Dodaj do ulubionych

Glowny Wanka nad Wisla.

05.12.10, 15:15
OK.
Wroc, bede mily - Pan Prezydent FR Dmitrij Medwiedew odwiedza Polske.

Ja sobie zdaje sprawe, ze droga do pelnego porozumienia daleka.
W swiadomosci elit i spoleczentwa Rosji, nie dojrzal jeszcze problem zwrotu naszych prastarych ziem smolenskich i zaplacenia reparacji wojennych ofiarom oblezenia Kremla w 1612 i perfidii Iwana Susanina.

Ale nie od razu Miedwiedkowo zbudowano.
I ja naprawde ciesze sie z tej wizyty nie ze wzgledow politycznych, ale z nadziei ze przyhamujuje ona, nakrecana od paru lat wzajemna niechec Polakow i Rosjan.
Bo to jest glupota pierwszej wody i wina lezy po obu stronach.
Nawet ja mam swoj skromny udzial.

Glowne problemy polityczne zostaly tak naprawde mocno wytlumione.
Widac dobra wole i polityczny interes Waniek, a Jankami rzadzi Donek, a nie "kochajacy braci Moskali" Yaro :).

Takze ... positive thinking angesagt.
Witaj Dima - ja sie ciesze.

Obserwuj wątek
    • polski_francuz Nie od razu Krakow zbudowano 05.12.10, 15:36
      Ale postep w stosunkach jest i bardzo dobrze.

PF
    • eva15 Glowny Wanka nad Wislę się nie wybiera 05.12.10, 15:38
      Z tego co wiem, to główny Wańka, zwany częściej samcem alfa, nad Wisłę się nie wybiera.

> Bo to jest glupota pierwszej wody i wina lezy po obu stronach.
      > Nawet ja mam swoj skromny udzial.

Borrcia, jak padnie hasło to znów staniesz w 1.szeregu krytyków. Owilże i przymrozki są naprzemienne. Poczekamy na zmianę pogody i zobaczymy, jak zareagujesz. Jestem przekonana, że tak jak piszę powyżej. Taki już twój los...
      • nihil-istka medwiedie i piukiny przemina 05.12.10, 15:49
        Medwiedie i Piukiny przemina a Najjasniejsza Rzeczypospolita trwac bedzie.
        • misterpee Re: Zwrot prastarych ziem smolenskich 05.12.10, 16:34
          nie zapominajcie o Moskwie. Nihilistka bedzie w pierwszym szeregu walczyc o te ziemie.
          miejmy nadzieje ze nikt nie zakluci stworzenia nowego piorzadku i porozumienia w Europie.
          Wiec przeczytajmy co o wizycie Dimki sadzi pan Michalkiewicz:
          Podczas kiedy z jednej strony zasypuje nas śnieg, niby na jakiejś okropnej Syberii, a z drugiej – zachodzimy w głowę nad przyszłością poglądu, że nie forsa, tylko „Polska Jest Najważniejsza” – na szczytach władzy trwają gorączkowe przygotowania do wizyty rosyjskiego prezydenta Dymitra Miedwiediewa. Już tam pewnie generał Jaruzelski odpowiednio wytresował prezydenta Bronisława Komorowskiego, kiedy przed Dostojnym Gościem dygnąć, a kiedy mu się nadstawić, więc miejmy nadzieję, że i on potrafi prezydentowi Miedwiediewowi dogodzić tak samo, jak generał Jaruzelski potrafił dogodzić Leonidowi Breżniewowi, Jurijowi Andropowowi, Konstantemu Czernience, Michałowi Gorbaczowowi, no i oczywiście – Włodzimierzowi Putinowi. Z tego punktu widzenia nawet w niespodziewanym ataku zimy można dopatrywać się szczęśliwego znaku – że na powitanie Dostojnego Gościa cały nasz nieszczęśliwy kraj upodabnia się nie tylko do Rosji, ale nawet – do okropnej Syberii.
          • darekvtb Re: Zwrot prastarych ziem smolenskich 06.12.10, 08:45
            "nie tylko do Rosji, ale nawet – do okropnej Syberii"

A co? To Syberia juz nie Rosja !?
            Takie zmiany, a ja ich przeoczylem..
            • walter622 Witaj Darekvtb! 06.12.10, 11:33
              darekvtb napisał:
              > A co? To Syberia juz nie Rosja !?

Spoko, to tylko facio z "listkiem" ma przewidzenia.
              W zamian za polecany film - J.Morfessi (też na własny pogląd na temat Syberii).

www.youtube.com/watch?v=0lIYB86K0bw
      • walter622 Witaj Evo15 05.12.10, 17:02
        eva15 napisała:
        > Odwilże i przymrozki są naprzemienne.
        Owszem, jest to stan przejściowy, na istotne zmiany się nie zanosi. Padnie trochę banalnych sloganów i na tym się to wszystko skończy.
        Znamienne - za "naprawianie" stosunków zabrali się ci sami, którzy dotychczas solidnie się
        przyłożyli do ich psucia, co dobitnie wskazuje, że mamy do czynienia z taktycznym manewrem, a nie trwałą tendencją.
        Nawet głupiutki wacek nadal siedzi w Moskwie i pisze swoje idiotyzmy. Jak by w rzeczy samej mieliśmy do czynienia z poważnymi zmianami to w pierwszej kolejności ten żałosny facio by zniknął z horyzontu by swoją zakłamaną pisaniną nie irytował Rosjan.
        • darekvtb Re: Witaj Walter! 06.12.10, 08:55
          "Nawet głupiutki wacek nadal siedzi w Moskwie.."
          Nie wiem czy nadal siedzi, bo go juz dawno na polskiej mszy nie widzialem..

Bylem wczoraj w kinie na filmie polecanym recenzja z www.vz.ru : Тюльпан. Polecam Ci sciagnac go Torrentom, bo na pewno Ci sie spodoba. Laureat z Cannes2008, o wspolczesnym Kazachstanie, z humorem i bardzo naturalistyczny. Ja czegos takiego nie ogladalem juz baardzo dawo.
          • walter622 Re: Witaj Darekvtb 06.12.10, 11:18
            darekvtb napisał:
            > Nie wiem czy nadal siedzi, bo go juz dawno na polskiej mszy nie widziałem..

Zawsze twierdziłem, że taką pisaninę, w wydaniu głupiutkiego waceka, można z powodzeniem uprawiać,nie ruszając się z Warszawy. Jego zniknięcie, faktycznie musi niepokoić.

Może się umył i zmienił koszulę (z tej czerwonej) ?
            A tak na poważnie, ostatecznie jego zniknięcie można tłumaczyć na dwa sposoby:
            - znalazł się jakiś prawdziwy katolik i odprowadził tą zbłąkaną owieczkę do jemu podobnej trzódki na Bolszoj Spasoglaniszczewskij pereułok.
            - wacek zabłądził (wiadomo, że z miejscowej geografii był zerem - mylił nawet twerszczyznę z rjazańszczyzną) i po pijaku zwalił się do jakiejś zaspy. Nic straconego - na wiosnę jego obowiązkowo odnajdą.

Za film - wielkie dzięki. Obowiązkowo jego zobaczę ( niestety dopiero w weekend). Mamy w firmie urwanie głowy (co jak co zbliża się koniec roku).
    • igor_uk borcia,co cie jest? 05.12.10, 16:22
      Potrafisz zaskoczyc (powtarzam sie).Nawet zarcik cie sie udal (usmialem sie,a przy okazji pomyslalem,czy nie wystapic do Polski o jakies odszkodowanie).

> Glowne problemy polityczne zostaly tak naprawde mocno wytlumione.<

Z tym nie moge sie zgodzic.Oni nie stali wytlumione ,a tylko przy nich przestali histeryzowac.
      Bardzo sie ciesze,ze ty cieszysz sie. I mam nadzieje,ze Ewa myli sie co do twoich zmian ,mnie sie wydaje ,ze to trwale.
      • eva15 Re: borcia,co cie jest? 05.12.10, 16:43
        igor_uk napisał:

> Bardzo sie ciesze,ze ty cieszysz sie. I mam nadzieje,ze Ewa myli sie co do twoich zmian ,mnie sie wydaje ,ze to trwale.

Niestety, Ewa się raczej napewno nie myli.....
        • walter622 Re: borcia,co cie jest? 05.12.10, 16:55
          eva15 napisała:
          > Niestety, Ewa się raczej na pewno nie myli.....

W przypadku oceny zachowania borrata niewątpliwie ma rację. Jaki interes w całym tym dzisiejszym zamieszaniu ma chochoł, który do niedawna wychwalał waleczność upowców?
          Co najwyżej jego zmiana jest przetrwalnikowym stanem - w Kijowie Batmana pogonili,
          Julka rozpaczliwie tłumaczy się w prokuraturze z przekrętów, więc borrat jeżeli chce
          przetrwać musi się przykleić do Janukowycza.
          • eva15 Re: borcia,co cie jest? 05.12.10, 17:08
            Trudno tu się mylić, skoro tacy ludzie nie mają w gruncie rzeczy własnego zdania i poglądów. przyjdą zmiany na gorsze, wrócą stare poglądy. Przyjdą zmiany na lepsze - wróci to, co teraz mamy.
            • walter622 Re: borcia,co cie jest? 05.12.10, 17:31
              eva15 napisała:
              > Trudno tu się mylić, skoro tacy ludzie nie mają w gruncie rzeczy własnego zdania
              > i poglądów.

Grunt by mieli stale zapewniony dostęp do taniej politury.
              • eva15 Re: borcia,co cie jest? 05.12.10, 17:36
                Dokładnie...
      • walter622 Witaj Igor_uk 05.12.10, 16:46
        To tylko skutek spożycia przez borrata politury do mebli. Jak wytrzeźwieje z pewnością zmieni zdanie.
        Zaraz borracik zacznie rozpisywać się o czerwonych myszkach i kgb.
        • igor_uk Ewa ,walter. 05.12.10, 17:15

Zauwazylis cie moze,ze mnie nie bylo z wami tu na forum dosc dlugi czas.Dla tego zmiana w borrka dla mnie jest wyrazista i ja by powiedzial zasadnicza.Oncos wspominal o Kaczynskim,ze to tak na niego wplynelo wszystko co sie stalo sie z Kaczynskimi. Moze jego zmiane podyktowane tym,ze wierzy ,ze smierc Lecha to nie przypadek,a tylko celowe dzialanie sluzb rosyjskich,to by wytlumaczylo skad te zmiany i mozno bylo by powiedziec,ze dopoki zycie mu bedzie mile,on bedzie zawsze cieszyc sie razem z nami.
          • eva15 Re: Ewa ,walter. 05.12.10, 17:19
            Ha, ha, ha, dobre, ale to nie to, nie ta przyczyna.
    • przyjacielameryki Re: Glowny Wanka nad Wisla. 05.12.10, 17:28
      Prezydent Miedwiediew przyjeżdża do Polski zabiegać o udział Polski w modernizacji zacofanej Rosji, podobnie jak Putin w Berlinie. No cóż, prośbę Prezydenta Rosji polskie władze powinny chyba jednak rozważyć w myśl zasady, że słabszemu należy pomóc!
      • eva15 Re: Glowny Wanka nad Wisla. 05.12.10, 17:35
        przyjacielameryki napisał:

> Prezydent Miedwiediew przyjeżdża do Polski zabiegać o udział Polski w moderniza
        > cji zacofanej Rosji, podobnie jak Putin w Berlinie. No cóż, prośbę Prezydenta R
        > osji polskie władze powinny chyba jednak rozważyć w myśl zasady, że słabszemu n
        > ależy pomóc!

Tak, jest i wysłać znane polskie koncerny - Siemensa, Bayer, Man, Linde, Merck, BASF, SAP, ThyssenKrupp, BMW, VW i całą resztę na pomoc!
        • igor_uk Re: Glowny Wanka nad Wisla. 05.12.10, 18:38
          Ewa,jak czytam posty przyjacielaameryaknskiego,to zawze zostanowiam sie nad jedny-on wierzy w to co pisze? Co sadzisz o tym?
          p.s. wiem ,ze to nie tak wazna osoba,ale chodzi o poznanie dosc dziwnej psychiki tego czlowieka.
          • eva15 Re: Glowny Wanka nad Wisla. 05.12.10, 23:20
            Igor, myślę, że szkoda na to czasu.
        • swiblowo Re: Glowny Wanka nad Wisla. 05.12.10, 22:09
          Hhhehehheeee!!!
          Nie, On chce zaprosic Hermaszewskiego na dowodce ROS KOSMOS a Sklodowska - Curie na ministra ROS ATOM.
          • igor_uk Re: Glowny Wanka nad Wisla. 05.12.10, 23:05
            swiblowo, to w cale nie jest glupi pomysl.zwlaszcza Sklodowska - Curie na ministra ROS ATOM.
          • eva15 Re: Glowny Wanka nad Wisla. 06.12.10, 02:11
            swiblowo napisała:

> Hhhehehheeee!!!
            > Nie, On chce zaprosic Hermaszewskiego na dowodce ROS KOSMOS a Sklodowska - Curi
            > e na ministra ROS ATOM.

I dlatego jedzie do Berlina a nie do Warszawy!
    • l-oxo-l Re: Glowny Wanka nad Wisla. 05.12.10, 17:35
      "nakrecana od paru lat wzajemna niechec Polakow i Rosjan"- z której choinki się urwałeś borrat?

U Ruskich niechęci w stosunku do Polaków nie ma i nie było. Polska w świadomości Ruskich nie zajmuje centralnego miejsca więc Ruscy niewiele o Polsce mówią , myślą , piszą , lubią i nielubią.
      Przeciętny Ruski nie ma wyrobionego zdania na temat chęci czy niechęci w stosunku do Polski.

Odwrotnie jest u Polaków. Tu Ruscy są na językach codziennie i co chwilę. To chleb powszedni polskich mediów i jeden z podstawowych punktów programu.
      • misterpee Re: O Polakach, O Rosjanach 05.12.10, 19:40
        Swieta prawda, Polska nie wazna dla przecietnego Rosjana, dla rzadu tak. Dlatego byly uroczytosci w Katyniu, ktore komus udalo sie storpedowac i uzyc jako bron przeciw Rosji.
        Rosja miala 1000 razy wiecej stalinowskich katyniow, rosja w tej chwili nie ma co Polsce oddawac bo ziemie zabrane naleza do Litwy, Ukrainy i Bialorusi.
        Przemiany ustrojowe w Rosji sa niezwykle wazne dla calego swiata, ten wielki kraj nie bedzie wreszcie kontrolowany przez obcych.
        Czy forumowi neokoni wierza w to co pisza? Chyba tak - wyglada ze zawisc jaka maja do Polski wyssali w stalinowskim zloblu, jest to zawisc do idei i do narodu polskiego. Ich jadliwe posty sa tolerowane przez GW, co jest nieporownywalne z watkami polskich autorow. Lektura ich tworczosci daje nam mozliwosc poznania ideologi jaka reprezentuja. Dyskutowanie z nimi nie ma sensu. choc czasami pasja bierze.
        • l-oxo-l Re: O Polakach, O Rosjanach 05.12.10, 19:53
          Gdyby Ruscy częściej zaglądali na GF pewnie wiedzieliby co sądzą o nich Polacy i ich stosunek do Polski stałby zupełnie inny. Z całą pewnością Polska zajęłaby ważny punkt w ruskiej świadomości. Np po przeczytaniu kilku wpisów idiotki zwanej nihil-istką lub kretyna zwanego dawaj_czasy.
        • malkontent6 Re: O Polakach, O Rosjanach 05.12.10, 23:37
          misterpee napisała:

> Przemiany ustrojowe w Rosji sa niezwykle wazne dla calego swiata, ten wielki kr
          > aj nie bedzie wreszcie kontrolowany przez obcych.

Obcy kontrolowali Rosję? Kiedy? Jacy obcy?
          • przyjacielameryki Re: O Polakach, O Rosjanach 06.12.10, 15:00
            malkontent6 napisał:

> misterpee napisała:
            >
            > > Przemiany ustrojowe w Rosji sa niezwykle wazne dla calego swiata, ten wie
            > lki kr
            > > aj nie bedzie wreszcie kontrolowany przez obcych.
            >
            >
            > Obcy kontrolowali Rosję? Kiedy? Jacy obcy?

Chyba chodzi o Mongołów! Ale to może wrócić, tyle że Mongołów zastąpią Chińczycy!
      • malkontent6 Re: Glowny Wanka nad Wisla. 05.12.10, 23:35
        l-oxo-l napisał:

> Polska w świadomośc
        > i Ruskich nie zajmuje centralnego miejsca więc Ruscy niewiele o Polsce mówią ,
        > myślą , piszą , lubią i nielubią.

To dlaczego jeszcze do niedawna mieli w Polsce swoje wojsko. Sam widywałem czerwonoarmistów w różnych częściach Polski.
        • l-oxo-l Re: Glowny Wanka nad Wisla. 06.12.10, 21:23
          malkontent6 napisał:

> l-oxo-l napisał:
          >
          > > Polska w świadomośc
          > > i Ruskich nie zajmuje centralnego miejsca więc Ruscy niewiele o Polsce mó
          > wią ,
          > > myślą , piszą , lubią i nielubią.
          >
          >
          > To dlaczego jeszcze do niedawna mieli w Polsce swoje wojsko. Sam widywałem cze
          > rwonoarmistów w różnych częściach Polski.

Nie chodzi o to co było "niedawno". Chodzi o to co jest teraz.
    • jk2007 rekordowy deficyt w handlu z Rosją 05.12.10, 22:05
      Polska staje sie dla Rosji druga bialorusia
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,8752104,Bedziemy_mieli_rekordowy_deficyt_w_handlu_z_Rosja_.html
    • malkontent6 Re: Glowny Wanka nad Wisla. 05.12.10, 23:38
      Nie jestem pewny czy Medwiediew jest najważniejszy w Moskwie. :)
      • misterpee Re: czy Dimka jest najwazniejszy w Moskwie 05.12.10, 23:53
        Nie wazne. Wanka i dymka zgodnie prowadza ta sama dynamiczna polityke, co zapewnia Rosju dobra przyszlosc. W przeciwienstwie mieliby Greespana i AIPAC u waldzy.
      • misterpee Re: czy Dimka jest najwazniejszy w Moskwie 05.12.10, 23:53
        Nie wazne. Wanka i dymka zgodnie prowadza ta sama dynamiczna polityke, co zapewnia Rosju dobra przyszlosc. W przeciwienstwie mieliby Greespana i AIPAC u waldzy.
        • malkontent6 Re: czy Dimka jest najwazniejszy w Moskwie 06.12.10, 15:12
          misterpee napisała:

> zgodnie prowadza ta sama dynamiczna polityke,

Hej, hej, kolego. Musisz popracować nad swoim słownictwem, bo Cię wyrzuczą z komsomołu. Nie mówi się "dynamiczną politykę" ale "politykę dynamicznego rozwouju". Nie pamiętasz artykułów z Trybuny Ludu?
    • nihil-istka bo w tym jest rzeczy sedno 06.12.10, 00:00
      Bo w tym jest rzeczy sedno
      ze jest mi wszystko jedno
      • nihil-istka Re: bo w tym jest rzeczy sedno 06.12.10, 00:03
        szczylus, a tam ci mordy nie skuli w NY,
        ze jestes takim rusofilem ? ha,ha,ha,ha,ha Co za oferma.
        • l-oxo-l Re: bo w tym jest rzeczy sedno 06.12.10, 21:30
          "szczylus, a tam ci mordy nie skuli w NY,
          ze jestes takim rusofilem ? ha,ha,ha,ha,ha Co za oferma. "

Z którego rynsztoka wylazłaś?
    • jk2007 nie Okęcie 06.12.10, 14:39
      ir-ingr.livejournal.com/735627.html
    • jk2007 Lecimy do Polski! 06.12.10, 15:31
      drugoi.livejournal.com/3432252.html
      • przyjacielameryki Re: Lecimy do Polski! 06.12.10, 16:57
        jk2007 napisał:

> drugoi.livejournal.com/3432252.html

Członków mafii aresztuje się w Polsce!! Sporo ryzykują!
    • rusek11 Re: Glowny Wanka nad Wisla. 06.12.10, 16:23
      czyli sie cieszysz, moze dlatego ze jako specjalista od gwno zapachow wyczuwasz smrodek gorbaczewizma, a jako 'dobrazelatel gorochow' wszystkich idieowcow od sriedniowiecznych zachodnofilow po oktiabrskich szwabskich zydokatolikofinach popierasz z porzadnosci ruskonienawistnej to nic w twej aberacji dziwic nie moze,he

• przyjacielameryki Re: Glowny Wanka nad Wisla. 06.12.10, 16:36
        rusek11 napisał:

> czyli sie cieszysz, moze dlatego ze jako specjalista od gwno zapachow wyczuwasz
        > smrodek gorbaczewizma, a jako 'dobrazelatel gorochow' wszystkich idieowcow od
        > sriedniowiecznych zachodnofilow po oktiabrskich szwabskich zydokatolikofinach p
        > opierasz z porzadnosci ruskonienawistnej to nic w twej aberacji dziwic nie moze
        > ,he

Mógłbyś trochę jaśniej bo nie zrozumiałem tego zawiłego wywodu!

• misterpee plecami Berlusconiego stoi Komorowski, widzicie? 06.12.10, 18:26
          a poklad samolotu wyscielony jest pieknymi skorami z nihilstki, przyjacielaameryki i paru innych. te skory sa osobiscie garbowane przez glos cadyka. Wspaniale zdjecie, dziekujemy !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka