marco_polo_1 23.06.10, 15:02 Pytala mnie Ewa jak typuje Niemcy-Ghana. Ano licze na wygranie Niemcow. Löw mi sie wydaje kompetentnym ragazzo i druzyna jest zdyscyplinowana. I juz nam tylko Niemcy do kibicowania zostaly z trojkata weimarskiego. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Re: Trojkat Weimarski 23.06.10, 16:26 Cenzura wycięła poprzedni wątek. To fakt, już tylko Niemcy zostały. Ale łatwo nie będzie, 5 piłkarzy idzie na boisko z żółtymi kartkami, Klose nie gra... Jak nastroje we Francji po powrocie drużyny? Nadal złe, czy może jest już trochę spokojniej, przecież to tylko piłka a nie koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Nastroje 23.06.10, 18:26 "Jak nastroje we Francji po powrocie drużyny?" Obawiam sie, ze wielu widzi w porazce duzyny cos wiecej, wiele wiecej niz porazke sportowa. Nieudolny szef druzyny, glupawi milionerzy z przemiesc, ktorzy nie potrafia powiedziec czegokolwiek w zrozumialy sposob i ktorzy nie szanuja barw narodowych, odrzucenie bialego pilkarza z klasy sredniej Gourcouffa przed kolegow, strajk barw narodowych i odmowienie treningu...to sa wszystko problemy, ktore w zogniskowany sposob pokazuja problemy Francji. Takich jak: integracja, sposob promowania szefow, dialog socjalny... et j'en passe. Ostatni problem to FFF, ktora jest organizacja sportowa troche amatorska. I ktora przygotowala katastrofe medialna calego narodu. Postaw szefa druzyny chlopcow z FC Chemnitz na czele FC Bayern i zobacz co z tego wyniknie. Nic dobrego. To sa glowne watki z prasy i z dyskusji miedzy ludzmi. No wiec, pozytywny efekt tej katastrofy jest taki, ze sie podyskutuje i ze sie cos zmieni. PF Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nastroje 23.06.10, 23:42 Fajnie, że i Niemcy i b. dobrze grająca drużyna Ghany przeszły dalej. Już się cieszę na mecz Niemcy-GB, mam nadzieję, że Niemcy Angolom przyłożą. Odpowiedz Link Zgłoś