Gość: Nath IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.03.04, 19:16 O, to pewnie Tomson i Karol W. naleza do tego stowarzyszenia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Gawlikowskiego... IP: *.HINET-IP.hinet.net 03.03.04, 19:20 ... ksiazki i artykuly kto czytal, to sie nie dziwi. Facet sporo o Wschodzie wie, ale poglady ma tak czerwone, ze trudno bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk moze by go wyslac do Korei Pln? IP: *.twcny.rr.com 03.03.04, 20:39 Czy 'gawel' szerzy te czerwone poglady na zajeciach? Jesli tak - to jest to chyba nieetyczne: czy to jest zgodne z kodeksem nauczyciela akademickiego czy PAN? Przekazywanie wiedzy (obiektywnych faktow) to jedno a uprawianie propagandy to juz inna rzecz. To drugie jest moze dobre na spotkaniach towarzyskich, w prywatnym gronie choc i wtedy mozna byc podejrzanym o bycie 'influence agent' czy lobbista a to chyba wymaga rejestracji (czy nie?) wg prawa. Czy i jak dlugo 'gawel' przebywal w Korei Pln.? Moze by zafundowac mu jakas podroz na dluzszy czas (bilet jednostronny)? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja! heja ! A niby jest DEMOKRACJA i nikt nie może być prześla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:16 dowany za swoje poglady polityczne... KOREA na nikogo nie napada i nie napadła...w odróznieniu od USA, gdzie niby sa prawa człowieka a wykonuje sie kary smierci na chorych umysłowo... pomijającm, ze chorzy umysłowo zostaja prezydentami... Odpowiedz Link Zgłoś
gtk Re: A niby jest DEMOKRACJA i nikt nie może być pr 03.03.04, 23:21 KOREA na nikogo nie napada i nie > napadła... Na pewno nie? A od czego zaczęła się wojna koreańska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAn z Kolna wojna koreańska? od próby wyrzucenia okupantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:37 z części południowej...usa army.... Czyli próby zjednoczenia KOREI... obalenia MURU BERLIŃSKIEGO w Korei...- jak wolisz.. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Wstętni okupanci z USA... 03.03.04, 23:51 Dziwne tylko, że owa walke narodowowyzwoleńczą prowadzili (w imieniu Korei) Chińczycy.... Już oni by ładnie tę Koree zjednoczyli. Albo sam jesteś jednym z naszych "wyzwolicieli" z 1945 roku, albo sobie robisz z nas żarty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEKLA doktorku od lewatywy...usa okupowały KOREĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 00:18 to nawet tego nie wiesz... Chińczycy wkroczyli do wojny jak usa sciagnęło na pomoc pół swiata ... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Oczywiście... 04.03.04, 01:14 Chińczycy wkroczyli w ramach "bratnej pomocy"... Tak przypadkiem przechodzili, zobaczyli jak amerykanie męczą biednych koreańczyków i postanowili bezinteresownie pomóc... Albo wierzysz w co piszesz - to jestes głupi jak but. Albo robisz sobie jaja - to masz kiepskie poczucie humoru. Poczytaj coś o wojnie koreańskiej, ale niekoniecznie z Biblioteki Aktywisty WUML. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumbum doktorek LEWATYWA - YANKEE GO HOME !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 09:37 ...a co w KOREI robili amerykanie??? dla takiego proamerykańskiego hitlerka jakty , fakt, że mają oni 703 bazy wojskowe poza swymi granicami to "normalka"...ONI wszędzie są u siebie?? czy KOREA to stan USA?.. W KOrei półn. nie stacjonują OBCE wojska..a w południowej są wojska USA...który kraj jest WOLNY... JAkby sie połączyli, to i reżim północnokoreański by upadłi powstały by normalniejsze warunki...patrz - Wietnam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vip Re: Wstętni okupanci z USA... IP: 67.71.91.* 04.03.04, 00:44 Moja babcie jak wyzwolili w 1945 roku to nastepny zegarek kupila sobie w 1956 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vip Re: A niby jest DEMOKRACJA i nikt nie może być pr IP: 67.71.91.* 04.03.04, 00:42 Heja, heja, zbieraj manatki kretynie i jedz do tego "raju". Ty chyba tez byles jednym z uczestnikow demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja! heja ! [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 09:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Re: Gawlikowskiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 20:54 Wszystkie informacje o Korei Pcn.trzeba podzielić co najmniej na pół.Bardzo łatwo jest manipulować opinią publiczną a jak widać wierzy ona we wszystko.Na sto procent część tych rewelacji to zwykła propaganda.Swego czasu o Polsce również krążyły historie mrożące krew w żyłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globtroter Re: Gawlikowskiego... IP: *.chello.pl 03.03.04, 21:15 Gość portalu: niedowiarek napisał(a): > Wszystkie informacje o Korei Pcn.trzeba podzielić co najmniej na pół.Bardzo > łatwo jest manipulować opinią publiczną a jak widać wierzy ona we wszystko.Na > sto procent część tych rewelacji to zwykła propaganda.Swego czasu o Polsce > również krążyły historie mrożące krew w żyłach. To, co wypisujesz, to jest dopiero propaganda. A ja miałem watpliwą przyjemność w tym "raju" być i to co zobaczyłem czkało mi się jeszcze przez pare miesiecy po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop Re: Gawlikowskiego... IP: *.netshare.krosno.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 08:22 niedowiarek napisał: > Wszystkie informacje o Korei Pcn.trzeba podzielić co najmniej na pół.Bardzo > łatwo jest manipulować opinią publiczną a jak widać wierzy ona we wszystko.Na > sto procent część tych rewelacji to zwykła propaganda.Swego czasu o Polsce > również krążyły historie mrożące krew w żyłach. no tak... morderstwa sądowe na żołnierzach AK, , żołnierze- górnicy ( zwłaszcza ci co bez żadnych zabezpieczeń blendę uranowa "dobrowolnie" szli wydobywać) To według Ciebie też była tylko "kapitalistyczna" propaganda? Nawet jak się podzieliło, zgodnie z Twoją zasadą, przez pół - to i tak zbyt wiele zostało. A informacje z Korei Pn. to trzeba chyba dzielić przez 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Behemot No to emigrować do raju, Towarzysze! IP: *.client.comcast.net 03.03.04, 19:25 Co się macie męczyć w krwiożerczym kapitalizmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bostonian Re: Polscy miłośnicy Kim Dzong Ila IP: *.ne.client2.attbi.com 03.03.04, 19:41 Kurcze, a mowilem sanitariuszom, zeby ich jeszcze nie wypuszczali na spacery..... Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Skreslic z listy studentow!!! 03.03.04, 19:47 To chanba, ze takie cymbaly i kanalie studiuja w panstwowej uczelni. Ja bym ich z czystym sumienie wyrzucil ze studiow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Skreslic z listy studentow!!! IP: 81.18.216.* 03.03.04, 22:48 synu to hańba, że na twoją edukację zmarnowano pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vip Re: Skreslic z listy studentow!!! IP: 67.71.91.* 04.03.04, 00:49 Towarzyszu, my wasze klopoty znamy. Radzimy wam po dobroci: pakujcie manatki i o bilet do "raju" sie nie martwcie. Szkole tez wam zalatwimy. Bedziecie spiewali we wszystkich jezykach swiata o swietlanej przyszlosci naszej ludowej republiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vip Re: Skreslic z listy studentow!!! IP: 67.71.91.* 04.03.04, 00:49 Towarzyszu, my wasze klopoty znamy. Radzimy wam po dobroci: pakujcie manatki i o bilet do "raju" sie nie martwcie. Szkole tez wam zalatwimy. Bedziecie spiewali we wszystkich jezykach swiata o swietlanej przyszlosci naszej ludowej republiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tekla ale wcześniej hitlerku naucz się ortografii !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:19 ze studiów chce wyrzucać.... a podstawówke skończył bo mama nauczycielce świniaka dała w prezencie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heidi Re: Polscy miłośnicy Kim Dzong Ila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 19:48 Byłam na konferencji i wywarła na mnie ogromne wrażenie. Uczestniczyli w niej ludzie z całego świata, którzy rzeczywiście robią coś dla Korei Północnej i robią to z pasją. Jak można mówić o kobiecie (z grona uchodźców), której mąż i syn UMARLI Z GŁODU, że jest kryminalistką?! Czy ci ludzie rzeczywiście są tak głupi?! Wstyd mi za takich Polaków i ignorantów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawk Re: Polscy miłośnicy Kim Dzong Ila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 20:12 Nie mogę zrozumieć, co może powodować tymi ludzmi, po prostu nie mogę zrozumieć... Totalne zakłamanie, totalnie zaślepiający fanatyzm, może choroba, defekt DNA? Ale, w końcu wielu ludzi odmawiało przyjęcia do wiadomości istnienia sowieckich łagrów i innych komunistycznych zbrodni, jako imperialistycznej propagandy, niektórzy odmawiają do dzisiaj (niektórzy nawet pisuja na tym forum). Wielu ludzi odmawiało uwierzenia w Holocaust. Nic zatem nowego. Tego typu ludzie, ci Radwańscy, Tomsony po prostu stanowia jakiś promil populacji, jak pedofile, fetyszyści, koprofagi i nie ma na to rady. Ale, możemy coś z tym zrobić- zalac ta ich bandycką ambasadę i fan-club zbrodni naszymi emailami. A może by ich- wirusem ;-)))? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Polscy miłośnicy Kim Dzong Ila 04.03.04, 13:03 Gość portalu: hawk napisał(a): > Ale, możemy coś z tym zrobić- zalac ta ich bandycką ambasadę i fan-club zbrodni > > naszymi emailami. A może by ich- wirusem ;-)))? O tak. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Czemu Bush ich nie atakuje? IP: *.arcor-ip.net 03.03.04, 20:47 Ta zapijaczony mamalyga teksanska Bush potrafi tylko bezbronnych roznosic w pyl, nie patrzac na cywilne ofiary. Bandyty Kima nie ruszy, bo trafilaby kosa na kamien. Moze sobie Bush wsadzic w swoj konski zadek te swoje bronie i armie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Zboczency! IP: 212.76.37.* 03.03.04, 21:14 Sa rozni zboczency... masochisci, sadysci lub zwyczajnie - kretyni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Polscy milosnicy Kim....... IP: *.vf.shawcable.net 03.03.04, 21:38 Tak tworza sie siatki terrorystyczne. Najpierw komorki w wielu krajach, ktore sa finansowane przez Phenian, pozyskiwanie zwolennikow, kultura, mily usmiech. Przeciez tam nic sie nie dzieje, to tylko imperialistyczna propaganda. W Polsce, w latach 50-tych tez bylo podobnie, malo kto wiedzial o ludziach siedzacych w wiezieniach za inne przekonania. Przeciez to byli wrogowie socjalizmu. W Zwiazku Radzieckim dla takich byly nawet obozy. Chyba nikt z nich nie wracal. Wiec cieszmy sie, ze mamy kulturalnego i milego ambasadora z Korei POlnocnej, ale nie dziwmy sie potem, ze ci mili ludzie zgotuja swiatu nastepny 11 wrzesnia. A wiec, niech zyje Kim......, nasz guru. Pozdrowienia. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr_X Znam prawdę - powiem obiektywnie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.04, 21:40 Jako nieliczny wypowiem sie obiektywnie zachowując jednak anonimowość. Znam KRL-D od podszewki. Jest to jedyny kraj na Świecie w którym udało się pomyślnie osiągnąć prawdziwą doktrynę komunizmu utopijnego. Wiem co piszę - mnie również wydawało się to niewiarygodne , ja także chłonołem niczym bezduszna gąbka wszystkie rewelacje jakimi karmią nas media. W 1995 roku wyjechałem na dwa lata do KRL-D - dziś uważam ją za jeden z najlepiej zorganizowanych krajów na Świecie. Nie wierzcie w brednie - obozów koncentracyjnych tam nie ma. Są oczywiście więzienia karne ale dla najcięższych kryminalistów [ przestępstwa na tle seksualnym oraz przestępstwa przeciwko zdrowiu i zyciu ludzkiemu ]. Więzniowie tacy pracują przy zamiataniu ulic , osuszaniu bagien oraz pomagają przy wszelkich pracach na roli. Na temat czynów popełnionych przez uciekinierów z KRL-D obecnych na konferencji celowo nie wypowiem się - nie chciałbym wywołać burzy. Gdyby mieli oni choć odrobinę honoru to nie pokazywaliby swych twarzy publicznie w TV. I jeszcze jedno - z racji faktu ,że urodziłem się w Polsce , nigdy nie byłem ani nie jestem zapatrzony w Wodza Kim Jong Il'a - ale z ręką na sercu przyznam , że jest to naprawdę kochany człowiek. Nie byliście - to prosze nie krytykujcie. A jezeli już to argumentujcie swe wypowiedzi , chętnie podejmę kulturalną i popartą faktami , polemikę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrzab Re: Znam prawdę - powiem obiektywnie. IP: *.arc.nasa.gov 03.03.04, 21:50 > - dziś uważam ją za jeden z > najlepiej zorganizowanych krajów na Świecie. aha juz wiemy wiec na czym polega to najlepsze "zorganizowanie" !! Na tym ze ludzie umieraja z glodu i ze zabronione jest posiadanie odbiornikow radiowych mogacych odebrac stacje z poza kraju. No i ze elektrycznosci tez nie ma ... Dziekuje za propozycje "kulturalnej" polemiki z toba ... najpierw idz do psychiatry a potem bedziemy polemizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-nudziasz RWyjechal do Korei-pln na dwa lata. IP: *.fastres.net 03.03.04, 21:55 bardzo ciekawe i nic nie widzial, jeszcze ciekawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrzab Re: RWyjechal do Korei-pln na dwa lata. IP: *.arc.nasa.gov 03.03.04, 22:05 > bardzo ciekawe i nic nie widzial, jeszcze ciekawsze... dlaczego tak twierdzisz ? On napewno wszystko widzial. Poszedl do najblizszej wypozyczalni samochodow, dali mu piekne auto z klimatyzacja i radiem, zaopatrzyli w super dokladne mapy, zatrzymywal sie pewnie w uroczych malych hotelikach sielsko polozonych, pil dobra kawe i jadl chrupiace buleczki na sniadnie, rozmawial z lokalnymi chlopami w kazdej dziurze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishcanadian Re: Znam prawdę - powiem obiektywnie. IP: 5.3.1R* / 63.68.196.* 03.03.04, 21:59 Jedno tylko pytanie, panie X: Czy obywatelom KRL-D wolno wyjezdzac za granice kiedy chca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Znam prawdę - powiem obiektywnie. IP: 67.131.131.* 03.03.04, 22:26 Ja tez bylem w Korei Polnocnej, na wakacjach. Co jest najbardziej zaskakujace to to ze sam Kim wita przypyszow z zewnatrz na lotnisku kwiatami czyms nafaszerowanymi bo potem dlugo nie moglem sie obudzic. Reszty nie pamietam bo kazdy posilek tez byl czyms nafaszerowany i wtedy swiat wydawal mi sie byc niezwykle piekny... cos do mnie mowili a ja tylko przytakiwalem. Odlotowe wakacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wikary z Krowodrzy Re: Znam prawdę - powiem obiektywnie. IP: *.ernet.net.pl 03.03.04, 23:53 Proponuję spuścić trochę pary z jąder. Mi pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr_ Y Re: Znam prawdę - powiem obiektywnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 01:15 Jako nieliczny wypowiem sie obiektywnie zachowując jednak anonimowość. Znam III Rzeszę od podszewki. Jest to jedyny kraj na Świecie w którym udało się pomyślnie osiągnąć prawdziwą doktrynę narodowego socjalizmu. Wiem co piszę - mnie również wydawało się to niewiarygodne , ja także chłonołem niczym bezduszna gąbka wszystkie rewelacje jakimi karmią nas media. W 1942 roku wyjechałem na dwa lata do III Rzeszy - dziś uważam ją za jeden z najlepiej zorganizowanych krajów na Świecie. Nie wierzcie w brednie - obozów koncentracyjnych tam nie ma. Są oczywiście więzienia karne ale dla najcięższych kryminalistów [ przestępstwa na tle seksualnym oraz przestępstwa przeciwko zdrowiu i zyciu ludzkiemu ]. Więzniowie tacy pracują przy zamiataniu ulic , osuszaniu bagien oraz pomagają przy wszelkich pracach na roli. Na temat czynów popełnionych przez uciekinierów z Niemiec obecnych na konferencji celowo nie wypowiem się - nie chciałbym wywołać burzy. Gdyby mieli oni choć odrobinę honoru to nie pokazywaliby swych twarzy publicznie w gazetach. I jeszcze jedno - z racji faktu ,że urodziłem się w Polsce , nigdy nie byłem ani nie jestem zapatrzony w Wodza Adolfa Hitlera - ale z ręką na sercu przyznam , że jest to naprawdę kochany człowiek. Kocha psy i dzieci. Nie byliście - to prosze nie krytykujcie. A jezeli już to argumentujcie swe wypowiedzi , chętnie podejmę kulturalną i popartą faktami , polemikę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop Re: Znam prawdę - powiem obiektywnie. IP: *.netshare.krosno.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 08:41 Tylko trzy pytania - zakładajac że nie opowiadasz bajek - czy mogłeś swobodnie poruszać się po kraju czy tylko z "opiekunem"? Czy ludzie a zwłaszcza dzieci usiłowały spontanicznie się z Tobą porozumieć? Z własnego doświadczenia wiem, że egzotyczny przybysz to dla dzieciaków niesamowita atrakcja i nie chodzi tu wcale o żebractwo - z tym spotyka się na świecie głównie w metropoliach. Pamiętam jak trzeba było dzieciaczkom w wiosce gdzie było z 15 chałupek tłumaczyć, że jestem z takiego kraju na kontynencie europejskim... i wyciągać pocztówki z kraju. Czy tam dzieciaczki w wioskach, gdzie diabeł mówi dobranoc są równie ciekawe świata czy już mają na jego temat wtłoczoną do główek gotową "jedynie słuszną" wiedzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Znam prawdę - powiem obiektywnie. IP: 67.131.131.* 04.03.04, 19:06 Jak najbardziej moglem poruszac sie swobodnie w towarzystwie atrakcyjnej pani z wymuszonym usmiechem. Dzieci lgnely do mnie jak muchy do lepu. Czestowalem je cukierkami ktore dostalem od Kima. Po tym jak je skosztowaly to jakos dziwnie weselsze sie zrobily. Ale o nic nie pytaly, tylko caly czas opowiadaly w jakim to pieknym i szczesliwym kraju zyja. Ja wciaz bylem na chaju po posilkach ktorymi mnie tam czestowano, to przyjmowalem opowiesci z wielkim entuzjazmem, przy czym przechodzacy ludzie jakos dziwnie sie na mnie patrzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Niech żyje wieczny sojusz!!! IP: *.acn.waw.pl 03.03.04, 21:42 Pewną odmiana Idei Dżucze dostosowaną do polskich warunków jest Idea Róności i Sprawiedliwości Andrzeja Leppera. Nacjonalizacja gospodarki, kamieniołomy dla wszystkich, co mają więcej niż orzeknie Specjalny Trybunał, 900 zł na łba, kontrolowane ceny ( zamknięte granice - ale o tym na razie Wielki Przewodniczący nie mówi głośno). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstolars Wolnosc slowa dobrem samym w sobie. IP: 62.233.233.* 03.03.04, 21:59 No tak, ale z drugiej strony czy lepiej byloby zabronic tym studentom wychwalac Koree Pln.? Czy to by zmienilo ich poglady? Nie. Czy dzieki swobodzie wypowiedzi mozemy znac ich poglady? Tak. I to jest dobro samo w sobie. Wiemy co inne osoby mysla naprawde. I to jest piekne. Ja tam uwazam, ze wole zeby moj sasiad zrobil stronke milujaca Leppera niz zyc w nieswiadomosci co do jego pogladow. Neofaszystowskie ruchy skinheadow siedza w podziemiu i czy sa mniej niebezpieczne z tego powodu? Jakbym mial na studiach zajecia z tym wykladowca z Lublina, ktorego dzieci drukuja ?Stormera? to wolalbym o tym wiedziec niz nie wiedziec. Niech kazdy mowi co im na sercu lezy i w glowie swita. To ulatwia dobor znajomych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishcanadian Re: Wolnosc slowa dobrem samym w sobie. IP: 5.3.1R* / 63.68.196.* 03.03.04, 22:02 Calkowicie sie z panem zgadzam. Jak ktos chce wychwalac Koree Polnocna, to niech ja sobie wychwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEKLA Ogólnie jest SYF to niech choć będzie DEMOKRACJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:26 ..także dla zwolenników Kima.... jak nie wszdza sie zwolenników bandyty Busha?? TO miłosnicy KOREI moga biegać spokonie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishcanadian Re: Ogólnie jest SYF to niech choć będzie DEMOKRA IP: 5.3.1R* / 63.68.196.* 03.03.04, 23:30 jak nie wszdza sie zwolenników bandyty Busha?? > > TO miłosnicy KOREI moga biegać spokonie !!! O co tu wlasciwie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrzab Re: Ogólnie jest SYF to niech choć będzie DEMOKRA IP: *.arc.nasa.gov 03.03.04, 23:36 > O co tu wlasciwie chodzi? chodzi o to ze TEKLA to typowa(y) lewak ktoremu sie popird.. co to znaczy DEMOKRACJA. TEKLA jak chce moze sobie kupic bilet do USA i "wyszydzac" Busha zaraz po wyladowaniu - napewno znajdzie spora grupke ludzi ktorzy sie do niej przylacza. Niech sprobuje kupic bilet do K.Pln i wyszydzac tam Kima ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEKLA CO to za głupki tu piszĄ ??zmieńcie se pampersy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:40 nie wyszydzać....wsadzać do pierdla za sprzeczną z prawem miezynarodowym AGRESJĘ na niezależne państwo...a z nim razm Kwacha i Millera pod Trybunał Stanu za łamanie Konstytucji i wplątanie POLSKI w wojnę kolonialną...palanty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdv Re: CO to za głupki tu piszĄ ??zmieńcie se pamper IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.04, 23:43 popieram !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishcanadian Re: CO to za głupki tu piszĄ ??zmieńcie se pamper IP: 5.3.1R* / 63.68.196.* 03.03.04, 23:45 Co ta panska wypowiedz ma wspolnego z tematem artykulu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dojang Re: CO to za głupki tu piszĄ ??zmieńcie se pamper IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.04, 08:03 Spadaj na kanadyjskie forum dla drwali albo dla farmerow sprzedawczyku - nikt Ciebie tu nie chce czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Polscy miłośnicy Kim Dzong Ila IP: 67.131.131.* 03.03.04, 22:08 To rewelacja, jak sie dostac do takiego fanklubu? Czy Dzong Ill zapewnia darmowe wejsciowki na spektakle z "wiezniami politycznymi" w roli glownej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Karol Wojtyła??? IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 03.03.04, 22:31 Gość portalu: Nath napisał(a): > O, to pewnie Tomson i Karol W. naleza do tego stowarzyszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Prus Nic nowego pod słońcem. IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 03.03.04, 22:35 Jak świat światem nie brakowało tzw. "intelektualistów" zapatrzonych w różne wydumane koncepcje uszczęśliwienia ludzkości, ich patronem jest z całą pewnością Platon. Wydawałoby się, że w XXI w., gdy nie są już tajemnicą zbrodnie reżimów komunistycznych, ludzie wyznający wiarę w takie idee nie powinni istnieć, tymczasem mnożą się jak króliki. Ktoś kiedyś powiedział, że do zdobycia prawdziwej mądrości potrzebna jest wrodzona zdolność (inteligencja), wiedza teoretyczna oraz wiedza praktyczna. Ten trzeci element pomińmy - przyjdzie z wiekiem (choć niekoniecznie). Zajmijmy się samą inteligencją, a raczej jednym z jej aspektów, sztuką wyciągania wniosków z poczynionych obserwacji. I tego elementu naszym "intelektualistom" brakuje. Czy potrzeba przenikliwości godnej Kapuścińskiego, aby zauważyć, że jest się prowadzonym za rękę. Że pokazują człowiekowi tylko pewne miejsca. Że pozwalają rozmawiać tylko z określonymi ludźmi. Czy nie jest godne zastanowienia, że jakoś nie widać północnokoreańskich turystów krążących swobodnie po krajach Zachodu? Czy nie zakiełkuje w umyśle podejrzenie, że niepokojące doniesienia o obozach, torturach i głodzie w tym kraju mogą jednak mieć coś wspólnego z prawdą? Może się mylę. Może polscy miłośnicy Kim Dzong Ila są dobrze opłaconymi agentami. Sądzę jednak, że zaliczyć ich należy do grupy określanej niegdyś w raportach KGB jako "użyteczni idioci". Znaleźliby się co prawda w doborowym towarzystwie wielu zachodnich myślicieli sprzed lat, ale czy warto? Może lepiej wyjść z dusznych murów uczelni i gabinetów, spakować plecak i ruszyć w góry. Tam odetchnąć powietrzem i... zacząć wreszcie myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAn z Kolna początej BYSTRY ale potem głupoty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:32 a może jest tak, ze nie to bidny Kim z bidnej Korei manipuluje ludźmi, moze to nie nieistniejace KGB...tylko CIA zorganizowało IMPREZĘ, przywiozło "więźniów", porobiło filmy i nabiera dupków, z których większość to stypendyści ambasady i fundacji USA i nawet jak widzą oszustwo , to udają, że nie widzą... bo im sie to nie opłaca i mają $$$$$$ w oczach....TO JEST ŚWIATOWA KAMPANIA majaca na celu przygotowanie światowej opinii publicznej do ewentualnej agresji na KOREĘ... KTO tego nie rozumie ...jest głombem.. i tyle.... ...a szukasz jeszcze broni chemicznej i nuklearnej w IRAKU czy juz przestałeś...BUSH chce szukać na MARSIE...bo tam Saddam schował.... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Kto tu jest 'głombem".. 03.03.04, 23:40 Na początek - pisze się "głąbem", głuptasku. A reszta twojego bzdurzenia podobna do twojej ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vip Re: początej BYSTRY ale potem głupoty... IP: 67.71.91.* 04.03.04, 01:13 Drogi Janie z Kolna. Prosze zmien nick name bo kalasz pamiec wielkiego czlowieka. Powiem po prostu: dupku jeden, kazde nieszczescie, kazde wydarzenie na swiecie czy wiadomosc z pierwszych stron gazet tlumaczysz w ten sam sposob: CIA za tym stoi. W Mongoli spadl snieg - winna jest CIA, w Argentynie ktos sie zesral w spodnie i tu oczywiscie winna jest CIA. Czy ty czasami nie cierpisz na manie przesladowcza? Ta cala teoria spiskowa swiadczy o chorobie umyslowej. Kolego, lecz sie. Najlepiej w Korei Polnocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT A GDZIE BROŃ CHEMICZNA SADDAMA !!!!??????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:33 .... ano tam gdzie koreańskie OBOZY koncentracyjne ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canadian OBÓZ KONCENTRACYJNY w GUANTANAMO!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:35 ... jak szukacie...piekny ...amerykański.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyczliwy Re: Nic nowego pod słońcem. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.04, 23:05 Nie macie szans na wygrana z KRL-D. Umilowany Wodz Towarzysz Kim Dzong Il jest wspanialomyslnym czlowiekiem dazacym do pokoju ale liczcie sie z tym , ze w razie agresji na Koree Pn odpowiedza hucznie liczne komorki na calym Swiecie. [ Komorki zrzeszajace gotowych na wszystko ludzi m.in. na wysokich stanowiskach , majetnych , w wiekszosci znajacych niebezpieczne odmiany sztuk walki ]. Rodzi sie tylko pytanie ; po co komu globalne pieklo - zyjmy wszyscy w pokoju i szczesciu. Pisza Internauci , ze Korea Pn nie respektuje praw czlowieka. Ja poprosze o ustosunkowanie sie do mordowania irackich cywilow przez amerykanow [ ostatnio opublikowano nawet dramatyczny reportaz - strzelali do rannych i bezbronnych ludzi - cywilow - z pokladu smiglowca ]. Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Nic nowego pod słońcem. IP: *.dwi.uw.edu.pl 06.03.04, 12:51 TO NAJLEPSZA WYPOWIEDZ W CALYM TYM KATALOGU. TO NIE KRL-D JEST WINNA WSZYSTKO MAINPULUJE U NAS I NA SWIECIE JEDYNE IMPERIALNE DO SZPIKU KOSCI MOCARSTWO USA USA USA. WIELE LUDZI JUZ ODZYSKALO WZROK. WSZYSCY JESTESMY DLA NMICH ROBIMY DLA NICH A CO ONI NAM? TE OBOZY JAK BRON SADDAMA. NIE MA ICH I NIE BEDZIE. BUSH CHCE POKAZAC TYLKO JAK WIELKIE SA USA, I ZYCZY SOBIE ZAATAKOWAC OSTATNICH SPRZECIWIAJACYCH SIE MU. LUDZIE BADZCIE MYSLACYMI, USA WAS ZABIJE. ODZYSKAJCIE WZROK. JESLI NIE JEST JUZ ZA POZNO.......... CHYBA NIE CZAS POSTAWIC SIE JEDNEJ IDEI USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Polscy miłośnicy Kim Dzong Ila IP: *.labedy.pl / *.crowley.pl 03.03.04, 23:05 Zawsze mnie zastanawia w takich przypadkach pojęcie egzaminu dojrzałości, nie mówiąc o statusie nauczyciela akademickiego. Kto tym matołom pozwolił ukończyć szkołę podstawową ? Kto pozwolił Lepperowi zrobić maturę ? To nie byli nauczyciele lecz agenci Kim Ir Sena u jemu podobnych. ZGROZA bije z tego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varia Re: Polscy miłośnicy Kim Dzong Ila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:34 Hmm wlasnie obejrzalam strone o Koreii www.korea-dpr.com/users/poland/index2.htm prowadzona przez naszych entuzjastow. Ponizej kilka kwiatkow z niej zaczerpnietych. Szanuje prawo do wolności słowa, ale ja mam prawo sie dziwiz jak inteligentny, studiujacy czlowiek, znajacy choc odrobine historie moze nabierac sie na malowanie trawy na zielono. To wynaleziono juz za czasow Potiomkina. Zreszta tam gdzie jest za dobrze, za słodko powinien sie właczyć instynkt samozachowawczy... Czy mozna tlumaczyc takie teksty i w nie bezkrytycznie wierzyc? Nie sądzę. Zachecam do wizyty na tej stronie. Duzo ciekawych rzecy można sie tam dowiedziec... "Korea jest niezależnym i suwerennym państwem, jednak Południe cišgle jest kontrolowane przez imperialistyczne interesy i amerykańskš klikę. Je?li jaki? Koreańczyk z Południa chciałby odwiedzić Północnš Koreę przekraczajšc mur zostałby natychmiast zabity przez amerykańskich żołnierzy. Na Południu obowišzuje "Ustawa o bezpieczeństwie państwa" na mocy, której każdy obywatel, który rozmawia lub czyta nt. Północy podlega karze ograniczenia wolno?ci, a nawet ?mierci. Każdy obywatel Południa, który zgłosi chęć odwiedzenia Północy jest z góry - na mocy w/w ustawy - traktowany jak przestępca" "Kiedy ktoś pyta mnie jak można prawdziwie i pięknie przeżyć swoje życie odpowiadam: życie które zaczyna się na łonie słońca, życie w którym człowiek wiecznie walczy i zachowuje lojalność wobec Partii i Liderów narodu jest najpiękniejszym życiem jakie człowiek może sobie wymarzyć. Dzwonek w moim radosnym domu wciąż dzwoni jak piękne echo i będzie dzwonił tak długo jak będziemy popierać naszego Wodza Kim Dzong Ila, słońce naszego narodu, który stoi na straży naszego szczęścia." Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ciekawe, skąd się to bierze? 03.03.04, 23:47 Dlaczego ludzie inteligentni (potrafili zrobić stronkę www), zdolni są do dokonania takiego gwałtu na własnym umyśle? Głupota ludzka nie zna granic, a Klewki są wszędzie. Czekam tylko, kiedy w Polsce odbęda się pierwsze procesy czarownic.... KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ___ Umrzecie z glodu w UE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.04, 23:42 Śmiejecie się KRL-D a sami poumieracie z głodu albo będziecie żyć w nędzy - po wejściu do UE ceny skoczą do góry drastycznie. I tak już w Polsce jest bardzo zle. Zobaczymy kto będzie sie śmiać - czy ludzie z Pyongyang z Was czy Wy z ludzi z Pyongyang. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Nie umrzemy, Traianusie-spamerze... IP: *.crowley.pl 03.03.04, 23:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrzab Re: Umrzecie z glodu w UE IP: *.arc.nasa.gov 03.03.04, 23:49 Towarzyszu o wielu podpisach - Mr.X lub "cdv" lub "_". nalezaloby zmienic podpis na "kocham_odbytnice_Kim_Dzong II". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pist Re: Umrzecie z glodu w UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:50 Skad czerpiesz wiedze o UE? Z wiecow Leppera? Moze zcas ciut poczytac? Bo jak nie to faktyczniezostaje tylko zacisniecie pasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Miller Czy to nasza nowa lewica na zjazd SLD? IP: *.cinci.rr.com 04.03.04, 00:17 To znaczy ze mam jeszcze szanse! Kocham was! Zawsze oddany kazdej sprawie. Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Hitler, Stalin, a dziś Kim Dzong Il... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 01:34 Nie zmieniaj tematu, to nie ma nic do rzeczy. Przerażające jest to, że zbrodniarz i ludobójca, morderca i kat własnego narodu ma swoją stronę internetową po polsku. Jeszcze bardziej przerażające jest to, że w Polsce mamy pachołków tego zbrodniarza, którzy jawnie się do tego przyznając, argumentując swoim sposobem, że kłamstwo jest prawdą, a prawda - kłamstwem. Może nie należy się aż tak dziwić, Hitler też ma swoich fanów w Polsce. Różnica między Hitlerem a Kimem jest taka, że Hitler zaczynał od mordowania innych narodów, a Kim torturuje i unicestwia własnych rodaków. Ludzie którzy w Polsce chwalą Kima są albo jego donosicielami i sługusami, albo są chorzy psychicznie. A psychopatów nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mel BUSH, HITLER, STALIN...wszystko bydlaki !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 09:50 ...KIma atakujesz....BUSH jest o wiele groźniejszy..patrz ile wojen juz zrobił i ile trupów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Czy jakis klawisz Ci sie zacial? IP: 5.5R2D* / *.pg.com 04.03.04, 01:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Byłem tam! Oto krótkie wspomnienia... IP: *.telepac.pt 04.03.04, 01:34 Ten ambasador kiedyś załatwił mi wizę, bo inaczej miałem czekać cały tydzień na odpowiedż z Korei na co wtedy nie miałem czasu. Wtedy słyszałem, że jest bratem Dżong Ila, nie wiedziałem, że przyrodnim. Osobiście go nie spotkałem... Chyba że w styczniu 1991 był ambasadorem w Polsce. Wtedy z kolegami poszliśmy zakręcić ruletką w Marriocie. Przed Marriotem stał samochód Koreańskiej ambasady z flagą, a w kasynie był koreańczyk z ochroną złożoną z dwóch 2- metrowych koreańczyków szerokich jak szafy :). Przy jego stole nie dopuszczano innych graczy, a on szastał żetonami albo kupkami żetonów za każdym razem na wielu polach. Z tego co widziałem w Korei Dżong powinien skończyć jak Ceausescu, szkoda że papa Kim tak nie skończył, mimo że podoba mi się jak baby gra na nosie amerykanom. Koreańczycy są wyjątkowo mili i usłużni. Nie mówie o oficjelach tylko o zwykłych ludziach. Szkoda tylko że nie da się z nimi pogadać bo nie znają oczywiście żadnych obcych języków. Jeśli pomyleńcy Studenci Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych mówią inaczej (w kwestii języka albo jeśli spotykali koreańczyków co znali języki) to z dwóch powodów: - albo są 'sponsorowani' prez ambasadę - bardzo prwdopodobne, jeśli nawet szef Hyundaya był przekupiony :) - albo mieli ograniczony dostęp do wybranych ludzi i miejsc do odwiedzenia - to z całą pewnością Tam w Korei gośćowi kraju czyli cudzoziemcowi jest ustępowane miejsce w transporcie publicznym. Jak raz nie skorzystałem to się obrazili. Raz ustąpiła mi cała kolejka czekająca w kasie po bilety kolejowe. Przy tym międzynarodowe czyli ludzie w tej kolejce byli o specjalnych przywilejach bo dla zwykłego koreańczyka wyjazd za granicą jest prawdopodobny jak dla nas podróż na Marsa. Jest pewex w Phenianie zwany Rok Won czyli... raj. Oczywiśie koreańczycy tam nie mają dostępu. Są trzy rodzaje wonów - zielone zwykłe dla samych koreańczyków, czerwone o tej samej wartości dla obcokrajowców i też niebieskie coś jak bony dewizowe dostaje się je za dolary. Obcokrajowcy nie mogą używać zielonych wonów, a koreańczycy niezielonych. Ludzie tam nie mają rowerów ani oczywiście samochodów. Między miastami poruszją się na nogach i są punkty kontrolne na drogach czyli muszą mieć pozwolenie żeby się przemieszczać. Widziałem piękną wioskę specjalnie przygotowaną dla zwiedzających obcokrajowców i też wioskę prawdziwą wyjątkowo biedną. Spotkałem grupę studentów którzy spytali się mnie du ju spik inglisz jak odpowiedziałem jes tylko sie uśmiechali i mimo moich prób zawiązania rozmowy więcej się nie odezwali. Nawet nie wiem czy nie znali języka czy też bali się rozmawiać z obcokrajowcem. W Phenianie jest niezły transport publiczny i niezłe metro (dużo bardziej rozbudowane od warszawskiego). Raz w metrze wyciągnąłem mapę żeby się spytać o kierunek bo napisy na ścianie nic mi nie mówiły a schodząc do metra labiryntem schodów nie wiedziałem w którym kierunku muszę pojechać. Spytałem się gościa w mundurze językiem migowym pokazując na miejsce na mapie gdzie chciałem dotrzeć. W sekundy otoczył nas tłum i zaczęli wszyscy komentować i gestykulować ale w końcu nie dostałem żadnej odpowiedzi. Miałem wrażenie że nie widzieli jak się posługiwać mapą. Domy w stolicy są ozdobione kolorowymi kafelkami sylikonowymi z którego powodu prawie każdy tam ma sylikozę w jakimś stopniu. Ozdobione są Tylko od strony ulicy głównej bo jak się zajdzie od tyłu marnie to wygląda. Mieszkają w czymś jak pokoje komunalne ze wspólnym korytarzem kuchnia i łazienką. Niestety nie było możliwości odwiedzić domu prywatnego. Nie ma żadnych kafejek czy restauracji. Pamiętam jak Javier Solana z delegacją UE i z dziennikarzami byli w Korei i później pisano że widzieli puste stoły przed kafejkami i nie wiedzieli czy są prawdziwe. Nie są prawdziwe bo nie ma tam tego. Musieli je przygotować właśnie dla tej delegacji żeby je zobaczyła. Piwo koreańskie dało się pić (piwo ze sklepu albo w samolocie) a papierosy to były na poziomie polskich. Sklepów odwiedziłem dwa Rok Won i taki dom towarowy na poziomie zaopatrzenia 50% Polska koniec lat 70 tych. Innych sklepów nie widziałem. Miasteczko wieżowców wybudowanych na Spartakiadę wyglądało opustoszałe. Nie wiem jak jest z tym głodem obozami koncentracyjnymi i z całą propagandą o nich. Byłem tam kilkanaście lat temu i oczywiście nic z tego nie mogłbym widzieć. Znając możliwości machin propagandowych USA i koreańskiej żadnej wersji nie można wierzyć ani na wona tylko czekać że może któregoś dnia tam się coś radykalnie zmieni (wspomniany wariant Ceausescu) i się dowiemy prawdę. Zmiany nie nadejdą łatwo bo koreańczycy nie mają zielonego, nie mają zerowego pojęcia o prawdzie o reście świata z powodów zerowego napływu informacji i stąd nie mają pojęcia że żyją źle. Durnie z tego KFA mogą kłamać na temat świadomości koreańczyków do woli. Nawet żeby jakieś stacje amerykańskie czy południowokoreańskie by coś nadawali na częstotliwości radia północno koreańskiego czy telewizji to i tak ktoś by się dowiedział (sąsiad) i by naklepał władzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Mały dodatek. Ale chyba znaczący. IP: *.telepac.pt 04.03.04, 01:45 Na lotnisku jak przyleciałem stał na bocznym pasie Jumbo Jet bez okien towarowy z napisem na boku IRAQ. Było to przed Gulf War 1. Odpowiedz Link Zgłoś
skurwiel_nie_do_ubicia [...] 04.03.04, 06:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O Aż strach pomyśleć co z tych studentów wyrośnie! IP: *.pl / *.energoprojekt.polbox.pl 04.03.04, 06:44 A myślałem, że nikt nie uwierzy w takie brednie o dostatku, miłości wodza itp. Koreańczykom wpaja się to od maleńkości. Ale wierzyć z samego przekonania??????!!!! Toż to tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Polscy miłośnicy Kim Dzong Ila IP: *.sap.com / 217.153.27.* 04.03.04, 08:24 "Radwański dowiedział się z nich, że "w tej części świata panuje cywilizacja konfucjańska. Człowiek jest w niej całkowicie podporządkowany władzy. Zatem nie dopomina się praw człowieka". Czy jednak nie zastanawiają go doniesienia o obozach koncentracyjnych i przeprowadzanych w nich eksperymentach na ludziach? - Ta sprawa jest u nas w strefie dalszych badań. Na razie chcemy skupić się na kulturze koreańskiej - odpowiada. " Jasne, że si`ę nie dopomina, bo nie ma prawa, każde wychylenie jest równoznaczne z wyrokiem. A szanowni miłośnicy wolą nie widzieć tego, czym nnaprawdę powinni się zająć i koncentrują sie na ludowych wzorkach serwetek, bo to i łatwiejsze i nie wywołuje wyrzutów sumienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiko Re: Polscy miłośnicy Kim Dzong Ila IP: *.u.mcnet.pl 04.03.04, 08:25 W Poslce przedstawia sie Koree tylko jako ZLY kraj. A tak naprawde, jest tam wiele dobrych rzeczy tez. Wcale nie jest powiedziane, ze zaharowujacy sie na smierc w konglomeratach poludniowej Korei Koreanczycy sa szczesliwsi! Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Polscy miłośnicy Kim Dzong Ila 04.03.04, 08:30 W Oswiecimiu tez bylo wiele dobrych rzeczy..... Wiezniowie mieli wikt i opierunek..., a ze czasami zabili pare tysiecy ludzi na raz to po to, zeby innym bylo lepiej.... Jak ja lubiue takich debili. Powinno sie was wysylac do Korei i na Kube. Panstwo lepiej by wyszlo na tym, ze wam kupi darmowy bilet w jedna strone niz mialoby was ksztalcic. Odpowiedz Link Zgłoś