z toyotą?
            czy mam rozumieć, że niedługo rząd amerykański napadnie na hondę, bmw, mercedesa
            i nissana?
            • swinia_spigelmana Re: Ameryka ma problem z Toyota 06.02.10, 00:25
              felusiak1 napisał:

> to mówisz, że żadnego problemu nie ma poza tym stworzonym przez amerykański
              rząd, który jest w konkurencji z toyotą?
              >

a nie jest? Opel to oczywiscie nie byl ruch czysto polityczny

> czy mam rozumieć, że niedługo rząd amerykański napadnie na hondę, bmw, mercedes
              > a
              > i nissana?

na BMW może nie w pierwszej kolejności bo M. Albrightova jest ich hobbystką.

• hubert100 Re: Ameryka ma problem z Toyota 06.02.10, 05:25
            Ani Polak ani Francuz. Picza wylysiala w Toyocie...
      • swinia_spigelmana Re: Ameryka ma problem z Toyota ;D 06.02.10, 00:28
        polski_francuz napisał:

> Po upanstwowieniu czesciowym Chryslera

a nie poszedl pod mlotek dla fiata?

i GM, rzad amerykanski jest w konkurencj
        > i z Toyota.

powód prosty Toyota jest największym producentem aut na świecie. A rybkę
        zabijamy od głowy. znaczy to jest niewidzialna ręka Obumby

> To jest bardzo dobry samochod. Juz mam trzecia Toyote i czwarta tez bedzie
        Toyota za lat kilka.
        >

to ja w odwecie kupie Citroena ;) DS-5 wyglada OK
        • muledet.3 Citroen byl Zydem. 06.02.10, 14:53
          • polski_francuz Nobody is perfect 06.02.10, 16:22
            C5 to fajny samochod.

PF
    • joanna_on-line Re: Czy Toyta ma problem ??? 06.02.10, 00:26
      amg10 napisał:

> Media w Pln.Ameryce bebnia o problemie pedalu gazu Toyoty. Czy z tego
      automatycznie wynika, ze problem Toyoty istnieje czy tez nie ?
      >
      hmmm... u nas także o tym pisali... chodzi o konkretne modele:

"Kłopoty z pedałem gazu spowodowały, że Toyota wstrzymała sprzedaż aż ośmiu
      modeli aut. Do tego zanosi się, że od początku lutego wstrzyma również
      produkcję. Całe zamieszanie może się skończyć przywołaniem aż 8 mln samochodów
      do serwisów.

Jeszcze w październiku 2009 r., świat obiegła informacja o wadliwym montażu
      dywanika, który mógł blokować pedał gazu wciśnięty do podłogi. Ta usterka była
      powodem kilku wypadków na terenie USA. Wtedy akcja przywoławcza dotyczyła
      niespełna 4 mln aut i była największą tego typu akcją za oceanem. Tym razem
      sprawa również dotyczy pedału gazu.
      - Chodzi o wadliwy mechanizm powrotny pedału gazu - wyjaśnia Robert Mularczyk z
      Toyota Motor Poland. - Wada polega na zbyt powolnym powrocie pedału do pozycji
      neutralnej.

Jak podaje japoński producent sprawa nie dotyczy wszystkich egzemplarzy marki.
      Kontroli zostaną poddane modele RAV4 (2009 - 2010), Corolla (2009 - 2010),
      Matrix (2009 - 2010), Avalon (2005 - 2010), Camry (2007 - 2010), Highlander
      (2010), Tundra (2007 - 2010) oraz Sequoia (2008 - 2010). Pierwszą konsekwencją
      jest wstrzymanie sprzedaży wszystkich modeli objętych akcją przywoławczą. Firma
      również nie wyklucza czasowego wstrzymania produkcji tych aut."
      c.d.
      moto.wp.pl/kat,89554,title,8-mln-aut-do-naprawy,wid,11901466,wiadomosc.html?ticaid=198b2
      wyborcza.biz/biznes/1,101562,7498392,Toyota_wstrzymuje_produkcje_kilku_modeli_aut_w_fabrykach.html
      • felusiak1 nie ma żadnego kłopotu z pedałem gazu 06.02.10, 00:45
        problem jest z komputerem a ściślej z modułem cruise control.
        samochód przyspiesza samoczynnie. wdepniecie hamulca nie
        wyłacza cruise control, samochód zaczyna przyspieszać, hamulce grzeja się i
        tracą zdolność hamowania i następuje wypadek.
        jedyna rada to wyrzucić na Neutral. Wtedy można skutecznie hamować.
        O ile wiem, samochody z tradycyjna skrzynią biegów nie sa dotkniete.
        • polski_francuz Felusiak 06.02.10, 01:02
          czym ty jezdzisz?

Toyota zdaje sie, he?

PF
          • felusiak1 Re: Felusiak 06.02.10, 01:16
            toyotą jeździ małżonka a ja mam ford ranger, w którym palenie jest dozwolone.
            śmierzi papierochami jak cholera ale ja cenię wolność.

miałem samochód, który sprawił mi taka niespodziankę 2 razy.
            pierwszy raz wygrał samochód, drugim razem wrzuciłem na Neutral
            i pewnie uratowałem sobie i żonie jeśli nie życie to zdrowie.
            pierwszy raz nie wiedziałem co sie stało, jak reagować itd.
            kiedy toyota ogłosiła defekt pedału przeprowadziłem z żona szkolenie
            w wyrzucaniu na luz.
            • amg10 Dzisiaj , u mojego dealera Toyoty 06.02.10, 02:09
              powiedziano mi, ze:

1 w ostatnich kilku latach w calej Kanadzie odnotowano 4 przypadki jakichs
              tam problemow z pedalem gazu.

2 medialna wrzawa w USA jest wyolbrzymiona, ktorek celem moze byc pomoc
              amerykanskiej motoryzacji w konkurencji z japonczykami poprzez rzucanie
              nieprzychylnego swiatla na japonski produkt.
              • hubert100 Re: Dzisiaj , u mojego dealera Toyoty 06.02.10, 03:08
                To jest elektroniczny gaz. Po co to kamplikuja. Robili na ciegna i linki przez
                ostatnie 100 lat i bylo dobrze. PS.Polski Francuz jezdzi Japoncem. Pissssda
                wylysiala, ani Polak ani Francuz....
              • felusiak1 bardzo mondry fpis 06.02.10, 03:27
                toyota jest produkowana w usa przez amerykańskiego pracownika.
                po sznurku do kłębka.... toyota nie sprzedaje się, toyota zwalnia ludzi...
                ludzie przestają uzyskiwać dochód i przestaja placić podatki... przechodzą na
                zasiłek dla bezrobotnych i to pomaga Goevernment Motors i Chrysler....

głomę masz na gwint czy na bagnetowy zatrzask?
                • hubert100 Re: bardzo mondry fpis 06.02.10, 03:40
                  Tu macie o co chodzi.Te samochody teraz to tak jak amerykanska maszyna wojenna.
                  Wielka sila ale jak dupnie to nie beda wiedzieli gdzie isc.Czy na prawo czy na
                  lewo??

apnews.myway.com/article/20100205/D9DLMKBG0.html
                • amg10 Re: bardzo mondry fpis 06.02.10, 03:47
                  Tu nie ma nic mundrego czy glupiego.

Podalem tylko to co dzisiaj uslyszalem u dealera. Czy jestes w stnie to
                  pojac ?

Jesli nie zgadzasz sie z ich pogladem to reklamacje do nich.

• felusiak1 Re: bardzo mondry fpis 06.02.10, 04:06
                    hearsay - w słowniku

kwestinuję twoją logikę a nie uszy.
                    • amg10 Re: bardzo mondry fpis 06.02.10, 04:19
                      Wiec jeszcze raz p o w o l u t k u:

Pracownik dealera mial swoja opinie i ja ja tu na forum przekazuje.

Wskaz, gdzie dostrzegasz tu jakakolwiek logike (lub brak) w moim
                      zachowaniu.
                      • felusiak1 Re: bardzo mondry fpis 06.02.10, 14:09
                        opinia pracownika dealera jest nielogiczna
                        a ty przyjmujesz ją at face value.
                        • hubert100 Re: bardzo mondry fpis 06.02.10, 17:12
                          Wszystko sie wali. Francuz w Toyocie, felus zpierdzielil ekonomie doszczetnie,
                          teraz po klimacie "prubuje" przemysl samochodowy. EU sie rozpada, US przestaje
                          lubic Chiny (ale nie Wal*Mart), na ksiezyc juz nie leca, nawet na ta Stacje co
                          jest nie daleko tez nie maja czym a tu snieg pada i pada...

www.cbc.ca/world/story/2010/02/06/us-weather-washington.html
                        • amg10 Re: bardzo mondry fpis 06.02.10, 18:44
                          felusiak1 napisał:

> opinia pracownika dealera jest nielogiczna

Ok, to twoja opinia. Mozliwe, ze znajda sie tacy co uznaja ja za logiczna.

> a ty przyjmujesz ją at face value.

Nie masz zadnych podstaw by tak twierdzic (a jesli uwazasz inaczej to
                          wskaz te podstawe, pliiiis). I jeszcze raz: zauwaz, ze ja tu jestem tylko
                          i wylacznie przekaznikiem informacji - i niczym innym.
                          • hubert100 Re: bardzo mondry fpis 06.02.10, 20:15
                            Ty nie znasz felusia. On nie uznaje informacji. Musisz cos sam z siebie
                            wydusic.Tak jak on. Raczy on nas tu juz od lat "pomidorowka" i bzdetami w
                            ktorych jest mistrzem...
                            • amg10 Re: bardzo mondry fpis 06.02.10, 23:07
                              Ojjjj znam troche go, oj znam. Ja tez tu jestem od paru lat. Ja czesciej
                              czytuje niz pisuje. Z felusiem w dialogu koniecznie trzeba pozostac 'cool'
                              i zapomniec ze ma sie emocje.
                              • felusiak1 Re: bardzo mondry fpis 07.02.10, 00:00
                                kontunuuj z hupertem.
                                nie będziesz musiał powstrzymywać emocji....
                                • amg10 Re: bardzo mondry fpis 07.02.10, 02:20
                                  Ja jestem gotow rozmawiac z kazdym (bez wyjatku).
                                  A jesli chodzi o nasz dialog to .... czy masz odpowiedz na moje pytanie do
                                  Ciebie odnosnie posadzania mnie o przyjmownaie wiadomosci "at face value" ?
                                  • hubert100 Re: bardzo mondry fpis 07.02.10, 04:35
                                    Zaraz cie poczestuje pomidorowka, odurzy bzdetami i wysle do lekarza lub po
                                    pigulki....
                                  • felusiak1 Re: bardzo mondry fpis 07.02.10, 05:43
                                    problemy toyoty nie zaczęły sie dzisiaj. to nie media
                                    lecz toyota przyznała, ze istnieje problem.
                                    to nie media lecz toyota wstrzymała sprzedaż
                                    cache.gawker.com/assets/images/12/2010/01/toyota_recall_updated.jpg
                                    cytując co ci powiedziano u dealera bez komentarza
                                    oznacza, że podzielasz poglad. mniemam iż gdybyś nie podzielał zamieściłbyś
                                    komentarz.
                                    • amg10 Re: bardzo mondry fpis 07.02.10, 06:41
                                      felusiak1 napisał:

> cytując co ci powiedziano u dealera bez komentarza oznacza, że
                                      > podzielasz poglad. mniemam iż gdybyś nie podzielał zamieściłbyś
                                      > komentarz.

Ten poglad z dealershipu jest dla mnie ciekawy choc nie jestem pewien co o
                                      nim myslec. Nie wykluczam, jednak go za mozliwy.
                                      • hubert100 Re: bardzo mondry fpis 07.02.10, 07:03
                                        Jak Toyote robili w 100% w Japonii to duzych problemow nie bylo. Te hamulce
                                        wyprodukowala amerykanska firma na zlecenie Toyoty....
                                        • hubert100 Re: bardzo mondry fpis 07.02.10, 07:10
                                          Ten bzdeciarz felus bzdeci ze fabryki Toyoty w US stanely, ludzie bez zajecia,
                                          nie placa podatkow,
                                          itd. Ford,GM czy Chrysler maja to gleboko w dupie, oni chca odebrac swoj rynek i
                                          cel uswieca srodki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka