Dodaj do ulubionych

Pierwszy powazny rozdzwiek.. a krasula ani me!

16.04.04, 09:26
Pierwszy powazny rozdzwiek miedzy mocarstwami a po krasuli, jasiu i calej
buszewickiej reszcie ani sladu!
No comment? Po czyjej stronie wlasciwie stoja? Po stronie "legionow", ktore
chca "zmasakrowac" czyli "zabic lub pojmac" czy po stronie Polski, ktora
namawia niesmialo do rokowan, dialogu i respektowanie autorytetu "przestepcy".

Dziesiatki postow a nasi ulubiency milcza jak zakleci....

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12011578

Obserwuj wątek
    • marcus_crassus te informacje to bzdura merytoryczna 16.04.04, 09:43
      akcja wokol Najaf od poczatku byla raczej pokazem sily a nie proba ofensywy.Te
      informacje sa tak absurdalne ze nawet nie chce mi sie komentowac-nie wiem skad
      oni takich dziennikarzy biora ale poniewaz tematem sie interesowalem bawi mnie
      to ze "nasi namawiaja do rozmow"...a "us sluchaja rad"...te informacje to
      ogolna kupa g...:)))))

swoja droga radze sie zainteresowac ciekawymi wydarzeniami w iraku-ostatnio
      mialy miejsce dwa,oba w rejonie falludzy:

a)samotny AAV-7 z 20 marines na pokladzie zawieruszyl sie w miescie i sie
      zgubil.zaatakowal go oddzial ponad 100 insurgents.marines wyskoczyli z pojazdu
      i zabarykadowali sie w jakims domku obok.bitwa z insurgents trwala ponad 4
      godziny-zaden z marines w gradzie ognia nie zginal.doszlo do tak dramatycznych
      scen jak odrzucanie lezacych juz wrzuconych przez okno granatow.

zanim przybyla odsiecz utlukli 20 "insurgents"-posilki w skladzie 4 abramsow i
      7 humvees dokonczyly dziela zniszczenia wroga :))))

dramatyczna bitwa o ktorej wczoraj mowila cala US Army.:))))

b)w wiosce obok falludzy partyzanci przypuscili totalny i otwarty szturm na
      pozycje US Army - podobno szli jak swinie na rzez - zolnierze US byli w
      szoku,kosili ich dzisiatkami a oni caly czas parli.mysleli ze maja do czynienia
      z jakims oddzialem samobojcow...po bitwie naliczono ponad 100 cial wroga.

bez strat wlasnych..

to masz odpowiedz "ulubienca" :))
      • goldbaum ale mnie nie interesuja "ciekawe wydarzenia" 16.04.04, 10:04
        Nie interesuja mnie tez, czy to byla "proba ofensywy" czy "raczej pokaz sily".
        Jesli twierdzisz, ze te informacje to "kupa g...." to sprostuj je, podaj te
        prawdziwe.

No i oczywiscie podstawowe pytanie pozostalo nadal bez odpowiedzi:
        Po czyjej stronie stoja teraz tacy buszewicy jak ty?
        • marcus_crassus po stronie koalicji - bo ja tam nie widze 16.04.04, 10:07
          roznicy stron biedaku - najwyzej nawet zgadzajac sie z twoimi bzdurami roznice
          opinii miedzy wojskowymi :))))..tak samo jak przy sztabowym stole :))))

ale idioto tutaj nie ma "stron"-sa rozne koncepcje miedzy sojusznikami - nawet
          idac wg tego co napisales...doszlo????

:)))

• goldbaum i znow kolejny unik krasuli :) 16.04.04, 10:41
            Ale ta krasula gibka....

To doprawdy obojetne "biedaku" jak to nazwiemy: czy "pierwszym powaznym
            rozdzwiekiem" czy (w propagandystycznej buszewickiej nowomowie): "roznica
            opinii".

Pytanie brzmi niezmiennie; ktora pozycje popieraja buszewicy twojego pokroju:
            buszewicka: "zmasakrowac, zabic lub pojmac" czy polska: "negocjowac"?

Ale ciezko miec wlasne zdanie, jesli jest sie buszewikiem, co?
            • marcus_crassus to wszystko co mam do powiedzenia w tej kwestii 16.04.04, 11:00
              Re: ah- przerzucili jakby cos im sie w negocjacja
              Autor: marcus_crassus
              Data: 13.04.2004 18:31 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
              negocjacje wziely w leb.dali mu nakaz rozwiazania milicji i wyjazdu (banicja?)
              do iranu.on chyba sie nie zgodzil - to bylaby jego polityczna smierc.

znow zaatakowali fallujah i chyba szykuja sie do uderzenia na najaf.dowodcy
              amerykanscy mowia ze sa gotowi i czekaja na rozkaz ataku.uwazam atak na najaf
              za straszliwy blad.dlaczego swoja droga nie uzywaja tej broni sonicznej ktora
              podobno sciagneli do Iraku??/jak uzyja czolgow w najafie to tak jakby ktos
              wjechal czolgami u nas na jasna gore.pomimo ze nie uczeszczam zbyt czesto do
              kosciola ;))) to bym sie straszliwie wkurzyl.to jednak jakis
              symbol.tradycja.swoja droga gdyby ukryl sie tam rydzyk z lepperem to nie
              wiem ;)))moze bym pro publico bono przymkna oczy.

zobaczymy co z tego wyjdzie

przeczytalem dzis list od zolnierza walczacego w fallujah do domu.wkleje go
              pozniej.naprawde poruszajcy.brzmi moze jak propagadna ale jak oni naprawde w to
              wierza to wygraja to wojne(US).

• goldbaum tez "za a nawet przeciw"? 16.04.04, 11:18
                osmielasz sie krytykowac "legiony" ???????
                I skad nagle te nierozwazne porownania "islamuskow" z Polakami i ich
                najwiekszymi swietosciami - Jasna Gora?

przede mna niczego udawac nie musisz marcuSS. wczesniej czy pozniej wrocisz do
                normalnej formy.
                Masz cicha nadzieje, a wrecz przekonanie, ze negocjacje wezma w leb. I wtedy
                obie strony bylyby zadowolone.

Ale negocjacji jeszcze nie rozpoczeto!

Czyzbys rzeczywiscie odwazyl sie krytykowac decyzje "legionow"? Dlaczego?
                Przeciez to wspanialy pretekst, zeby poprawic "wynik"?

• marcus_crassus strategia.jest czas na walke i czas na pokoj 16.04.04, 11:26
                  celem jest zwyciestwo.raz lepiej sluzy mu walka a raz dyplomacja.
    • goldbaum Jasiu! Widze cie dzisiaj na tym forum! 16.04.04, 10:56
      Do ciebie tez oczywiscie skierowane jest to pytanie: ktora pozycje
      reprezentujesz, zalecasz: buszewicka "zabic lub pojmac" czy polska "negocjowac"?
    • goidbaum Stoje po STRONIE REALIOW, Mustafa. 16.04.04, 11:00
      Poniewaz na tym forum zajmuje sie rzetelnym politycznym komentarzem,
      a nie propagowaniem wlasnych pogladow.

Mustafa, nie zawsze chce mi sie odpowiadac na twoje "wishful thinking"
      (w najlepszym razie), a najczesciej na Twoj pro-islamski i anty-amerykanski
      BELKOT propagandowy.

Ja opisuje REALIA tego Swiata, a nie moje zyczenia (jak Ty) wobec niego.
      W Iraku rzadza AMERYKANIE i po konsultacji z sojusznikami,
      to oni podejma decyzje.
      Jaka ona bedzie, jeszcze nie wiadomo.

Jezeli koniecznie chcesz uslyszec moje prywatne zdanie
      (zawsze podkreslam wtedy, ze jest to moje prywatne zdanie)
      - nie odmowie Ci go, tym razem.

Sadr powinien byc aresztowany lub zabity (jak sie nie podda),
      a te kilka tysiecy jego uzbrojonych zwolennikow (jezeli sie nie poddadza),
      podobnie jak TALIBOWIE, powinni byc wybici co do nogi.

• goldbaum ha ha ha... jasiu jest "za a nawet przeciw" 16.04.04, 11:09
        Po stronie "realiow" :)

bla bla bla... Nie propagujesz swoich pogladow, bo jak kazdy buszewik ich nie
        masz. Ty tylko w prymitywny sposob powielasz frazesy najglupszych sposrod nich.

Twoja "prywatna opinia" (zabic lub pojmac) jest tego najlepszym dowodem. To
        buszewicki punkt widzenia nie majacy nic wspolnego z "polska racja stanu" na
        ktora sie tak chetnie powolujesz. Polska strona jest WYRAZNIE za rokowaniami,
        jako rozwiazaniem, ktore jest lepsze zarowno dla Irakijczykow jak i dla
        koalicji.

Jasiu stanal (oczywiscie) po stronie buszewickiej a nie po tej stronie, ktore
        reprezentuje polski rzad i polskie dowodztwo.

• goidbaum slabe to Twoje kretactwo, Mustafa... 16.04.04, 11:27
          1. Moje zdanie mam, przedstawilem je powyzej.

2. Gdy Polska dzialala wbrew twoim pogladom zarzucales mi,
          ze popieram Zydow i bushewikow rzadzacych Polska?
          A teraz, gdy Polacy podjeli decyzje po twojej linii zarzucasz mi,
          ze zdradzam polska Racje Stanu?

Mustafa - to taniocha.
          kogo chcesz oszukac?
          zegnam na dzis
          nudno sie robi.
          porozmawiamy po zalatwieniu sprawy Sadra
          i jego bandziorkow.
          • goldbaum popierasz strone amerykanska a nie polska. 16.04.04, 11:37
            goidbaum napisała:

> 1. Moje zdanie mam, przedstawilem je powyzej.

I jest to zdanie pokrywajace sie ze zdaniem dowodztwa buszewickiego w Iraku a
            nie z odmiennym(!) zdaniem, ktore reprezentuje polskie dowodztwo. Warto
            nadmienic, ze opcja reprezentowana przez polskie dowodztwo, jest z jego punktu
            widzenia duzo lepsza dla Iraku i panstw koalicji.
            Decyzja amerykanow uwazana jest przez Polakow jako "blad" i "katastrofa".

W dyskusji, w ktorej panuje roznica zdan, popierasz nie strone polska a strone
            amerykanska. I to wszystko.

• marcus_crassus przestan smecic goldbaum 16.04.04, 11:47
              jest jedna strona - koalicji.przestan pieprzyc durnoty.chyba poparcie Busha dla
              Sharona zupelnie cie sfrustrowalo.

jedni dowodcy maja taka koncepcje drudzy inna.wcale nie sadze zeby US mieli
              inna.wojska przybyly do najaf o wiele wczesniej.jakby US chcieli rozwiazania
              silowego to od razu.znasz taka zabawe w dobrego i zlego policjanta???tutaj nikt
              nikogo nie popiera "przeciwko komus"-nawet jakby sie zgodzic z ta absolutna
              bzudra ze US chca ataku a Polacy nie to jest to po prostu "roznica koncepcji"
              miedzy przyjaciolmi i sojusznikami jak postapic z wrogiem

doszlo???twoi sa "wrogami"...przestan sie blaznic.wczoraj wszedlem na strone
              lewakow "www.irak.pl"-oni pieprza tak samo jak ty,masa artykulow o tym jak to
              po calym iraku rozlewa sie wielkie powstanie narodowe.powstanie
              zdechlo,artykuly caly czas wisza.:))))

wy nie tylko alternatywni jestescie,wy zyjecie w alternatywnej rzeczywistosci.

przestan idioto gadac o jakims "interesie narodowym" bo to jak sie rozprawia US
              z sadrem ma takie samo znaczenie dla polskiego interesu narodowego jak rozwoj
              hodowli slimakow syberyjskich w mongolii.
              • Gość: ANka Marcusie- Goldbaum to zlodziej i klamca IP: *.ifn-magdeburg.de 16.04.04, 11:53
                chcesz - pokaze Ci dowody. Jest na takich tylko jedna metoda.
                Sama nie moge go zbojkotowac. Cenisz zdanie zlodzieji i klamcow? Jakie ono dla
                nas moze miec znaczenie? Dla Polakow szanujacych honor, uczciwosc i gre w
                otwarte karty?
                • Gość: ANka Terrorysci 11. 09 korzystali z dobrodziejstw IP: *.ifn-magdeburg.de 16.04.04, 11:57
                  kultury amerykanskiej dla wyrzniecia w koszmarnych okolicznosciach niewinnych
                  ludzi.
                  Goldbaum korzysta z portalu amerykanskiego dla obrazania ludzi, dobiera sie do
                  danych osobowych takich osob jak J.K.
                  Jak myslisz jacy ludzie znajduja w takiej ´zabawie´ przyjemnosc`?
                  Ta ´zabawa´ trudna nie jest. W naszej kulturze opiera sie na zaufaniu ze
                  korzystajacy z pewnych mozliwosci i wynalazkow naszej zachodniej kultury beda
                  przestrzegac pewnych zasad. Ale to zaufanie jest tylko jednorazowe.
                  Wiesz dlaczego wiele osob rowniez tu w Niemczech tak bardzo szanuje np
                  demokracje brytyjska? Bo ona ma za soba wiele doswiadczen. I jest bardzo stara.
                  • goldbaum Re: Terrorysci 11. 09 byli Irakijczykami 16.04.04, 12:04
                    Przynajmniej wedlug ANki.

Och ANka, jaka ty jestes inteligentna... przeczytalem caly twoj list, do konca,
                    nawet o "demokracji brytyjskiej", ktora tak podziwiaja szerokoszczecy Niemcy...
                  • biedronka24 A to ze ja to ANka 16.04.04, 12:05
                    To akurat wiesz. Masz jak na dloni dzialania charakterystyczne dla terrorystow.
                    Mozna sie tylko pomalu domyslac dlaczego wszystkie loginy na anki sa ´zajete´ :)

Zreszta administracja tego forum tez to pewnie wie.
                    Nie watpie za to ze zlodziej Goldbaum zabezpieczyl sie w kwestii dojscia do jego
                    personaliow zanim zaczal sie dobierac do personaliow innych osob tu na forum.
                    O Janie K pewno wiesz.
                    Reszta to kwestia tego co akceptujemy a co nie.
                    • goldbaum ANko-biedronko 16.04.04, 12:10
                      Dorzuc jeszcze zamachy 11 wrzesnia! Jako terrorysta, ktory zajal wszystkie
                      nicki jestem pewnie i w zamychy jakos zamieszany.

A tak na marginesie: skoro posiadanie wielu nickow to tez "dzialania
                      charakterystyczne dla terrorystow", to witamy w klubie ANko-biedronko :)

I jeszcze cos. Nikt tu nigdy nie musial sie dobierac "do personaliow" "Jana K"
                      "Jan K" te personalia podal tutaj osobiscie.

"Reszta to kwestia tego co akceptujemy a co nie" I tu sie z toba zgodze ANuszko!
                • goldbaum Re: Marcusie- a ANka to ´"biedronka24" :) 16.04.04, 12:01
                  I sa na to dowody! "Chcesz"? To ci "pokaze". :)))))))))))))))))))
                  • marcus_crassus mam to w dupie goldbaum 16.04.04, 12:05
                    ale jesli mi pokazesz dowody ze ANKa to niesamowita modelka z nogami do sufitu
                    na ktorej widok kazdemu facetowi opada szczeka to akurat w tym przypadku mozesz
                    dowodzic.dowody na inne kwestie mnie nie interesuja :)
                    • goldbaum w to akurat nie watpie maruss :) 16.04.04, 12:15
                      Nie bylo latwo znalezc ale dowod jest!

Nie uwierzysz! ANka rzeczywiscie jest czyms w rodzaju niesamowitej modelki!
                      Nogi prawie do sufitu a co najmniej do ziemi...

Jak ci szczena opadnie daj znac. Mi na swoj sposob... opadla.
                      Nie tylko z reszta szczena. :)

members.fortunecity.com/anka1/index.html
                • marcus_crassus Re: Marcusie- Goldbaum to zlodziej i klamca 16.04.04, 12:03
                  aniu,przepraszam za moj nieparlamentarny slownik w stosunku do kobiety ale mi
                  goldbaum lata kolo pedzla :)))))...to wszystko oszolomy,wlasciwie i tak za duzo
                  czasu tutaj spedzilem..o goldbaumie i o calej reszcie mam opinie ze to banda
                  cepow z brakiem odrobiny wiedzy...wiec nic nie musisz mi pokazywac bo po prostu
                  nie ma to juz dla mnie zadnego znaczenia.wpadlem tylko przypadkiem bo
                  przeczytalem post rzucajacego sie ze wscieklosci tomsona i troche mu
                  nabluzgalem :))))...ja dyskusji na tym forum w zwiazku z tym ze ta gromada jest
                  merytorycznie tragiczna na powaznie od dawna nie prowadze.z malymi
                  wyjatkami.jesli juz gadam merytorycznie to glownie na militariach bo tamte
                  tematy mnie bardziej interesuja.

jak chcesz pogadac z ludzmi o tych sprawach i w kwestiach terroryzmu,polityki i
                  swiata z calego swiata to polecam

www.israelforum.com - sporo ciekawych tematow i punkt widzenia ludzi z calego
                  swiata.do tego mozna pogadac sobie po angielsku :)))

lece.adios.
                  • Gość: ANka Wiem bo w Polsce brzydzimy sie donosicielstwa IP: *.ifn-magdeburg.de 16.04.04, 12:11
                    ale protest przeciwko zlu to nie donosicielstwo. NIe nalezy sie bac byc
                    uczciwym. To powod do dumy. Tak wytresowali spoleczenstwa wielu krajow komunisci.
                    Mysle, ze powinienes sie przejmowac. A przynajmniej o tym mowic.
                    Opowiem Ci kiedys o mojej kolezance w Polsce. Z takimi robalami, ktorych celem
                    jest rozwalanie dobrego dla wiekszosci prawa jest skuteczny sposob walki.
                    Widzisz kolezanka w Polsce pod Warszawa walczyla z olewajacym swoja prace
                    listonoszem. Listonosz wrzucal do skrzynki pety i chodzil pijany. Wystarczyl
                    jeden telefon. Stracil prace. Nie wiem gdzie jest. Ale ludziom poczty wiecej nie
                    podpala. Po co nam systemy penitencjarne? Po co wywalac na darmozjadow
                    pieniadze? Wystarczy, ze nie bedziemy na takie zachowania pozwalac. To genialna
                    zasada- sprawdz sam. Oni bazuja na tym, ze wielu ludziom po prostu sie nie chce.
                    A jedna, krotka, prawdziwa informacja wystarcza. Zwlaszcza tam gdzie chodzi o
                    zagrozone dobro i prawa wielu osob.
                    Pozdrowienia. Nie uciekaj. Ja ze swej strony srodki dostepne prawem wykorzystam.
                    Alez Amerykanie sie uciesza, ze maja na swoim portalu kolesia zabawiajacego sie
                    w ten sposob. A moze usuna mu domene? Zobaczymy. W kazdym razie tak wygodnie jak
                    dotad mu nie bedzie...
                    • goldbaum "ale" protest przeciwko zlu to nie donosicielstwo 16.04.04, 12:18
                      Oczywiscie ANuszko! Tyle zla na tym swiecie....

Donos, donos ile tylko masz sil! Moze nawet usuna mu domene?

Bylby fajny slogan dla NKWD: "Jedna, krotka, prawdziwa informacja wystarcza"
                    • marcus_crassus no dobra,to rozwin w ogole o co chodzi 16.04.04, 12:43
                      bo ja nie wiem co ten goldbaum takie robi bo po prostu ostatnio rzadko czytam
                      tematy :)))..nawet te w ktorych sam sie udzielam :)))
                      • goldbaum marcuss... 16.04.04, 12:45
                        Jestes czlowiekiem, ktoremu walka z teroryzmem nie jest obojetna.
                        Musisz po prostu zajrzec tutaj. Wiele zrozumiesz!
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12017277
                        P.S. Szczena ci opadla?
              • goldbaum "roznica zdan" jest ale nie ma :) 16.04.04, 12:00
                marcus_crassus napisał:

> jest jedna strona - koalicji. :)

> jedni dowodcy maja taka koncepcje drudzy inna.wcale nie sadze zeby US mieli
                > inna.

Acha. "Rozdziwek" jest, Polacy maja inna opinie ale ty mowisz, ze opinia "US"
                nie jest "inna". To prawie juz tak, jak w Ukladzie Warszawskim :)

> nawet jakby sie zgodzic z ta absolutna
                > bzudra ze US chca ataku a Polacy nie to jest to po prostu "roznica koncepcji"
                > miedzy przyjaciolmi i sojusznikami jak postapic z wrogiem

..I mozna poprzec stanowisko polskie lub amerykanskie.

> przestan idioto gadac o jakims "interesie narodowym" bo to jak sie rozprawia
                > US z sadrem ma takie samo znaczenie dla polskiego interesu narodowego jak
                > rozwoj hodowli slimakow syberyjskich w mongolii.

A to jest teraz bardzo ciekawe.... Do tej pory polska strefa nalezala do
                najspokojniejszych w Iraku. W Polsce nie doszlo jeszcze do zadnego zamachu
                terorystow islamskich.
                Czy ma to jakis zwiazek z dozychczasowa "taktyka" (ulubione slowo jasia)
                polskiego dowodztwa i rzadu w tej i tak trudnej sytuacji?

Zobaczymy, jak dalece zmieni sie ta sytuacja, gdy Amerykanie wraz z
                Polakami "spacyfikuja" (to twoje ulubione slowo) Nadzaf.

Jak w ogole zmieni sie (zradykalizuje) jeszcze bardziej sytauacja, gdy
                swietosci muzulmanow (ktore sam "idioto" porownales do naszych swietosci) i ich
                przywodcy beda traktowani z takim barbarzynstwem?

Ty oczawiscie zwiazku nie dostrzegasz, co?

I bylo porownywac Nadzaf do jasnej Gory?
    • schlagbaum Krasul dylematy 16.04.04, 12:51
      jedna ze znakomitych ilustracji Wieslawa Smetka

zeus.zeit.de/bilder/2004/10/wirtschaft/bildergalerie/01.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka