Dodaj do ulubionych

Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwierzył

06.11.10, 10:15
Czy oto na naszych oczach nie narodził się już rasizm à rebours?

Wcale nie rzadkie przypadki zabójstw białych (w przypadku kobiet połączone często z gwałtem i ograbieniem), w wykonaniu czarnych czy tylko śniadolicych, to tak jakby coś "normalnego", wobec czego nie wolno nawet protestować bo to przecie rasizm. Natomiast nie ma przeproś dla żadnego białasa i to on musi udowodnić, że np. bronił swojego życia.

PS. Zabójstwo jest dla mnie zbrodnią, bez względu na rasę ofiary i sprawcy.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8622719,Bialy_zabil_czarnego___Przypadkiem___Sad_uwierzyl.html
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 06.11.10, 10:38
      lubat napisał:

> PS. Zabójstwo jest dla mnie zbrodnią, bez względu na rasę ofiary i sprawcy.

Tak powinno normalnie być, ale jeśli spojrzeć na historię USA, to nie wiem czy słowo normalnie jest tu na miejscu.
      • karbat Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 06.11.10, 11:36
        przypadkiem czy celowo .... faktem jest , ze od czasu II WS swiatowej do dzis - wiecej Ameryknow zginelo od uzycia broni palnej na terenie swojego kraju , niz poleglo ich na frontach II WS .

Amerykanie musza miec bron palna ... maja stracha przed Amerykanami , ...
        przed samymi soba .
        Obywatelu USA chces miec poczucie bezpieczenstwa w USA , kup sobie spluwe .

• malkontent6 Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 06.11.10, 14:06
          karbat napisał:

> Amerykanie musza miec bron palna ... maja stracha przed Amerykanami , ...
          > przed samymi soba .

Gdzie wyczytałeś takie rewelacje?
      • lubat Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 06.11.10, 13:39
        eva15 napisała:

> lubat napisał:
        >
        > > PS. Zabójstwo jest dla mnie zbrodnią, bez względu na rasę ofiary i spraw
        > cy.
        >
        > Tak powinno normalnie być, ale jeśli spojrzeć na historię USA, to nie wiem czy
        > słowo normalnie jest tu na miejscu.

Święta prawda, tylko z tego bynajmniej nie wynika jakieś prawo do "wyrównywania rachunków".
        A ja mam nieodparte wrażenie, że w mediach njusem jest zabójstwo kolorowego przez białego, natomiast sytuacja, kiedy to biały/a jest ofiarą, przyjmuje się jako zwykłą codzienność i nawet wspomnienie o kolorze skóry sprawcy jest "rasizmem".
        • igor_uk Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 06.11.10, 13:57
          lubat,funkcyonariuszy sluzb silowych zabijaja wszedzie,USA nie jest wyjatkiem ,ale rozumiem ze nie to bylo twoja intencja zwracajac nasza uwage na ten news. Jak dobrze zrozumialem ,to tobie chodzi o to,ze rasizm zmienil kolor i jak dawniej to czarni byli grupa uciskana,to dzis na odwrot.
          Jak tak,to masz calkowita racje,obserwuje to na co dzien.
        • swiblowo Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 07.11.10, 00:31
          Lubat, zapraszam :

forum.gazeta.pl/forum/w,50,118253448,118253448,Kto_pomoze_Burom_w_RPA_Rosja_.html

lubat napisał:
          natomiast sytuacja, kiedy to biały/a jest ofiarą, przyjmuje się jak
          > o zwykłą codzienność i nawet wspomnienie o kolorze skóry sprawcy jest "
          • eva15 Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 07.11.10, 00:53
            Fajnie , ale skąd te "Bury" tam się wzięły? Czyżby to był ich kraj rodzimy?
            • swiblowo Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 07.11.10, 01:24
              eva15 napisała:

> Fajnie , ale skąd te "Bury" tam się wzięły? Czyżby to był ich kraj rodzimy?
              ----
              Urodzili sie w nim, to jak myslisz?
              • eva15 Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 07.11.10, 01:32
                Jako rodowici Murzyni. czy jako następcy białych europejskich konkwistadorów tych ziem?
                • eva15 Albo, albo 07.11.10, 01:37
                  Jeśli Burowie są pełnoprawnymi mieszkańcami Afryki, to i Afrykanie są pełnoprawnymi mieszkańcami Europy. Niestety...
                • swiblowo Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 07.11.10, 02:45
                  eva15 napisała:

> Jako rodowici Murzyni. czy jako następcy białych europejskich konkwistadorów t
                  > ych ziem?
                  ----
                  Bialych, oczywiscie. To potomkowie Holendrow, Dunczykow, Niemcow i Francuzow od XVII w.
                  Hmmm, uderzanie w nacjonalistyczny beben jest wdziecznym zajeciem, slusznie zauwazasz, ze lubie to robic.
                  Ale w tym wywiadzie, ktory przytaczam w swoim watku Dan Roodt daje lekcje.
                  Tej lekcji ja nie moge skomentowac jednym zdaniem, jednym pytaniem...bo jakowoz osadnicy maja "brud za paznokciami" nie tylko do tego sprowadza sie sadzenie : maja prawo - nie maja prawa.
                  Przede wszystkim niesprawiedliwa jest ocena opinii publicznej w licznych tego typu problemach - autonomii dla narodow.
                  Gdy chodzi o palestynczykow, czeczenow wyzywa to miedzynarodowe zainteresowanie, jesli chodzi o burow - nie. I pytania : skad sie oni tam wzieli?
                  Jasne, idealem byloby, gdyby ich tam nie bylo, wtedy i czarni nie mieliby po co uderzac w nacjonalistyczny tam-tam.
        • eva15 Ziarno zła 07.11.10, 01:15
          lubat napisał:
          > Święta prawda, tylko z tego bynajmniej nie wynika jakieś prawo do "wyrównywania
          > rachunków".
          > A ja mam nieodparte wrażenie, że w mediach njusem jest zabójstwo kolorowego prz
          > ez białego, natomiast sytuacja, kiedy to biały/a jest ofiarą, przyjmuje się jak
          > o zwykłą codzienność i nawet wspomnienie o kolorze skóry sprawcy jest "rasizmem

Z tego co zauważam, USA mają z tzw. Afroamerykanami problem nierozwiązywalny. Widać to choćby po tym, że każda inna grupa etniczna, zwłaszcza Azjaci, ale nie tylko, lepiej się w ciągu 15-20 lat asymiluje w USA, niż Afroamerykanie po po 200-300 latach. To ziarno zła, nienawiści i poczucia poniżenia jest tak głęboko zasiane, że Murzyn prędzej poczuje się godnym człowiekiem w Europie (znam przykłady Afroamerykanów z armii USA, którzy zostali w Niemczech) niż w USA.

Naturalnie drugą stroną medalu jest agresywność murzyńskiej ludności we Ameryce. Slepa i brutalna.
          • malkontent6 Re: Ziarno zła 07.11.10, 16:05
            eva15 napisała:

> Murzyn prędzej poczuje się godnym człowiekiem w Europie

Ewciu, znowu bredzisz.

> Naturalnie drugą stroną medalu jest agresywność murzyńskiej ludności we Ameryce
            > . Slepa i brutalna.

Tylko w Ameryce? Poczytaj trochę o przestępczości wśród murzyńskiej ludności w Afryce.
          • tornson Re: Ziarno zła 08.11.10, 13:21
            eva15 napisała:

> Naturalnie drugą stroną medalu jest agresywność murzyńskiej ludności we Ameryce
            > . Slepa i brutalna.
            To wynika z sytuacji materialnej nie rasowej. Poprostu najwięcej Amerykanów żyjących w biedzie to Czarni i Latynosi, toteż wśród tych grup najwięcej jest przestępczości. Jakby nie patrzeć cały czas pomstuje 200 lata niewolnictwa i apartheidu które zepchnęło czarnych do nizin społecznych.
        • tornson Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 08.11.10, 13:18
          lubat napisał:

> Święta prawda, tylko z tego bynajmniej nie wynika jakieś prawo do "wyrównywania
          > rachunków".
          > A ja mam nieodparte wrażenie, że w mediach njusem jest zabójstwo kolorowego prz
          > ez białego, natomiast sytuacja, kiedy to biały/a jest ofiarą, przyjmuje się jak
          > o zwykłą codzienność i nawet wspomnienie o kolorze skóry sprawcy jest "rasizmem
          > ".
          Może dlatego że to czarni nie biali byli przez dekady niewolnikami a potem kolejne obywatelami drugiej kategorii. Może dlatego też że nieznane są raczej sytuacje by czarnoskóry sędzia faworyzował czarnego który dokonał jakiejś zbrodni, a przykładów gdy biali sędziowie naginali prawo na rzecz białych w sporze z czarnymi jest multum.
          • malkontent6 Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 08.11.10, 14:00
            tornson napisał:

> Może dlatego też że nieznane są raczej sytua
            > cje by czarnoskóry sędzia faworyzował czarnego który dokonał jakiejś zbrodni,

Masz dziwne poczucie humoru.
    • felusiak1 Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 06.11.10, 12:41
      nie "sedzia uznał" lecz 12 sędziów przysięgłych dało wiarę, że było to nieumyślne zabójstwo i odrzuciło morderstwo drugiego stopnia lub umyślne zabójstwo o co wniosła prokuratura.
      nie stało się to w ciemnym zakamarku bez swiadków lecz na peronie. ofiara stawiała opór co mozna obejrzeć na własne oczy: www.youtube.com/watch?v=nXWSgG-KNng&feature=related
      policjant twierdził, że chciał uraczyć stwaiającego opór elektrycznością

przed laty w nowym jorku czterech policjantów uraczyło czarnego imigranta garścią pocisków . zostali uniewinnieni przez jurorów
      • nihil-istka Re: Biały zabił czarnego. "Przypadkiem". Sąd uwie 06.11.10, 12:45
        Ja mam colta, magnum i snajperski karabin z luneta. Kazdemy czarnemu bandycie daje wybor broni z ktorej bedzie zastrzelony. ha,ha,ha,ha
    • bogumilka Bardziej wierzę sądowi amerykanskiemu niż tłumowi 10.11.10, 16:19
      jakiegokolwiek koloru.
      O poglądach Murzynów amerykanskich wiem doskonale. Radze spytać się Polaków z USA co myślą o Murzynach i o ich rzekomych przesladowaniach.
      Juz dawno nie biały rasizm jest problemem ale czarny rasizm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka