10.03.04, 20:10
W imie ochrony demokracji

ablecd.wz.cz/darkside/galerka/1061368084_guantanamo_move_05.jpg
ablecd.wz.cz/darkside/galerka/1061368141_guantanamo_move_06.jpg
www.amnestyusa.org/amnestynow/i/guantanamo.jpg
1.im.cz/n/photo//00/23/33tucmh-topsirka.jpg
www.thenausea.com/elements/usa/Taliban%20prisioners/guantanamo.jpg
chapelhill.indymedia.org/imcenter/guantanamo.jpg
www.rnw.nl/parceria/assets/images/guantanamo.jpg
completewasteoftime.blogs.com/weblog/guantanamo.jpg
24ur.com/media/images/large/Jan2002/2002112.jpg
pub.tv2.no/multimedia/na/archive/00117/Guantanamo__amerika_117805a.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: Wqrwiony2 Myślę, że wielu Amerykanów też to boli - kiedy ten IP: *.crowley.pl 10.03.04, 20:16
      kraj obudzi się, do cholery?
      • schlagbaum Re: Myślę, że wielu Amerykanów też to boli - kied 10.03.04, 20:28
        Gość portalu: Wqrwiony2 napisał(a):

> kraj obudzi się, do cholery?

Sadzac z tego co wiekszosc Polonii amerykanskiej pisze na tym forum,
        sa oni mocno niedoinformowani ale nie chce niczego rozumiec.

portale.web.de/Schlagzeilen/USA/?msg_id=4480358
        • Gość: Wqrwiony2 Polonia amerykańska nie stanowi, niestety, w IP: *.crowley.pl 10.03.04, 20:35
          swojej przeważającej masie zbyt świadomej siły - Kongres Polonii Amerykańskiej
          np. mnie przeraża - a zwłaszcza jego prezes.
          Pozdrawiam
          Wqrwiony2
    • werw Re: Deja vu 10.03.04, 21:05
      Ja bym ich wyrzucił z tego samolotu, no , ale to ja.
      • schlagbaum Re: Deja vu 10.03.04, 21:09
        werw napisał:

> Ja bym ich wyrzucił z tego samolotu, no , ale to ja.

Chcialem juz cos wpisac w Twoim watku "do gosci z Izraela" na temat kanalii i
        nie-kanalii ale po tym wpisie mysle, ze lepiej jak zostaniecie miedzy soba.
        • Gość: ABE Parodoxy w amerykanskim podejsciu IP: *.directories.co.nz 10.03.04, 21:26
          Z tego co widac nie traktuja wiezniow jako POW (Prisoners of War - kurde, jak
          to po polsku?)tylko jako niebezpiecznych kryminalistow-psychopatow.
          Przypominaja mi te dwa pierwsze zdjecia "Silence of the Lambs". Dla USA
          schwytani zolnierze talibanu to nie zolnierze, ale terrorysci.
          W takim razie dlaczego nazywaja swoje invazje na Afganistan -WOJNA. Jesli nie
          walcza z zolnierzami, to to nie wojna ale OBLAWA. A jesli ci schwytani
          terroryscie to nie POW to jako "cywilni" kryminalisci powinni byli by
          extraditowani spowrotem do Afganistanu i tam sadzeni (jesli zlamali ich prawa).
          W kazdym badz razie nalezy im sie prawo do rozprawy sadowej. Z tego co wiem to
          sa trzymani bez wyroku. No poprostu to jest reinkarnacja Swietej Inkwizycji.
          Tak jak wszystko w USA - powrot do sredniowiecza.
        • werw Re: Deja vu 10.03.04, 21:27
          Szlaban, naprawde nie wiedziałem, że los talibanu lezy ci na sercu. Wybacz,
          proszę.
          • Gość: ABE Re: Deja vu IP: *.directories.co.nz 10.03.04, 21:32
            Czy tylko dlatego ze maja odmienna religie i sa extremalnie ortodoksyjni w
            przestrzeganiu tej swojej religii w tym SWOIM kraju to upowaznia to USA do
            najazdu na nich i traktowania ich jak w starych czasach obozow koncentracyjnych?
            Twoim entuzjastycznym zdaniem?
            • werw Re: Deja vu 10.03.04, 21:44
              Precisely.
          • Gość: Wqrwiony2 Wątpliwości - to dewiza naszej etyki IP: *.crowley.pl 10.03.04, 21:33
            Ja bym większość z nich skazał na śmierć za to, co uczynili Afgańczykom. To się
            jednak nie liczy - ktoś rozpaczliwie poszukuje dowodów na ich działalność
            antyamerykańską. W ten sposób cierpienia Afgańczyków zostają zepchnięte na
            dalszy plan. Jak ich znam, zapamiętają to.
            Pozdrawiam
            Wqrwiony2
            • werw Re: Wątpliwości - to dewiza naszej etyki 10.03.04, 21:43
              Jak ich znam, zapamiętają to.

Cóż zrobić.

Równiez pozdrawiam
          • schlagbaum Re: Deja vu 10.03.04, 21:35
            werw napisał:

> Szlaban, naprawde nie wiedziałem, że los talibanu lezy ci na sercu. Wybacz,
            > proszę.

Nie talibanu lecz LUDZI, ktorych przetrzymuje sie w klatkach jak zwierzeta i
            tak tez ich traktujac bez przedstawienia zarzutow juz dwa lata.
            Czy to maja byc te osiagniecia zachodniej cywilizacji, ktorych musimy bronic
            jak zrenicy oka ?
            Czy powinno sie zamykac oczy na bezprawie tylko dlatego, ze nam z tym po
            drodze ?
            Cos mi to bardzo przypomina sposob myslenia forumowych Zydow. Tobie nie ?
            • werw Re: Deja vu 10.03.04, 21:41
              Szlabanie, wszystkiego nie jesteś w stanie kontrolować.
              Pozostaje ci uwierzyć, że złapano ich z bronią w ręku. Dlaczegóż by nie? Z
              jakiego powodu mieliby łapać wieśniaków i zamykać ich w Guantanamo?
              • Gość: ABE Dlaczego takie blankietowe potepienie?!?!?! IP: *.directories.co.nz 10.03.04, 22:02
                werw: "zlapano ich z bronia w reku"
                A z czym ich miano zlapac, na wlasnej ziemi, we wlasnym kraju, patrzac w oko
                amerykanskich czolgow i rakiet? Z chlebem i sola???? Jak ta wasza armia sie
                zwalila na ich kraj, to co mieli robic? Isc na pole, sadzic marchewke?
                Hipokryci!
                Jakie wy macie prawo decydowac co jest dla nich dobre, jaka religia, jaka
                demokracja, jaki rodzaj wolnosci???? Jakie wy macie prawo ich uszczesliwiac
                wasza miloscia blizniego? To ze oni sie z waszymi konwencjami i moralnosci nie
                zgadzaja nie czyni z nich "evil". Wy amerykanie, nie jestescie w stanie
                tolerawac nikogo kto sie od was rozni. I tu lezy pies pogrzebany.
                • werw Re: Dlaczego takie blankietowe potepienie?!?!?! 10.03.04, 22:09
                  ABE, spytaj się Afgańskich kobiet, one ci wyjaśnią (o ile nie wydrapią ci
                  wcześniej oczek)

Wy amerykanie

:)) not yet!
                  • Gość: ABE A tak sie sklada,ze moglabym spytac bo tu sa IP: *.directories.co.nz 10.03.04, 22:15
                    uchodzcy z Afganistanu - nosza chusteczki i chodza do mosku z wyboru, nie
                    dlatego ze rzad im kaze
                    • werw Re: A tak sie sklada,ze moglabym spytac bo tu sa 10.03.04, 22:17
                      Bravissimo! No i właśnie o to chodzi.

P.S. Jesli o mnie chodzi natomiast, to wolałbym co prawda, żeby chodzili do
                      tego mosku w Afganistanie, ale nie będę się już czepiał.
                  • schlagbaum Re: Dlaczego takie blankietowe potepienie?!?!?! 10.03.04, 22:24
                    werw napisał:

> ABE, spytaj się Afgańskich kobiet,

Zapytaj sie rodzicow

wbz4.com/world/Afghan-US-CivilianVic-ai/resources_news_html
                    • werw Re: Dlaczego takie blankietowe potepienie?!?!?! 10.03.04, 22:29
                      Szlagbaum, proszę cię, bez takich: na demagogię zwyczajnie szkoda czasu.
                      • schlagbaum Re: Dlaczego takie blankietowe potepienie?!?!?! 10.03.04, 23:35
                        werw napisał:

> Szlagbaum, proszę cię, bez takich: na demagogię zwyczajnie szkoda czasu.

Tez tak uwazam wiec nie rozumiem skad to propozycja pytania afganskich kobiet.
                        Czy to nie demagogia bardzo grubymi nicmi szyta ?

• Gość: Wqrwiony2 Z prostej przyczyny - dupek-Bush musiał znaleźć IP: *.crowley.pl 10.03.04, 22:05
                winnych ataku na WTC. Nie ci, byliby inni. Na szczęście w USA nie ma tak
                sprzedajnych sądów...
            • Gość: sp;lit Re: Deja vu IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 11.03.04, 00:26
              Dla scislosci ,... Zaden taliban a alkaida , nie zolnierze a potencjalni
              terrorysci , ktorzy prawdopodobnie dysponuja informacja o innych terrorystach i
              ich planach tutaj ,... Zal mi tylko tego ze pionki a nie gracze a nasza
              demokracja nie z tym nic wspolnego ,... Zreszta nie demokracja a Republika .

uklony
      • Gość: Wqrwiony2 Nie osądzono ich za zbrodnie przeciw Afgańczykom IP: *.crowley.pl 10.03.04, 21:28
        choć były dowody. Mieli odpowiadać za "działalność antyamerykańską" (poczciwy
        Żyd Woody Allen, który potem skundlił się pedofilią, zagrał niezłą rolę jako
        figurant, opierający się komisja Mc'Carthy'ego). Nie ma i nie będzie dowodów na
        to, a pieprzony mumin Bush nie przyzna się do błędu. Mam wątpliwości moralne,
        wielu bowiem sqrwieli stanie się symbolem ucisku, ale taki jest rezultat
        polityki idioty...
        • Gość: dana33 Re: Nie osądzono ich za zbrodnie przeciw Afgańczy IP: *.adsl.actcom.co.il 10.03.04, 22:13
          ales mnie rozsmieszyl, wqrwielski, co za filozofia wojny...., co za milosc do
          czlowieka..... i jeszcze takie slowa... "watpliwosci moralne" i "sqrwieli"....
          ty to tak o sobie? bo pasuje toczka w toczke i do nika i do moralnosci
          twojej... :)
          • Gość: Wqrwiony2 Klimakterium ci mija, że próbujesz filozofować, IP: *.crowley.pl 10.03.04, 22:26
            zakłamana stara kobieto? To ty dyszysz nienawiścią i onanizujesz się widokami
            represji na Palestyńczykach. Jedyne, co ci przyświeca, miernoto moralna, to
            propaganda twojej rasistowskiej utopii - "niby nie wierzysz, ale należysz do
            narodu wybranego..."
            Ile dla ciebie jest 2+2, ciotecko?
            • Gość: dana33 Re: Klimakterium ci mija, że próbujesz filozofowa IP: *.jazo.org.il 11.03.04, 07:20
              8.3
          • gini Re:Nu Dana dawaj o sobie teraz 10.03.04, 23:40
            Gość portalu: dana33 napisał(a):

> ales mnie rozsmieszyl, wqrwielski, co za filozofia wojny...., co za milosc do
            > czlowieka..... i jeszcze takie slowa... "watpliwosci moralne"
            i "sqrwieli"....
            > ty to tak o sobie? bo pasuje toczka w toczke i do nika i do moralnosci
            > twojej... :)

Dana ty ciagle o innych, napisz cos o wlasnej moralnosci, napisz troszke o
            sobie, jaka szlachetna, madra jestes, i jaka moralna...
            O innych juz sie napisalas duzo, teraz dawaj o sobie.
            • Gość: mirmil no co ty - juz probowala IP: *.uBRgrb01.supercable.es 10.03.04, 23:44
              ale czegokolwiek by nie napisala, ja juz mam w zanadrzu cytacik z danusinych
              postow, ktory przeczy jej megalomanskim wymyslom, wiec sie boi :)
            • Gość: Wqrwiony2 Każesz Danie wejrzeć w głąb siebie samej? Aj - ale IP: *.crowley.pl 10.03.04, 23:49
              pawia puści... Z samych jej postów wynika dogłębne obrzydzenie do własnego
              "ego", które usiłuje przekuć na zaraźliwę autokontestację innych. Ale jakoś jej
              nie wychodzi...
            • Gość: dana33 Re:Nu Dana dawaj o sobie teraz IP: *.jazo.org.il 11.03.04, 07:27
              alez gini, napisalam to juz wiele razy, nie czytalas? ale moge oczywiscie
              jeszcze raz: jestem super madra, super inteligentna, super piekna, super
              moralna, super szlachetna, super wysoka, super szczupla, super mama, super
              zona, super przyjaciolka, super sasiadka, super klientka, super pacjentka,
              super sluchaczka, super studentka, super czytelniczka, super zdolna, super
              muzykalna, super artystka, super graficzka, super malarka, super pianistka,
              super kolezanka, super zydowka, super, super, super, super, super, super....
              panjala? git
      • Gość: watpliwosc Re: Deja vu IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.04, 07:34
        Nie bylbys az taki orginalny, bo to juz robila junta argentynska z prawdziwymi
        i domniemanymi opozycjonistami.
    • Gość: mirmil rzad brytyjski i usa beda pozwane do sadu IP: *.uBRgrb01.supercable.es 10.03.04, 23:48
      przez faceta, ktory byl tam bezprawnie przetrzymywany przez te wszystkie lata i
      w koncu go odeslali do uk, gdzie zostal od reki wypuszczony na wolnosc. teraz
      zamierza podac do sadu usa i rzad wlk brytanii, ze go nie bronil przed bezprawiem :(
      • Gość: Wqrwiony2 Moralność Kalego zazwyczaj nie popłaca - może IP: *.crowley.pl 10.03.04, 23:51
        "Hipoteza Gai" jest sluszna i nasz umęczony glob zaczyna się powoli rozprawiać
        ze szlamem?
      • galaxy2099 Re: rzad brytyjski i usa beda pozwane do sadu 11.03.04, 22:42
        Droga wolna. Kazdemu wolno isc przed sad. Ludzie chodza nawet jak sobie kawe na
        kolana wyleja.
        A poza tym, dlaczegoz to on nie chce isc do sadu w Afganistanie ??? W miejscu
        popelnienia przestepstwa. Przeciez tam wlasnie go nieslusznie zatrzymano i
        stamtad go wbrew jego woli wywieziono ???
        Mullowie wydadza napewno bardziej dla niego korzystny wyrok zwlaszcza jesli
        okaze sie, ze rowniez "niechcaco" zabil kilku zolnierzy amerykanskich lub
        brytyjskich. Nie !!!

Gość portalu: mirmil napisał(a):

> przez faceta, ktory byl tam bezprawnie przetrzymywany przez te wszystkie lata
        i
        > w koncu go odeslali do uk, gdzie zostal od reki wypuszczony na wolnosc. teraz
        > zamierza podac do sadu usa i rzad wlk brytanii, ze go nie bronil przed
        bezprawi
        > em :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka