Dodaj do ulubionych

Przerażająca głupota Hiszpanów.

02.04.04, 15:32
Z rozmowy z pewną Hiszpanką (lat 25) poprzez MSN:
Ona: "Skąd jesteś?"
Ja: "Z Polski"
Ona: "A gdzie jest Polska?"

Jeśli cała reszta Hiszpanów jest równie głupia to chyba będę musiał zweryfikować mój pogląd mówiący iż najgłupsi na świecie są Amerykanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: lacki Przerażająca głupota Polaka-Wielkiego Czarownika IP: *.mad.east.verizon.net 02.04.04, 15:44
      ktory sadzi caly hiszpanski narod za brak wiedzy jednej osoby.
      • wielki_czarownik Funkcjonalny analfabetyzm? 02.04.04, 15:53
        Wyraźnie napisałem: "Jeśli cała reszta Hiszpanów jest równie głupia (...)" czyli nie zakładam, że reszta na 100% jest równie głupia tylko piszę, że gdyby czasami/przypadkiem/jednak reszta była równie głupia to...
    • j-k V.C.- w Ameryce obraz Polski sie zmienil. 02.04.04, 15:50
      bedziesz wiec musial zmienic Twoje poglady.
      Od czasu przyjecia Polski do NATO,
      a zwlaszcza od czasu akcji w Iraku,
      Polska ma w USA (po raz trzeci, od roku 1939 i 1981) dobra prase.
      • wielki_czarownik Obraz to jedno 02.04.04, 15:57
        Ale brak elementarnej wiedzy ogólnej u przeciętnego pindosa (Amerykanina) to inna kwestia. Miałem kontakt z Amerykanami (żołnierzami i studentami) - po prostu porażający idioci. Owszem na swoim fachu/specjalizacji się znają, ale z innych dziedzin dno totalne!
        Jeden student z US się zdziwił, że już ZSRR nie ma!!
        • Gość: tomm wszedzie sa nieudouczeni: kilka przykładów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.04, 16:20
          a) rozmowa z młodym (ok 24) Włochem:
          JA: jestem z Polski
          ON: czy to w Europie?

b) rozmowa z Anglikiem (ok. 35)
          JA: byłem a Białorusi
          ON: a co to jest Białoruś
          JA: taki kraj miedzy Polska a Rosja
          ON: pierwsze słyszę

c) rozmowa z Polka studentka kierunku humanistycznego (ok. 23)
          JA: ...Miller komuch z PZPR...
          ONA: a co to jest PZPR?
          JA: jak to nie wiesz co to PZPR?
          ONA: jakaś partia???

a Tomson dalej twiedzi ze tylko Amerykanie nic nie wiedza
      • Gość: J.K.2 nowe dowcipy o Polakach? IP: 195.70.208.* 02.04.04, 16:10
    • wojtas_wu O co chodzi? 02.04.04, 16:30
      Jakie to ma znaczenie? Ja np. nie wiem, gdzie leży Honduras, czy Zimbabwe to
      wyspa, a może gatunek papierosów, z bliższych nam rejonów, naprawdę nie wiem
      pomiędzy jakimi krajami leży Liechtenstein itd. itp. I co z tego? Czy to mnie
      automatycznie dyskwalifikuje jako nieuka? Po cholerę zawracać sobie głowę
      wiadomościami encyklopedycznymi? Czy to ma świadczyć o poziomie edukacji
      społeczeństwa? Co z tego, że wiemy "dużo", gdy tej wiedzy nie możemy umiejętnie
      używać. Pamiętam z podstawówki jakieś chore nauki o pantofelkach, meduzach i
      innych bzdurach, wykuwane na pamięć formułki, wzory których tak naprawdę
      niewiele osób potrafiło wykorzystać. Po prostu uczono nas pamiętać pewne
      symbole, a nie uczono posługiwać się wiedzą, nie uczono zdobywać informacji,
      ale powielac wyklepane na blachę schematy.Przemyśl to sobie, zanim zaczniesz
      wyzywać od idiotów inne nacje, bo to my jesteśmy dla nich takim Hondurasem czy
      Zanzibarem.
      • wielki_czarownik Jesteś intelektualnym kaleką!! 02.04.04, 16:38
        Nie wiedzieć gdzie jest Honduras!! Tracę wiarę w ludzi! Mam nadzieję, że nie zajmujesz się niczym bardziej wymagającym od mycia kibli.
        • Gość: ANka Ale z uogolnieniami nie nalezy sie spieszyc IP: *.ifn-magdeburg.de 02.04.04, 16:43
          moi Hiszpanie sa zachwyceni nasza kinematografia. Co prawda chodzi tu pewnie o
          to nieszczesne time window- i przesuniecie fazowe bo ja im nie powiem ze to juz
          czas przeszly. Niemniej wiedza wiecej od twojej nieszczesnej wybranki czarowniku.
          Szkoda, ze nie maja wiecej pojecia o polityce i o tym jak przez terroryzm moze
          miec ona wplyw na zycie przecietnego czlowieka.
      • Gość: tomm zgadzam sie z wojtasem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.04, 16:47
        polska edukacja ma bzika na punkcie faktografii, wpaja się biednym dzieciom
        jakies pierdoły... ja tez pamietam ze uczono mnie o jakiś precikach,
        pierwotniakach, kazano na pamiec uczyć procentów, stolic państw itd.
        Kała ta wiedza o kant tyłka rozbić... okazuje sie ze testach nie naw iedze lecz
        UMIEJETNOSCI Polaków bija na głowe...
        Polak wie gdzie jest Honduras a nie umie wypłenić PITu, zna budowe komórki a
        nie potrafi odróżnić drzew w lesie, nie wie jaka roslina pomoze w przypadku
        dolegliwości, wie co jest stolica Peru, a nie umie korzystać z emaila
        • Gość: ANka Panie z wroclawia IP: *.ifn-magdeburg.de 02.04.04, 16:52
          widze te bolaczke- czy to nie pan wypowiadal sie na temat szczurow? Tam jest
          liscik do pana- specjalnie :)
          Polak swietnie wie ze cebula dziala antyhistaminowo i przyklada ja dzieciom na
          ukaszenia komarow. Swietnie radzi sobie w przypadku goraczki dziecka.
          Potrafi zrobic swietnie zarcie z niczego.
          A PIT? Jeszcze nie spotkalam Niemca, ktory wypelnia swoje zeznanie podatkowe
          sam. Choc tu korzystanie z adwokatow jest duzo tansze. Ha, ha.
          Co emalii... Tak sie jakos dziwnie sklada, ze zainteresowanie technika w Polsce-
          nawet to czasem nadaktywne w Mediamarkcie swiadczy o czyms zgola przeciwnym...
          • Gość: ANka I cos jeszcze- IP: *.ifn-magdeburg.de 02.04.04, 16:54
            tescik dla Pana-
            Jaka trawke dodaje sie do zubrowki?

PS- arabowie w Libii nie znaja nawet historii zabytkow, ktore leza na ich terenie.
            Dobrze ze w Egipcie jest troszke lepiej. Ale to niemala zasluga archeologow
            polskich i brytyjskich.
            • Gość: mak Re: I cos jeszcze- IP: *.proxy.aol.com 02.04.04, 17:03
              za to na Kubie wiedza,kto to jest Bush i gdzie Hiszpania lezy.
              • Gość: ANka A w Polsce ze Zimbabwe to byla Rodezja IP: *.ifn-magdeburg.de 02.04.04, 17:09
                i ze w Rodezji za czasow kolonialnych to nie bylo tak zle jak jest teraz :)
      • Gość: lancet CZY SWINIA MA DOBRE ZYCIE?? IP: *.telia.com 02.04.04, 18:13
        Autor: wojtas_wu Data: 02.04.2004 16:30

Jakie to ma znaczenie? Ja np. nie wiem, gdzie leży Honduras, czy Zimbabwe to
        wyspa, a może gatunek papierosów, z bliższych nam rejonów, naprawdę nie wiem
        pomiędzy jakimi krajami leży Liechtenstein itd. itp. I co z tego? Czy to mnie
        automatycznie dyskwalifikuje jako nieuka? Po cholerę zawracać sobie głowę
        wiadomościami encyklopedycznymi? Czy to ma świadczyć o poziomie edukacji
        społeczeństwa?(...)
        ----------------------------------------

Wrecz G E N I A L N E !!! - Masz Wojtus absolutna racje!
        - Przeciez SWINIA NIE POSIADA ZADNYCH WIADOMOSCI ENCYKLOPEDYCZNYCH i jak fajnie
        jej sie zyje!
        - Korytko pelne regularnie, spac mozna do woli.. I nikt jej za nieuka nie
        uwaza! - A mysle tez, ze spoleczenstwo swinskie byloby gleboko oburzone i
        sfrustrowane, gdyby jacys idioci chcieli narazic owa spolecznosc na taki
        dyskomfort psychiczny jakim byloby bezmyslne "podniesienie poziomu edukacji
        spoleczenstwa" poprzez np. nauke srania w miejsca do tego przeznaczone, a nie
        pod siebie..

Dziwne bedzie, jesli przyszly "premier" Belka nie wezmie cie "wojtas_wu"
        CONAJMNIEJ na ministra Edukacj Narodowej..

Z tym wojtus.. ze nie jestes jedyny i.. zbyt oryginalny.
        Juz miales protoplastow i prekursorow(no widzisz.. jam nie swinia, i jakies
        takie calkiem idiotyczne i niepotrzebne slowka znam - mea to culpa wojtus..
        mea..) - ktorzy wyjasniali iz (dla przykladu); - "Podczaszy to cios w tyl
        glowy" wojtus.. Albo ze: - "Greck± bogini± piêkno¶ci by³a Hermafrodyta" - bo
        tez co za duren bedzie sie zajmowaj jakimis greckimi boginiami - A tak poza
        tym.. to gdzie ta idiotyczna Grecja lezy? - a nawet jak gdzies lezy, to po co
        to komukolwiek wiedziec?? - Swina na gwiazdach sie nie zna, ty wojtus zreszta
        tez - i zyjecie oboje doskonale.. Nieprawdaz wojtus??
        - Jeszcze inny twego pokroju wojtus, odkrywczo stwierdzil iz: - "Kain
        zamordowal Nobla"
        - A co kogo obchodzi jakis Kain wojtus? - albo jakis tam "Nobel"?? - Nieprawde
        mowie wojtus???
        - Byl tez taki, ktory bardzo przytomnie i LOGICZNIE ujawnil iz: - "Krol Waza,
        jak sama nazwa wskazuje, lubil zupe" - Hmmm.. a kto to jakis tam "Krol Waza" -
        i dlaczego akurat musial zupe lubic?? - No np swinia to wie ze zupe to sie z
        korytka je i jej ta wiedza calkowicie wystarcza! - Dzielna swinia.. A ty
        wojtus?? - Jadasz zupke? - A jesli tak, to z czego?? - Jesli z talerzyka
        wojtus, to zaprzecza to twojej koncepcji edukacyjnej, gdyz po to by wymyslec
        TALERZ wojtus, potrzebna byla WIEDZA z kilku dziedzin wojtus!!

Oczywiscie nie sposob pominac tych, nad ktorymi pastwiono sie, zmuszajac ich do
        horrendalnego i bezmyslnego wysilku umyslowego zwanego "nauka" - w efekcie
        czego, dowiedzieli sie iz : - "Przedstawicielem materializmu byl Demokryt z
        Abwhery" - takie zuchy wojtus!
        - Albo tego ze: "Trójk¹t Pitagorasa, to trójk¹t kwadratowy"..
        Ale tez i tego ze.. - "Przedstawiciele Odrodzenia we Wloszech(to): Mona Liza,
        Leon Davinci, Dawid i Mojzesz"..

- No moze sobie byc ten trojkat kwadratowy i ten Demokryt mogl sobie sluzyc w
        Abhwerze(to gdzies we Wloszech wojtus??).. a ta cala Mona Liza to moze sobie
        byc kolezanka Madonny czy tez innej Britney Spears - tylko co to kogo
        obchodzi!!! - Nieprawdaz wojtus???

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka