Dodaj do ulubionych

Przedruk z FA

21.02.04, 08:15
O co chodzi? Pojawiło sie to w wątku o humorze żydowskim, ale bez tłumaczenia
Prośba o tłumaczenie do Żydów piszących tu:
שאלה: "מה הקשר בין
השואה לסנטה קלאוס"

תשובה: "סנטה נכנס
מהארובה ויוצא מהדלת,
בשואה נכנסו מהדלת
ויצאו מהארובה..."
Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 Re: Przedruk z FA IP: *.adsl.actcom.co.il 21.02.04, 15:56
      szanowny abstrakcie, tutaj tlumaczenie:

"pytanie: jaki jest zwiazek miedzy shoah a santa claus?
      odpowiedz: santa wchodzi przez komin i wychodzi drzwiami, w shoah wchodzili
      drzwiami, a wychodzili kominem."

smieszne, ze rzadko mozna spotkac cos bardziej dowcipnego. przyklad na poczucie
      humoru polakow. przyklad na polskie zrozumienie i wspolczucie. przyklad na
      szacunek dla ludzi, ktorzy do dzis dnia zyja z numerem na ramieniu.

• gini Re: Przedruk z FA 21.02.04, 16:09
        Gość portalu: dana33 napisał(a):

> szanowny abstrakcie, tutaj tlumaczenie:
        >
        > "pytanie: jaki jest zwiazek miedzy shoah a santa claus?
        > odpowiedz: santa wchodzi przez komin i wychodzi drzwiami, w shoah wchodzili
        > drzwiami, a wychodzili kominem."
        >
        > smieszne, ze rzadko mozna spotkac cos bardziej dowcipnego. przyklad na
        poczucie
        >
        > humoru polakow. przyklad na polskie zrozumienie i wspolczucie. przyklad na
        > szacunek dla ludzi, ktorzy do dzis dnia zyja z numerem na ramieniu.
        >

Dana , a zastanow sie, ktory Polak zna hebrajski?Skad?Zastanow sie czy nie jest
        to jakas brzydka prowokacja
        • gini Re: Dana 21.02.04, 16:14
          www.humorportal.co.il/joke.asp?id=1464
          Masz strone, z ktorej to skopiowano, ja niestety nic z niej zrozumiec nie moge.
          • Gość: neo Re: Dana IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.04, 16:17
            najwazniejsze, ze winni zidentyfikowani - polscy antysemici.
            Jak zyd opowiada taki dowcip to jest smieszne. Jak Polak cytuje z zydowskiego
            portalu to antysemita.
            • Gość: dana33 Re: Dana IP: *.adsl.actcom.co.il 21.02.04, 16:58
              nu, neo, zyd nie opowiada dowcipow o shoah. nigdy. nie ma dzisiaj zyda
              (wykluczam zydow z krajow arabskich czy afryki, ci mieli inna shoah) na
              swiecie, ktory nie stracil kogos w shoah. kogos, a czesto cale rodziny. ci nie
              opowiadaja tego rodzaju "dowcipow". zyd rowniez nigdy nie opowiada dowcipow o
              polakach w czasie shoah. dla zyda shoah to cos czego albo sie nie rusza, albo z
              szacunkiem.
              ty opowiadasz dowcipy o katyniu?
              • abstrakt2003 Re: Dana 21.02.04, 17:06
                Szanowna!
                Dziękuję za odzew!
                Dana o co ci chodzi? Przecież źródło jest wyraźnie określone - to żydowski
                serwis. Chyba przesadasz w tropieniu antysemitów!
                P.S. I bardzo prosze nie nazywaj mnie antysemitą bo ja jestem łagodnym
                filosyjonistą!
                Jak nie wierzysz to zapytaj gini ona to napewno potwierdzi!
                Pozdrawiam serdecznie!
                • Gość: dana33 Re: Dana IP: *.adsl.actcom.co.il 21.02.04, 17:37
                  nu, a gdzie ja cie nazwalam antysemita? zrodla nie okresliles,
                  napisales "przedruk z fa" co zrozumialam jako forum aktualnosci. nie jestem
                  moze zdziwiona, ze moglby to napisac jakis smarkacz israelski, jako ze znam
                  dobrze ich reakcje na okres zaglady i jak wiesz, w kazdym narodzie masz rozne
                  typy, ale jestem wiecej niz zdziwiona i wrecz oburzona, ze zamiescili
                  ten "dowcip" na stronie internetowej israelskiej. mozesz byc pewien, ze dostana
                  ode mnie list protestacyjny.
                  • abstrakt2003 Re: Dana 21.02.04, 17:47
                    Nie ma sprawy!
                    A co do waszych "smarkaczy" to kiedyś nocowałem w hotelu w którym była także
                    grupa izraelskiej młodzieży (było to w czasie gdy odbywają się marsze żywych)
                    Dana żebyś ty widziała i słyszała co oni wyprawiali przez całą noc!
                    Takich hulanek i swawoli nie widziałem nigdy w życiu!
                    A najciekawszy był widok całej tej młodzieży następnego dnia rano
                    -----------------------JEDEN WIELKI ZBIOROWY KAC------------------------------

Dzieciaki wiedzą jak się bawić :-)

Dana jeszcze raz pozdrawiam!
                    • Gość: dana33 Re: Dana IP: *.adsl.actcom.co.il 21.02.04, 17:55
                      znam te grupy. wiem jak sie zachowuja. wiem tez ze nie wszystkie, co oczywiscie
                      nie usprawiedliwia tych, ktorzy tak. nu, wychowac to ja moge tylko wlasne,
                      gdzie indziej najwyzej protestowac. co robie bez przerwy :)
                      • abstrakt2003 Re: Dana 21.02.04, 17:59
                        Oczywiście, że nie wszystkie!
          • Gość: dana33 Re: Dana IP: *.adsl.actcom.co.il 21.02.04, 17:30
            gini, to portal israelski. wszystko jedno, kto zamiescil ten "dowcip" (bylabys
            zdziwiona, ilu polakow studiuje na uniwersytecie hebrajskim i zna hebrajski,
            tylko ze tych wlasnie ja zupelnie nie podejrzewam o ta prowokacje, bo to nie
            jest absolutnie mozliwe, zeby ktorys z nich zamiescil to g), israelczyk czy
            polak, czy mikronezyjczyk, to ohydna prowokacja, obrazajaca kazdego czlowieka
            rozumiejacego co to byla shoah i oburzajaca kazdego zyda, ktory nie zapomina,
            co to byla shoah. zrozum, ja zyje w kraju, w ktorym nie gra sie utworow wagnera
            w salach publicznych dlatego, ze byl antysemita i ulubiencem hitlera. tylko i
            wylacznie dlatego, zeby nie ranic uczuc tych, ktorzy przezyli.
            • gini Re: Dana 21.02.04, 17:39

> gini, to portal israelski. wszystko jedno, kto zamiescil ten "dowcip"
              (bylabys
              > zdziwiona, ilu polakow studiuje na uniwersytecie hebrajskim i zna hebrajski,
              > tylko ze tych wlasnie ja zupelnie nie podejrzewam o ta prowokacje, bo to nie
              > jest absolutnie mozliwe, zeby ktorys z nich zamiescil to g), israelczyk czy
              > polak, czy mikronezyjczyk, to ohydna prowokacja, obrazajaca kazdego czlowieka
              > rozumiejacego co to byla shoah i oburzajaca kazdego zyda, ktory nie zapomina,
              > co to byla shoah. zrozum, ja zyje w kraju, w ktorym nie gra sie utworow
              wagnera
              >
              > w salach publicznych dlatego, ze byl antysemita i ulubiencem hitlera. tylko i
              > wylacznie dlatego, zeby nie ranic uczuc tych, ktorzy przezyli.

Dana rozumiem, ale zastanawiam sie skad ten dowcip na izraelskim portalu?Ktos
              kto go skopiowal , to ktos z Polski , ktos kto zna hebrajski.
              Dam Ci najlepiej linka do calego watku, jest tam troche dowcipow, ale tylko ten
              jeden po hebrajsku jest wlasnie taki chamski.To jest ktos z FA a z tego adresu
              pisze duzo ludzi, wiec nie sprawdzisz.
              Dla ludzi nie majacych stycznosci z Zydami hebrajski = sie chinszczyzna, ale
              jest wielu takich tez , ktorzy nie lubia Polakow i zrobia wszystko by
              udowodnic, ze kazdy Polak to zoologiczny antysemita.Tym razem koles przedobrzyl
              z hebrajskim.
              • Gość: dana33 Re: Dana IP: *.adsl.actcom.co.il 21.02.04, 17:58
                gini, protest z zadaniem usuniecia tego "dowcipu" i przeproszeniem juz zostal
                wyslany. naprawde wszystko mi jedno, kto to napisal. jak mowi jedna z moich
                przyjaciolek: homo ledwo sapiens...
        • Gość: dana33 Re: Przedruk z FA IP: *.adsl.actcom.co.il 21.02.04, 16:16
          gini, to napewno jest prowokacja. moj komentarz byl nie do abstakta skierowany
          ale do tego prowokatora. jesli zechcesz dokladnie sie przyjrzec temu forum, to
          zobaczysz, ze 90% tych wszystkich antysemickich postow to zwykla prowokacja.
          tym bardziej godna potepienia. bo ty moze wiesz (ja nie) jaka przyjemnosc
          sprawia to tym, ktorzy tak prowokuja?
          • gini Re: Przedruk z FA 21.02.04, 16:22

> gini, to napewno jest prowokacja. moj komentarz byl nie do abstakta
            skierowany
            > ale do tego prowokatora. jesli zechcesz dokladnie sie przyjrzec temu forum,
            to
            > zobaczysz, ze 90% tych wszystkich antysemickich postow to zwykla prowokacja.
            > tym bardziej godna potepienia. bo ty moze wiesz (ja nie) jaka przyjemnosc
            > sprawia to tym, ktorzy tak prowokuja?

Dana, ale czy polska prowokacja?Ktory Polak zna hebrajski?Odpowiesz?W ktorej
            szkole w Polsce ucza hebrajskiego.

Co to za strona?Ja nie mam pojecia bo zebys mnie zabila, to ja nie odczytam z
            niej nic, a nic.
            • Gość: dana33 Re: Przedruk z FA IP: *.adsl.actcom.co.il 21.02.04, 17:40
              wyjasnilam ci wyzej, w polsce mozna sie uczyc hebrajskiego na kursach i
              prywatnie. ale watpie, ze polacy, ktorzy sie tego jezyka ucza napisali by
              taki "diwcip". jesli to byl polak, to byl to antysemita, ktory rowniez mogl
              poprosic kogos o pomoc, ostatecznie to nie taki dlugi tekst. ale rownie dobrze
              mogl to byc israelczyk: nawet nie wiesz ilu mamy, ktorzy nie lubia wlasnego
              kraju i nie maja zadnego szacunku dla uczuc innych.
              • gini Re: Masz linka do watku 21.02.04, 17:43
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10890652
                Zobacz jakie wstretne kawaly opowiadaja sobie te wstretne antysemity z FA.
                • Gość: dana33 Re: Masz linka do watku IP: *.adsl.actcom.co.il 21.02.04, 18:13
                  nu, wstretne. dowcip zawsze cos wysmiewa. lub kogos. jesli robi to na jakim
                  takim poziomie, to ok. jesli wysmiewa rzeczy, ktorych nie wolno wysmiewac, to
                  swinstwo. to samo odnosi sie do chamskiego obrazania ludzi. wtedy to po prostu
                  nie dowcip. mozesz reagowac, albo olac.

a co do zydowskich dowcipow i szabasowych swiec (to byla swietna ksiazka):
                  abstrakt, o tych salcinych nogach to nie pamietam zeby tam cos bylo.... :)
                  ale znacie ten dowcip o mojsze, ktory nie mogl zasnac w nocy? krecil sie z
                  jednej strony na druga. w koncu, o 3 nad ranem salcie nie wytrzymala i sie
                  pyta: mojsze, o co chodzi? mojsze zbolalym glosem: znasz srulcia z przeciwka?
                  znam, mowi salcie. to ja mu jestem winien 20 tysiecy zlotych i musze mu jutro
                  oddac. nuu, pyta sie salcie. nuu, to ja ich nie mam, mowi mojsze. salcie
                  wstala, otworzyla okno i o 3 nad ranem wrzasnela: srulik, slyszysz mnie?
                  srulik, moj mojsze jest ci winien 20 tysiecy zlotych. ale on ich nie ma i ci
                  jutro nie odda. zamknela okno i wrocila do lozka. a mojsze zlapal sie za glowe
                  i mowi cos ty zrobila salcie? na co salcie spokojnie, nu, dlaczego ty masz sie
                  martwic i nie spac cala noc? niech srulik nie spi.... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka