Dodaj do ulubionych

Co zawdzieczamy Iliczowi ?

11.11.10, 13:52
Piekny, uroczysty dzien - z rana wywiesilem flage.

I tak sobie pomyslalem:
gdyby nie Ilicz, uzywalbym dzis keyboardu z bukwami !

To wstydliwa tajemnica, ale przed I Wojna stopien mentalnej rusyfikacji Priwislenia siegnal zenitu.
Poza lewakami i anarchistami nikt po prawdzie nie kwestionowal isniejacego porzadku rzeczy.
Warszawiacy kwiatami zegnali idace na front rosyjskie jednostki !

Najwieksze nawet sukcesy Panstw Centralnych na froncie wschodnim, nie doprowadzilyby do tego, co osiagnal Lenin i jego kryminalna bratwa.
Po, tak czy inaczej, nieuniknionym zwyciestwie Ententy, Rosji przypadlyby oczekiwane lupy, to, co cwierc wieku pozniej okreslono, jako Ziemie Odzyskane plus zabor pruski i austriacki.
Powstaloby ponownie jakies ksiestwo, czy krolestwo polskie pod berlem carow i mialoby nawet mit zalozycielski - wspolna walke z Giermancem.

Kongresowiakow bez trudu przekupionoby autonomia i polaczeniem ziem etnicznie polskich, Wielkopolanie i tak cieplej patrzyli na Rosje, a Krakow po paru latach stanu wyjatkowego bylby, jak Kijow Zachodni.

Carat, moze nie tyle zwycieski, co ocalony, poszedlby na rozne liberalne koncesje, zwiekszyl swobody religijne i zezwolil na polonizacje administracji Priwislienia.

Jezyk polski stalby sie zabawka hobbystow, jak dzis dolnosaksonski Platt.
Dobrowolnie pokochalibysmy Matuszke R.
A diadi Lenina nie chcielismy !
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Polsza 11.11.10, 14:07
      jest wg Rosjan very OK. Poljaki maja tylko jedna wielka wade: nacjonalizm.

Bo i jak sie zastanowic, jak masz setki roznych narodowosci pod butem, to musisz byc internacjonalista. Forcement!

PF
      • nihil-istka Co Polsce Ilicz zawdziecza? 11.11.10, 14:49
        Lenin zawdziecza Polsce wielkiego siniaka na dupie od kopniaka, ktory dostal w wojnie 1920 roku.
      • br0fl0vski Re: Polsza 11.11.10, 18:43
        nareszcie w unii ten nacjonalizm wybije sie z glowy Polakom na zawsze
        • eva15 Re: Polsza 11.11.10, 18:59
          br0fl0vski napisał:

> nareszcie w unii ten nacjonalizm wybije sie z glowy Polakom na zawsze

Doookładnie. Razem z własną religią, własnymi tradycjami i małżeństwami heteroseksualnymi ma dokładkę.
        • mara571 niepredko, sadzac po tym co sie dzisiaj w Polsce d 11.11.10, 19:56
          zialo.
          • br0fl0vski Re: niepredko, sadzac po tym co sie dzisiaj w Pol 11.11.10, 20:03
            najskuteczniejsze sa zmiany powolne bo wtedy ludziska sie nie moga polapac co sie dzieje
            • mara571 wydaje mi sie, ze zaczynaja "kumac" 11.11.10, 20:34
              a jak sie kryzys poglebi....
              • br0fl0vski Re: wydaje mi sie, ze zaczynaja "kumac" 12.11.10, 00:14
                mara

jak nawet co bystrzejsi zaczna "kumac" to gdzie z tym pojda? kto ich kumania bedzie sluchal?
                • mara571 Re: wydaje mi sie, ze zaczynaja "kumac" 12.11.10, 14:28
                  na ulice i place?
                  • br0fl0vski Re: wydaje mi sie, ze zaczynaja "kumac" 12.11.10, 17:07
                    mara , dziecko drogie , decyzjie zapadly dawno co do przyszlosci panstw narodowych.

przeczytaj sobie co mowi naczelny eurobolszewik Herman Van Rompuy

po angielsku

www.dailymail.co.uk/news/article-1328568/Nation-states-dead-EU-chief-says-belief-countries-stand-lie.html
                    po googlarsku

translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Fnews%2Farticle-1328568%2FNation-states-dead-EU-chief-says-belief-countries-stand-lie.html&sl=en&tl=pl&hl=&ie=UTF-8
                    zalaczylem to co mowi sie otwarcie nie moge zalaczyc tego co mowi sie tylko w pewnych kregach. ludzie z dolow piramidy spolecznej zostali tak wytresowani ze wierza ze nic nie moga zrobic
                    • br0fl0vski ps 12.11.10, 17:10
                      to o czym mowi naczelny eurobolszewik nie jest niczym nowym, pisal o tym Marks, pisali inni jak lenin trocki. czas najwyzszy na realizacjie
                      • br0fl0vski Re: ps 13.11.10, 05:39
                        www.johnpilger.com/articles/the-party-game-is-over-stand-and-fight
                        po googlarsku

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&sl=en&tl=pl&u=http://www.johnpilger.com/articles/the-party-game-is-over-stand-and-fight&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhjgW4MV1A_w7HUa-SVGOc6ZWqH7ag

• mara571 van Rompuy 13.11.10, 13:33
                          jest dowodem na to, ze grupie Bilderberg brakuje personelu.
                          Bezbarwny facet, ktory przez samych Belgow nazwany jest Sfinksem, zostal zaproszony przez Fundacje Konrada Adenauera do wygloszenia "Mowy Europy" berlinskim Pergamonie. I to nomen omen 9 listopada (to ma byc tradycja, w przyszlym roku mowic bedzie Barosso).
                          W swojej mowie oficjalnie skrytykowal Merklel i Sarkoziego za narodowy egoizm. Po czym powiedzial jakie cele Bilderbergom przyswiecaja.
                          Dla mnie najzabawniejsze jest to, ze sam van Rompuy byl juz dlugie lata belgijskim ministrem a nawet krotko premierem. I doskonale wie jak trudno nawet w bogatym kraju pogodzic narodowe aspiracje dwoch nacji.
                          • mara571 ps. tym razem ode mnie 13.11.10, 13:43
                            prosze, daruj sobie te linki do tych zabawnych tlumaczen goolowskich.
                            Jakos sobie radze w trzech jezykach.
                            Orginalu mowy nie znalazlam, byla nadawana w czwartek na Deutsche Welle kilkakrotnie. Niestety nie slyszalam.
                            • br0fl0vski Re: ps. tym razem ode mnie 13.11.10, 16:28
                              linki do googlowskiego jezyka daje dla oglupialej milczacej wiekszosci ktorej nic sie nie chce.

ledwo naczelny eurobolszewik powiedzial swoje a juz na szczeblu prowincjonalnym widac reakcjie

A TAK REALIZUJE SIE DEMONTAZ PANSTWA NARODOWEGO NA SZCZEBLU PROWINCJONALNYM

www.rp.pl/artykul/2,563285.html
                              KAWALKI Z ARTYKULU POWYZEJ

– W tych zmianach widać, że Polska nie przekazuje swojej suwerenności in blanco – ocenia Paweł Zalewski, eurodeputowany PO. – Przewidziane są odpowiednie procedury cedowania kompetencji.

– Zniesienie RPP może przynieść nieznane jeszcze konsekwencje. Wolałbym, by była najpierw dyskusja na ten temat – zastrzega Kowal.

wystarycz przyjzec sie tym dwom kawalkom a od razu widac ze masy traktuje sie po staremu to znaczy jak kompletnych idotow.

co zas do van Rompuy to moze on jest bezbarwny ale robi swoja robote doskonale od samego poczatku gdy zostal "wybrany" w wewnetrznym glosowaniu komitetu eurokomisarzy tak jak Lenin prawie 100 lat wczesniej. wszystko idzie zgodnie ze skryptem. bo bilderbergom nie brakuje kasy i moga kupic sobie kazdego.
                              • malkontent6 Re: ps. tym razem ode mnie 13.11.10, 16:35
                                br0fl0vski napisał:

> bilderbergom nie brakuje kasy i moga kupic sobie kazdego.

Ciebie też? :)
                                • br0fl0vski Re: ps. tym razem ode mnie 13.11.10, 16:46
                                  aka mieliby ze mnie kozysz?j
                                  • br0fl0vski Re: ps. tym razem ode mnie 13.11.10, 16:48
                                    szkoda tracic czas na dydkusjie o mnie i szansach zatrudnienia mnie przez bilderbergow bo to temat bardzo wydumany.

a jak ci sie moj drogi malkontencie podobaja proponowane zmiany w polskiej konstytucji?
                                    • malkontent6 Re: ps. tym razem ode mnie 13.11.10, 17:04
                                      br0fl0vski napisał:

> szkoda tracic czas na dydkusjie o mnie i szansach zatrudnienia mnie przez bilde
                                      > rbergow bo to temat bardzo wydumany.

Maogli by Cię zatrudnić do swoich Web Brigades. :)

> a jak ci sie moj drogi malkontencie podobaja proponowane zmiany w polskiej kons
                                      > tytucji?

Jak byc może wiesz od wielu lat nie mieszkam w Polsce i nie we wszystkich sprawach jestem na bieżąco. Napisz w skrócie o co chodzi.
                                      • br0fl0vski Re: ps. tym razem ode mnie 13.11.10, 17:10
                                        widzisz wiekszosc ludzi woli tematy trywialne np ty wolisz o mine zamiast o zmianie konstytucji

a tu o tym ekspercie co to mowi ze Polska nie przekazuje niepodleglosci in blanco

pl.wikipedia.org/wiki/Paweł_Zalewski
                                        W 1990 ukończył studia na Wydziale Historycznym Uniwersytetu Warszawskiego ze specjalnością edytorską.

W latach 1989–1991 był doradcą ministra edukacji narodowej.

to prawdziwy ekspert juz doradzal w w ministerstwie zanim skonczyl studia . nie dziwi wiec ze nie mogl sobie w Polsce miejsca znalesc (te ciagle zmiany partii) i poszedl do brukseli
                                        • mara571 sorry, ale chyba studiowal juz wczesniej 13.11.10, 17:21
                                          skoro nalezal do NZS. Pupikami dziekanow, szczegolnie na wydzialach humanistycznych, to czlonkowie NZS nie byli. W latach 80-tych.
                                          • br0fl0vski Re: sorry, ale chyba studiowal juz wczesniej 13.11.10, 17:31
                                            sama widzisz komu wierzyc wikopedia same potrafi sie edytowac kilka razy na dzien mimo tego stanie sie podstawowym zrodlem informacji nikomu to nie przeszkadza , zyjemy przeciez w salonie krzywych zwierciadel.
                                    • mara571 do obydwu panow 13.11.10, 17:12
                                      w tego tekstu i wypowiedzi nie wynika dokladnie o jakie zmiany chodzi.
                                      W sprawie euro jestem bardziej sceptyczna, nie sadze aby Polska w ciagu nastepnych 5 lat mogla go przyjac. Chyba, ze Goldmany tak beda grac zlotowka, ze nie bedzie wyjscia.
                                      Godne pochwaly jest zmiejszenie liczby poslow, bo jest ich stanowczo za duzo.
                                      Na pewna zmiane w Konstytucji jest juz chyba za pozno: w Niemczech Peter Gauweiler wniosl skarge po ratyfikacji Traktatu Lizbonskiego przez Budestag. Niemiecki Trybunal Konstytucyjny uznal czesciowo jego skarge.
                                      • br0fl0vski Re: do obydwu panow 13.11.10, 17:29
                                        mara
                                        "informacje" przekazywane dolom spolecznym nie musza byc kompletne (tu odsylam do naszego wiekiego rodaka Zbyszka Brzezinskiego) bo i po co nikt dolow o zgode nie pyta. nawet zmiany konstytucji nie sa konieczne bo wszelkie umowy miedzynarodowe stoja ponad konstytucja. liczba poslow nie ma znaczenia. skutecznie zastapilyby ich automaty do totolotka. ale musza byc by dolom spolecznym dac iluzje wyboru. ten kawalek o ograniczeniu liczby "automatow " do glosowania jest po to by przyciagnac uwage dolow do rzeczy nieistotnych. kazdy kraj ma swoja specyfike wiec zmiany przebiegaja inaczej cel jest ten sam , likwidacja panstwa narodowego a dalej likwidacja wszelkiej formy oddolnej organizacji spolecznej.

co jest istotne dla mnie w artykule rzepy to to ze podejmuje sie decyzje ktorych konsekwencje sa nie do przewidzenia( trzeba byc idiota zeby w to wierzyc bo gdyby to bylo prawda to znaczylony ze jestesmy rzadzenia przez idiotow) i ten kawalek o przekazywaniu niepodleglosci w sposob zorganizowany a nie in blanko to dobry przyklad nowomowy. przypomina mi to stare powiedzonko " bociana jebal szpak pozniej nastapila zmiana szpak jebal bociana"

z innej beczki, wyslalem ci emaila na gazete
                                        • mara571 to wlasnie wywalczyl Gauweiler 13.11.10, 17:47
                                          ze niekoniecznie "wszelkie umowy miedzynarodowe stoja ponad konstytucja" (niemiecka).
                                          S.P. Lech Kaczynski i jego brat zle rozegrali podpis pod Traktatem Lizbonskim.
                                          Zreszta Jarek skompletowal tak beznadziejny sklad Trybunalu Konstytucyjnego, ze tylko plakac.
        • malkontent6 Re: Polsza 11.11.10, 21:37
          br0fl0vski napisał:

> nareszcie w unii ten nacjonalizm wybije sie z glowy Polakom na zawsze

Tylko Polakom? A co z innymi?
          • br0fl0vski Re: Polsza 11.11.10, 22:58
            alez oczywiscie ze wszystkim innym tez bo sa przeciez obywatelami eurokolchozu. nacjonalizm jest niebezpieczny, no moze przetrwa w restauracjach
            • malkontent6 Re: Polsza 11.11.10, 23:36
              br0fl0vski napisał:

> alez oczywiscie ze wszystkim innym tez bo sa przeciez obywatelami eurokolchozu.

Nie mam pojęcia skąd się bierze w Tobie tyle optymizmu. EU istnieje już dość długo a nacjonalizm ma się całkiem dobrze, czego sam swego czasu doświadczyłem w Nadrenii Westfalii i w kilku innych miejscach.
              • br0fl0vski Re: Polsza 12.11.10, 00:13
                twoj blad polega na uzyciu zlej skali czasowej. takie transformacje potrzebuja skali przynajmniej 100 paro letniej. radze poczytac futurologow oplacanych przez UE. to sa powolne procesy wymagajace wielokrotnego przepisywania podrecznikow historycznych. zerwaznia wiezi miedzy pokoleniowej. zmiany w krajobrazie architektonicznym. na to potrzeba czasu. ludze moga nawet mowic w swoim jezyku utraca natomiast zwiazek z przeszloscia. reszta jest juz prosta
                • br0fl0vski Re: Polsza 12.11.10, 05:22
                  www.dailymail.co.uk/news/article-1328568/Nation-states-dead-EU-chief-says-belief-countries-stand-lie.html
                  na wierchuszce eurosowietu przestano juz ukruwac intencje co do przyszlosci krajow narodowych . niestwty chamy byly tak dlugo trenowane ze nie pojmuja tego
                • malkontent6 Re: Polsza 12.11.10, 14:38
                  br0fl0vski napisał:

> twoj blad polega na uzyciu zlej skali czasowej. takie transformacje potrzebuja
                  > skali przynajmniej 100 paro letniej.

Plączesz się w zeznaniach. Napisałeś wcześniej:

"nareszcie w unii ten nacjonalizm wybije sie z glowy Polakom na zawsze "

co sugeruje, że to ma być szybki proces a teraz bredzisz coś o ponad 100 latach. Za 100 lat może już nie być EU.
                  • br0fl0vski Re: Polsza 12.11.10, 17:00
                    widzisz malkontent ja nic nie sugeruje ja powiedzialem co sie stanie i dalj wyjasnilem wyjasnilem jak to bedzie czasowo wygladac. ja zalaczylem nawet przemowienie najwazniejszego eurobolszewika (ktory mowi o tym prosto z mostu ) jak nawet to przemowienie czytales to pewnie tak zeby tego nie zrozumiec. i ku... dalej z maniackim uporem probujesz temu zaprzeczac. nie wiem czemu, czy juz sie taki urodziles, czy moze wypadles z kolyski, a moze gmo food i woda fluorowana zdupczylu ci ta szara mase miedzy uszami. o czym z toba dyskutowac , nie zauwazasz rzeczy oczywistych.
                    • malkontent6 Re: Polsza 12.11.10, 17:09
                      br0fl0vski napisał:

> wyjasnilem jak to bedzie czasowo wygladac.

To ja napiszę teraz, że za ponad 100 lat koty będą latać a psy dupami szczekać. Jest mało prawdopodobne, że będziemy tak długo żyć więc mogę bezpiecznie wygłaszać takie tezy.

P.S. Przemówień polityków już od dawna słucham jednym uchem.
                      • br0fl0vski Re: Polsza 12.11.10, 17:16
                        zyjesz tak jak wielu innych ludzi dla komfortu psychicznego z glowa w dupie wiec gowno widzisz
                        • malkontent6 Re: Polsza 12.11.10, 17:19
                          Na szczęscie są jeszcze mądrzy ludzie na Forum Swiat. Taki broflovski na przykład.
                        • br0fl0vski ps 12.11.10, 17:20
                          i nie probuje cie wcalale obrazic , moze nawet jestes klawy chlop z ktorym upilbym sie na umor. probuje tylko tobie i innym oczy otworzyc
                          • malkontent6 Re: ps 12.11.10, 17:24
                            Nie obawiaj się, niełatwo mnie obrazić. :)

A skąd masz pewność, że to Twoje oczy są otwarte a nie moje?
                            • br0fl0vski Re: ps 12.11.10, 18:13
                              nie zastrzegam sobie monopolu na prawde i zawsze zachecam do sprawdzania tego o czym pisze. lata spedzone w bibliotekach przekonaly mnie ze obraz prezentowany przez media ma niewiele wspolnego z rzeczywistoscia
                              • malkontent6 Re: ps 12.11.10, 18:41
                                br0fl0vski napisał:

> obraz prezentowany przez media ma niewiele wspolnego z rzeczywistoscia

Mam identyczne zdanie na ten temat.
    • eva15 Re: Co zawdzieczamy Iliczowi ? 11.11.10, 19:07
      borrcia, wujkowi Iliczowi zawdzięczamy przenikliwe stwierdzenie:

"Kapitaliści sprzedadzą nam sznurek, na którym ich powiesimy."
      /Źródło: „Socjalizm a wojna”, 1915/

Wujek Lenin pomylił się tylko sądząc, że zrobią to radzieccy bolszewicy, tymczasem zrobią to Chińczycy.
      • eva15 Re: Co zawdzieczamy Iliczowi ? 11.11.10, 19:10
        No i jeszcze zawdzięczamy mu wiersze naszej wspaniałej noblistki, jak np ten

Grób w którym leży ten
        nowego człowieczeństwa Adam
        wieńczony będzie kwiatami
        z nieznanych dziś jeszcze planet.

/ Wisława Szymborska: "Lenin"/
    • br0fl0vski Re: Co zawdzieczamy Iliczowi ? 11.11.10, 19:49
      bolszewicy bez pomocy finansowej padliby na ryj bardzo szybko.

kto im dal szmal?

odpowiedz w linkach

www.reformed-theology.org/html/books/bolshevik_revolution/

www.archive.org/search.php?query=Sutton--Western-Technology%20AND%20collection%3Aopensource
    • l-oxo-l Re: Co zawdzieczamy Iliczowi ? 11.11.10, 19:57
      Gdyby nie ten syfilityk Polska nie odzyskałaby niepodległości i nie utzrzymałaby jej do 1939 roku.
      Może więc jakiś pomniczek lub uliczka by się przydała?
    • jk2007 nie tylko Eva15 :-) 11.11.10, 22:37
      podziwia Rosje
      dalnie-strani.livejournal.com/101930.html?mode=reply&style=mine
      • eva15 Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 11.11.10, 23:21
        Nie podziwiam Rosji, bo jak na podziwanie zbyt dużo popełniła błędów. Wybitni politycy pojawiają się w KAZDYM kraju niezwykle rzadko, ale podczas gdy gdzie indziej jest sporo przeciętniaków, Rosja miała za dużo wariatów, którzy ją niszczyli.
        Trudno to podziwać. Ale lubię Rosję i widzę, że mimo nagromadzenia własnych i cudzych szaleńców ma w sobie siłę Wańki wstańki - jeśli już coś podziwiać to właśnie to. Podobnie zresztą jak i u Niemców.
        • malkontent6 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 11.11.10, 23:38
          eva15 napisała:

> Ale lubię Rosję i widzę, że mimo nagromadzenia własnych i c
          > udzych szaleńców ma w sobie siłę Wańki wstańki - jeśli już coś podziwiać to wła
          > śnie to. Podobnie zresztą jak i u Niemców.

No ta, te dwa kraje mają dużo cech wspólnych. :)
          • eva15 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 11.11.10, 23:43
            Owszem mają, również w sensie pozytywnym. Umieć podnosić się z upadku do duża sztuka.
            Ciekawe, czy Anglosasi ją opanują....
            • malkontent6 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 11.11.10, 23:54
              eva15 napisała:

> Ciekawe, czy Anglosasi ją opanują....

Wielka Brytania nadal jakoś istnieje.
              • eva15 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 12.11.10, 00:00
                No to, jak na ogół zresztą, nie rozumiesz o czym piszę. Wiadomo, że GB istnieje. Nawet i Wlochy istnieją, ale Cesarstwem Rzymskim już nie są i nigdy się z tego upadku nawet po części nie podniosły. Podobnie jak Grecja ze swej dawnej potęgi - ale też istnieje. Tak więc o tyle rokowania dla GB są dobre, będzie istnieć.
                • eva15 Eva15 ma nieco bardziej skomplikowane poglądy 12.11.10, 00:06
                  to była errata
                • malkontent6 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 12.11.10, 03:41
                  eva15 napisała:

> Nawet i Wlochy istnieją, ale Cesarstwem Rzymskim już nie są i nigdy się z te
                  > go upadku nawet po części nie podniosły. Podobnie jak Grecja

Oh, Ewciu, Ewciu, bo czasami trudno Cię zrozumieć.

Rozmawiamy w kontekście Rosji, która nigdy nie była tym, czym Włochy i Grecja już nie są.
                  • br0fl0vski Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 12.11.10, 06:41

www.reuters.com/article/idUSTRE6AA1CP20101111
                    en.wikipedia.org/wiki/Great_Leap_Forward
                  • eva15 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 13.11.10, 00:23
                    Jeśli zaprzeczasz Rosji/ZSRR historyczną mocarstwość, to o czym moża z tobą poważnie rozmawiać?
                    • malkontent6 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 13.11.10, 01:01
                      Ewciu, podałaś przykład Rzymu i Grecji, które do pewnego stopnia były kolebkami naszej kultury. Ich osiągnięcia to dużo więcej niż agresywna polityka w stosunku do sąsiadów.
                      • eva15 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 13.11.10, 01:11
                        Tylko, że ja nie mówię o osiągnięciach kulturowych Rosji (choć ite są wcale nie małe) , lecz o podziwie dla jej fenomenu Wańki wstańki. Jeśli w ogóle za coś, to właśnie za to ją podziwiam,. A tego ani Włochy ani Grecja nie mają i mieć nie będą. I podejrzewam, że GB też nie. Podobnie jak wcześniej zresztą Hiszpania czy Portugalia.
                        Mało jest w Europie Waniek wstaniek - tych fenixów z popiołów. Rosja i Niemcy niewątpliwie nimi są.
                        • malkontent6 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 13.11.10, 01:15
                          Ewciu, masz rację, Rosja/ZSRR pada i wstaje. Ale pada z dość niskiego pułapu. :)
                          • eva15 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 13.11.10, 01:17
                            Bez sensu - kto ten pułap ustala?
                            • malkontent6 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 13.11.10, 15:40
                              eva15 napisała:

> Bez sensu - kto ten pułap ustala?

Ustala świat, Ewciu. Bezstronni obserwatorzy.
                    • eva15 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 13.11.10, 01:02
                      eva15 napisała:

> Jeśli zaprzeczasz Rosji/ZSRR historyczną mocarstwość, to o czym moża z tobą pow
                      > ażnie rozmawiać?

Odmawiasz, nie zaprzeczasz, sorry.
        • jk2007 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 11.11.10, 23:51
          eva15 napisała:
          siłę Wańki wstańki - jeśli już coś podziwiać to właśnie to.

ach ta kobieca przenikliwosc!
          • eva15 Re: Eva15 ma nieco bardziej spomplikowane poglądy 12.11.10, 00:03
            Ach ta męska argumentacja oderwana od meritum i skierowana na płeć.
            • jk2007 zapomnialem dodac 12.11.10, 00:09
              ybelov.ya.ru/replies.xml?item_no=1435
              eva15 napisała:
              > Ach ta męska argumentacja oderwana od meritum i skierowana na płeć.

moze wlasnie to takie poczucie humoru?

• eva15 Re: zapomnialem dodac 12.11.10, 00:14
                Wiem, znam, często jest to poczucie humoru jest przez mężczyzn używane. Takie mają humory, gdy argumenty zniknęły.
                • jk2007 Re: zapomnialem dodac 12.11.10, 00:25
                  eva15 napisała:
                  > Wiem, znam, często jest to poczucie humoru jest przez mężczyzn używane. Takie mają humory, gdy argumenty zniknęły.

napisalem bez ironii o przenikliwosci...

• eva15 Re: zapomnialem dodac 12.11.10, 00:34
                    Może, ale ja nie lubią przymiotnikowych ocen - czyli używania określeń dla podmiotu (tu podmiotem jest przenikliwość) typu kobieca, męska , białych, czarnych, garbatych czy homoseksualnych. Jeśli coś jest przenikliwe, to jest SAMO w sobie, przymiotnik psuje, zniekształca treść. To tak jak z różnicą między demokracją a demokracją socjalistyczną (tudzież dziś neoliberalną). Demokracja jest w swej definicji JEDNA, albo jej nie ma.
                    • jk2007 Re: zapomnialem dodac 12.11.10, 00:43
                      unikam typu unisex, wole męskość i kobiecość
                      • eva15 Re: zapomnialem dodac 12.11.10, 00:53
                        jk2007 napisał:

> unikam typu unisex, wole męskość i kobiecość

Ja też - ale w życiu prywatnym. Sex to sprawa osobista, wręcz intymna i z tego swój urok czerpie.
                        Używanie go jako narzędzia w dyskusji do niczego intelektualnie nie prowadzi, bo sex to emocje nie rozum.
    • j-k no jednak troche 11.11.10, 22:41
      NEP - byl projektem doskonalym.
      (jak na tamte czsy komunistycznej poruty)

Lenin przynajmniej probowal
      wydostac sie z piekla
    • jk2007 wdzieczna Etiopia 11.11.10, 22:56
      www.youtube.com/watch?v=Ic8cN5JXGyc&feature=player_embedded
    • eva15 Re: Co zawdzieczamy Iliczowi ? 12.11.10, 01:12
      borrcia spłodziŁ:
      >Jezyk polski stalby sie zabawka hobbystow, jak dzis dolnosaksonski Platt.

Saksończycy jednak nie narzekają. Dopiero by wyglądali jako samodzielne państwo.
      • borrka Tez, Efcia, nie narzekam. 12.11.10, 09:52
        Dzieki dolnosaksonskim Piefkes, mowie pieknym Hochdojczem, a nie jakims italo-austriackim Kauderwelschem.
        • jk2007 Re: Tez, Efcia, nie narzekam. 12.11.10, 10:24
          borrka napisał:

> Dzieki dolnosaksonskim Piefkes, mowie pieknym Hochdojczem, a nie jakims italo-austriackim Kauderwelschem.

raczej borrcia mowisz Hochlackim
          www.youtube.com/watch?v=EdH1d1UMKPE&feature=related
        • br0fl0vski Re: Tez, Efcia, nie narzekam. 12.11.10, 10:31
          zapomnialem zapytac jaka flage wywyesiles wczoraj, ta niebieska z 12 gwiazdami?
    • nihil-istka Co zawdzieczamy syfilytykowi Leninowi? 12.11.10, 17:18
      To syfilytyk Lenin zawdeziecza Polsce kopa w dupe jaki dostal w przegranej wojnie przeciw Posce w 1920 roku. Na Moskwe rodacy, bic kacapow.
      • mongolszuudan Re: Co zawdzieczamy syfilytykowi Leninowi? 14.11.10, 06:57
        nihil-istka napisała:

> To syfilytyk Lenin zawdeziecza Polsce kopa w dupe jaki dostal w przegranej wojn
        > ie przeciw Posce w 1920 roku. Na Moskwe rodacy, bic kacapow.

Вперёд, параноик!
        • mongolszuudan Re: Co zawdzieczamy syfilytykowi Leninowi? 14.11.10, 07:04
          Только сначала купи у своих американцев себе парочку запасных жоп, потому что потому что твою собственную задницу так натянут на Царь-Пушку, что конец ствола этой пушки выйдет на 2 метра наружу из твоей вонючей пасти.
    • jk2007 Pilsudski 13.11.10, 23:02
      родители будущего восстановителя польского государства были двоюродными братом с сестрой. Юзеф Винцента был женат на своей кузине из зажиточного рода Биллевичей. Из-за близкого родства молодоженов, они вынуждены были обратиться за разрешением на брак к местному епископу. Биографы Пилсудского полагают, что близкое родство супругов стало причиной высокого процента отклонений от нормы среди их детей. Младший сын Каспар стал отъявленным клептоманом. Старший, известный этнограф Бронислав, заразившийся в ссылке венерической болезнью, в 1918 году покончил жизнь самоубийством. Старшая дочь Хелена была умственно отсталой, а другая дочь, Мария, сошла с ума в зрелом возрасте.
      www.pravda.ru/culture/literature/rusliterature/19-09-2008/284214-pils-0/#
      • jk2007 Re: Pilsudski 13.11.10, 23:03
        www.e-reading.org.ua/bookreader.php/104433/Matveev_-_Pilsudskiii.html
    • wdajcz Re: Co zawdzieczamy Iliczowi ? 15.11.10, 17:43
    • nihil-istka ten kochany carat 15.11.10, 18:03
      ten carat to kochanay byl. Utopil we krwi powstanie listopadowe i styczniowe i zeslal tysiace polskich patriotow na katorge na Sybir. Bolszewicy syfilyka Lenina byli jeszcze bardziej kochani i zeslali miliony Polakow na katorge na sybir. A walcie sie kacapy, bo wam na spolke z amerykanami mordy skujemy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka